Ison_ Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 10 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Εντωμεταξύ η συντονισμένη αύξηση της τιμής από τα σουβλατζίδικα, είναι ορισμός του καρτέλ. Επιτροπή ανταγωνισμού υπάρχει πουθενά; Όσο την είδες με το καρτέλ των τηλεπικοινωνιών, άλλο τόσο θα τη δεις και με τα σουβλατζίδικα.
greengr21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Πανάκριβος, 15€ το κιλό... Όλο τον βλέπω και σκέφτομαι να πάρω, αλλά λέω κοροϊδία 5€ τα 350 γραμμάρια Όλα αυτά τα προψημένα δε τρώγονται ρε παίδες είναι και πανάκριβα(ασε που δεν έχεις ιδέα τι κρέας είναι) είχα παρει κατι προψημένα μπιφτέκια ούτε στα αδέσποτα δε τα έδωσα μακριά. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από greengr21
AristidisZ Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 23 λεπτά πριν, l337 είπε Επειδή βλέπω πως είσαι μερακλής, άκου τι μπορείς να κάνεις. Εν τω μεταξύ ο γύρος είναι το αγαπημένο μου, που το κατάλαβες ; Έχει τη φασαρία του αλλά θα το δοκιμάσω ! Λες να γίνεται και στη μαντεμένια πλάκα της ψησταριάς υγραερίου αντί για τηγάνι ;;; 2 λεπτά πριν, greengr21 είπε Όλα αυτά τα προψημένα δε τρώγονται ρε παίδες είναι και πανάκριβα(ασε που δεν έχεις ιδέα τι κρέας είναι) είχα παρει κατι προψημένα μπιφτέκια ούτε στα αδέσποτα δε τα έδωσα μακριά. Ε για μια δοκιμή ΟΚ, δε θα πάθεις και τίποτα, αλλά είναι κοροϊδία να μου πουλάνε κατεψυγμένο χοιρινό με 2 μπαχάρια τόσο, δεν είναι για το 5ευρο...
dhmhtries22 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Είδα τον τελευταίο μήνα αύξηση στην πίτα με γύρο ή σουβλάκι,από 2€ ,στα 2,20 και προχτές που πήγα 2,40.ΈΥΓΕ ήθελα από καιρό να ξεκινήσω διατροφή και έψαχνα το κατάλληλο κίνητρο...😚
theoritikos Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Μυρίζομαι δάχτυλο αντισπισιστιων ή πως αλλιώς λέγονται...
bromiaris Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Γατάκια… Στην Λάρισα χρεώνουν 3-4 χρόνια τώρα 2,7 ευρώ και αν τολμήσεις να ζητήσεις τζατζίκι χρεώνουν επιπλέων 30 λεπτά… = 3 ευρώ!!!!!!!!!!!
Speculoos Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 14 ώρες πριν, l337 είπε Πως το πουλάνε 1,5-2,5 ευρώ..; Χάλια κρέας (πολλές φορές αγοράζουν τόνους από κρέας που λήγει σε μερικές μέρες, και αφού το διατηρούνε κατάψυξη για μήνες, μέχρι να τελειώσει, στο σερβίρουν). Χάλια λαχανικά/φρούτα και λοιπές πρώτες ύλες (δεν θέλεις να σου πω μετά από πότε αλλάζεται πχ το λάδι). "Μαύρα" σε μισθούς, καμία νόμιμη παροχή σε διανομείς. Δεν κόβουν αποδείξεις (η πλειοψηφία). Φέσια στη δεη (αρκετοί). Και άλλα πολλά.. (για το πόσο κοστίζει κάτι ποιοτικό -με όλα μέσα, και χωρίς παρανομίες κλπ- το ανέφερα πριν) Πέρα από τα πολλά φέσια, τις λαμογιές και τα μαύρα που μάλλον είναι κανόνας παρά εξαίρεση, η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει σχέση με το χώρο της εστίασης, περισσότερο είδε φως και μπήκε, είτε γιατί άκουσε/είδε το γείτονα να κάνει κάτι παρόμοιο, γιατί έκατσε ένα επίδομα ΟΑΕΔ ή κάτι μικρό από το ΕΣΠΑ. Περιμένουν να βγάλουν γρήγορα λεφτά με απόσβεση όχι μόνο της αρχικής επένδυσης αλλά και όλων των σπασμένων, χωρίς επιχειρηματικό μοντέλο, θεωρώντας πως ο τζίρος είναι το κέρδος που πρέπει να μπει στο πορτοφόλι κτλ. 15 ώρες πριν, l337 είπε Για να βγει σωστό 100% το κρέας και καλής ποιότητας, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα (επίσης σωστά), μαζί και με όλα τα πάγια έξοδα (φόροι, λογαριασμοί, μισθοί, ασφάλιση, συντήρηση κλπ) το σουβλάκι θα έπρεπε να κοστίζει αρκετά πάνω από 3,5-4 ευρώ. Επειδή δυσανασχετούμε βέβαια, θα μας το δώσουν 2 και 2,50 ευρώ απλά θα είναι σκατά ποιότητα. win-win Η πανσέτα έτσι γενικά, ναι, έχει πάρα πολύ λίπος. Η πανσέτα όμως είναι κάτι αόριστο και γι' αυτό έγραψα υπάρχουν αρκετών ειδών. Ξεκινούν χαμηλά από την κοιλιά (πάρα πολύ λίπος) και φτάνουν μέχρι την μέση του ζώου (πριν το καρέ), σχεδόν ώς την τραβέρσα. Μέχρι και εκεί πάνω, πανσέτα είναι, και δεν έχει μεγάλη σχέση με την πανσέτα της κοιλιάς που πιθανόν εννοείς. Σκέψου ότι ελάχιστα πιο πάνω από εκεί βρίσκεται και το ψαρονέφρι (400g-500g στην καλύτερη) του χοίρου. Θεωρώ ότι το πόσο θα πρέπει να έχει ένα σουβλάκι με γύρο είναι λίγο δύσκολη κουβέντα με αρκετές παγίδες αφού εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Η αλήθεια είναι ότι κάτω από 2 ευρώ δεν είναι βιώσιμη τιμή εκτός αν μιλάμε για μοντέλα μεγάλης κλίμακας που δεν αντικατοπτρίζουν το μοντέλο του σουβλατζίικου της γειτονιάς. Πλέον τα σουβλατζίδικα προμηθεύονται κατεψυγμένους γύρους κυρίως από 5-6 προμηθευτές. Ο φτηνός 100% πανσέτα γύρος θα έχει 4-4,6 ευρώ το κιλό; Και ο 80/20 πανσέτα/μπούτι να είναι λίγο πιο ακριβός. (να πούμε του στραβού το δίκιο 100% πανσέτα δε σημαίνει ότι αγοράζεις 100% κρέας, αφού τα κομμάτια της πανσέτας αναμιγνύονται με νερο, πρωτείνες και άλλα συστατικά και ύστερα γίνονται γύρος). Στο ψήσιμο ακόμα και αν πουλήσεις όλο τον γύρο θα έχεις χάσει στάνταρ 25-35% του προϊόντος οπότε ουσιαστικά η τιμή που έχεις αγοράσει το κρέας άνετα φτάνει τα 6-7€ το κιλό. Όσο περίεργο και αν ακούγεται άνετα ένα τυλιχτό έχει 80-100 γραμμάρια γύρου, μια χούφτα γύρο με την τσιμπίδα πιάνει μίνιμουμ 70 γραμμάρια. Άρα μόνο το κρέας σε μια πίτα μπορεί να φτάσει τα 0,7 ευρώ άνετα. Και 30 λεπτά να κάνουν τα υπόλοιπα υλικά τότε είμαστε στο 1 ευρώ μόνο κόστος υλικών. Τώρα αυτά τα x3 και x4 φορές το κόστος που ακούγονται είναι υπερβολές για σουβλατζίδικο της γειτονιάς που δίνει στο χέρι και δεν έχει σοβαρό back of house, αλλά ίσως και με πολλούς αστερίσκους για να βγει ένα υγιές κέρδος της τάξης του 6-8% τότε θα πρέπει να λειτουργήσει με ένα gross margin της τάξης του 55-60%, δηλαδή με 2,2-2,5 φορές το κόστος της πρώτης ύλης. Οπότε μόνο με αυτή τη σύντομη άσκηση φαίνεται ότι για να είναι βιώσιμο, σωστό και τίμιο το σουβλατζίδικο δε γίνεται να δίνει σουβλάκι πίτα στα 2 ευρώ. Αν έχετε κάποιο άλλο insight για τις τιμές των πρώτων υλών μπορείτε να με διορθώσετε. 2
bluesattack Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Τελικα ποσα κερδη εχει ενα φαστφουνταδικο ? 3 και 60 ? 🤣
Γιαούρτι Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 γκρινιάζουμε τώρα και λέμε λέμε.... αλλά αν αυξηθεί (πολύ πιθανό) σε λίγο θα το έχουμε ξεχάσει και θα απολαμβάνουμε το πιτόγυρο μας στα 3+€
l337 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Λες να γίνεται και στη μαντεμένια πλάκα της ψησταριάς υγραερίου αντί για τηγάνι ;;; Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά εάν και εφόσον η πλάκα πιάνει πολύ υψηλή θερμοκρασία δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην γίνεται. 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 47 λεπτά πριν, bluesattack είπε Τελικα ποσα κερδη εχει ενα φαστφουνταδικο ? 3 και 60 ? 🤣 Δέκα επτά τοις εκατό. 1
Speculoos Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δέκα επτά τοις εκατό. Profit margin 17%;;; Πώς δικαιολογείται κάτι τέτοιο; Θα πρέπει να διδάσκεται σε οικονομικές σχολές αυτό το μοντέλο λειτουργίας.
Joshua21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, Speculoos είπε Profit margin 17%;;; Πώς δικαιολογείται κάτι τέτοιο; Θα πρέπει να διδάσκεται σε οικονομικές σχολές αυτό το μοντέλο λειτουργίας. Ρώτα εδώ:
AristidisZ Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Speculoos είπε Profit margin 17%;;; Πώς δικαιολογείται κάτι τέτοιο; Θα πρέπει να διδάσκεται σε οικονομικές σχολές αυτό το μοντέλο λειτουργίας. Αδιάβαστος edit: δες παραπάνω Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από AristidisZ
Προτεινόμενες αναρτήσεις