AristidisZ Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, l337 είπε Μόνο οι πρώτες ύλες 1 με 1,5 ευρώ τουλάχιστον. Εάν βάλεις και όλα τα υπόλοιπα (φόροι, μισθοί κλπ) που ανέφερα ανεβαίνεις τουλάχιστον στα διπλά. 1.5 ευρώ για 100 γραμμάρια χοιρινό, τρεις φέτες ντομάτα λίγο κρεμμύδια μια κουτάλια τζατζίκι και μια πίτα ; 1 1
thant Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Εγω που τρώω την πίτα χωρίς κρέας θα πληρώνω παραπάνω;
phanispal Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Με ~3€/κιλό αγοράζουν το χοιρινό, και τα 50 λεπτά που είπα πριν πολλά είναι, απλά επειδή έκανε λόγο για ποιοτικό και όχι το μέσο.
l337 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε 1 με 1.5 ευρώ για 100 (και παραπάνω) (*) γραμμάρια σωστό χοιρινό, τρεις φέτες σωστή ντομάτα (και όχι άχυρο) λίγο κρεμμύδια μια κουτάλια κανονικό τζατζίκι και μια πίτα ; (fixed) Ναι. (*) Το και παραπάνω εφόσον μιλάμε για γύρο.
AristidisZ Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, l337 είπε (fixed) Ναι. (*) Το και παραπάνω εφόσον μιλάμε για γύρο. Νομίζω υπερβάλλεις... Μπορείς να μου πεις ποιο κομμάτι του χοιρινού έχει πάνω από 6 ευρώ το κιλό ΛΙΑΝΙΚΗ σε χασάπη ; (Εξαιρούμε το ψαρονέφρι) Ποσο έχει μια καλή ντομάτα (που βγάζει εύκολα 5-6 σουβλάκια) ; Πιτες εγώ παίρνω με 1 ευρώ την δεκάδα λιανική από εργαστήριο (φρέσκες) Τι να πούμε τώρα, για το κόστος του κρεμμυδιού ή του σκορδου, του γιαουρτιου και του αλατοπίπερου ; Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από AristidisZ
Joshua21 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, phanispal είπε Με ~3€/κιλό αγοράζουν το χοιρινό, και τα 50 λεπτά που είπα πριν πολλά είναι, απλά επειδή έκανε λόγο για ποιοτικό και όχι το μέσο. Μην μπερδεύεσαι, ο φίλος εξηγεί πόσο θα τους κόστιζε αν έβαζαν σωστά υλικά, όχι το πόσο τους κοστίζει στην πραγματικότητα που βάζουν υλικά β και γ ποιότητας. 1
l337 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Νομίζω υπερβάλλεις... Μπορείς να μου πεις πιο κομμάτι του χοιρινού έχει πάνω από 6 ευρώ το κιλό ΛΙΑΝΙΚΗ σε χασάπη ; (Εξαιρούμε το ψαρονέφρι) Ποσο έχει μια καλή ντομάτα (που βγάζει εύκολα 5-6 σουβλάκια) ; Πιτες εγώ παίρνω με 1 ευρώ την δεκάδα λιανική από εργαστήριο (φρέσκες) Τι να πούμε τώρα, για το κόστος του κρεμμυδιού ή του σκορδου, του γιαουρτιου και του αλατοπίπερου ; Μπορεί για εσένα να υπερβάλω καταρχήν αλλά θέλω να ξέρεις ότι είναι η απόψη μου και δεν τρολλάρω (κάτω από 6 ευρώ το έχω υπολογίσει και μιλώ για κάτω από το καρέ) Για μια καλή ποσότητα ντομάτα (τουλάχιστον 50+ γραμμάρια) υπολογίζω τουλάχιστον με 2 με 2,5 ευρώ το κιλό. Τουλάχιστον. Και εξαρτάται από την εποχή. Οι τιμές που αναφέρω αφορούν Αθήνα. Οι πίτες είναι φθηνές πράγματι. Το καλό τζατζίκι θέλει να είναι χειροποίητο (και όχι του 22κιλου ντενεκέ), να έχει άψογο στραγγιστό γιούρτι και φρέσκα αγγούρια. Επίσης θα πρέπει να είναι μόνιμα φρέσκο. Απορρίπτεται δηλαδή το τζατζίκι της προηγούμενης μέρας κλπ, πόσο μάλλον ο ανοιχτός ντενεκές μέσα στην αποθήκη για μέρες. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από l337
lary7 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Προσφορά και ζήτηση είναι όλα. Οι τιμές του κρέατος είναι οι χαμηλότερες εδώ και δεκαετίες(στην παγκόσμια αγορά γενικα), η ενέργεια είναι σταθερή, τα μεροκάματα και το ΙΚΑ πολύ φθηνότερα σε σχεση με προ κρίσης. Όλα τα κόστη είναι χαμηλά και σταθερά, αυτό που αυξήθηκε είναι οι φόροι και οι συνεχείς έλεγχοι από εφορία με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κόβουν περισσότερες αποδείκεις και εκεί πάει πολύ ψηλά το πράγμα. Γενικά η κρίση ξεπεράστηκε, η κατανάλωση αυξάνεται και όλοι θέλουν να πάρουν μερίδιο από το χρήμα που μοιράζεται.
Havik Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) sry nvm Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από Havik
AristidisZ Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, l337 είπε Μπορεί για εσένα να υπερβάλω καταρχήν αλλά θέλω να ξέρεις ότι είναι η απόψη μου και δεν τρολλάρω (κάτω από 6 ευρώ το έχω υπολογίσει και μιλώ για κάτω από το καρέ) Για μια καλή ντομάτα (50+ γραμμάρια) υπολογίζω τουλάχιστον με 2 ευρώ το κιλό. Τουλάχιστον. Και εξαρτάται από την εποχή. Οι πίτες είναι φθηνές πράγματι. Το καλό τζατζίκι θέλει να είναι χειροποίητο (και όχι του 22κιλου ντενεκέ), να έχει άψογο στραγγιστό γιούρτι και φρέσκα αγγούρια. Επίσης θα πρέπει να είναι μόνιμα φρέσκο. Απορρίπτεται δηλαδή το τζατζίκι της προηγούμενης μέρας κλπ, πόσο μάλλον ο ανοιχτός ντενεκές μέσα στην αποθήκη για μέρες. Δεν λέω ότι τρολλαρεις, δεν είσαι από δαύτους 🙂 Παρα ταύτα υπολογίζεις νομίζω με κόστος ιδιώτη & ότι πιο ακριβό υπάρχει για να φτάσεις έστω και στο 1€... Ακόμα και έτσι, με 50 λεπτά το κρέας, 10 λεπτά την πίτα, άλλο τόσο τη ντομάτα, πάλι με το ζόρι πάμε εκεί, ακόμα και με τιμές δικές μας (βαριέμαι να υπολογίζω κόστος τζατζίκιου)
l337 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, Havik είπε Με κάνεις να αναρωτιέμαι αν έχει μπεί σε κατάστημα ή έστω περάσει κοντά από πάγκο που να πουλάει οπωροκηπευτικά.... Με κάνεις να αναρωτιέμαι αν γνωρίζεις τι σημαίνει καλή ντομάτα και τι σόι φρούτο είναι... 1
Nintendo1889 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Για την δική μου ταπεινή άποψη η πίτα θα έπρεπε να έχει μέχρι 3.5 ευρώ max. Να είναι όμως της προκοπής όχι 2 βουκες γύρο και 3ς πατάτες. Όπως και να το κάνουμε 2019 έχουμε και τα 3 ευρώ πλέων δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία. Ναι σίγουρα δουλεύουμε πλέων για 500 600 ευρώ τον μήνα αλλά έξω στην αγορά και στους λογαριασμούς τα 2 και 2.5 ευρώ δεν έχουν αξία γι τίποτα.
l337 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Παρα ταύτα υπολογίζεις νομίζω με κόστος ιδιώτη & ότι πιο ακριβό υπάρχει για να φτάσεις έστω και στο 1€... Είναι αλήθεια πως υποστηρίζω (σχεδόν) με κόστος ιδιώτη (σε σχετικά μεγάλες ποσότητες όμως) γιατί πάνε πάρα πολλά χρόνια που έχω απομακρυνθεί από την εστίαση και τις "άκρες" ώστε να γνωρίζω πόσο ακριβώς θα έπαιρνα σήμερα αυτό που ακριβώς θέλω. Είναι επίσης αλήθεια ότι θα επέλεγα να βάζω μόνο άριστες (πραγματικά άριστες..) πρώτες ύλες και ας το χρέωνα 1 - 1,5 ευρώ πάνω αν χρειαζόταν. Spoiler Γνωρίζω τις δυσκολίες και την αγορά, δεν αιθεροβατώ αλλά πιθανόν θα έπαιρνα το ρίσκο μόνο με την προυπόθεση ότι δεν θα το είχα σαν βασικό εισόδημα. Είμαι μεγάλος πλέον για χοντρά ρίσκα χωρίς καβάντζες. Πιθανόν και να πήγαινα για λουκέτο αλλά αν είχα τον χρόνο και το έξτρα budget μπορεί να το δοκίμαζα. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από l337
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Να κανω μια ερωτηση; Εγω που το παραγγελνω διπιτο απολα και με εξτρα τυρι ,ποσο θα μου το χρεωνουν ;;;😂
XronisR Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, agap είπε αν οντως παει 3 ευρω το τυλιχτο να μου το θυμαστε θα κλεισουν πολλα σουβλατζιδικα....δεν υπαρχει περιπτωση να δινεις 6 ευρω για δυο τυλιχτα...θα φτιαχνεις κατι αλλο προχειρο να φας...ο λογος που ειχε πετυχει το σουβλακι τοσο πολυ ηταν επειδη ηταν πρωτιστως φθηνο και ακολουθως νοστιμο και χορταστικο...αν εκλειψει το πρωτο ολοι θα σκεφτουν αλλες λυσεις...γιατι θα βαφτιστει ασυμφορο...ψιλιαζομαι την κομπινα καποιοι να διατηρησουν ιδια τιμη αλλα θα βαζουν μεσα μιση ποσοτητα κρεας....χαχαχα Μόνο αυτό φτάνει.6€ είναι too much.Ηδη έχω σκεφτεί εναλλακτικες λύσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις