Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι νέος στις πιστωτικές κάρτες κι έχω μια απορία.

Έστω ότι έχουμε πιστωτικό όριο 1500€ και κάνουμε μια αγορά 100€ σε 10 (άτοκες) δόσεις. Τότε το διαθέσιμο ποσό για αγορές θα πάει στα 1400€ και κάθε μήνα θα πληρώνουμε 10€ και θα επανέρχεται 10-10 το πιστωτικό όριο. Σωστά; Έτσι ήξερα.

Κάνω που λέτε την πρώτη μου αγορά με δόσεις (70€ σε 24 δόσεις) και βλέπω ότι από το διαθέσιμο όριο δεν έχει αφαιρεθεί όλο το ποσό αλλά έχει αφαιρεθεί μόνο η δόση του μήνα. Είναι λογικό αυτό; μήπως θα αφαιρεθεί μετά; Δηλαδή αντί να έχω διαθέσιμο όριο 1430€ έχω 1497€. η χρέωση της δόσης έχει περαστεί κανονικά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, christakos07 είπε

Έτσι λειτουργεί και η Πειραιώς. Βολεύει μάλιστα.

δηλαδή με αυτή τη λογική μπορώ να κάνω αγορά 15,000€ σε 10 δόσεις και να περαστεί κανονικά;

Βολεύει δε μπορώ να πω αλλά δε μου στέκει και τόσο.

Δημοσ.

Νομίζω έχει να κάνει με το κατάστημα ή ίσως με τη συμφωνία που έχει το κάθε μαγαζί με την τράπεζα. Με την ίδια κάρτα από ένα μικρό μαγαζί μου αφαίρεσαν αμέσως όλο το ποσό, ενώ στα Public πχ μου αφαιρούσαν μόνο τη δόση του μήνα.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, shine είπε

.

Κάνω που λέτε την πρώτη μου αγορά με δόσεις (70€ σε 24 δόσεις) και βλέπω ότι από το διαθέσιμο όριο δεν έχει αφαιρεθεί όλο το ποσό αλλά έχει αφαιρεθεί μόνο η δόση του μήνα. Είναι λογικό αυτό; μήπως θα αφαιρεθεί μετά; Δηλαδή αντί να έχω διαθέσιμο όριο 1430€ έχω 1497€. η χρέωση της δόσης έχει περαστεί κανονικά.

Έτσι πάει , δεν έχει σημασία πόσα χρωστάς γενικά σε βάθος χρόνου αλλά μες στο μήνα

11 λεπτά πριν, kiko33gr είπε

Νομίζω έχει να κάνει με το κατάστημα ή ίσως με τη συμφωνία που έχει το κάθε μαγαζί με την τράπεζα. Με την ίδια κάρτα από ένα μικρό μαγαζί μου αφαίρεσαν αμέσως όλο το ποσό, ενώ στα Public πχ μου αφαιρούσαν μόνο τη δόση του μήνα.

Μιλάμε για δόσεις; Γιατί και τα ίδια τα μαγαζιά πληρώνονται κάθε μήνα από τις πιστωτικές δεν παίρνουν το κασέρι αμέσως

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, shine είπε

Έστω ότι έχουμε πιστωτικό όριο 1500€ και κάνουμε μια αγορά 100€ σε 10 (άτοκες) δόσεις. Τότε το διαθέσιμο ποσό για αγορές θα πάει στα 1400€ και κάθε μήνα θα πληρώνουμε 10€ και θα επανέρχεται 10-10 το πιστωτικό όριο. Σωστά; Έτσι ήξερα.

Μερικές πιστωτικές κάρτες έχουν άλλο όριο για άμεσες αγορές και άλλο όριο για αγορές με άτοκες δόσεις, ίσως η δική σου είναι τέτοια.

Για τα όρια αυτά μπορείς να ενημερωθείς από την τράπεζα σου.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Έτσι πάει , δεν έχει σημασία πόσα χρωστάς γενικά σε βάθος χρόνου αλλά μες στο μήνα

είσαι σίγουρος γι αυτό; δηλαδή το πιστωτικό όριο αφορά ανα μήνα. να μη ξεπεράσει ο τρέχων λογαριασμός δηλαδή το όριο της κάρτας.

ποτέ δεν είχα αγοράσει κάτι με δόσεις, πάντα πλήρωνα ολόκληρο το ποσό και ούτε που πλησίασα το όριο οπότε δεν έχω ιδέα τι παίζει.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Μιλάμε για δόσεις; Γιατί και τα ίδια τα μαγαζιά πληρώνονται κάθε μήνα από τις πιστωτικές δεν παίρνουν το κασέρι αμέσως

Ναι, για δόσεις. Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά - στο ένα μαγαζί μου δεσμεύσανε όλο το ποσό και μου ερχόταν κάθε μήνα λογαριασμό με τη δόση, ενώ στα Public φαινόταν μόνο η δόση και δε μου είχε δεσμευμένο όλο το ποσό.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kiko33gr είπε

Ναι, για δόσεις. Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά - στο ένα μαγαζί μου δεσμεύσανε όλο το ποσό και μου ερχόταν κάθε μήνα λογαριασμό με τη δόση, ενώ στα Public φαινόταν μόνο η δόση και δε μου είχε δεσμευμένο όλο το ποσό.

