thomas2006 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Γεια σας εδώ και τρεις μέρες απολύθηκα από εργασία με σύμβαση αορίστου χρόνου ημιαπασχόληση. Όπως καταλαβαίνετε έπαιρνα λεφτά Στο χέρι και τα υπόλοιπα τράπεζα. Μας δόθηκε απόλυση για να υπογράψουμε στο λογιστή ωστόσο λεφτά δεν έχουμε πάρει και πιέζουν για την υπογραφή. Η ερώτηση μου είναι εάν πρώτον έχει νόημα να καθυστερήσω την υπογραφή και δεύτερον εάν Για να πληρωθώ θα πρέπει να έχω υπογράψει
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 31 λεπτά πριν, thomas2006 είπε Γεια σας εδώ και τρεις μέρες απολύθηκα από εργασία με σύμβαση αορίστου χρόνου ημιαπασχόληση. Όπως καταλαβαίνετε έπαιρνα λεφτά Στο χέρι και τα υπόλοιπα τράπεζα. Μας δόθηκε απόλυση για να υπογράψουμε στο λογιστή ωστόσο λεφτά δεν έχουμε πάρει και πιέζουν για την υπογραφή. Η ερώτηση μου είναι εάν πρώτον έχει νόημα να καθυστερήσω την υπογραφή και δεύτερον εάν Για να πληρωθώ θα πρέπει να έχω υπογράψει αν το χαρτι γραφει οτι δεν εχεις αλλες οικονομικες απαιτησεις (ή κατι τετοιο) δεν νομιζω να πρεπει να υπογραψεις
geodrako Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, thomas2006 είπε Γεια σας εδώ και τρεις μέρες απολύθηκα από εργασία με σύμβαση αορίστου χρόνου ημιαπασχόληση. Όπως καταλαβαίνετε έπαιρνα λεφτά Στο χέρι και τα υπόλοιπα τράπεζα. Μας δόθηκε απόλυση για να υπογράψουμε στο λογιστή ωστόσο λεφτά δεν έχουμε πάρει και πιέζουν για την υπογραφή. Η ερώτηση μου είναι εάν πρώτον έχει νόημα να καθυστερήσω την υπογραφή και δεύτερον εάν Για να πληρωθώ θα πρέπει να έχω υπογράψει Εάν υπογράψεις τα ξεχνάς τα λεφτά που δικαιούσαι... Επομένως μην υπογράψεις, απαίτησε τα νόμιμα.
nyne Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Η θα σου δωσουν τα λεφτα στο χερι εκεινη τη στιγμη η θα εχει προηγηθει καταθεση,διαφορετικα δεν υπογραφεις οπως ειπαν κ οι απο πανω.Εαν υπογραψεις ειναι σαν να τα εχεις παρει...
k_w_t Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Η αποζημιωση μπορει να δωθει μεχρι και 6 μηνες μετα την απολυση... Απλα υπογραφεις την απολυση (οχι την εξοφληση ) και βαζεις απο κατω "με επιφυλαξη καθε νομιμου δικαιωματος μου" Εννοειτε πως κρατας αντιγραφο. Ετσι εισαι καλυμμένος νομικα... Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από k_w_t 1
insomnia888 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 15 λεπτά πριν, k_w_t είπε Η αποζημιωση μπορει να δωθει μεχρι και 6 μηνες μετα την απολυση... η αποζημίωση δεν μπορεί να δοθεί μέχρι και 6 μήνες μετά την απόλυση, αλλά άμεσα, με την απόλυση καταβάλλεται και η αποζημίωση. Ο εργαζόμενος είναι που έχει περιθώριο 6 μήνες να καταγγείλει την απόλυση ως παράνομη. Και αυτή τη στιγμή, αφού έχουν περάσει 3 μήνες και δεν έχει λάβει την αποζημίωση, η απόλυση είναι παράνομη. Η αποζημίωση πρέπει να καταβληθεί ταυτόχρονα με την επίδοση του εγγράφου της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για να είναι έγκυρη η απόλυση. Τρόπος καταβολής Σύμφωνα με το άρθρο 74, Ν.3863/2010 όταν η αποζημίωση λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας υπερβαίνει τις αποδοχές δύο (2) μηνών, ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει κατά την απόλυση μέρος της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στις αποδοχές δύο (2) μηνών. O εργαζόμενος αν δεν υπογράψει ότι έλαβε γνώση του εγγράφου της απόλυσης, απλώς δυσκολεύει την κατάσταση, γιατί τότε ο εργοδότης θα κοινοποιήσει το έγγραφο μέσω δικαστικού επιμελητή. Το γεγονός ότι, ο εργαζόμενος παραλαμβάνει το έγγραφο της καταγγελίας ή την αποζημίωση, αν είναι δυνατόν προσθέτοντας την φράση πριν την υπογραφή του "με επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου" δεν του στερεί το δικαίωμα να προσβάλει το κύρος της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του. Το κυριότερο, ο εργοδότης έπρεπε μέχρι το τέλος του μήνα που σε απέλυσε να ενημερώσει το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ως εξής: Η διαδικασία ολοκλήρωσης της υποβολής του εντύπου Ε6 (Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με ή χωρίς προειδοποίηση).υλοποιείται ως εξής: αρχικά ο εργοδότης συμπληρώνει τη φόρμα του εντύπου Ε6, την εκτυπώνει και ακολούθως, αφού τεθούν ιδιοχείρως οι υπογραφές εργοδότη και εργαζομένου, ο εργοδότης ολοκληρώνει την υποβολή επισυνάπτοντας το αρχείο του σαρωμένου εντύπου Ε6 με τις προαναφερθείσες υπογραφές. Σε περίπτωση μη υπογραφής από τον εργαζόμενο του εντύπου Ε6, ο εργοδότης επισυνάπτει το αρχείο της σαρωμένης εξώδικης δήλωσης και της έκθεσης επίδοσης του δικαστικού επιμελητή. Τα λεφτά έπρεπε να στα είχε δώσει ήδη με ή χωρίς υπογραφή! Αλλά μάλλον δεν σκοπεύει να το κάνει. Κάνε μια βόλτα στην Επιθεώρηση Εργασίας που υπάγεται η επιχείρηση επειδή ο χρόνος περνάει! 2 1
k_w_t Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, insomnia888 είπε η αποζημίωση δεν μπορεί να δοθεί μέχρι και 6 μήνες μετά την απόλυση, αλλά άμεσα, με την απόλυση καταβάλλεται και η αποζημίωση. Αυτο ειναι το νομιμο και το σωστο... Αλλα μιλαμε για Ελλαδισταν... Σου λενε σε 3 δοσεις την αποζημιωση... και μεχρι να δεις εαν μπηκαν ολα και να πας επιθεωρηση θα σου πουν να τον καλεσουν για συσταση κτλ. Το μονο που τηρειτε πλεον απο τους εργοδοτες ειναι το δωρο Πασχα & Χριστουγεννων γιατι παιζει αυτοφωρο. Εχω δει αποζημιωση με 3μηνη επιταγη... 1
insomnia888 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, k_w_t είπε Αυτο ειναι το νομιμο και το σωστο... Αλλα μιλαμε για Ελλαδισταν... υπάρχει πλέον το ΕΡΓΑΝΗ, αν ο συγκεκριμένος εργοδότης εδώ και 3 μήνες δεν έχει καταθέσει την απόλυση, (και πώς να την καταθέσει, αφού ούτε εξώδικό κοινοποίησε στο παιδί) τρώει πρόστιμο. Και ακριβώς επειδή είμαστε Ελλαδιστάν, τελευταία βρέχει πρόστιμα για ψύλλου πήδημα. Εγώ για παράδειγμα επειδή υπέβαλα την δήλωση μου στις 19/07 στις 00:00:05, δηλαδή έκανα κλικ στο "υποβολή" 5 (πέντε) δευτερόλεπτα μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής (18/07 23:59:59) έφαγα πρόστιμο 100 ευρώ + 2,40 προσαυξήσεις. Μάλιστα για να είναι βέβαιοι οτι θα ενημερωθώ, το είδα στο gsis στις οφειλές εκτός ρύθμισης, μου κοινοποιήθηκε συστημένα, και μου ήρθε και με απλό ταχυδρομείο. Η ίδια ειδοποίηση 3 φορές. Και ξέρεις οτι με τα πρόστιμα ΔΕΝ βγάζεις άκρη πλέον. Ας πάει ο φίλος μας στην Επιθεώρηση