Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Θεσσαλονικη εχει φοβερα προβληματα, οπως και οι περισσοτερες πολεις της Ελλαδας. 

Τιγκα στις 4οροφες πολυκατοικες η μια κολλητα με την αλλη, καθολου δεντρα, καθολου παρκα, χαλια πεζοδρομια, αυτοκινητα το ενα πανω στο αλλο, λογω της πυκνης δομησης. Μονοκατοικιες με αυλη βλεπεις μονο στο Πανοραμα, κατι που ειναι κανονας σε ολοκληρες τις δυτικες χωρες

Βρωμια, γκραφιτι, αφισες και αυτοκολλητα παντου. 

Για την ποιοτητα κοσμου και την εγκληματικοτητα, τα ειπαν τα περισσοτερα οι προηγουμενοι

Επιπλεον ο αερας της πολης ειναι φοβερα μολυσμενος, κυριως λογω θεσης της βιομηχανικης ζωνης, απο τη μερια που φυσαει ο βαρδαρης και φερνει ολα τα καυσαερια μεσα στην πολη

3-4 κεντρικοι δρομοι, οπου γινεται πανικος απο αυτοκινητα ολη μερα. 

Οι μονοι χωροι που σε κανουν να νιωσεις λιγο ανθρωπος, ειναι η παραλια (που ειναι πολυ καλη), τα Πανεπιστημια και ισως το δασος του Σειχ Σου (με το ατυχες αυτο ονομα, πληρως αταιριαστο για την πολη). Επισης καλο ειναι και το κεντρο της πολης που αξιζει για διασκεδαση (μπαρακια, τσιπουραδικα, κλπ), οπως επισης και οι ανατολικες επιλογες (μπουζουκια κλπ) και τα εμπορικα κεντρα. 

Συνοπτικα, το κεντρο αξιζει μονο για επισκεψη για διασκεδαση, η για δουλεια αναγκαστικα

Για διαμονη καλυτερα να μενεις σε χωριο οπως ο φιλος στην πρωτη σελιδα (Λητη), η καμια Θερμη κλπ που μπορεις να μενεις σε μονοκατοικια με αυλη και να βλεπεις και λιγο ηλιο.

Αν ηταν υποχρεωτικα να μεινεις μεσα στην πολη, τοτε Καλαμαρια, Πανοραμα και ισως καπου διπλα στο Σειχ Σου, καπου με σχετικα χαμηλη δομηση και διπλα στο δασος

Εκτιμω οτι το μετρο θα αλλαξει ριζικα την εικονα της πολης προς το πολυ καλυτερο, με πολλαπλα οφελη

• Like 5
  • Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνω στα περισσοτερα, εαν δουλευεις δυτικα ομως θα πας να μεινεις Καλαμαρια η το αντιστροφο; Εαν ησουν παντα ανατολικα τοτε οκ δυσκολο να αλλαξεις και αναγκαστικα θα τραβιεσαι δυτικα για δουλεια.... ελαχιστοι θα το κανουν αυτο ομως.

Πανοραμα μιλαμε για το 1% της πολης και αν, τιμες απο αλλη χωρα. Επισης, δεν ειναι "μεσα στη πολη " .

Επεξ/σία από tsakonas
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsakonas είπε

Πιο γραφικος και απο τα αγραφα... μεγαλωσα Πολιχνη 20 χρονια εμεινα εκει....  υπερβολες οσο δε παει.

Καθόλου υπερβολικός. Οπως ακριβώς τα λέει είναι. Το τωρινό μου σπίτι είναι στην περιοχή του Τσιναρίου, πιο κέντρο δεν γίνεται που λέμε. Τα προηγούμενα δυο σπίτια μου ήταν σε βαρδάρη και ξηροκρίνη. Ζω κυριολεκτικά μέσα σε αυτό και δεν έχει κανένα άδικο. Ειδικά όταν αρχίζει και βραδιάζει το πράγμα ξεφεύγει. Είναι λες και μεταμορφώνεται το μέρος από πολύ άσχημο σε απόλυτα φρικιαστικό. Κλεψιές, ξυλοδαρμοί, μαχαιρόματα για το ποιος θα έχει τα loyalties της περιοχής για να πουλάει παράνομα τσιγάρα, ομάδες διάφορων των 4-5 ατόμων που λειτουργούν σαν πορτιέρηδες για πάσης φύσεως δράση και που παίρνουν από πίσω κορίτσια και γυναίκες, 

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι μαγαζάτορες του κέντρου έχουν κάνει επίσημη επιστολή παραπόνων στον δήμαρχο αλλά ποιος τους χέζει αυτούς ε; Ειλικρινά αν ήμουν εγώ υπουργός δημοσίας τάξης θα άνοιγα κυριολεκτικά πόλεμο σε όλο αυτό. Το κέντρο δεν ήταν ποτέ καλό αλλά αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια πραγματικά ξεπερνάει κάθε φαντασία. Γενικά όποιος έχει σκέψεις να έρθει κεντρο-δυτικά ας το σκεφτεί καλύτερα και ειδικά αν έχει οικογένεια. 

