Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, AristidisZ said:

Το θέμα είναι για τι δουλειά μιλάμε, όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε...  

Yeah, not enough info...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, donblunts είπε

Όχι δεν απευθύνομαι σε σένα.

Συγνώμη τι σκεπτικό είναι αυτό; Πόσο χρονών είστε;
ΦΙΛΟΣ σου έχει ανάγκη - απ'ότι μας λες - απο μεροκάματο, και επειδή δεν παίρνεις αύξηση εσύ και θες να φύγεις, να φύγει και εκείνος;

Σιγοντάρει και ο άλλος, αντε να καταλάβεις οτι αυτό που θες να κάνεις είναι φιλικά ανήθικο.

Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις πάντα και απο ποια οπτική βλέπεις το όλο θέμα νομίζω. Όταν εξαρχης εχεις ξεκαθαρίσει πως στόχος είναι ο τάδε και ο τάδε και μπορούμε να πετύχουμε αυτό και αυτό με κόπο και προσπάθεια και συμφωνεί ο φιλος τότε λες ολα οκ.Στην πορεία ομως οταν λακίζει και βολεύεται ο άλλος με το μισθό του αρχίζει και σκέφτεται διαφορετικά (επανερχομαι στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ και τη νοοτροπία του Ελληνα) σε "πουλάει". Ποιος τελικά είναι ο φιλικά ανήθικος στην συγκεκριμένη περίπτωση;;;;

Επεξ/σία από xarda
Δημοσ.

Σε ποιο κλάδο δραστηριοποιείσαι?

Για τι εύρος μισθών μιλάμε?

Μπορεί να πήγατε μαζί, αλλά όπως μας είπες, ο φίλος σου δουλεύει ανεξάρτητα από εσένα. Δεν είστε μια ομάδα που ανέλαβε ένα project και μαζί πορεύεται. Άρα γιατί να φύγει? Αν ήσασταν μαζί να το καταλάβω, θα χε κάποιο νόημα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο, να παραιτηθείς εσύ και να φύγει και ο άλλος.

Τι είναι αυτό ανέκδοτο;

Μπορεί να βγάζουν σχολική εφημερίδα τα παιδιά, όλοι λίγο πολύ το προσπαθήσαμε στο δημοτικό

Δημοσ.

Διάβασα τα προηγούμενα σχόλια και δεν καταλαβαίνω πού έχει λάθος ο TS. Έγινε μια συμφωνία μεταξύ δύο ενήλικων (φαντάζομαι) ανθρώπων, γνωρίζοντας τι σημαίνει αυτή η συμφωνία.

Εσείς δηλαδή του λέτε να κάτσει να υπομένει μια δουλειά που δεν τον ικανοποιεί, μόνο και μόνο για μην ξεβολευτεί ο φίλος του που συμφώνησε στον αρχικό όρο;

Κατανοώ ότι μάλλον απ' την απελπισία του για δουλειά συμφώνησε ο φίλος του, αλλά εν τέλει το δέχτηκε. Την επόμενη φορά ας είναι πιο προσεκτικός.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Yeah, not enough info...

Μεσανατολικό το κάναμε 

Αν μιλάμε για θέσεις στελεχών, έχει point η απαίτηση τoυ νηματοθέτη, ειδικά αν είχε προϋπάρξει τέτοια κουβέντα 

Αν λέμε για θέση των 500-600€, το πράμα είναι εντελώς διαφορετικό... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmy213 είπε

Διάβασα τα προηγούμενα σχόλια και δεν καταλαβαίνω πού έχει λάθος ο TS. Έγινε μια συμφωνία μεταξύ δύο ενήλικων (φαντάζομαι) ανθρώπων, γνωρίζοντας τι σημαίνει αυτή η συμφωνία.

Εσείς δηλαδή του λέτε να κάτσει να υπομένει μια δουλειά που δεν τον ικανοποιεί, μόνο και μόνο για μην ξεβολευτεί ο φίλος του που συμφώνησε στον αρχικό όρο;

Κατανοώ ότι μάλλον απ' την απελπισία του για δουλειά συμφώνησε ο φίλος του, αλλά εν τέλει το δέχτηκε. Την επόμενη φορά ας είναι πιο προσεκτικός.