δεν μου έχει τύχει όλο μαζί ποτε..

36 λεπτά πριν, shine είπε

είσαι σίγουρος γι αυτό; δηλαδή το πιστωτικό όριο αφορά ανα μήνα. να μη ξεπεράσει ο τρέχων λογαριασμός δηλαδή το όριο της κάρτας.

ποτέ δεν είχα αγοράσει κάτι με δόσεις, πάντα πλήρωνα ολόκληρο το ποσό και ούτε που πλησίασα το όριο οπότε δεν έχω ιδέα τι παίζει.

τοσο καιρό αυτό βλεπω να συμβαίνει, το όριο μου ούτε εγώ το έχω πλησιάσει, αλλά και τώρα που κοιτάω  δηλαδή έχω σαν πιστ υπολοιπο το συνολικό μου όριο μείον τις τρέχουσες οφειλές, όχι και τις επόμενες δόσεις τους ερχομενους μήνες 

Δημοσ.

δε φαίνεται και τόσο λογικό.

κάποιος με όριο 1500€ μπορεί να χρεώσει την κάρτα (αν κάνει μια ή και περισσότερες αγορές με 24 δόσεις) με 36,000€. 

δε νομίζω η τράπεζα να άφηνε οποιονδήποτε να έχει τέτοιο χρέος. Αν σκεφτούμε κιόλας ότι κάποιος με εισόδημα πχ 7000€ μπορεί να βγάλει μια τέτοια κάρτα.

Πότε να ξεχρέωνε λοιπόν αυτός τέτοιο ποσό; ούτε σε 10 ζωές

Δημοσ.

Όταν κάνεις μια οποιαδήποτε αγορά είτε εφάπαξ χρέωση είτε χρέωση σε δόσεις, θα πρέπει το συνολικό ποσό της αγοράς να είναι μικρότερο ή ίσο με το διαθέσιμο πιστωτικό σου  υπόλοιπο εκείνη την στιγμή. Αν δηλαδή θέλεις να αγοράσεις κάτι που κάνει 1600 ευρώ σε 10 άτοκες δόσεις των 160 ευρώ και το διαθέσιμο όριο της κάρτας σου είναι 1500 ευρώ η αγορά δεν θα εγκριθεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, torq είπε

δε φαίνεται και τόσο λογικό.

κάποιος με όριο 1500€ μπορεί να χρεώσει την κάρτα (αν κάνει μια ή και περισσότερες αγορές με 24 δόσεις) με 36,000€. 

δε νομίζω η τράπεζα να άφηνε οποιονδήποτε να έχει τέτοιο χρέος. Αν σκεφτούμε κιόλας ότι κάποιος με εισόδημα πχ 7000€ μπορεί να βγάλει μια τέτοια κάρτα.

Πότε να ξεχρέωνε λοιπόν αυτός τέτοιο ποσό; ούτε σε 10 ζωές

καλά τέτοιο χάος που περιγράφεις πιθανώς δεν θα σε αφήνει, αλλά τώρα που μιλάμε κι εμένα μου γράφει 1800 σε όριο 2000 αν πάω και παρω κάτι που κάνει που κανει 1800 θα έχω δόση 2000 , αλλά συνολικό χρέος γύρω στο 2500 που είναι περισσότερο από το όριο 

από την αλλη δεν είναι επίσης λογικό αν πάρεις κάτι με δόσεις 3 ετών να διασυρθεί το υπολοιπό σου για 3 χρόνια και η κάρτα να είναι άχρηστη μέχρι να ξεχρεώσεις έστω και τα μισά 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
4 ώρες πριν, shine είπε

Όταν κάνεις αγορά 10 δόσεις με 100 ευρώ είναι 1.000 ευρώ

Άρα το υπόλοιπο που έχεις είναι 500 για επομενες αγορές.

Δημοσ.

Φίλε μου υπάρχουν δύο  τρόποι που πάνε οι δόσεις στις κάρτες:

Με προεξόφληση ή με απλές δόσεις. Στην πρώτη περίπτωση η τράπεζα σου δεσμεύει όλο το ποσό (τα 500ευρώ πχ) ενώ στη δεύτερη σου παίρνει κάθε μήνα δόση από το συνδεδεμένο λογαριασμό  της πιστωτικής. Εχει να κάνει με τη συμφωνία που έχουν η τράπεζα με το  μαγαζί που θέλεις να κάνεις την αγορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...