Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας. Αποφάσισα να κανω μια αγορά απo aliexpress αρχες Μαρτίου και συγκεκριμένα μια μπαταρία για τι κινητό μου. Ο πωλητής το έστειλε απο Κίνα με βέλγικο ταχυδρομείο. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι απο τα μέσα Μαρτίου φαίνεται με βάση το tracking number να έχει κολήσει στην Κίνα μέχρι σήμερα...Ο πωλητής δεν μου απαντάει στα μυνήματά μου και το ιδιο συμβαίνει και με το customer service της aliexpress. Το δέμα μου απ οτι καταλαβαίνω μάλλον χαθηκε...Τί μπορώ να κανω γι αυτό; Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Από αρχές Μαρτίου δεν ειναι και παραλογο να μη σου εχει ερθει ακομα. Επειδη μιλας για μπαταρια δεν ξερω αν την εκοψε κανενα τελωνειο. Παντως εχοντας παραγγειλει πανω απο 200 πραγματα απο ali εχω χασει 1 αλλα γενικα η παραδοση κυμαινεται απο 1 εως 2 μηνες εκτος των προσφατων περιπτωσεων με τα δεματα Νοεμβριου - Δεκεμβριου που έκαναν μια αιωνιότητα. 

• Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά με παραξενεύει το γεγονός ότι από τις 19 Μαρτίου έως σήμερα είναι κολλημένο το checkpoint και φαίνεται ότι δεν έχει αναχωρήσει απο Κίνα. Από την άλλη προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον πωλητή μέσω μυνημάτων αλλά δεν απαντάει.Αν ειχε σταματήσει τελωνείο δεν θα φαινόταν στο tracking number; Πολύ φοβάμαι οτι το δέμα μου χάθηκε...Επικοινώνησα με Ελτα αλλά δεν μπορεί να με βοηθήσει γιατί δεν αναγνωρίζει το tracking number...Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να δω τι γίνετε με το δέμα μου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι μπαταρίες αργούν, το track τι μορφή έχει; το 17track το ανιχνεύει;

μετά τους 3 μήνες να αρχίσεις να ανησυχείς αν έχει χαθεί. 

Επεξ/σία από chios
Δημοσ.

Το tracking number ειναι LVS169821005860251.Σχεδόν όλα τα ξένα site το εντοπίζουν και το 17track, το Ελτα δεν το αναγνωρίζει.Κάποιος άλλος που είχε παραγγείλει απο Κίνα μπαταρία πολύ πιο μετά απο μένα με το ίδιο ταχυδρομείο παρέλαβε πριν λίγες ημέρες.Αν περιμένω τόσο καιρό δεν θα μπορώ να κανω dispute...

Δημοσ.

Ξερει καποιος ποσο κοστιζει να στειλω στην Κινα με ελτα ενα πακετο? (περιπου)
Ενα ζευγαρι παπουτσια ειναι

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, christos135 είπε

Το tracking number ειναι LVS169821005860251.Σχεδόν όλα τα ξένα site το εντοπίζουν και το 17track, το Ελτα δεν το αναγνωρίζει.Κάποιος άλλος που είχε παραγγείλει απο Κίνα μπαταρία πολύ πιο μετά απο μένα με το ίδιο ταχυδρομείο παρέλαβε πριν λίγες ημέρες.Αν περιμένω τόσο καιρό δεν θα μπορώ να κανω dispute...

το tracking σου ειναι μη συστημενο και δεν ειναι ανιχνευσιμο στην ελλαδα... επισης στο aliexpress επειδη εχω παρει ενα σωρο δεματα απο κει να ξερεις σου δινει καποιες μερες protection (50-60). 

αυτο σημαινει οτι αν τελειωσουν αυτες οι μερες δεν θα εχεις δικαιωμα για να ανοιξεις dispute και να παρεις refund.. (τα λεφτα πισω)

τωρα τι να κανεις αν δεν ερθει στην ωρα του;

καταρχας θα πρεπει να παρατηρεις ποσες μερες protection εχεις. 

μολις οι μερες γινουν 5 με 4 πριν ληξουν, ανοιγεις dispute και ζητας ολα σου τα λεφτα πισω με την αιτιολογια οτι δεν σου ηρθε το δεμα. 

απο εκει και υστερα ο πωλητης θα πρεπει να απαντησει στο dispute σου σε 5 μερες αλλιως παιρνεις λεφτα πισω χωρις περαιτερω δραση.

στο διαστημα αυτων των 5 ημερων ο πωλητης θα σου στειλει μηνυμα οτι και καλα θα σε βοηθησει ή οτι και καλα σου εχει κανει extend το protection κλπ... εκει τον γραφεις στα π**** σου και ισα ισα μπορεις να συμπεριλαβεις στην αιτιολογια οτι σου εκανε extend χωρις να το ζητησεις (επειδη κανονικα απαγορευεται). 

απο κει και περα αρνεισαι καθε του απαντηση στο dispute και με το που ληξουν οι 5 μερες αναλαμβανει το aliexpress και κατα 99% θα εχεις τα λεφτα σου πισω.

αν τωρα με το που παρεις τα λεφτα σου πισω σου ερθει το δεμα καποια στιγμη, δεν ξαναδινεις τα λεφτα... και μη φοβασαι δεν ειναι παρανομο αφου περασε το protection time...

αλλωστε επειδη ειναι μη συστημενο ο κινεζος δεν θα δει οτι το παρελαβες (δεν εχει τη δυνατοτητα να το δει) οποτε δεν θα σου ζητησει ουτε ο ιδιος κατι...

καμια ερωτηση;

3 λεπτά πριν, flo1 είπε

Ξερει καποιος ποσο κοστιζει να στειλω στην Κινα με ελτα ενα πακετο? (περιπου)
Ενα ζευγαρι παπουτσια ειναι

θες να μου πεις το βαρος του πακετου;

Δημοσ.

Φίλε Γιώργο; σ ευχαρίστώ για την απάντησή σου με βοήθησες πάρα πολύ, μόλις δω οτι λήγει η προθεσμία θα κάνω dispute...απλά έχω εκνευριστεί με τον πωλητή ο οποίος δεν απαντάει στα δεκάδες μνμ μου...

Δημοσ.

Ίδιο track είχα και εγώ σε μπαταρία κινητού από aliexpess,  άργησε πολύ και ξαφνικά μου ήρθε σπίτι,  το track δεν ανιχνευετε στην Ελλάδα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, christos135 είπε

Φίλε Γιώργο; σ ευχαρίστώ για την απάντησή σου με βοήθησες πάρα πολύ, μόλις δω οτι λήγει η προθεσμία θα κάνω dispute...απλά έχω εκνευριστεί με τον πωλητή ο οποίος δεν απαντάει στα δεκάδες μνμ μου...

μην αγχωνεσαι καμια φορα τυχαινουν και στραβες... οτι θες να ρωτησεις περι dispute οταν ερθει η ωρα στειλε μου inbox

1 λεπτό πριν, flo1 είπε

1 κιλο

image.png.596ce5d91d4a6c8e3591d090dd4504b1.pngκαπου εκει θα σου βγει

Επεξ/σία από geomalliv
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, geomalliv είπε

μην αγχωνεσαι καμια φορα τυχαινουν και στραβες... οτι θες να ρωτησεις περι dispute οταν ερθει η ωρα στειλε μου inbox

image.png.596ce5d91d4a6c8e3591d090dd4504b1.pngκαπου εκει θα σου βγει

Σ ευχαριστώ πολύ να σαι καλα.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, geomalliv είπε

καπου εκει θα σου βγει

το ειδα.. δεν συμφερει καθολου αυτο.. :S

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chios είπε

Ίδιο track είχα και εγώ σε μπαταρία κινητού από aliexpess,  άργησε πολύ και ξαφνικά μου ήρθε σπίτι,  το track δεν ανιχνευετε στην Ελλάδα. 

Δεν το αναγνωρίζει καν, όταν μίλησα με Ελτα μου είπαν ότι δεν ειναι track number και πιθανότατα να ειναι αριθμός παραγγελίας...ούτε αυτοί δεν ήξεραν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, flo1 είπε

το ειδα.. δεν συμφερει καθολου αυτο.. :S

ε απο το να το στειλεις με κουριερ που θα ειναι ακριβοτερο καλυτερα ελτα

7 λεπτά πριν, christos135 είπε

Δεν το αναγνωρίζει καν, όταν μίλησα με Ελτα μου είπαν ότι δεν ειναι track number και πιθανότατα να ειναι αριθμός παραγγελίας...ούτε αυτοί δεν ήξεραν.

συμφωνα με το σαιτ των ελτα τα μονα tracking που αναγνωριζονται εχουν αυτη τη μορφη

(copy paste απο https://www.elta.gr/el-gr/εντοπισμόςαντικειμένου.aspx)

Ο κωδικός έχει 13 στοιχεία (2 λατινικά γράμματα ακολουθούμενα από 9 νούμερα και 2 λατινικά γράμματα) πχ PP123456785GR 

(και για να ειναι ανιχνευσιμο συνηθως πρεπει να ειναι συστημενο δηλαδη να ξεκιναει με το γραμμα R (R=Registered))

Επεξ/σία από geomalliv

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...