Masma Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Καλησπέρα θα προχωρίσω στην αγορά Powerline και σκέφτομαι τα συγκεκριμένα. Τα έχει δοκιμάσει καποιος ? Γενικά τι απώλιες υπάρχουν σε ταχύτητες? Έχω 50 VDSL Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιος μπορεί να βοηθήσει.
nzeppos Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω τα ίδια σε 50άρα VDSL σε τριφασικό ρεύμα (γενικά για τριφασικό τα Devolo είναι συνήθως η πρώτη επιλογή). Με εξαίρεση το γνωστό θέμα με κάποιες σπάνιες αποσυνδέσεις, σε γενικές γραμμές παίζουν πάρα πολύ καλά. Θέμα με ταχύτητα δεν υπάρχει, καθώς το bandwidth μεταξύ τους σπανίως πέφτει κάτω από 100-110Mbps ακόμα και στη μακρύτερη απόσταση (σίγουρα πάνω από 20 μέτρα ηλεκτρικού καλωδίου από τη μία άκρη του σπιτιού στην άλλη). Για μικρότερες αποστάσεις (πχ. από την κεντρική πρίζα τηλεφώνου στο σαλόνι που συνήθως βρίσκεται το ρούτερ μέχρι το σετ της τηλεόρασης στον ίδιο χώρο) οι τυπικές ταχύτητες είναι 150-250Mbps. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από nzeppos 1
Masma Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, nzeppos είπε Έχω τα ίδια σε 50άρα VDSL σε τριφασικό ρεύμα (γενικά για τριφασικό τα Devolo είναι συνήθως η πρώτη επιλογή). Με εξαίρεση το γνωστό θέμα με κάποιες σπάνιες αποσυνδέσεις, σε γενικές γραμμές παίζουν πάρα πολύ καλά. Θέμα με ταχύτητα δεν υπάρχει, καθώς το bandwidth μεταξύ τους σπανίως πέφτει κάτω από 100-110Mbps ακόμα και στη μακρύτερη απόσταση (σίγουρα πάνω από 20 μέτρα ηλεκτρικού καλωδίου από τη μία άκρη του σπιτιού στην άλλη). Για μικρότερες αποστάσεις (πχ. από την κεντρική πρίζα τηλεφώνου στο σαλόνι που συνήθως βρίσκεται το ρούτερ μέχρι το σετ της τηλεόρασης στον ίδιο χώρο) οι τυπικές ταχύτητες είναι 150-250Mbps. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Για εντός διαμερίσμτος χρήση με εδνιαφέρει οπότε θα προχωρήσω στην αγορά τους.
achilles_g_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Εγώ θα σου πρότεινα στα 99 ευρώ (προσφορά) τα tp link τα οποία έχουν ρύθμιση για vdsl (σε περίπτωση που έχεις προβλήματα). https://www.kotsovolos.gr/site/computing/networking/range-extenders-and-wifi-adapters/192137-tp-link-wpa8630p-kit
M@dB0x Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Το να ρωτας πως παιζουν τα PL σε αλλους ειναι τουλαχιστον παραλογο μιας και δεν εχει καμια σχεση το πως θα παιζει σε καθενα μας..............
nzeppos Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Ναι αλλά μπορεί κάποιος να πάρει μια ιδέα έστω για συνηθισμένα κουσούρια που βγάζει το εν λόγω PLC. Επιπλέον υπάρχουν μεν αποκλίσεις στην απόδοση των συσκευών αλλά κατά μέσο όρο και για παρόμοιες αποστάσεις δεν είναι ότι σε εμένα θα παίζει στα 20Mbps και σε εσένα στα 200 (διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα στα καλώδια). Οπωσδήποτε κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι όλα θα πάνε τέλεια, ότι δεν θα χάνονται πακέτα, ότι δεν θα γίνονται αποσυνδέσεις κλπ. Αλλά τουλάχιστον να ξέρει κάποιος τι περίπου μπορεί να περιμένει.
M@dB0x Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Εχει να κανει με την ηλεκτρολογικη εγκατασταση σε καθε σπιτι φιλε.
nzeppos Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Αν ήταν έτσι τα μισά PLC θα έπαιζαν, τα υπόλοιπα όχι και τελικά δεν θα είχαν τόση μεγάλη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό. Στην πραγματικότητα όμως θέλω να ελπίζω ότι το 90φεύγα τοις εκατό των PLC λειτουργούν μια χαρά γιατί και οι αντίστοιχες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις είναι μια χαρά. Οπότε αν πάρω τα δικά μου powerlines και τα δοκιμάσω σε άλλα δέκα σπίτια, πιθανολογώ ότι στα εννιά θα παίζουν και στο ένα όχι. Επειδή όμως ο μέσος χρήστης δεν γνωρίζει από πριν αν θα έχει πρόβλημα, γι' αυτό λέω ότι κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί εκ των προτέρων ότι όλες οι συσκευές θα παίξουν απροβλημάτιστα. Οπότε πρακτικά λέμε το ίδιο πράγμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να ρωτάμε για γνώμες.
lambros Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Υπάρχει powerline για τριφασικο σε 2οροφη πολυκατοικία που να είναι ταυτόχρονα και ΑΡ;; Να μην χρειάζεται να συνδέσω και άλλη συσκευή γι'αυτό. Επειδή δεν έχω δουλέψει καθόλου τέτοια γιατί έχει 2 ΛΑΝ η κάθε μονάδα από το συγκεκριμένο μοντέλο;;;;
skiabox Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δυστυχώς οι Γερμανοί είναι σκραπες ή τέλος πάντων τσιγκουνηδες στο κομμάτι software. Τα devolo μπορεί να έχουν διαλλειψεις αλλά αν ανοίξεις το συνοδευτικο software επανέρχεται η σύνδεση. Οπότε εγώ τους έστειλα email και τους λεω. Αν κάτι κάνει το συνοδευτικό software τόσο καλά, βάλτε το μέσα στο firmware! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα