serafeimakhs Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Καλησπέρα ,έχω σπίτι ετος 1960 και δεν έχει οικοδομική άδεια .έχω κάνει αποδοχή κληρονομιάς και το έχω περάσει κτηματολόγιο και φενοτανε ποιο πριν στην μάνα μου στο Ε9 ,όπως τώρα φενετε σε έμενα . Για το εξοικονομω τι πρεπει να κανω? οπως σε αυτο το παραδειγμα ... Εχω μια παλιά μονοκατοικία του 1956 που δεν έχει οικοδομική άδεια, αλλά έχει συμβόλαιο και δηλώνεται κανονικά στη φορολογική δήλωση. Τι δικαιολογητικό πρέπει να καταθέσω; Η δήλωση της κατοικίας στη φορολογική δήλωση δεν συνεπάγεται ότι το κτήριο υφίσταται νόμιμα. Πρέπει να προσκομισθεί οικοδομική άδεια ή σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο (π.χ. εξαίρεση από κατεδάφιση ή τακτοποίηση με το νόμο περί αυθαιρέτων) από το οποίο να προκύπτει ότι το κτήριο υφίσταται πλέον νόμιμα.
meletis_m Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Στις 17/4/2019 στις 5:54 ΜΜ, serafeimakhs είπε Καλησπέρα ,έχω σπίτι ετος 1960 και δεν έχει οικοδομική άδεια .έχω κάνει αποδοχή κληρονομιάς και το έχω περάσει κτηματολόγιο και φενοτανε ποιο πριν στην μάνα μου στο Ε9 ,όπως τώρα φενετε σε έμενα . Για το εξοικονομω τι πρεπει να κανω? οπως σε αυτο το παραδειγμα ... Εχω μια παλιά μονοκατοικία του 1956 που δεν έχει οικοδομική άδεια, αλλά έχει συμβόλαιο και δηλώνεται κανονικά στη φορολογική δήλωση. Τι δικαιολογητικό πρέπει να καταθέσω; Η δήλωση της κατοικίας στη φορολογική δήλωση δεν συνεπάγεται ότι το κτήριο υφίσταται νόμιμα. Πρέπει να προσκομισθεί οικοδομική άδεια ή σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο (π.χ. εξαίρεση από κατεδάφιση ή τακτοποίηση με το νόμο περί αυθαιρέτων) από το οποίο να προκύπτει ότι το κτήριο υφίσταται πλέον νόμιμα. Θα συμβουλευτείς κάποιο τεχνικό γραφείο , καλύτερα σε πολιτικό μηχανικό . 1
serafeimakhs Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Το σπιτι ειναι χτισμενο συμφωνα με την γιαγια μου το 1950 και οχι το 1960(εγινε λαθος) ...τα σπιτια αυτα δεν ειχανε ποτε οικοδομικη αδεια ...μετα το 1957 δινανε αδειες...ενας συνταξιουχος τοπογραφος μου ειπε για συντεταγμενες Χ και Ψ και αεροφωτογραφιες εκεινης της εποχης .το σπιτι ειναι πλυθυνο.σε 2 πολιτικους μηχανικους νεους που πηγα ,το μονο που ξερουν,ειπανε,να το κανουν ταυτοποιηση και πληρωσω προστιμο ως αυθαιρετο...δλδ με το ζορι να πληρωσω προστιμο αυθαιρεσιας...κριμα για τους νεους πολιτικους μηχανικους της Ελλαδας..
GREGORYMO Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, serafeimakhs είπε Το σπιτι ειναι χτισμενο συμφωνα με την γιαγια μου το 1950 και οχι το 1960(εγινε λαθος) ...τα σπιτια αυτα δεν ειχανε ποτε οικοδομικη αδεια ...μετα το 1957 δινανε αδειες...ενας συνταξιουχος τοπογραφος μου ειπε για συντεταγμενες Χ και Ψ και αεροφωτογραφιες εκεινης της εποχης .το σπιτι ειναι πλυθυνο.σε 2 πολιτικους μηχανικους νεους που πηγα ,το μονο που ξερουν,ειπανε,να το κανουν ταυτοποιηση και πληρωσω προστιμο ως αυθαιρετο...δλδ με το ζορι να πληρωσω προστιμο αυθαιρεσιας...κριμα για τους νεους πολιτικους μηχανικους της Ελλαδας.. Νομίζω πριν το 1955, ΔΕΝ υπάρχει πρόστιμο. Πώς όμως θα το αποδείξεις αυτό? Με τα λόγια?
paylidis Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Νομίζω πριν το 1955, ΔΕΝ υπάρχει πρόστιμο. Πώς όμως θα το αποδείξεις αυτό? Με τα λόγια? Εδώ κολλάει η αεροφωτογραφία. και έτσι το αποδεικνύει
hp8 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 στα χωριά αν δεν κάνω λάθος δίνει ο δήμος κάποια βεβαίωση Άλλωστε το 90% των σπιτιών στα χωριά έτσι χωρις οικ άδεια είναι
GREGORYMO Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, paylidis είπε Εδώ κολλάει η αεροφωτογραφία. και έτσι το αποδεικνύει Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση, θα αναγκαστεί να πληρώσει. 16 λεπτά πριν, paylidis είπε Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από GREGORYMO
becoming_I Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, serafeimakhs είπε Το σπιτι ειναι χτισμενο συμφωνα με την γιαγια μου το 1950 και οχι το 1960(εγινε λαθος) Εφόσον είναι προ του 1955 τότε θες μόνο μια αυτοψία + βεβαίωση νομιμότητας από μηχανικό. Για να ενταχθείς στο εξοικονομώ επίσης πρέπει να είναι πρώτη κατοικία, να μην εχει αυθαιρεσίες και να μην έχεις χρέη ή να είναι ρυθμισμένα. Το τελευταίο για να μπορείς να συνάψεις δανειακή σύμβαση με τράπεζα. 1
SB_1957 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, serafeimakhs είπε Το σπιτι ειναι χτισμενο συμφωνα με την γιαγια μου το 1950 και οχι το 1960(εγινε λαθος) ...τα σπιτια αυτα δεν ειχανε ποτε οικοδομικη αδεια ...μετα το 1957 δινανε αδειες...ενας συνταξιουχος τοπογραφος μου ειπε για συντεταγμενες Χ και Ψ και αεροφωτογραφιες εκεινης της εποχης .το σπιτι ειναι πλυθυνο.σε 2 πολιτικους μηχανικους νεους που πηγα ,το μονο που ξερουν,ειπανε,να το κανουν ταυτοποιηση και πληρωσω προστιμο ως αυθαιρετο...δλδ με το ζορι να πληρωσω προστιμο αυθαιρεσιας...κριμα για τους νεους πολιτικους μηχανικους της Ελλαδας.. Μέχρι και τη δεκαετία '70, στα χωριά έπαιρναν άδεια από την αστυνομία ή από την κοινότητα καθώς τα σπίτια ήταν κυρίως πλίνθινα. Αν όμως κάποιος με τέτοια άδεια έκτισε με "σκυρόδεμα και μπετόν" τότε είναι αυθαίρετο και δεν το γλυτώνει το πρόστιμο. Κάποιες από αυτές τις άδειες, δηλώνονταν στην πολεοδομία, νομίζω οι κοινοτικές ήταν υποχρεωτικό, οι αστυνομικές μάλλον εξαρτιόταν από τον αστυνόμο. Σε παρόμοιες περιπτώσεις έχουν βρεθεί οι άδειες είτε στην αστυνομία, είτε στην κοινότητα είτε στην πολεοδομία, αν είχαν δηλωθεί. https://www.michanikos.gr/forums/topic/26281-ανέγερση-κατοικίας-μόνο-με-άδεια-από-την-αστυνομία/
serafeimakhs Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Αυριο θα εχω αποτελεσματα απο τον συνταξιουχο τοπογραφο(η γυναικα του ειναι συνταξιουχος Π.Μηχανικος).μου ειπε θα χρειαστει ενα παραβολο 25 ευρω αδεια οικοδομης και ισως να ξυσω το σπιτι τον σοβα και να φωτογραφησω το πλυθι. η ΑΑΔΕ βλεπει οντως αν ειναι το σπιτι 1η κατοικια και αν ειναι νομιμο..τωρα αν χρωστας ή αν δεν εχεις καταθεσεις , δε ξερω αν κολαει..
serafeimakhs Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Λοιπον...για το εξ οικονομω δε δεχοντε αεροφωτογραφιες απο το ΓΥΣ ....μου προτεινανε να φαω προστιμο του προ 1975 οτι ειναι τοτε ,επισης ενα θεμα που εχω ειναι οτι επιδει βρισκετε σε ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ , υπαρχει μια ριμοτομη ενος μετρου...μου ειπανε οτι μπορει να μην εγκριθει το εξ οικονομω..αλλα η τακτοποιηση του οικοπεδου θα ειναι νομιμη αν την κανω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα