Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, pnick είπε

Αυτό που έγραψα είναι απλό. Πάνω από κάποιο budget απλά δεν κοιτάς την χρήση. Δεν έχει σημασία. Αν κάποιος έχει την τρέλα να ρίξει 5Κ€ σε pc σήμερα, τότε απλά θα βάλει το καλύτερο, ας είναι και για πασιέντζα... Γιατί το κάνει; Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τί κάνει ο καθένας με το πορτοφόλι του. Αν με ρώταγε για το αν αξίζει, θα του έλεγα φυσικά όχι. 5Κ€ είναι αδιανόητο ούτως ή άλλως για μένα, ειδικά όταν μιλάμε απλά για gaming. Κάποιοι τα ρίχνουν. Γούστο τους και καπέλο τους.

ΕΓΩ, αν έριχνα 5Κ€ σε καινούργιο pc, θα έβαζα ΜΟΝΟ Intel Optane και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει επιχείρημα εναντίον αυτού. Θα το έκανα απλά γιατί μπορώ.

Δεν χρειάζεται να υπάρχουν απαντήσεις με ύφος οξύ και ειρωνεία σε τέτοια θέματα. Δεν χωρίζουμε χωράφια εδώ... Ο καθένας γράφει την άποψή του ελεύθερα. 

Συμφωνώ απόλυτα. Το έχει πάρει πολύ προσωπικά το θέμα ο κύριος. Θα μπορούσε απλά να πει την γνώμη του και να μην είναι τόσο ειρωνικός. 

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, pnick είπε

Δεν χρειάζεται να υπάρχουν απαντήσεις με ύφος οξύ και ειρωνεία σε τέτοια θέματα. Δεν χωρίζουμε χωράφια εδώ... Ο καθένας γράφει την άποψή του ελεύθερα. 

Γιατι εισαι σιγουρος οτι ο συμφορουμιτης θα το αγορασει το pc αυτο και τα γραφεις τα παραπανω?

Ξερεις ποσες τετοιες περιπτωσεις εχω πετυχει που ξεπεταγονταν απο το πουθενα ατομα για gaming pc 2500+ και τελικα 9 στους 10 δεν αγοραζαν τιποτα?

Μην καθεσαι και βγαζεις βιαστικα συμπερασματα χωρις λογο.

Την εχω δει εδω και χρονια αυτη την ιστορια με τα πανακριβα gaming pc που καταλληγουν σε φουσκα απλα για να περασει την ωρα του αυτος που ανοιγει το θεμα αλλα και να τρωει την ωρα των υπολοιπων(εδω ειναι ολο το ζουμι).

Γιαυτο βλεπεις και ουτε οι υπολοιποι που σχολιαζουν δεν τον παιρνουν στα σοβαρα.

Γιατι σου λεει ποσοι 23-24αρηδες θα δωσουν 5000 σε gaming pc εν ετη 2019 και ακομα και αν οντως ειναι να τα δωσουν δεν θα ψαξουν λιγο παραπανω τα επιμερους πραγματα?Εδω ουτε αν θα ασχοληθει με το overclock δεν αναφερει(ενω ρωταει για ψυξη)τι να λεμε τωρα.

Μια διευκρινηση γιατι μαλλον καπου τα εχεις μπερδεψει.Το να αγορασεις το ακριβοτερο δεν σημαινει παντα οτι αγοραζεις και το καλυτερο.

Αν για παραδειγμα δεν προκειται να κανεις overclock,το να αγορασεις μια μητρικη των 600ευρω δεν σημαινει οτι αγοραζεις οτι το καλυτερο.Σημαινει οτι πετας τα χρηματα σου στα σκουπιδια και εχεις την ψευδαισθηση οτι αγοραζεις το καλυτερο.Το ιδιο και αν αγορασεις ενα τροφοδοτικο πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που χρειαζεσαι και παει λεγοντας. 

Και τελος,το ιδιο και για τον Optane που αναφερεις.Δεν αγοραζεις οτι το καλυτερο,πετας τα λεφτα σου στα σκουπιδια γιατι στην ουσια πληρωνεις για κατι καλυτερο που για την χρηση που το θες δεν σου προσφερει τιποτα,κοινως πληρωνεις για αερα κοπανιστο.Δες στο 5:30 πως αποδιδει ο Intep Optane στα παιχνιδια για να κλεισει και αυτο το θεμα.

Για 10φορες ακριβοτερη τιμη σε σχεση με ενα αντιστοιχο 250ρη nvme(adata xpg) το κερδος ειναι στην καλυτερη 1 δευτερο σε loading.

Αυτο ειναι το ''πληρωνω για να εχω οτι το καλυτερο?''?Το ιδιο θα ισχυει και στο ανοιγμα των Windows πανω κατω.

Προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν καποιος αγοραζει τοσο ακριβα συστηματα σε μικρες ηλικιες.Τα trolls που τρωνε τσαμπα χρονο απο τα ατομα που ασχολουνται στην ενοτητα αυτη(οπως εγω παλιοτερα)ειναι που με πειραζει.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, alexg96 είπε

Συμφωνώ απόλυτα. Το έχει πάρει πολύ προσωπικά το θέμα ο κύριος. Θα μπορούσε απλά να πει την γνώμη του και να μην είναι τόσο ειρωνικός. 

Λοιπόν, εσύ ή τελικά θες αλήθεια να φτιάξεις το pc του 5χίλιαρου ή είσαι ενα πολύ ωραίο και μεθοδικότατο τρόλλ..🙂

Οπως και να έχει, εμένα με κέρδισες ήδη!👍

Πάντως αν τυχόν ψάχνεσαι αλήθεια για ακριβό pc, με τα μισά πάνω κάτω  χρήματα θα είσαι μια χαρά..

Ασε 4-5 μήνες δουλειάς να τους χαρείς κάπου αλλού.. Κάνε κανα ταξιδάκι..Τόσα όμορφα μέρη υπάρχουν.....

Μην φάς 9  ολόκληρους μήνες εργασίας, σε υπερβολές και φαμφάρες..

Και ολόκληρη εγκυμοσύνη να πλήρωνες απο την αρχή ,γιατρούς κτλ μέχρι και την γέννα, πάλι 5 χιλιάρικα δεν θα ήθελες!🤣

9 μήνες είναι κι αυτό  όπως κατάλαβες....😍

Καλή  αγορά λοιπόν  και καλό ταξίδι!

Α! Και να σας ζήσει!🤣

• Like 1
Δημοσ.

@Fulgore σου λέει κάτι πολύ απλό.

Αν ο optane θεωρείται καλύτερος έστω και στα χαρτιά και έχει πχ 2000€ παραπάνω, αν είναι στα παπ@ρια του τα λεφτά, αυτόν θα πάρει.είτε αξίζει είτε όχι.

Γενικά νομίζω μίλησε ο Νίκος και όχι ειδικά γιατί δε μπήκε στη διαδικασία για το αν είναι τρολ.

Απο εκεί και πέρα, πολύ στα σοβαρά νομίζω έχουμε πάρει ένα θέμα για το οποίο όλοι ξέρουμε τη κατάληξη του.

• Like 3
Δημοσ.

Αν το πάρει καλός αν και 5κ είναι πολλά αλλά το πορτοφόλι του καθενός είναι διαφορετικό βέβαια αν είσαι τρολλ ας μείνεις στο όνειρο ότι κάποια στιγμή θα πάρεις pc με 5κ ακόμα και αν παίζεις με pentium 4 τώρα :)

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Αν το πάρει καλός αν και 5κ είναι πολλά αλλά το πορτοφόλι του καθενός είναι διαφορετικό βέβαια αν είσαι τρολλ ας μείνεις στο όνειρο ότι κάποια στιγμή θα πάρεις pc με 5κ ακόμα και αν παίζεις με pentium 4 τώρα :)

Πρέπει ο άλλος να είναι λίγο πειραγμενος να μπαίνει στον κόπο να κάνει μια ερώτηση για κάποιες απορίες που έχει και να υπάρχουν κάποιοι που να επιτίθενται θεωρώντας ότι είναι τρολ κλπ. Εκτός αυτού όπως είπες ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά του εκεί που θέλει. Δεν είπα ότι μου τρέχουν από τα μπατζάκια αλλά όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι τα μαζεύεις τα μαζεύεις και το αγοράζεις. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα. 

Δημοσ.

δεν μπορώ να καταλάβω, τι πραγματικά ζητάς όταν ξεκίνησες και έγραψες αυτό το topic.

Συμβουλή για τι πράγμα? Τι parts να σου πει κάποιος για κάτι που το μόνο νόημα είναι να θέλεις ότι ποιο τούμπανο υπάρχει χωρίς νόημα.

Είναι σαν να λες κάθε μέρα θα πηγαίνω στην εργασία μου που είναι 10 λεπτά επαρχιακός δρόμος και θα πάρω μια φερραρι. Μπορείς να την πάρεις αλλά ποιο το νόημα.

Για αυτό οι περισσότεροι νομίζουμε ότι τρολλαρεις.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, GoMaR είπε

@Fulgore σου λέει κάτι πολύ απλό.

Αν ο optane θεωρείται καλύτερος έστω και στα χαρτιά και έχει πχ 2000€ παραπάνω, αν είναι στα παπ@ρια του τα λεφτά, αυτόν θα πάρει.είτε αξίζει είτε όχι.

Αρα ερχεσαι στα λογια μου γιατι το θεμα αυτο ειναι τερμα ανουσιο οπως λεει και ο συμφορουμιτης στο τελος.

Αν προκειται να παρει οτι θελει γιατι....ετσι,τοτε δεν εχει νοημα να ζηταει απο αλλους γνωμες.

Αν επισης δεν του τρεχουν λεφτα απο τα πατζακια οπως λεει τωρα στο τελος,τοτε δεν θα σκορπουσε εξ αρχης χρηματα σε ανουσιες και πανακριβες αγορες.

Ουτε Optane θα εβαζε στο build,ουτε ανουσια 9rgb φανακια αξιας 300+ευρω λες και θα του δωσουν παραπανω fps στα παιχνιδια......

Εβαλα πιο πισω build αλλων ατομων απο το Pcpartpicker ολοκληρωμενα με 9900k και 2080ti για να παρει μια ιδεα του τι να κοιταξει και τι να αποφυγει χρηματικα,οπως και ο συμφορουμιτης Eptanisios που του ανεφερε 2-3 πραγματα.Ουτε καν που τους εδωσε σημασια,μιας και δεν σχολιασε το παραμικρο σε αυτα.

Ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του.Και προσωπικα δεν θα συνεχιζα να σχολιαζω στο παρον θεμα αν δεν γινοταν αναφορες στα δικα μου σχολια που και καλα τον πειραξαν.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εβαλα πιο πισω build αλλων ατομων απο το Pcpartpicker ολοκληρωμενα με 9900k και 2080ti για να παρει μια ιδεα του τι να κοιταξει και τι να αποφυγει χρηματικα,οπως και ο συμφορουμιτης Eptanisios που του ανεφερε 2-3 πραγματα.Ουτε καν που τους εδωσε σημασια,μιας και δεν σχολιασε το παραμικρο σε αυτα.

Αυτά τα είχα προσέξει πολύ πριν από σένα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alexg96 είπε

Αυτά τα είχα προσέξει πολύ πριν από σένα. 

Οι αρχικες επιλογες σου παντως το αντιθετο δειχνουν :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Οι αρχικες επιλογες σου παντως το αντιθετο δειχνουν :)

Μπορούσες απλά να πεις την άποψή σου γενικότερα χωρίς να επικεντρωθείς μόνο στον ssd και hdd. Και φυσικά χωρίς να είσαι ειρωνικός. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alexg96 είπε

Μπορούσες απλά να πεις την άποψή σου γενικότερα χωρίς να επικεντρωθείς μόνο στον ssd και hdd. Και φυσικά χωρίς να είσαι ειρωνικός. 

Λοιπόν αρχικά πας σε σύστημα ι9 9900Κ με μια asus maximus z390 μετά 16-32gb ram πετάς πάνω 1 ή 2 2080ti πρακτικά είδα υλοποίηση της Gigabyte windforce στα 1100 για μαζική παραγγελία το foxstore είδα ότι τα έχει φθηνότερα από όλα προς το παρών βέβαια μια ΑΙΟ υδρόψυξη ίσως αξίζει καλύτερα από αέρα λόγο όγκου κιόλας (corsair) και για σκληρούς δίσκους πας καθαρά μόνο για ssd πχ Μ2 1Tb και άλλο 1 ssd τροφοδοτικό λογικά θα θέλεις ένα 1200 αν πας για χ2 κάρτες κουτί πάρε ένα full tower που να είναι στα 200 περίπου η nzxt βγάζει ωραία κομμάτια. 

Επίσης θα προτιμούσα 1-2καρτα γραφικών μαζί με 1 οθόνη 2κ 144hz + παρα 4Κ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και μου στειλες pm, τα γράφω εδώ να είναι μαζεμένα. Ίσως σε βοηθήσει να σκεφτείς καλύτερα τις επιλογές σου.

Λοιπόν. Σου απαντάω με τη σειρά που με ρώτησες στο μήνυμα.

α) Είναι ανούσια αγορά η ακριβή μητρική όταν μπορείς να πάρεις την Master λίγο κάτω από τα 300 που αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. ( VRM, ψύξη αυτών, δυνατότητες oc, σταθερότητα oc )

β) Εγώ δεν είμαι φαν των πολλών RGB οπότε δε γνωρίζω το προσωπικό γούστο σου. Δηλαδή ναι μεν μαρεσουν στις ραμ τα RGB ( συγκεκριμένα στις Trident Z μόνο μαρεσει σχεδιαστικά ) αλλά μετά το αρχικό ενθουσιασμό δεν βλέπω κάτι που να μη μπορώ να ζήσω χωρίς.

γ) Αν φοβάσαι τις ΑΙΟ. Υπάρχουν σαφέστατα δυνατές αεροψυξεις. Κοιτάς ότι είπαμε, Noctua/Be Quiet /Phanteks τις μεγάλες

Πχ. δες και αυτο αν σαρεσει https://www.skroutz.gr/s/7106625/Be-Quiet-Dark-Rock-TF.html ( είχαν γράψει καλά λόγια αρκετά παιδιά, ψύχει και VRM, και ραμ )

δ) Για αποθήκευση εδώ είναι του τι θέλεις να κάνεις. Εγώ για αρκετούς λόγους πλέον δε βολεύομαι με HDD όπως κι επίσης δεν έχω και τεράστια σε μέγεθος personal files πχ. φωτογραφίες, μουσική κλπ που να καταλαμβάνουν πολλά γιγα ( έχω στείλει πολλά και στο cloud φερειπειν ). Οπότε έχω 2 SSD + HDD εναν 1τβ που μου ξέμεινε. 

ΟΤΑΝ θα έχω € θα τον αλλάξω ως 3ο M2 SSD και θα φύγει (ο δεινόσαυρος HDD) . ( γιατί είμαι σε itx κιόλας όπου και μισό εκατοστό χώρου παίζει ρόλο - less is more free space  + λιγότερος θόρυβος όταν δουλεύει το μηχάνημα )

ε) Για την κάρτα επειδή εγώ δεν κλοκαρω τις GPU τα τελευταία χρόνια ( από όταν είχα 770 και μετά ) πιστεύω για στοκ καταστάσεις αλλά και με νορμάλ overclock θα είσαι νταξει και με 750 αλλά 850-1000 αν είναι μικρή η διαφορά το βλέπεις. Θέλει λίγο μελέτη αυτό. Και ψάξιμο.

στ) Επειδή πας για - ότι καλύτερο - δε θα κοιτούσα εδώ και εκεί. Θα ρωτούσα τα παιδιά στο εν λόγο thread των 2080Ti τι έχουν ;) ( strix 2080ti ή evga από μένα αλλά και η gigabyte είναι εξίσου δυνατή )

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Λοιπόν αρχικά πας σε σύστημα ι9 9900Κ με μια asus maximus z390 μετά 16-32gb ram πετάς πάνω 1 ή 2 2080ti πρακτικά είδα υλοποίηση της Gigabyte windforce στα 1100 για μαζική παραγγελία το foxstore είδα ότι τα έχει φθηνότερα από όλα προς το παρών βέβαια μια ΑΙΟ υδρόψυξη ίσως αξίζει καλύτερα από αέρα λόγο όγκου κιόλας (corsair) και για σκληρούς δίσκους πας καθαρά μόνο για ssd πχ Μ2 1Tb και άλλο 1 ssd τροφοδοτικό λογικά θα θέλεις ένα 1200 αν πας για χ2 κάρτες κουτί πάρε ένα full tower που να είναι στα 200 περίπου η nzxt βγάζει ωραία κομμάτια. 

Επίσης θα προτιμούσα 1-2καρτα γραφικών μαζί με 1 οθόνη 2κ 144hz + παρα 4Κ 

Σε ευχαριστώ για τις απόψεις σου. Ίσως αφήσω τον hdd. Είδα ότι ίσως να είναι καλύτερα να πάρω ένα m2 970 evo στα 2tb. Το cooler Master δεν σαρεσε; είναι full tower και από ότι είδα και στους unboxholics είναι ωραίο σαν case. Το τροφοδοτικό δεν είναι λίγο πολύ 1200w?

Επεξ/σία από alexg96
Δημοσ.
Μόλις τώρα, alexg96 είπε

Σε ευχαριστώ για τις απόψεις σου. Ίσως αφήσω τον hdd. Είδα ότι ίσως να είναι καλύτερα να πάρω ένα m2 970 evo στα 2tb. Το cooler Master δεν σαρεσε; είναι full tower και από ότι είδα και στους unboxholics είναι ωραίο σαν case. 

Είναι πανάκριβο και είναι απλά κουτί καλύτερα να δίνεις έμφαση στο hardware παρά στην ομορφιά άποψη μου και ειδικά τα Χριστουγεννιατικα pc 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...