Τώρα σε ότι αφορά τον Εύοσμο και τις Συκιές τα πράγματα είναι καλύτερα. Αν μπορείς να ζήσεις με την κυριολεκτικά βλαχοτσοπαναρία που υπάρχει (κυρίως στον Εύοσμο, δεν κάνω λόγο για Κορδελιό μιας και είναι τρεις φορές χειρότερα) είναι σχετικά καλές περιοχές για δυτικά. Σύγκριση με τις ανατολικές περιοχές δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια. Τριανδρία και μετά μια χαρά είσαι. 

• Like 2
Δημοσ.

5 αδερφικοι φιλοι, 3 Πολιχνη, 1 Νεαπολη, 1 Ευοσμο, με 2 παιδια ολοι, δεν εχουν κανενα θεμα.  Πολυ μπρουταλ μου ακουγονται αυτα που λες, ισως γιατι δεν κυκλοφορουν βραδυ, τι να πω.

Σιγουρα υπαρχουν θεματα, αλλα οχι τοσο τραγικα. Βαρδαρης και Ξηροκρηνη ηταν παντα δυσκολες περιοχες με πολλα θεματα, στο τσιναρι δεν εχω ιδεα τι παιζει και δε σε αμφισβητω.

• Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, sezebo είπε

Η μέση λύση είναι Πυλαία

ενα μικρο θεματακι ειναι οτι χτυπανε οι κεραιες του χορτιατη ακριβως πυλαια,το πανεπηστιμιο εχει κανει μελετη πανω σε αυτο το θεμα

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, tsakonas είπε

5 αδερφικοι φιλοι, 3 Πολιχνη, 1 Νεαπολη, 1 Ευοσμο, με 2 παιδια ολοι, δεν εχουν κανενα θεμα.  Πολυ μπρουταλ μου ακουγονται αυτα που λες, ισως γιατι δεν κυκλοφορουν βραδυ, τι να πω.

Σιγουρα υπαρχουν θεματα, αλλα οχι τοσο τραγικα. Βαρδαρης και Ξηροκρηνη ηταν παντα δυσκολες περιοχες με πολλα θεματα, στο τσιναρι δεν εχω ιδεα τι παιζει και δε σε αμφισβητω.

Μεγάλωσα Αμπελόκηπους και μένω Εύοσμο.Η καγκουριά σε όλο της το μεγαλείο,πάνω που άρχισαν να στρώνουν οι Ελληνοκάγκουρες ξεφύτρωσαν τα εισαγόμενα,ρώσοι και αλβανοί που μόλις λίγδωσε το άντερό τους άρχισαν τις ταρζανιές.Αυτοκίνητα που έτσι και πατήσουν τσίχλα δεν ξεκινάνε αλλά το μπουρί μπουρί.
Μένουν στο επάνω διαμέρισμα και στο απέναντι Ρωσομπόντ.
Οικογενειάρχες μεν αλλά γτπκ από τρόπους.Συμπεριφέρονται λες και τους ανήκουν τα πάντα.Κάνουν βαβούρα ότι ώρα τους καυλώσει.
Έχουμε σχετικά καλές σχέσεις αλλά μόλις τους πεις ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος και ενοχλεί αλλάζουν εθνικότητα και γίνονται Τούρκοι.
Έκαναν αρκετές ταρζανιές και ψευτοτσαμπουκάδες κι επειδή σταμάτησα να κάνω παρατηρήσεις πολλές φορές το έκαναν επίτηδες για να με προκαλέσουν μέχρι που είδαν το πρώτο περιπολικό και μαζεύτηκαν για τα καλά αφού έφαγαν την πρώτη τους σύσταση.Στο δε κατσικοτάβλαρο με το Clio και την εξάτμιση από Harley του είπασ πως έτσι και το ξαναζεστάνει λες και είναι να τρέξει σε φόρμουλα 1 το λόγο έχει η τροχαία.
Γενικά έχει γεμίσει ο τόπος από δαύτους δυτικά και είναι γενικό το κακό.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsakonas είπε

Ξαναμιλάμε όταν τα παιδιά σας θα αρχίσουν να βγαίνουν βράδυ ή θα γυρνάνε βράδυ, ειδικά αν έχετε κόρες. Αυτά που βλέπω εδώ πέρα νύχτα είναι πραγματικά αυτό που φτάνεις στα όρια της υπομονής σου. Το 2009 - 2011 που δούλευα κιόλας σε μαγαζιά του κέντρου νύχτα είχα δει και ζήσει πολλές καταστάσεις άπειρου κάλλους. Τώρα που απλά επισκέπτομαι παλιούς συναδέλφους βλέπω χειρότερα και οι ίδιοι οι συνάδελφοι μου λένε τρεις χειρότερα από αυτά που ζούσαμε τότε. Γίνονται άπειρα πράγματα που απλά δεν γράφονται και δεν μεταδίδονται για ευνόητους λόγους αλλά ο κόσμος που ζει και εργάζεται εδώ πέρα τα ξέρει από πρώτο χέρι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω προτεινω Σταυρουπολη.  (Οκ πλακα κανω)

Στα σοβαρα τωρα, ο χαρτης που ανεβασε ο φιλος

με την ανατολικη Θεσσαλονικη ειναι σε ολα τα θεματα

παραδεισος σε σχεση με δυτικα.

Μερικα απο αυτα ειναι  η  καθαριοτητα, η μεγαλυτερη αποσταση απο

τις καμιναδες της  βιομηχανικης περιοχης, ο πολιτισμος ιδιως σε

οτι εχει να κανει με τους ξενους, η συγκοινωνιες, και η εγγυτητα

με την θαλασσα.

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ.

Ίσως άσχετο με το θέμα,αλλά η Μοναστηρίου είναι copy paste απο μισό - εγκαταλελειμμένο χωριό της Ρωσίας.

τόσα χρόνια περναω ανά διαστήματα από εκεί και μια μέρα παρατηρούσα τα κτήρια και με χτύπησε,είναι ολόιδιες οι εικόνες που θα δεις στη Μοναστηρίου με κάποιο βίντεο από κάποια τυχαία πολη-χωριο της Ρωσίας.

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχώς σε τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχει μόνο μία αλήθεια αλλά πολλές, ανάλογα με τα βιώματα του καθενός. Αν έχεις μείνει 10 χρόνια στην Τούμπα πχ και σε έχουν κλέψει 4 φορές θα πεις σιγά την περιοχή, τίγκα στους κλέφτες. Αν μένεις Κορδελιό και δεν σε έχει πειράξει ποτέ κανείς θα πεις ότι είναι μια χαρά περιοχή. Ακόμη και η υποπεριοχή της περιοχής παίζει ρόλο. Άλλο να μένεις στην Ευκαρπία ψηλά ή ανατολικά της 25ης Μαρτίου και άλλο να μένεις κοντά στα γύφτικα στον Μαρμαρίδη. Και οι δύο Ευκαρπία μένουν αλλά αν τους ρωτήσεις τι βλέπουν θα σου πουν άλλα. Προσωπικά, μεγάλωσα στην Κ. Τούμπα και έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Έχω περπατήσει άπειρες φορές από ύψος Πρασσά μέχρι το Ανάχωμα σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και ποτέ μου δεν ένιωσα ανασφάλεια. Για μένα αυτό είναι το μεγάλου ατού της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μπορείς να περπατήσεις μεγάλες αποστάσεις χωρίς να νιώσεις φόβο ή απειλή. Εδώ και δύο χρόνια μένω Ευκαρπία και πάλι τα καλύτερα θα πω γιατί εκεί που μένω έχω για γείτονες οικογένειες και τα παιδιά (των γειτόνων) βγαίνουν στο δρόμο το καλοκαίρι να παίξουν. Στο κέντρο όλα είναι χαλαρά και ήσυχα. Δεν κρύβω όμως πως το καλοκαίρι που βγαίνω για περπάτημα και κάνω το γύρο της Ευκαρπίας, βραδινές ώρες, από ύψος Μαρμαρίδη μέχρι τέρμα λεωφορείων προσέχω πολύ και έχω τα μάτια μου δεκατέσσερα. Πολυκατοικίες 3 ορόφων και πάνω βρίσκεις δύσκολα και υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για μονοκατοικίες με κήπο. Τα ενοίκια βέβαια πήγαν στον θεό εξαιτίας του κόμβου και της γενικότερης αυξητικής τάσης. Θεωρώ πως είναι τα νέα Πεύκα και ίσως αν ξεκινήσουν ξανά οι οικοδομές να μας αδειάσουν τη γωνιά οι ρομά (που δεν είναι πολλοί αλλά κάνουν αισθητή την παρουσία τους). 

Βρήκα έναν γνωστό μου τις προάλλες, αστυνομικός, και τον ρώτησα τι ακούει και τι παίζει από εγκληματικότητα. Μου είπε πως στην Καλαμαριά είναι πολύ χαμηλή, το ίδιο και στην Τούμπα με τα Κωνσταντινοπολίτικα, Ευκαρπία γίνεται ένας ψιλοχαμός από ληστείες (σπιτιών) και μετά το χάος. 

Δημοσ.

Ωραιοκαστρο εδω και 15 χρονια και δεν φευγω ποτε απο εδω. Μενουν κυριως οικογενειες με παιδια. Δε νοιωθεις ποτε ανασφαλεια. Μονοκατοικιες με κηπο. Τι αλλο να ζητησει κανεις

• Like 2
Δημοσ.

Όσοι λέτε για τα δυτικά, τα έχετε ζήσει;

Τα έχετε επισκεφτεί;  Γιατί πολλοί ανατολικοί δεν έχουν πατήσει το πόδι τους και λένε τα χειρότερα....... Το άκουσα και το ακούω συνέχεια από γνωστούς μου. 

Οκ, πέρα από Δενδροπόταμο όλες οι άλλες είναι μια χαρά (εξαιρείται η Σταυρούπολη-οδος Λαγκαδά) 

Εύοσμος ανέβηκε και ανεβαίνει συνέχεια. Αγορά, καφετέριες/μπαρ, νέα σπίτια (δυστυχώς ακριβά). 

Κορδελιό όντως έχει γειτονιές περίεργες (με Ρόμα, ρπ, και αλλες εθνικότητες) αλλά στο σύνολο του είναι οκ. 

Μενεμένη δεν έχει ούτως η άλλως πολλά(παλιά σπίτια, όχι αγορά/καφέ)

Ηλιούπολη ήσυχα πράματα. 

Σταυρούπολη είπα παραπάνω.

Αμπελόκηποι στάσιμοι τα τελευταία χρόνια. 

Ας πούμε και Νεάπολη/Πολίχνη που είναι οκ+++

Ξέχασα κάποια;

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, d_gkal είπε

Όσοι λέτε για τα δυτικά, τα έχετε ζήσει;

Τα έχετε επισκεφτεί;  Γιατί πολλοί ανατολικοί δεν έχουν πατήσει το πόδι τους και λένε τα χειρότερα....... Το άκουσα και το ακούω συνέχεια από γνωστούς μου. 

Οκ, πέρα από Δενδροπόταμο όλες οι άλλες είναι μια χαρά (εξαιρείται η Σταυρούπολη-οδος Λαγκαδά

Εύοσμος ανέβηκε και ανεβαίνει συνέχεια. Αγορά, καφετέριες/μπαρ, νέα σπίτια (δυστυχώς ακριβά). 

Κορδελιό όντως έχει γειτονιές περίεργες (με Ρόμα, ρπ, και αλλες εθνικότητες) αλλά στο σύνολο του είναι οκ. 

Μενεμένη δεν έχει ούτως η άλλως πολλά(παλιά σπίτια, όχι αγορά/καφέ)

Ηλιούπολη ήσυχα πράματα. 

Σταυρούπολη είπα παραπάνω.

Αμπελόκηποι στάσιμοι τα τελευταία χρόνια. 

Ας πούμε και Νεάπολη/Πολίχνη που είναι οκ+++

Ξέχασα κάποια;

δε λεω οτι ειναι χαλια στα δυτικα, γιατι πραγματι αρκετοι αγορασαν σπιτι τον ευοσμο, σε νεες οικοδομες κλπ και ειναι οικογενιαρχες. ομως οταν υπαρχουν μεγαλες οικονομικες ανισότητες τοτε αρχιζει η παραβατικοτητα. στην ανατολικη θεσσαλονικη ξερεις οτι ο αλλος δε θα σε φερμαρει γιατι εχει να φαει και εχει και ενα πιατο φαι τουλαχιστον. δηλαδη ακομα υπαρχει ενα α επιπεδο ζωης (σιγουρα χειροτερο σε σχεση με 10 χρονια πριν)

Επεξ/σία από sezebo
Δημοσ.

Είχα δει πριν μερικά χρόνια ένα χάρτη που έδειχνε τα ποσοστά καρκίνου ανα περιοχή σε μια μελέτη του πανεπιστημίου

Δεν θα θέλατε να ζειτε δυτικά.... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...