Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Καλησπέρααα!! Είμαι στην φάση που ψάχνω για σταθερό υπολογιστή ώστε να δουλεύω στο σπίτι πιο επαγγελματικά (τελειόφοιτη interior design), οπότε τα προγράμματα που θα δουλεύω θα είναι Autocad, 3dsmax, Photoshop, Illustrator ίσως και λίγο από Revit. Επειδή όμως είμαι άσχετη σχετικά με το τι γραφικά, μνήμες κλπ κλπ χρειάζονται, ώστε να δουλεύω με άνεση χωρίς να κολλάνε και να βγάζω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κυρίως στο rendering θα ήθελα να μου δώσετε μια λύση γιατί είμαι σε απόγνωση... Τέλος το budget μου είναι γύρω στα 1.500€
zx1234r Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Είδα τα requirements όλων των προγραμμάτων και θα χρειαστείς 16gb μνήμη τουλάχιστον - ίσως και 32gb, 1tb ssd και κάρτα γραφικών Nvidia 1080ti και πάνω. Απο επεξεργαστή ένας i7 με 6 πυρήνες είναι οκ. Για οθόνη τουλάχιστον fullHD εκτός και αν έχεις απαίτηση για 4k, αυτό είναι στην ευχέρεια σου. Σύνολο χονδρικά περίπου 1250€ χωρίς οθόνη και περιφερειακά. Αναφορά σε κείμενο Intel - Core i7-7800X 3.5 GHz 6-Core Processor ASRock - X299 Extreme4 ATX LGA2066 Motherboard Corsair - Vengeance LPX 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-2133 Memory Western Digital - Blue 1TB M.2-2280 Solid State Drive GeForce GTX 1070 8 GB Video Card Τροφοδοτικό 850w Γενικά μπορείς να κοιτάξεις και πιο φθηνές επιλογές ειδικά αν οι εργασίες σου δεν είναι τόσο μεγάλης κλίμακας. Εγώ πήρα σαν αναφορά τα recommended requirements του κάθε προγράμματος για μεγάλα φορτία. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από zx1234r
radiohead Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, yiostam είπε Καλησπέρααα!! Είμαι στην φάση που ψάχνω για σταθερό υπολογιστή ώστε να δουλεύω στο σπίτι πιο επαγγελματικά (τελειόφοιτη interior design), οπότε τα προγράμματα που θα δουλεύω θα είναι Autocad, 3dsmax, Photoshop, Illustrator ίσως και λίγο από Revit. Επειδή όμως είμαι άσχετη σχετικά με το τι γραφικά, μνήμες κλπ κλπ χρειάζονται, ώστε να δουλεύω με άνεση χωρίς να κολλάνε και να βγάζω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κυρίως στο rendering θα ήθελα να μου δώσετε μια λύση γιατί είμαι σε απόγνωση... Τέλος το budget μου είναι γύρω στα 1.500€ Καλησπέρα. Έχεις οθονη η θα είναι μέσα στο 1500αρι; Αν ναι ποια; Επίσης η αγορά θα γίνει άμεσα η θα μπορούσε να περιμένει ας πούμε μέχρι τα μέσα καλοκαιριού;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zx1234r είπε Είδα τα requirements όλων των προγραμμάτων και θα χρειαστείς 16gb μνήμη τουλάχιστον - ίσως και 32gb, 1tb ssd και κάρτα γραφικών Nvidia 1080ti και πάνω. Απο επεξεργαστή ένας i7 με 6 πυρήνες είναι οκ. Για οθόνη τουλάχιστον fullHD εκτός και αν έχεις απαίτηση για 4k, αυτό είναι στην ευχέρεια σου. Σύνολο χονδρικά περίπου 1250€ χωρίς οθόνη και περιφερειακά. Γενικά μπορείς να κοιτάξεις και πιο φθηνές επιλογές ειδικά αν οι εργασίες σου δεν είναι τόσο μεγάλης κλίμακας. Εγώ πήρα σαν αναφορά τα recommended requirements του κάθε προγράμματος για μεγάλα φορτία. Τέλεια σ'ευχαριστω πολυ!! Έχεις να προτείνεις κάποια οθόνη; 1 ώρα πριν, radiohead είπε Καλησπέρα. Έχεις οθονη η θα είναι μέσα στο 1500αρι; Αν ναι ποια; Επίσης η αγορά θα γίνει άμεσα η θα μπορούσε να περιμένει ας πούμε μέχρι τα μέσα καλοκαιριού; Όχι δεν έχω οθόνη και η αγορά πιστεύω θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από Επισκέπτης
radiohead Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 16 λεπτά πριν, yiostam είπε Τέλεια σ'ευχαριστω πολυ!! Έχεις να προτείνεις κάποια οθόνη; Όχι δεν έχω οθόνη και η αγορά πιστεύω θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Είναι νωρίς τότε για να σου προτείνουμε κάτι. Ξαναελα καλοκαίρι αλλά να υπολογίζεις το λιγοτερο 2000 μαζί με οθόνη αν θες να βγάζεις το ψωμί σου. Οθόνη τσεκαρε αυτή σαν οικονομική https://www.skroutz.gr/s/10500387/BenQ-PD2700Q.html 2
GoMaR Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, zx1234r είπε Είδα τα requirements όλων των προγραμμάτων και θα χρειαστείς 16gb μνήμη τουλάχιστον - ίσως και 32gb, 1tb ssd και κάρτα γραφικών Nvidia 1080ti και πάνω. Απο επεξεργαστή ένας i7 με 6 πυρήνες είναι οκ. Για οθόνη τουλάχιστον fullHD εκτός και αν έχεις απαίτηση για 4k, αυτό είναι στην ευχέρεια σου. Σύνολο χονδρικά περίπου 1250€ χωρίς οθόνη και περιφερειακά. Γενικά μπορείς να κοιτάξεις και πιο φθηνές επιλογές ειδικά αν οι εργασίες σου δεν είναι τόσο μεγάλης κλίμακας. Εγώ πήρα σαν αναφορά τα recommended requirements του κάθε προγράμματος για μεγάλα φορτία. Οχι δε χρειαζεται 1080ti για απλο viewporting. Εκτος αν ασχοληθει με gpu rendering. Οποτε αν δε σκοπευει για gpu render, μια 1070 ( η παραπλησια) ειναι παραπανω απο αρκετη. Αυτο που θα χρειαστει ειναι καλη οθονη. (27" ips 1440p) μη πω δυο.. Ειναι πολυ βολικο να δουλευεις σε μια και στο αλλο να εχεις τα references, η να απλωνεις το προγραμμα σε 2 οθονες.Εγω εχω τις HP 273Q (επεσε και η τιμη βλεπω και ειναι παρα πολυ καλες πραγματικα) μνημη 16GB 2χ8 ddr4 3200 ειναι μια χαρα και οσο το δυνατον περισσοτερους πυρηνες αν ασχοληθει με cpu rendering. Συνηθως οι Interior / αρχιτεκτονες ασχολουνται με cpu rendering (vray/corona) Ο 2700x ειναι παρα πολυ καλος για τετοιες δουλειες. 1tb ssd διαφωνω. Τα προγραμματα ετσι και αλλιως αργουν παρα πολυ στο φορτωμα των σκηνων. (εδω το 3ds max χωρις σκηνη και σερνεται ) οποτε δε θα την βοηθησει πιστευω. πιστευω ενας 256 η 512 για λειτουργικο και προγραμματα ειναι υπερ αρκετο και μετα εναν hdd 2ΤΒ για τα προτζεκτ. Η 1 + 1 για backup. Αλλα αν γινει μετα το καλοκαιρι, θα υπαρχουν νεα δεδομενα τοτε.. Οποτε υπομονη μεχρι να γινει η αγορα
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Είναι σε 8 ώρες πριν, yiostam είπε απόγνωση αλλά 5 ώρες πριν, yiostam είπε η αγορά πιστεύω θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Η αγορά μπορεί και να γίνει του αγίου π@ύτσου. Ανήμερα. Επειδή είναι σε απόγνωση. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από DiaperCh@nger101
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε Είναι σε αλλά Η αγορά μπορεί και να γίνει του αγίου π@ύτσου. Ανήμερα. Επειδή είναι σε απόγνωση. Εγω νομίζω οτι ή εσυ είσαι υιοθετημένος και ο χαμένος μου αδελφός η΄ εγω το αντίστροφο!🤣♥️ ΥΓ. Ακόμα γελάω μόνος μου ρε βλαμμένε!🤣 Επεξ/σία 18 Απριλίου 2019 από ZELOMOTH 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε Είναι σε αλλά Η αγορά μπορεί και να γίνει του αγίου π@ύτσου. Ανήμερα. Επειδή είναι σε απόγνωση. Λες εε;;
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Ε κοπέλα μου μπορεί να είναι ολίγον τι χύμα αλλά έχει κι ενα δίκιο.. Απο την μια λες οτι είσαι σε απόγνωση σαν να λέμε σου έμεινε η δουλειά στην μέση και καίγεσαι για νέο pc , κι απο την άλλη δεν έχεις θέμα γιατί θα το πάρεις μετά το καλοκαίρι..😵 Αμα δεν έχεις θέμα λοιπόν, τότε περίμενε μέχρι το φθινόπωρο γιατί θα έχουν βγει και τα καινούργια cpu της amd και θα έχεις περισσότερες και καλύτερες επιλογές, συν οτι θα πέσουν μετά και οι τιμές των προηγούμενων κτλ κτλ κτλ...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Όταν είπα πως είμαι σε απόγνωση(=απελπισία) εννοούσα με το τι χρειάζεται να πάρω γιατί όπως τόνισα δεν ξέρω τι και πως, όχι οτι καίγομαι να τα πάρω τον επόμενο μήνα. Αλλά μ'αρέσει που βρήκε χρόνο για να κράξει... μάλλον το κάνει συχνά 😂
ZELOMOTH Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Εννοείται οτι πάντα υπάρχει χρόνος για κράξιμο! Απο αυτό ζούμε!🤣♥️
@topos Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Ένας μπουσουλας-> Σημαντικότερο σχεδων από όλα 2 καλές οθόνες, καλό mouse και min 32gb ram (σε 2 dimm, για να έχεις δυνατότητα για 64gb στο μέλλων).Με τα παραπάνω θα αυξηθεί κατακόρυφα το productivity. Ανάλογος το τι υπάρχει στην αγορά τότε κ το budget βλεπεις τότε ποιο cpu/SSD/vga/Mobo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα