Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Ζητω συγγνωμη εκ των προταιρων αν εχει πολυσυζητηθει αυτο το θεμα ηδη, εχω διαβασει αρκετα θεματα απο διαφορα forum αλλα παλι δεν εβγαλα ακρη. Θα ειμαι οσο πιο συντομος μπορω.

Ειμαι στον ΟΤΕ με vdsl 50. Δεν ξερω ποσο σημασια εχει, αλλα μενω περιπου 1 χλμ εξω απο την πολη, ενω υπαρχει ενα dslam λιγα μετρα μακρια απο το σπιτι μου. Η ταχυτητα που εχω ειναι καλη, μου ειχαν πει θα επιανα απο 35 ως 45mbps. Εχω σταθερα 45 οποτε ειμαι ευχαριστημενος απο αυτη την αποψη.

Πριν κατι εβδομαδες αρχισαν οι αποσυνδεσεις. Το φωτακι DSL θα αναβοσβηνε για κανα λεπτο πανω κατω, και μετα θα επανερχοταν η συνδεση. Αυτο αρχισε να γινεται σε καθημερινη βαση, πολλες φορες την ωρα. Υπεθεσα οτι θα υπηρχε θεμα στην εσωτερικη καλωδιωση του σπιτιου. Εφερα εναν ηλεκτρολογο και τραβηξε καλωδιο απο εξω(εκει που φτανει το καλωδιο του οτε στο σπιτι, δεν ξερω πως λεγεται) ωστε να παρακαμψω ολη την καλωδιωση μεσα στον τοιχο. Το προβλημα συνεχιστηκε.

Σημερα, μετα απο αρκετα που διαβασα, αποφασισα να δοκιμασω να απενεργοποιησω το dhcp και να βαλω στατικες διευθυνσεις σε ολες τις συσκευες που συνδεονται στο ιντερνετ. Απο το απογευμα δεν εχει κανει ουτε μια αποσυνδεση. Υπαρχει περιπτωση να επαιζε εκει το προβλημα? Επισης, βλεπω πολλα fec και crc errors, αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως εχω καταλαβει πως και εαν επηρεαζουν την συνδεση. Παραθετω και ενα screenshot απο την σελιδα του ρουτερ.

Εχει κανεις σας καμια ιδεα?

Σας ευχαριστω πολυ!

352325235.jpg

Δημοσ.

Ενημερωνω το θεμα σε περιπτωση που καποιος γνωριζει κατι και μπορει να βοηθησει.

Το προβλημα συνεχιζεται. Εχω δοκιμασει κυριολεκτικα τα παντα. Τελικα πριν καθε αποσυνδεση το SNR πεφτει πολυ χαμηλα, τα CRCs εκτοξευονται και συντομα ακολουθει αποσυνδεση. Το ιδιο γινοταν και με ολοκαινουριο καλωδιο εξωτερικα του σπιτιου. Μπορει το προβλημα να ειναι στην καλωδιωση του οτε?

Δημοσ.
On 22/04/2019 at 02:05, CostasMas said:

Ενημερωνω το θεμα σε περιπτωση που καποιος γνωριζει κατι και μπορει να βοηθησει.

Το προβλημα συνεχιζεται. Εχω δοκιμασει κυριολεκτικα τα παντα. Τελικα πριν καθε αποσυνδεση το SNR πεφτει πολυ χαμηλα, τα CRCs εκτοξευονται και συντομα ακολουθει αποσυνδεση. Το ιδιο γινοταν και με ολοκαινουριο καλωδιο εξωτερικα του σπιτιου. Μπορει το προβλημα να ειναι στην καλωδιωση του οτε?

αφου στο δικο σου κομματι ειχες κανει τα παντα το μονο που εμεινε ειναι το κομματι του οτε.(dslam,χαλκος,cpe)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...