Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, lostdreamer50 είπε

Σκεφτομαι να αγορασω ενα διαμέρισμα για εκμετάλλευση (ενοίκιο) και ποτε δεν ξέρεις ισως να τύχει να ζησω και γω εκει κάποια στιγμη...

Σκεφτομουν για Νεα Παραλια/Μποτσαρη κοντά σε μελλοντική σταση μετρό και στην θάλασσα.

Ειναι καλες περιοχες ετσι;

Γυρω στα 60-70τμ ποσο θα νοικιαζοταν τον μηνα;

Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά, όροφο, θέα. Από 320-480€.

Καλά είναι όσο πιο κάτω πας. Με το μέτρο βέβαια δε ξέρω τι και πώς θα αλλάξει σε αυτό.

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, fylatos είπε

Μπότσαρη παραλία, έχουν υπάρξει μέρες που ψάχνω 40 λεπτά+ για πάρκινγκ. Έχω πει σε 10 πάρκινγκ γύρω γύρω μέχρι 110€ για θέση, όταν έχουν να με ενημερώσουν, αλλά δεν έχουν ούτε για δείγμα. Είδα τώρα με τις διαγράμμισεις μονίμων κατοίκων ότι δρόμοι που είναι δεξιά αριστερά παρκαρισμένοι θα έχουν μόνο δεξιά πάρκινγκ. Που θα μπούμε ρε παιδιά τόσα αμάξια; Τα μισά ακριβώς; Φτιάξτε πρώτα πάρκινγκ και μετά κάντε ότι θέλετε. Ή πείτε αν δίνει ο άλλος 50-80€ το μήνα Φιξ θέση ξέρωγω.

Εγώ τελικά νοίκιασα θέση από ένα παιδί σε πολυκατοικία στα 65.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Εγώ τελικά νοίκιασα θέση από ένα παιδί σε πολυκατοικία στα 65.

Είσαι τυχερός. Έχω τεράστιο θέμα ειδικά Πέμπτες που γίνεται η λαϊκή την επόμενη στην Χαλκιδικής και φυσικά Κυριακές.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fylatos είπε

Είσαι τυχερός. Έχω τεράστιο θέμα ειδικά Πέμπτες που γίνεται η λαϊκή την επόμενη στην Χαλκιδικής και φυσικά Κυριακές.

Στείλε άμα θες PM για τις περιοχές που ψάχνεις.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Κλεψιές, ξυλοδαρμοί, μαχαιρόματα για το ποιος θα έχει τα loyalties της περιοχής για να πουλάει παράνομα τσιγάρα, ομάδες διάφορων των 4-5 ατόμων που λειτουργούν σαν πορτιέρηδες για πάσης φύσεως δράση και που παίρνουν από πίσω κορίτσια και γυναίκες

Φίλε αυτό δεν υπάρχει ούτε σε ταινία του Δαλιανίδη των 90ς (με θυμάσαι ρε πουστη?? Γαρδελης Μιχαλοπούλος) 30φευγα χρόνια δυτικά/σχόλιο δημόσιο και μπάλα σε ομάδα χώρις να πληρώνω μηνιάτικα (που σημαίνει ερχόταν η σάρα και η μάρα) και αυτά που λες είναι στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Σίγουρα υπάρχει μια διαφορά ποιότητας μεταξύ ανατολικής και δυτικής αλλά το τερμάτισες. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα ο άλλος έχει μεγαλώσει στην πολη Δύσκολα μετακομίζει στην εξοχή, συνήθως θα το κάνει έπειτα από μια συγκατοίκηση με την δικιά του που θα το κοιταξουν πιο σοβαρά.  Απ την άλλη θα αναφέρω την δικιά μου περίπτωση. Έως τα 12 Φάληρο,κοντα Αγία Τριαδος. Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει έως σήμερα από τότε είναι το πάρκινγκ.θυμαμαι τον πατέρα μου αλλά κ άλλους να έχουν αναφέρει ότι ψάχνουν πάνω από 20 λεπτό.Επισης του εσπασαν κάνα 2 φορές το τζάμι. Μεγάλωσα στον Τριλοφο κοντά και μπορώ να πω ότι άξιζε. Τώρα μένω με την αρραβωνιαστικια μου Καλαμαριά σε καλή γειτονιά αλλά θα μετακομίσουμε  Καποια στιγμη πάλι προς τα εκεί που μεγαλωσα.τα ενοίκια εδώ είναι ανεβασμένα σε κάποιες περιοχές όπως ο Άγιος Ιωάννης ή αρετσου, και καραμπουρνακι. Βότση, νέα κρήνη μπορείς να βρεις σε λογικές τιμές. Βέβαια έχει και πολλά airbnb πλέον και δεν ειναι όπως παλιότερα που έβρισκες αυτό που ήθελες αμέσως. Επίσης έχετε στο νου σας ότι περιοχές όπως θερμη και καλαμάρια λόγω στρατοπέδων μένουν μόνιμοι πολλοί και μέχρι να φύγουν το χουν ξανά δώσει σε άλλους συναδέλφους τους.Η ζωή σ αυτές τις περιοχές που σ ανέφερα είναι με  πολύ λιγότερη βαβούρα απ ότι σ αυτές τις περιοχές εντός πόλης.Επίσης π.χ η Περαια έχει σπιταρονες με χαμηλότερα ενοικια απ ότι ένα διαμέρισμα 60 τ.μ στην Πυλαια Δυτικά περιοχές που θεωρούνται ανεβασμένες  είναι η Νέα Πολιτεία Ευόσμου, το ωραιοκαστρο-γαληνη, Ευκαρπια, Πεύκα(ρετζικι).

Επεξ/σία από A.D.
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά η Ανάληψη/Νέα Παραλία είναι πυκνοκατοικημένη σαν το κέντρο, Αγίου Δημητρίου/Κασσάνδρου κλπ. Η μια πολυκατοικία πάνω στην άλλη. Στατιστικά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα αποφύγεις τους αντικοινωνικούς μπαμπουίνους με την χιπ χοπ/σκυλάδικα να τρίζουν τα παράθυρα σου με βεβαιότητα ούτε σ'αυτές τις περιοχές. Η διαφορά είναι ότι κατά μέσο όρο στα δυτικά θα έχεις πάμπολλους τέτοιους γείτονες, στο κέντρο τους μισούς, ενώ στα ανατολικά ένα σεσημασμένο μαλάκα.

Έτσι όπως είναι δομημένες οι ελληνικές μεγαλουπόλεις και οι παραγκοπολυκατοικίες τους, η μια κολλημένη στην άλλη, ανθρώπινη πολιτισμένη ζωή είναι δύσκολο να έχεις οπουδήποτε.

Προσωπικά θα απέφευγα τα Δυτικά αλλά το "παλιό κέντρο" δεν θα το απέκλεια για ανατολικά. Παίζει μεγάλο ρόλο σε τί είδος πολυκατοικίας θα βρεθείς (μακριά απο μεγαθήρια του ιστορικού κέντρου με 30-40 διαμερίσματα, συνήθως είναι το απόλυτο χάος, τα προβλήματα δεν έχουν τέλος, και οι αντικοινωνικοί ευημερούν σε τέτοιες)

Επεξ/σία από gendry
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Εύοσμος για παράδειγμα είναι μια χαρά συνοικία, φούλ οικογενειακή θα την χαρακτήριζα.
Ήσυχη και με καλή νυχτερινή ζωή χωρίς να τρέχεις κέντρο ή ανατολικά (εντάξει, προφανώς και δεν είναι κρίνη, αλλά είναι decent!)
Γενικά θεωρώ τον Εύοσμο πολύ αυτόνομη περιοχή και αρκετά καλή.
ΚΑΠΟΤΕ, ήταν λίγο επίφοβο να βρεις σπίτι πάνω από τον περιφερειακό (Νέα Πολιτεία Ευόσμου) αλλά πλέον με την αλλαγή που έχει γίνει και με την ανάπτυξη που έχει η περιοχή θεωρώ ότι ακόμη και σε εκείνο το "μαύρο" σημείο του Ευόσμου πλέον είσαι μια χαρά.

Επίσης ο Εύοσμος είναι αρκετά νεο-αναπτυγμένη περιοχή και έτσι υπάρχουν πολλές οικοδομές οι οποίες είναι σχετικά καινούργιες, κάτι που στο κέντρο της θεσσαλονίκης δεν θα βρεις.
Πριν 2 χρόνια έφυγα για Αθήνα και ανεβαίνω συχνά καθώς εκεί είναι το πατρικό μου.
Αθήνα, μένω στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην Κυψέλη.
Η πρώτη μου εντύπωση από την Αθήνα και την έρευνα για να βρω σπίτι ήταν τραγική!!!
Τρύπες τις οποίες τις χρυσοπληρώνεις και μιλάμε για οικοδομές του 70!!!
Αν είσαι τυχερός είναι ανακαινισμένα αλλά ότι ανακαίνιση και να κάνεις μια οικοδομή του 50 - 60 - 70 έχει θέματα, ΠΟΛΛΑ θέματα!
Από υποδομές για internet μέχρι τα λούκια της αποχέτευσης...

Συγκοινωνιακά βέβαια είναι να κλαις με μαύρο δάκρυ.
Λίγα δρομολόγια και κακά!
Ακόμη και η Μεμενένη έχει καλύτερη συγκοινωνία από τον Εύοσμο (παρότι ο Εύοσμος είναι τεράστιος δήμος, ειδικά με την συνένωση με το Κορδελιό)

Σκέφτομαι να επιστρέψω πάλι στην Θεσσαλονίκη, καθώς η Αθήνα και συγκεκριμένα το κέντρο της δεν μου ταιριάζει καθόλου και σίγουρα η πρώτη μου επιλογή είναι ο Εύοσμος.
Προφανώς και είμαι προκατειλημμένος σε ένα βαθμό γιατί εκεί μεγάλωσα κλπ.
Αλλά πρόβλημα δεν είχα ποτέ και σημειωτέον το πατρικό μου είναι κοντά στο ΙΚΑ Ευόσμου, μια επίσης "μαύρη" περιοχή, λόγου της απόσταση της από το Κορδελιό και τον Δενδροπόταμο.
Παρόλα αυτά.. κανένα πρόβλημα!

Τέλος θα σε συμβούλευα να κάνεις βόλτες σε όλες περιοχές, να αφιερώσεις μερικά απογεύματα για να δεις τα κεντρικά σημεία της κάθε περιοχής για να πάρεις ένα feeling σχετικά με αυτές.

Επεξ/σία από XPHSTOS_
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπλώς μια ακόμα παρατήρηση. Συχνά μια συζήτηση με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας έχει μεγαλύτερη προβλεπτική αξία για το πόσο ανθρώπινα θα ζήσεις κάπου, από σαράντα βόλτες στην περιοχή γενικά. Μια ενδεικτική ερώτηση : κάθε πόσο κάνετε απεντόμωση κοινοχρήστων χώρων εδώ; Και "μπορώ να δω έναν κατάλογο με τα τελευταία κοινόχρηστα;" (και πόσα από αυτά είναι πληρωμένα)

Επεξ/σία από gendry
Δημοσ.
6 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Ο Εύοσμος για παράδειγμα είναι μια χαρά συνοικία, φούλ οικογενειακή θα την χαρακτήριζα.
Ήσυχη και με καλή νυχτερινή ζωή χωρίς να τρέχεις κέντρο ή ανατολικά (εντάξει, προφανώς και δεν είναι κρίνη, αλλά είναι decent!)
Γενικά θεωρώ τον Εύοσμο πολύ αυτόνομη περιοχή και αρκετά καλή.
ΚΑΠΟΤΕ, ήταν λίγο επίφοβο να βρεις σπίτι πάνω από τον περιφερειακό (Νέα Πολιτεία Ευόσμου) αλλά πλέον με την αλλαγή που έχει γίνει και με την ανάπτυξη που έχει η περιοχή θεωρώ ότι ακόμη και σε εκείνο το "μαύρο" σημείο του Ευόσμου πλέον είσαι μια χαρά.

Επίσης ο Εύοσμος είναι αρκετά νεο-αναπτυγμένη περιοχή και έτσι υπάρχουν πολλές οικοδομές οι οποίες είναι σχετικά καινούργιες, κάτι που στο κέντρο της θεσσαλονίκης δεν θα βρεις.
Πριν 2 χρόνια έφυγα για Αθήνα και ανεβαίνω συχνά καθώς εκεί είναι το πατρικό μου.
Αθήνα, μένω στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην Κυψέλη.
Η πρώτη μου εντύπωση από την Αθήνα και την έρευνα για να βρω σπίτι ήταν τραγική!!!
Τρύπες τις οποίες τις χρυσοπληρώνεις και μιλάμε για οικοδομές του 70!!!
Αν είσαι τυχερός είναι ανακαινισμένα αλλά ότι ανακαίνιση και να κάνεις μια οικοδομή του 50 - 60 - 70 έχει θέματα, ΠΟΛΛΑ θέματα!
Από υποδομές για internet μέχρι τα λούκια της αποχέτευσης...

Συγκοινωνιακά βέβαια είναι να κλαις με μαύρο δάκρυ.
Λίγα δρομολόγια και κακά!
Ακόμη και η Μεμενένη έχει καλύτερη συγκοινωνία από τον Εύοσμο (παρότι ο Εύοσμος είναι τεράστιος δήμος, ειδικά με την συνένωση με το Κορδελιό)

Σκέφτομαι να επιστρέψω πάλι στην Θεσσαλονίκη, καθώς η Αθήνα και συγκεκριμένα το κέντρο της δεν μου ταιριάζει καθόλου και σίγουρα η πρώτη μου επιλογή είναι ο Εύοσμος.
Προφανώς και είμαι προκατειλημμένος σε ένα βαθμό γιατί εκεί μεγάλωσα κλπ.
Αλλά πρόβλημα δεν είχα ποτέ και σημειωτέον το πατρικό μου είναι κοντά στο ΙΚΑ Ευόσμου, μια επίσης "μαύρη" περιοχή, λόγου της απόσταση της από το Κορδελιό και τον Δενδροπόταμο.
Παρόλα αυτά.. κανένα πρόβλημα!

Τέλος θα σε συμβούλευα να κάνεις βόλτες σε όλες περιοχές, να αφιερώσεις μερικά απογεύματα για να δεις τα κεντρικά σημεία της κάθε περιοχής για να πάρεις ένα feeling σχετικά με αυτές.

Ενταξει δεν ήξερες πριν πας τι εστί Κυψέλη; Το κέντρο της Αθήνας έχει απο περιοχές που δε θες να περνάς ουτε με το αμαξι μέχρι εξαιρετικά σημεία για να μείνεις. Εξαρτάται βέβαια πόσο αντέχει η τσέπη σου. 

Πάντως συμφωνώ με όσους είπαν πως εξαρτάται που έχεις συνηθίσει. Φίλος μου που μένει απο παιδί στον Εύοσμο του φαίνεται νορμαλ και αγόρασε και σπίτι ενώ άλλος που ειναι μεγαλωμένος Καλαμαριά δε πλησιάζει καν προς εκείνα τα σημεία. Βέβαια το να έχουμε συνηθίσει κάτι δε σημαίνει πως είναι και καλό, case in point ολοι πάνω κάτω έχουμε συνηθίσει τις ιδιορρυθμίες της Ελλάδας και δε μας κάνουν εντύπωση, δε σημαίνει όμως πως δεν είναι κουσούρια :P 

• Like 1
Δημοσ.

Απορώ με όσους δεν είναι ευχαριστημένοι με το κέντρο.

Παλιότερα έμενα κέντρο και πήγαινα παντού με τα πόδια, κανένα άγχος να είμαι ασυνεπείς σε μαθήματα ή συναντήσεις, κανένα άγχος για το πάρκιγκ και τα είχα όλα σε απόσταση αναπνοής.

Τα τελευταία χρόνια μένω ανατολικά και όσο καλή περιοχή και να θεωρείται, δεν θα άλλαζα με τίποτα το κέντρο της πόλης.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Joanna29 είπε

Παλιότερα έμενα κέντρο και πήγαινα παντού με τα πόδια, κανένα άγχος να είμαι ασυνεπείς σε μαθήματα ή συναντήσεις, κανένα άγχος για το πάρκιγκ και τα είχα όλα σε απόσταση αναπνοής.

Τα τελευταία χρόνια μένω ανατολικά και όσο καλή περιοχή και να θεωρείται, δεν θα άλλαζα με τίποτα το κέντρο της πόλης.

Είσαι μικρή ακομα

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Joanna29 είπε

Καλα άμα είσαι φοιτητής μια χαρά είναι ένα σπίτι σε κεντρική συνοικία της Θεσ/νικης. Σε διαφορετικές ηλικίες υπάρχουν όμως και διαφορετικές ανάγκες, όσο κι αν η πόλη είναι προσαρμοσμένη στους φοιτητές, μενουν και μη-φοιτητές σε αυτή :P 

• Like 1
Δημοσ.
Just now, ProponitisTouKanape said:

Ενταξει δεν ήξερες πριν πας τι εστί Κυψέλη; Το κέντρο της Αθήνας έχει απο περιοχές που δε θες να περνάς ουτε με το αμαξι μέχρι εξαιρετικά σημεία για να μείνεις. Εξαρτάται βέβαια πόσο αντέχει η τσέπη σου. 

Πάντως συμφωνώ με όσους είπαν πως εξαρτάται που έχεις συνηθίσει. Φίλος μου που μένει απο παιδί στον Εύοσμο του φαίνεται νορμαλ και αγόρασε και σπίτι ενώ άλλος που ειναι μεγαλωμένος Καλαμαριά δε πλησιάζει καν προς εκείνα τα σημεία. Βέβαια το να έχουμε συνηθίσει κάτι δε σημαίνει πως είναι και καλό, case in point ολοι πάνω κάτω έχουμε συνηθίσει τις ιδιορρυθμίες της Ελλάδας και δε μας κάνουν εντύπωση, δε σημαίνει όμως πως δεν είναι κουσούρια :P 

Δεν είχα ιδέα!
Κάποτε μέναμε Αθήνα (90 - 94) αλλά μένα με βόρεια, Νέα Πεντέλη.
Δεν είχα την παραμικρή ιδέα... και επειδή για δουλειά κατέβηκα και η δουλειά είναι στο κέντρο είπα να βρω κάτι εκεί κοντά και όλα έγιναν μέσα σε ένα ΣΚ.
Οπότε δεν έκανα την τρελή ψακτική γιατί είπα ότι κλείνω αυτό στα γρήγορα και παράλληλα ψάχνω για κάτι καλύτερο.

Έτσι ανα τακτά διαστήματα ψάχνω αλλά πέραν του ότι έχουν ανέβει στον θεό οι τιμές λόγο Air BnB, τα σπίτια είναι τραγικά.
Παλιατζούρες του κερατά.. και το αστείο είναι ότι οι συνάδελφοι μου γουστάρουν περιοχές όμως μεταξουργείο εξάρχεια κυψέλη.
Τους αρέσει οι αρχετεκτονική τους...
Ρε να την βράσω την αρχιτεκτονική αν δεν μπορώ να ζήσω μέσα!
Προτιμώ το σπίτι μου να μοιάζει εξωτερικά με το (αντικειμενικά πιο άσχημο κτίριο στην ελλάδα που είναι στον Εύοσμο - το καράβι-) παρά να έχω "αισθητική".

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joanna29 είπε

Αν μένεις κέντρο και δουλεύεις Σίνδο ή προς θερμή, περιοχές δλδ που δε πας με λεωφορείο και αναγκαστικά περνεις αμάξι τότε κλαις για το πάρκινγκ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...