Εργασίας επειδή Μη καταβολή της αποζημίωσης μαζί με έγγραφο της απόλυσης: Σε περίπτωση παράλειψης καταβολής αποζημίωσης έστω και μίας (1) δόσης επέρχεται ακυρότητα της απόλυσης. Ο εργοδότης του μάλλον πάει να εξαφανιστεί. α) Η Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας: Το ΣΕΠΕ, βέβαια, δεν είναι δικαιοδοτικό όργανο. Αυτό σημαίνει ότι δεν εκδίδει δεσμευτικές για τον εργοδότη απόφασεις και δεν διαθέτει μέσα εξαναγκασμού προς συμμόρφωση. Είναι μία διοικητική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας που απλώς διαμεσολάβει για την επίτευξη συμβιβαστικής επίλυσης των διαφορών που ανακύπτουν μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, με αφορμή τις μεταξύ τους συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας. Ωστόσο, υποχρεούται να διατυπώνει την απόψή του στο Δελτίο Εργατικής Διαφοράς που συντάσσεται μετά την προσφυγή του μισθωτού και τη συζήτηση, αλλά σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του εργοδότη περιορίζεται συνήθως σε μία σύσταση προς τον εργαζόμενο να προσφύγει "στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια". Βέβαια, το ΣΕΠΕ μπορεί να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) στον εργοδότη ή ακόμα να υποβάλει για λογαριασμό του μισθωτού μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, για τη μη καταβολή της αποζημίωσης του. Η προσφυγή στο ΣΕΠΕ πολλές φορές μπορεί να φέρει αποτελέσματα, τις περισσότερες φορές όμως όχι. Το σίγουρο είναι ότι δεν χάνετε κάτι (ούτε σε κόπο ούτε σε χρήμα). Αντιθέτως, σε περίπτωση που αποφασίσετε να προσφύγετε στα δικαστήρια για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης, έχετε στα χέρια σας ακόμη ένα έγγραφο (το "Δελτίο Εργατικής Διαφοράς"), από το οποίο μπορεί να προκύπτουν - έστω και εμμέσως - οι οφειλές του εργοδότη σας. β) Η Υποβολή μήνυσης κατά του εργοδότη για μη καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης (Μπορείτε να την υποβάλετε μόνος/η ή μέσω του ΣΕΠΕ). Το εν λόγω αδίκημα προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 28 του Ν. 3996/2011. Σύμφωνα με αυτό "κάθε εργοδότης, που παραβαίνει τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας τις σχετικές με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας και συγκεκριμένα τα χρονικά όρια εργασίας, υπό την επιφύλαξη των παραγράφων 5 και 6 του άρθρου 31 του ν. 3904/2010 (Α' 218), την καταβολή δεδουλευμένων, την αμοιβή, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ή την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών ή με χρηματική ποινή τουλάχιστον εννιακοσίων (900) ευρώ ή και με τις δύο αυτές ποινές". Η ποινική απόφαση που θα εκδοθεί ΔΕΝ θα σας επιδικάσει χρήματα. Θα επιβάλλει ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή στον εργοδότη σας. Υπό το φόβο μίας ποινικής καταδίκης (ακόμα κι αν δεν μπει φυλακή), είναι πολύ πιθανό να πληρώσει. Στο ποινικό δικαστήριο για παράβαση του παραπάνω νόμου δεν επιτρέπεται παράσταση πολιτικής αγωγής, δηλαδή δεν επιτρέπεται να παρασταθείτε με δικηγόρο. Εξάλλου, δεν σας χρειάζεται δικηγόρος (αυτό σημαίνει ότι γλιτώνετε τα έξοδα παράστασης).
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, insomnia888 είπε υπάρχει πλέον το ΕΡΓΑΝΗ, αν ο συγκεκριμένος εργοδότης εδώ και 3 μήνες δεν έχει καταθέσει την απόλυση, (και πώς να την καταθέσει, αφού ούτε εξώδικό κοινοποίησε στο παιδί) τρώει πρόστιμο. Και ακριβώς επειδή είμαστε Ελλαδιστάν, τελευταία βρέχει πρόστιμα για ψύλλου πήδημα. Εγώ για παράδειγμα επειδή υπέβαλα την δήλωση μου στις 19/07 στις 00:00:05, δηλαδή έκανα κλικ στο "υποβολή" 5 (πέντε) δευτερόλεπτα μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής (18/07 23:59:59) έφαγα πρόστιμο 100 ευρώ + 2,40 προσαυξήσεις. Μάλιστα για να είναι βέβαιοι οτι θα ενημερωθώ, το είδα στο gsis στις οφειλές εκτός ρύθμισης, μου κοινοποιήθηκε συστημένα, και μου ήρθε και με απλό ταχυδρομείο. Η ίδια ειδοποίηση 3 φορές. Και ξέρεις οτι με τα πρόστιμα ΔΕΝ βγάζεις άκρη πλέον. Ας πάει ο φίλος μας στην Επιθεώρηση Εργασίας επειδή Μη καταβολή της αποζημίωσης μαζί με έγγραφο της απόλυσης: Σε περίπτωση παράλειψης καταβολής αποζημίωσης έστω και μίας (1) δόσης επέρχεται ακυρότητα της απόλυσης. Ο εργοδότης του μάλλον πάει να εξαφανιστεί. α) Η Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας: Το ΣΕΠΕ, βέβαια, δεν είναι δικαιοδοτικό όργανο. Αυτό σημαίνει ότι δεν εκδίδει δεσμευτικές για τον εργοδότη απόφασεις και δεν διαθέτει μέσα εξαναγκασμού προς συμμόρφωση. Είναι μία διοικητική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας που απλώς διαμεσολάβει για την επίτευξη συμβιβαστικής επίλυσης των διαφορών που ανακύπτουν μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, με αφορμή τις μεταξύ τους συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας. Ωστόσο, υποχρεούται να διατυπώνει την απόψή του στο Δελτίο Εργατικής Διαφοράς που συντάσσεται μετά την προσφυγή του μισθωτού και τη συζήτηση, αλλά σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του εργοδότη περιορίζεται συνήθως σε μία σύσταση προς τον εργαζόμενο να προσφύγει "στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια". Βέβαια, το ΣΕΠΕ μπορεί να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) στον εργοδότη ή ακόμα να υποβάλει για λογαριασμό του μισθωτού μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, για τη μη καταβολή της αποζημίωσης του. Η προσφυγή στο ΣΕΠΕ πολλές φορές μπορεί να φέρει αποτελέσματα, τις περισσότερες φορές όμως όχι. Το σίγουρο είναι ότι δεν χάνετε κάτι (ούτε σε κόπο ούτε σε χρήμα). Αντιθέτως, σε περίπτωση που αποφασίσετε να προσφύγετε στα δικαστήρια για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης, έχετε στα χέρια σας ακόμη ένα έγγραφο (το "Δελτίο Εργατικής Διαφοράς"), από το οποίο μπορεί να προκύπτουν - έστω και εμμέσως - οι οφειλές του εργοδότη σας. β) Η Υποβολή μήνυσης κατά του εργοδότη για μη καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης (Μπορείτε να την υποβάλετε μόνος/η ή μέσω του ΣΕΠΕ). Το εν λόγω αδίκημα προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 28 του Ν. 3996/2011. Σύμφωνα με αυτό "κάθε εργοδότης, που παραβαίνει τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας τις σχετικές με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας και συγκεκριμένα τα χρονικά όρια εργασίας, υπό την επιφύλαξη των παραγράφων 5 και 6 του άρθρου 31 του ν. 3904/2010 (Α' 218), την καταβολή δεδουλευμένων, την αμοιβή, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ή την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών ή με χρηματική ποινή τουλάχιστον εννιακοσίων (900) ευρώ ή και με τις δύο αυτές ποινές". Η ποινική απόφαση που θα εκδοθεί ΔΕΝ θα σας επιδικάσει χρήματα. Θα επιβάλλει ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή στον εργοδότη σας. Υπό το φόβο μίας ποινικής καταδίκης (ακόμα κι αν δεν μπει φυλακή), είναι πολύ πιθανό να πληρώσει. Στο ποινικό δικαστήριο για παράβαση του παραπάνω νόμου δεν επιτρέπεται παράσταση πολιτικής αγωγής, δηλαδή δεν επιτρέπεται να παρασταθείτε με δικηγόρο. Εξάλλου, δεν σας χρειάζεται δικηγόρος (αυτό σημαίνει ότι γλιτώνετε τα έξοδα παράστασης). ρωτησες μηπως μπορεις να κανεις ενσταση? υποψη εννοειται να πεις αληθεια ακομα και αν δεν ειχες καλο λογο που το αφησες τελευταια στιγμη (βαριοσουν, το ξεχασες, κλπ) καθως πιστευω θα χουν πιο καλη διαθεση να εξυπηρετησουν καποιον που ειναι ειλικρινης
insomnia888 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 6 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ρωτησες μηπως μπορεις να κανεις ενσταση? υποψη εννοειται να πεις αληθεια ακομα και αν δεν ειχες καλο λογο που το αφησες τελευταια στιγμη (βαριοσουν, το ξεχασες, κλπ) καθως πιστευω θα χουν πιο καλη διαθεση να εξυπηρετησουν καποιον που ειναι ειλικρινης Και φυσικά μπορώ και δικαιούμαι να κάνω ένσταση. Γα να υποβάλεις όμως ένσταση πλέον και να εξεταστεί, θα πρέπει να καταβάλεις μαζί και το 50% της οφειλής. Άστο καλύτερα, μην μπλέξεις. Πλεόν περάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο, από το πνευμα του νόμου, στο γράμμα του νόμου. Από Ελλαδιστάν γίναμε Γκριχενλαντ. Βέβαια οι αυξημένες εισφορές/πρόστιμα θα έπρεπε να φέρνουν και βελτιωμένες παροχές στην Υγεία κλπ,. αλλά αυτό είναι άλλο thread που συνήθως διαγράφεται.
logistoulis Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 14 ώρες πριν, thomas2006 είπε Γεια σας εδώ και τρεις μέρες απολύθηκα από εργασία με σύμβαση αορίστου χρόνου ημιαπασχόληση. Όπως καταλαβαίνετε έπαιρνα λεφτά Στο χέρι και τα υπόλοιπα τράπεζα. Μας δόθηκε απόλυση για να υπογράψουμε στο λογιστή ωστόσο λεφτά δεν έχουμε πάρει και πιέζουν για την υπογραφή. Η ερώτηση μου είναι εάν πρώτον έχει νόημα να καθυστερήσω την υπογραφή και δεύτερον εάν Για να πληρωθώ θα πρέπει να έχω υπογράψει εάν υπάρχει ζήτημα αποζημίωσης (ήσουν πάνω από χρόνο) ζήτα να γραφτεί στις παρατηρήσεις ότι δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση αν δεν παίζει αποζημίωση φυσικά και υπογράφεις την απόλυσή σου, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείς θέμα και να στην στέλνουν σπίτι με επιμελητή αποδείξεις και υπεύθυνες δηλώσεις δεν υπογράφεις εννοείται, αν και πλέον όλα πρέπει να περνάνε από τράπεζα ώστε να αποδεικνύεται ότι τα πήρες 1
APPLEGEEK Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 παιδια- ερωτηση - εαν μετα απο 8 μηνες εργασιας με απολυσουν παιρνω ταμειο?
logistoulis Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, APPLEGEEK είπε παιδια- ερωτηση - εαν μετα απο 8 μηνες εργασιας με απολυσουν παιρνω ταμειο? με αυτούς τους 8 μήνες μόνο ούτε καν, αν πιο πίσω είχες ένσημα ίσως μπες και δες τις προϋποθέσεις για τακτική επιδότηση, έχει 2 υποπεριπτώσεις όπως και να χει πάντως θα πας να γραφτείς και αυτή τη περίοδο κιόλας σου βρίσκουν δουλειά, σε γνωστή μου μάλιστα της έκατσε και μια καλή περίπτωση από κει από το πουθενά
insomnia888 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε παιδια- ερωτηση - εαν μετα απο 8 μηνες εργασιας με απολυσουν παιρνω ταμειο? άνετα αλλά δεν ξέρω για πόσο διάστημα Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά: O ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες. Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο εργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθε έτος. 1
APPLEGEEK Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 δεν 8ελω δουλεια εχω 22 χρονια γενικα ενσυμα 1 λεπτό πριν, insomnia888 είπε άνετα αλλά δεν ξέρω για πόσο διάστημα Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά: O ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες. Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο εργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθε έτος. ara pairnw ποσα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα