*Kopanos* Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Τους ενημερώνεις 2 μέρες πριν αν θέλεις να τα σηκώσεις σε μετρητά αν μιλάμε για μεγάλο ποσό, η ζητάς επιταγή και τελειώνεις. Μου είχε τύχει πριν πολλά χρόνια με τη ΑΤΕ bank να μου λένε μλκιες, αλλά αν επιμένεις δεν μπορούν να σου το αρνηθούν.
KateS84 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, zx1234r είπε Αυτά που του λένε δύσκολο να τα λένε οι πωλητές της Πειραιώς. Μήπως του τα λένε διάφοροι γύρω τργύρω? Δεν είπα ότι είναι στην Πειραιώς, σε άλλη συστημική τράπεζα και μάλιστα του τα λέει ο διευθυντής του υποκαταστήματος. Όσο για τα capital controls ευτυχώς και επιτέλους αποτελούν παρελθόν. Εγώ λέω μήπως την πολεμούν για να συγκρατήσουν τα κεφάλαια τους. 43 λεπτά πριν, dhmak είπε η καλύτερη σε θέμα επιτοκίου είναι η Πειραώς 4% χωρίς όρους. Για 1,50 - 1,60% μιλάμε για Αττικής και είναι το διπλάσιο των υπολοίπων.
zx1234r Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 36 λεπτά πριν, KateS84 είπε Δεν είπα ότι είναι στην Πειραιώς, σε άλλη συστημική τράπεζα και μάλιστα του τα λέει ο διευθυντής του υποκαταστήματος. Όσο για τα capital controls ευτυχώς και επιτέλους αποτελούν παρελθόν. Εγώ λέω μήπως την πολεμούν για να συγκρατήσουν τα κεφάλαια τους. Για 1,50 - 1,60% μιλάμε για Αττικής και είναι το διπλάσιο των υπολοίπων. Σόρυ για την παραπληροφόρηση αλλά έχω πολλά χρόνια να κάνω συναλλαγή με μετρητά και δεν είχα καταλάβει πως τα capital controls αποτελούν παρελθόν, τουλάχιστον για το εσωτερικό. Για την ιδιοκτησία των καταθέσεων μας έχω να πω πως συμφωνώ με τον καρλ μαρξ σχετικά με τον καπιταλισμό αλλά όταν βάζεις τα χρήματα σου σε μία τράπεζα εκείνη τα εμφανίζει στην περιουσία της. Θεωρητικά μπορούμε όλοι μαζί να πάμε να τραβήξουμε τα χρήματα μας απο τις τράπεζες μας και εκείνες να συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά δεν είναι έτσι και γιαυτό ήρθαν και τα capital controls. 1
SB_1957 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, KateS84 είπε Τα πεθερικά μου, δούλεψαν χρόνια στο εξωτερικό, έκαναν κάποιο εισόδημα, δεν το έβγαλαν έξω στην κρίση γιατί πλέον δεν είχαν κάποιον έξω, μεγάλο ρίσκο βέβαια, το οποίο τους βγήκε. Εδώ και καιρό ο πεθερός μου προσπαθεί από Τράπεζα να πάρει τα λεφτά του και να τα μεταφέρει στην Τράπεζα Αττικής, που δίνει διπλάσιο τόκο και μάλιστα καθαρό χωρίς πόντους σε κάρτες, όπως οι άλλες. Δεν του τα δίνουν, επειδή θέλει να τα πάει στην συγκεκριμένη και όπως λένε πας να βάλεις το κεφάλι σου στον φούρνο. Έχετε ανάλογη εμπειρία; Αν τα πήρατε, πως τα καταφέρατε; Στο κάτω κάτω, δικά του είναι ότι θέλει τα κάνει. Γνωρίζει κανείς αν όντως η Αττικής είναι <<επικίνδυνη>>; Τραπεζική επιταγή. Μετρητά με τίποτε γιατί είναι μεγάλο ρίσκο, να βγεις στο δρόμο με τόσα λεφτά. Παίρνεις την επιταγή σου, πας σε όποια τράπεζα θες και την καταθέτεις και ούτε άγχος ούτε τίποτε.
kostakis81 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Alessionew είπε Εγώ πάλι λόγω τοποθεσίας (κατάστημα δίπλα μου) εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ την Αττικης. Πλέον θεωρώ οτι είναι σε καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν αφού έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί γραφειοκρατικές διαδικασίες σε μεγάλο βαθμό. Επίσης δε θεωρώ ότι υπάρχει κίνδυνος αφού οι καταθέσεις μέχρι 100 χιλ. πρπστατευονται από το ΤΕΚΕ. Απλά οι υπάλληλοι της άλλης τράπεζας δε θέλουν να χάσουν τις καταθέσεις του συγγενή σου για αυτό και λένε ο,τι λένε. το αποθεματικο του τεκε ειναι 20 εκατομυρια .... αν γινει στραβη κλαφτα .... η μισθοδοσια του ξερεις ποση ειναι???
NikosKallithea Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Πρωτη φορά ακούω ότι τράπεζα Δεν δίνει τα λεφτά στο πελάτη της. ... και στραβή να γίνει στην στην Αττικής τα χρήματα δεν χάνονται. 1
ManFromEarth Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 33 λεπτά πριν, kostakis81 είπε το αποθεματικο του τεκε ειναι 20 εκατομυρια .... σιγα μην ειναι και κουμπαρας-γουρουνακι Το σύνολο των διαθέσιμων και άμεσα ρευστοποιήσιμων κεφαλαίων του ΤΕΚΕ στο τέλος του 2017 ήταν 3.484,8 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των συσσωρευμένων πόρων που διαχειρίζεται το ΤΕΚΕ ανήλθε σε 4.324,6 εκατ. ευρώ.
panos4tw Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ας βγαλει μια τραπεζικη επιταγη και αν τον ρωτησουν γιατι, ας πει για αγορα ακινητου~ Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από panos4tw
GREGORYMO Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, zx1234r είπε Σόρυ για την παραπληροφόρηση αλλά έχω πολλά χρόνια να κάνω συναλλαγή με μετρητά και δεν είχα καταλάβει πως τα capital controls αποτελούν παρελθόν, τουλάχιστον για το εσωτερικό. Για την ιδιοκτησία των καταθέσεων μας έχω να πω πως συμφωνώ με τον καρλ μαρξ σχετικά με τον καπιταλισμό αλλά όταν βάζεις τα χρήματα σου σε μία τράπεζα εκείνη τα εμφανίζει στην περιουσία της. Θεωρητικά μπορούμε όλοι μαζί να πάμε να τραβήξουμε τα χρήματα μας απο τις τράπεζες μας και εκείνες να συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά δεν είναι έτσι και γιαυτό ήρθαν και τα capital controls. Το ΙΔΙΟ ισχύει και με το supermarket, το φαρμακείο, το κατάστημα ενδυμάτων, τα προιοντα φαίνονται δικά του, αλλά αν δεν έχει ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ τον προμηθευτή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
hp8 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Τα ψάρια και τα λεφτά τρώγονται φρέσκα 😀 Αφ ενός χορταίνεις και αφ ετέρου δεν έχεις τέτοια προβλήματα Αν δεν υπάρχει δέσμευση κάποιου προγράμματος πχ είναι κλειστά είναι ελεύθερα, παίρνεις επιταγή ,μικρό μεγάλο ποσό εσείς ξέρετε και στο χαρτί που σου δίνουν να υπογράψεις (για μεγάλο ποσό γράφεις ότι θέλεις) Αν επιμένουν κινείς νόμιμες διαδικασίες με την πλάτη της τράπεζας που σε ενδιαφέρει Τώρα το πόσο αξιόπιστη είναι η κάθε τράπεζα εμείς δεν θα το μάθουμε ποτέ Και τότε που μας έλεγαν πόσο αξιόπιστες ήταν τι έγινε ? Θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας
KateS84 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Σε αυτό το μήνυμα δεν είμαι η KateS84, αλλά ο άντρας της. Τι να τον κάνω τον πατέρα μου, έχει γνωριμίες στην τράπεζα, τον καταφέρνουν, τους τα λέει όλα, τους ανέφερε μια φορά την Τράπεζα Αττικής και τώρα δεν τα δίνουν με τίποτα. Τελικά σήμερα τον κατάφεραν, του πέταξαν λίγα παραπάνω ψίχουλα και τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί. Εγώ για να του αποδείξω ότι τα λεφτά τα δίνουν, πήγα σε μία τράπεζα (άλλη) όταν έληξε η προθεσμιακή ζήτησα μία επιταγή με αρκετά χρήματα αλλά πολύ λιγότερα από του πατέρα μου και τα πήγα στην Αττικής και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Αφού η Αττικής επέζησε στην κρίση τώρα δεν νομίζω να υπάρχει φόβος... Ευχαριστώ την γυναίκα μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, KateS84 είπε Σε αυτό το μήνυμα δεν είμαι η KateS84, αλλά ο άντρας της. Τι να τον κάνω τον πατέρα μου, έχει γνωριμίες στην τράπεζα, τον καταφέρνουν, τους τα λέει όλα, τους ανέφερε μια φορά την Τράπεζα Αττικής και τώρα δεν τα δίνουν με τίποτα. Τελικά σήμερα τον κατάφεραν, του πέταξαν λίγα παραπάνω ψίχουλα και τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί. Εγώ για να του αποδείξω ότι τα λεφτά τα δίνουν, πήγα σε μία τράπεζα (άλλη) όταν έληξε η προθεσμιακή ζήτησα μία επιταγή με αρκετά χρήματα αλλά πολύ λιγότερα από του πατέρα μου και τα πήγα στην Αττικής και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Αφού η Αττικής επέζησε στην κρίση τώρα δεν νομίζω να υπάρχει φόβος... Ευχαριστώ την γυναίκα μου. να πατε μαζι επισης θα συμφωνησω με οσους ειπαν για επιταγη. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από Επισκέπτης
nikoslat Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Πριν πας στην Τράπεζα Αττικης σκεψου καλά http://www.skai.gr/news/finance/article/397266/-h-amartoli-proistoria-tis-attica-bank-me-daneiodotiseis/
Mhlogiatros Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Είσαστε μλακες αν παίρνετε μετρητoις τα skainews γιατί και οι εργολάβοι του ομίλου σκαι εκεί έχουν τα λεφτά τους . Και με πολύ προνομιακά επιτόκια .... Ενώ σε μας το πουλο και ψευτοποντους σε κάρτα . Και εγώ έχω ένα ολόκληρο χιλιάρικο στη Πειραιώς πάω να το πάρω με επιταγή γιατί δε θα μου το δίνουν αλλιώς Τράπεζα αττικής έπαιζε πολύ με μηχανικούς χαρτοσημα /παράβολα /γραφειοκρατιες δημοσίου . Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από Mhlogiatros
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Εσύ που άνοιξες αυτό το θέμα ή κάνεις χαβαλέ ή τρολάρεις, διότι δε μπορεί να μη έχεις ακούσει (αν μη τι άλλο) για τα 120 εκατομμύρια € που ΜΟΝΟ η τράπεζα Αττικής έδωσε στον κατασκευαστή Καλογρίτσα την ίδια ώρα που όλες οι άλλες τράπεζες τον είχαν σουτάρει. Επίσης θα πρέπει να σκεφτούν όσοι σκέπτονται διάφορα ότι, αν μια τράπεζα δίνει μεγαλύτερα από τις άλλες επιτόκια, συμβαίνουν 2 πράγματα. Ή είναι φιλόπτωχο ταμείο ή έχει τεράστια ανάγκη από μετρητά. Το πρώτο δεν υφίσταται ως πιθανότητα ούτε με σφαίρες, άρα μας μένει ως πιθανότητα το δεύτερο. Η τεράστια ανάγκη σε ρευστό. Και μιας και το αναφέρω αυτό, ας μάθει ο καθένας ότι στα μέσα του έτους λήγει η δυνατότητα που έχουν τα δημόσια Ταμεία ΕΦΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ να κρατάνε τις καταθέσεις τους (περί το 1/2 δις €) σε τράπεζες. Τα δύο αυτά Ταμεία, μετά από κυβερνητική εντολή - ανοχή, τηρούν τις καταθέσεις τους στην Αττικής. Μόλις φύγουν όμως οι καταθέσεις αυτές, στα μέσα του έτους, πάει το παραμύθιιιιιι ... Τέλος αν δεν το ξέρει η εδώ παρέα, προ 2μήνου ο τότε πρόεδρος της τράπεζας Αττικής κατάγγειλε τους από κάτω του για ατασθαλίες και αυτό συνέβη σε παγκόσμια πρώτη αφού ποτέ και πουθενά αλλού πρόεδρος δεν κατήγγειλε τους διευθύνοντες σύμβουλους της για ατασθαλίες. Η κατάληξη ; Ξήλωσαν τον πρόεδρο της τράπεζας και όλα καλά ... Υ.γ. τράπεζα που να στέκεται στα πόδια της στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει. Και γι αυτό, σύντομα, μετά τις εκλογές, θα ζητήσουν νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Το αν θα βρουν όμως ρευστότητα ... ερευνάται μιας και το Ελληνικό banking είναι fail state μετά από τις λαμογιές εκατοντάδων δις από τους τραπεζίτες τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα