Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, l337 είπε

Η τυρόπιτα το '95 πάντως είχε περίπου 120-140 δρχ και η ζαμπονοτυρόπιτα περίπου 160 δρχ. Το 2000 η τυρόπιτα είχε περίπου 300 δρχ.

Με την τελευταία παράγραφο συμφωνώ απόλυτα 😛

https://www.itspossible.gr/τι-μπορούσες-να-αγοράσεις-με-χίλιες-δρ/

αυτη ειναι η σωστη τιμη, τουλαχιστον κι εγω αυτο θυμαμαι τωρα που το σκεφτηκα 4 σουβλακια στο χιλιαρικο.

και το απο πανω μου λινκ 250 λεει.

μιλαω για 1999. το 2001 εκανε  τη τιμη που λες και δεν το αμφισβητω. και γιαυτο θυμαμαι την τεραστια ποσοστιαια αυξηση ~ διπλασιασμος

* γιαννενα βεβαια που το φαγητο και τα delivery ηταν γενικα φθηνοτερα απο αθηνα λογω φοιτητων

Επεξ/σία από rofl
  • Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rofl είπε

https://www.itspossible.gr/τι-μπορούσες-να-αγοράσεις-με-χίλιες-δρ/

αυτη ειναι η σωστη τιμη, τουλαχιστον κι εγω αυτο θυμαμαι τωρα που το σκεφτηκα 4 σουβλακια στο χιλιαρικο.

και το απο πανω μου λινκ 250 λεει.

μιλαω για 1999. το 2001 εκανε  τη τιμη που λες και δεν το αμφισβητω. και γιαυτο θυμαμαι την τεραστια ποσοστιαια αυξηση ~ διπλασιασμος

250 δρχ έπαιρνα τα σουβλάκια πριν φύγω εξωτερικό αρχές του '96 πάντως 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τωρα οκ 97 -98 -99 αν σου πω οτι θυμαμαι διαφορες τιμων θα σου πω ψεματα, η μνημη σε τετοια πραγματα, δεν ειναι το φορτε μου:P

θυμαμαι παντως τον επικο ζαχαροπλαστη στις ειδησεις με την αυξηση του φπα.

1% πανω η ζαχαρη 1% το γαλα 1 το αλευρι 1 τα αυγα κτλ πως να μην παρει η τουρτα 10%.

καπως ετσι  θα τα υπολογισαν και οι σουβλατζηδες:P

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
Μόλις τώρα, rofl είπε

τωρα οκ 97 -98 -99 αν σου πω οτι θυμαμαι διαφορες τιμων θα σου πω ψεματα, η μνημη σε τετοια πραγματα, δεν ειναι το φορτε μου:P

Δυστυχώς εγώ έχω -επιλεκτικά- πολύ καλή μνήμη και είναι πακέτο ορισμένες φορές 😛

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τότε είχες χρήματα και σου φαινόντουσαν.. πολλά ενώ τώρα εξαφανίζονται σε χρόνο dt. Δίναμε τα κέρατα μας βέβαια για να αγοράσουμε ένα πισι της προκοπής ή μια τηλεόραση ή ένα αυτοκίνητο αλλά περνούσε ο μήνας και ζούσες αξιοπρεπώς (με τις εξόδους σου, με το φαγητό, με τα ποτά κλπ). Τώρα το τρώμε ασάλιωτο κοιτώντας την οθόνη του φθηνού πισιού 😛

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 λεπτά πριν, l337 είπε

Δυστυχώς εγώ έχω -επιλεκτικά- πολύ καλή μνήμη και είναι πακέτο ορισμένες φορές 😛

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τότε είχες χρήματα και σου φαινόντουσαν.. πολλά ενώ τώρα εξαφανίζονται σε χρόνο dt. Δίναμε τα κέρατα μας βέβαια για να αγοράσουμε ένα πισι της προκοπής ή μια τηλεόραση ή ένα αυτοκίνητο αλλά περνούσε ο μήνας και ζούσες αξιοπρεπώς (με τις εξόδους σου, με το φαγητό, με τα ποτά κλπ). Τώρα το τρώμε ασάλιωτο κοιτώντας την οθόνη του φθηνού πισιού 😛

καλυτερα τοτε. το supermarket και το φαι και η διασκεδαση βενζινες εισιτηρια κτλ ηταν σε αλλο level.

για ηλεκτρονικα αυτο που λες ισχυει, αλλα σαμπως και σημερα οι πιο ακριβοι της ευρωζωνης καταφεραμε να ειμαστε και σ αυτο:P

συμφερει να το φερεις  η τουλαχιστον τα ακριβα κομματια,απο γερμανια αγγλια κτλ. και κατι βουλγαριες πολωνιες κτλ ακομα και με εθνικο νομισμα εχουν πλεον λογικες τιμες στα ηλεκτρονικα γιατι πλεον ειναι ηδη μαζικης καταναλωσης

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Έφτασα το σουβλάκι 150δρχ. 

Αν αναλογιστεί κανείς ότι έφτασε 3ε (1022 δρχ) είναι τραγικό.

Έτσι αυξήθηκαν και τα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών στα συμβόλαια προ περσι και με έχασαν από πελάτη.

Φέτος βάλανε καπέλο στης κάρτες , τώρα και στο πίτογυρο 

Που θα φτάσει αυτός ο τόπος α; :)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mr^Robot είπε

Έφτασα το σουβλάκι 150δρχ. 

Αν αναλογιστεί κανείς ότι έφτασε 3ε (1022 δρχ) είναι τραγικό.

Έτσι αυξήθηκαν και τα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών στα συμβόλαια προ περσι και με έχασαν από πελάτη.

Φέτος βάλανε καπέλο στης κάρτες , τώρα και στο πίτογυρο 

Που θα φτάσει αυτός ο τόπος α; :)

Είχε 50 δρχ το νεράκι και έχει 3 πλασια τιμή. Με 5000 δρχ βενζίνη έκανες 350 χλμ στον κόφτη. Με 15ε κάνεις 100 χλμ με νεκρά. 

Με 10.000 δρχ γέμιζες καρότσι σούπερ μάρκετ για μια βδομάδα 

Με 30ε παίρνεις τα φαγώσιμα μιας μέρας 

Με 180000 δρχ μισθό έβαζες και στην άκρη. Με 500ε μισθό δεν τρως ούτε ψωμί με τυρί 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, rofl είπε

το εγραψα ηδη απο πανω αλλα δεν μπορουσα να σε κανω ping... προφανως το nick σου δεν ξεκιναει απο i . καθετος ειναι?

παντως τις μερες με το διπλο νομισμα που λεει η ελευθεροτυπια οι τιμες ηδη ειχαν ξεκινησει τη στρογγυλοποιηση, 

ενα χρονο πριν αν μου εβρισκες τιμη θα ειχε ενδιαφερον

Ο συγκεκριμένος οδηγός στην ελευθεροτυπία δεν είχε κυκλοφορήσει τις ημέρες με το διπλό νόμισμα, είχε κυκλοφορήσει τη μεταβατική περίοδο το 2001. Αν προσέξεις λιγάκι θα διαπιστώσεις ότι στρογγυλοποιημένες είναι οι τιμές σε δραχμές, και όχι οι τιμές σε ευρώ.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Iris_89 είπε

@ManFromEarth κανεις λαθος :)

Η Αλήθεια είναι ότι έχω στο μυαλό μου τις δικές μου εμπειρίες και τα δικά μου Χρόνια στο νησί, όπου ομολογουμένως ο.τι είχα φάει ήταν μέτριο στην καλύτερη. 

Χαίρομαι που τα κατάφεραν σε αυτό το πονεμένο θέμα 😁

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, gamer73 είπε

Υπάρχει έτοιμος γύρος στα σούπερ μάρκετ σκασίλα μας ας τα φάνε μόνοι τους 

Πανάκριβος, 15€ το κιλό...

Όλο τον βλέπω και σκέφτομαι να πάρω, αλλά λέω κοροϊδία 5€ τα 350 γραμμάρια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα ,μετά από όλα όσα γράφτηκαν εδώ , έχει σχεδόν εξανλτηθεί . Συνοψίζοντας ,1.) Δεν δίνουμε τρία ευρώνια για σουβλάκια , 2.) Κάνουμε μπουκοτάζ , αν ανεβάσουν τις τιμές 3.) Δεν τρώμε σουβλάκια γενικά ,για λόγους υγείας . Γιατί , αν συνεχίσουμε να τρώμε , και οι σουβλατζήδες θα μας τα πάρουν και μόνιμοι θαμώνες .....................ιατρείων   θα γίνουμε , με χοληστερίνες , καρδιακά , εγκεφαλικά κλπ κλπ.

Επεξ/σία από evkar
Δημοσ.
11 ώρες πριν, costacurta είπε

-Γυραδικο Λαμπράκη και γιωτης τούμπα

-σκρα και σολομό ανατολικά

-γιοκ μπαλικ κέντρο

Αυτά και ανάλογα μέρας.

Μενω δυτικά και δεν πλησιάζω κανένα ούτε αυτα που έχουν τρελή δουλειά εδω.

Τώρα υποθέτω έχει κάποια που να αξίζουν ακόμα γιαυτό έβαλα μεγαλύτερο αριθμό.

Τιμής ένεκεν. Για μπιφτεκι ο Τάκης στη Γιαννιτσών. Για σουβλάκι στους Αμπελόκηπους. 

Αφου εισαι δυτικα τοτε Ζυγος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Πανάκριβος, 15€ το κιλό...

Όλο τον βλέπω και σκέφτομαι να πάρω, αλλά λέω κοροϊδία 5€ τα 350 γραμμάρια

Επειδή βλέπω πως είσαι μερακλής, άκου τι μπορείς να κάνεις.

Αγοράζεις το χοιρινό κρέας (και κομμάτι της επιλογής σου) χωρίς κόκκαλο.
(προσωπικά, για το παρακάτω θα χρησιμοποιούσα ψαρονέφρι αλλά η επιλογή είναι δική σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι κομμάτι θέλεις αλλά αν έχει πολύ λίπος τότε το αποτέλεσμα θα είναι χάλια)
Το κόβεις σε λεπτές φέτες, πάχους όχι περισσότερο από 0,5 cm. Κόβεις έπειτα και από την άλλη μεριά ώστε να δημιουργηθούν τα κομμάτια. Δώσε προσοχή απλά να μην είναι παραπάνω από μισό cm.
Τον βάζεις σε ένα ταψί και προσθέτεις ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ντομάτα, pesto θυμαριού, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κύμινο και λίγο λευκό κρασί αν υπάρχει..
(αν δεν μπορείς να φτιάξεις το pesto θυμαριού, απλά παράβλεψε το και βάλε σκέτο θυμάρι)
Παίρνεις το ταψί και το αφήνεις όλη νύχτα στο ψυγείο ή τουλάχιστον 6-8 ώρες.

Βγάζεις ένα τηγάνι και το βάζεις σε ένα καυτό μάτι στην κουζίνα σου, στην πιο υψηλή θερμοκρασία που γίνεται. Αφήνεις το τηγάνι στο μάτι να κάψει πάρα πολύ καλά.
Βάζεις μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αρχίζεις και πετάς σιγά-σιγά το κρέας.
Θέλει πάρα πολύ προσοχή να ψήσεις το κρέας σε αρκετές δόσεις διότι αν το πετάξεις όλο μαζί (ή μεγάλη ποσότητα), η θερμοκρασία του τηγανιού θα πέσει απότομα και το κρέας αντί να ψηθεί και να ξεροψηθεί.. θα βράσει. Κάτι που δεν είναι το ζητούμενο στο γύρο και θα είναι καταστροφή :P
Είσαι έτοιμος :)

Επεξ/σία από l337
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εντωμεταξύ η συντονισμένη αύξηση της τιμής από τα σουβλατζίδικα, είναι ορισμός του καρτέλ. Επιτροπή ανταγωνισμού υπάρχει πουθενά;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...