μα μπορει να φυγει, κανενας δεν τον κραταει δεμενο. απλα ο φιλος δεν θελει να φυγει κ αυτος

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, xarda είπε

Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις πάντα και απο ποια οπτική βλέπεις το όλο θέμα νομίζω. Όταν εξαρχης εχεις ξεκαθαρίσει πως στόχος είναι ο τάδε και ο τάδε και μπορούμε να πετύχουμε αυτό και αυτό με κόπο και προσπάθεια και συμφωνεί ο φιλος τότε λες ολα οκ.Στην πορεία ομως οταν λακίζει και βολεύεται ο άλλος με το μισθό του αρχίζει και σκέφτεται διαφορετικά (επανερχομαι στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ και τη νοοτροπία του Ελληνα) σε "πουλάει". Ποιος τελικά είναι ο φιλικά ανήθικος στην συγκεκριμένη περίπτωση;;;;

Αν ησουν σε μια χωρα με πολυ χαμηλα ποσοστα ανεργιας θα συμφωνουσα. Αλλα εισαι σε μια χωρα που βρισκεις δουλεια με το σταγονομετρο και το να απαιτεις να φυγει και ο αλλος μαζι σου ειναι ανηθικο απο μονο του. Ολα τα αλλα για συμφωνιες και ιστοριες ειναι να χαμε να λεγαμε. Εκτος κι αν φυγει και αυτος, θα του δινεις καθε μηνα το μισθο που θα επερνε απο τη δουλεια. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lezantas26 είπε

μα μπορει να φυγει, κανενας δεν τον κραταει δεμενο. απλα ο φιλος δεν θελει να φυγει κ αυτος

Μάλλον δεν κατάλαβα το αρχικό post. Μόνο μεταξύ τους το συμφώνησαν (του στυλ «έλα κι εσύ εδώ, αλλά άμα φύγω θα την κάνεις κι εσύ»); Δεν είναι όρος εργοδότη/πρόσληψης;

Τότε για ποιο λόγο να φύγει, ρε TS;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmy213 είπε

Μάλλον δεν κατάλαβα το αρχικό post. Μόνο μεταξύ τους το συμφώνησαν (του στυλ «έλα κι εσύ εδώ, αλλά άμα φύγω θα την κάνεις κι εσύ»); Δεν είναι όρος εργοδότη/πρόσληψης;

Τότε για ποιο λόγο να φύγει, ρε TS;

αυτο του λεμε ολοι :P

Δημοσ.

Ρε παιδιά, μιλάμε για εργασία όχι για παιχνίδι. Από πού και ως πού αν εσύ σαν άνθρωπος, σαν προσωπικότητα δεν γουστάρεις εκεί που είσαι για τον χ ψ λόγο και θες να φύγεις να πρέπει να φύγει και ο φίλος σου? Δεν βγάζει νόημα δεν έχει λογική, ειδικά σε μια περίοδο που ψάχνουμε για δουλειά και δεν μπορούμε να ορθοποδήσουμε. Εκτός και αν σας τρέχουν από τα μπατζάκια και σας αρέσουν τα τσαλίμια... 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, xarda είπε

Μπλέκω σε μια δουλειά και μετά από λίγο καιρό παίρνω και ένα φίλο μου με συμφωνία πως αν φύγω εγώ

(παραιτηθώ για κάποιο σοβαρό λόγο) θα φύγει και αυτός. Τα οικονομικά μας όχι σε καλή κατάσταση. Μετά από ένα τρίμηνο τον τοποθετούν σε άλλη θέση

με λίγο λιγοτερα λεφτα αλλα και πολύ λιγότερη δουλειά (βολεύτηκε με μια λέξη). Εγώ απαιτώ αύξηση στο μισθό μου και δεν την παίρνω παρόλο που την

αξίζω σαφέστατα αλλά δεν μου τη δίνει ο εργοδότης (Ελλαδιστάν). Είμαι έτοιμος να παραιτηθώ και το ανακοινώνω στο φίλο μου ο οποίος τώρα αρνειται να φύγει.

Θεωρείται πως λάθος στην όλη υπόθεση είμαι εγώ που πάω να τον ξεβολεψω ή ο φίλος μου που ενω εξαρχης συμφώνησε τώρα αλλάζει τροπάριο;;

40 λεπτά πριν, xarda είπε

....

Επίσης να ενημερώσω πως στην Ελλαδα με 25% ανεργία έψαχνα 1,5 μήνα να βρω άτομο για δουλειά και δεν έβρισκα.......αλήθεια......

Τελικά εσύ έψαχνες για δουλειά, προσφέρεις δουλειά, τι γίνεται; Βρήκες δουλειά και σου είπαν ότι εσύ πρέπει να βρεις και δεύτερο άτομο;

Πολλά τα ερωτήματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...