Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cons1985 είπε

Μένω κλειστό Γυμνάστηριο Ευόσμου, δεν μπορώ να καταλάβω που τα είδες όλα αυτά, στην οικοδομή μου αλλά και στις κοντινές όλοι είναι οικογενειάρχες. Επίσης δες λίγο τιμές/τετραγωνικό κάτω από τον περιφερειακό και σύγκρινε με κέντρο Ευόσμου. Δεν σου λεω για περιοχή ΙΚΑ που εκεί είναι χώμα οι τιμές. 

Μήπως μιλας για Νικόπολη που και εκεί ειναι γκέτο?

και εσυ κοντα στο κεντρο εισαι ,νικοπολη ειναι αλλη περιοχη ,δεν εχει σχεση με ευοσμο

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Αυτό που λέτε πώς δυτικά είναι άσχημα, ξένοι κι έτσι (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά ξένοι=χάλια άνθρωποι) το λέτε μεταφέροντας γνώμες άλλων ή επειδή έχετε ζήσει εκεί;

Γιατί μέχρι στιγμή ο thory είπε ότι έμεινε Συκιές κι ήταν μια χαρά. Εντάξει δε μιλάω για τέρμα δυτικά (δενδροπόταμος είναι γκέτο) αλλά μου κάνει εντύπωση η Ξηροκρήνη να είναι τόσο υποβαθμισμένη ενώ βρίσκεται δίπλα στο κέντρο.

φιλε μου οτι η ξηροκρηνη ειναι κοντα στο κεντρο δε λεει κατι. και τα πατησια στο κεντρο των αθηνων ειναι και ειναι γκετο. Γενικα να ξερεις στον βαρδαρη ηταν παλια τα μπουρδελα γιαυτο μαζευτηκαν ολοι εκει γυρο..

αν θες να ζησεις σαν κυριος δωσε κατι παραπανω και βρες σπιτι εδω, σε 2 χρονια θα εχεις μετρο διπλα σου.

Capture.PNG

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ας πάμε τωρα στην ερώτηση του TS, μένω στην Νέα Πολιτεία Ευόσμου , καινούρια περιοχή με ωραία ρυμοτομία και χωρίς το πνήξιμο που βλέπεις στις παλιές γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Από την δική μου άποψη και αυτά που βλέπω στην γειτονιά μου, έχεις πολλές οικογένειες και καινούριες οικοδομές χτησμένες μετα το 1998. 

Σχολεία σουπερ μαρκετ πάρα πολλά και το κέντρο του Ευόσμου είναι κοντά με πολλές καφέτεριες και εστιατόρια. Γενικά εχει πολύ ζωή. 

Η συγκοινωνία στην Νέα Πολιτεία Ευόσμου είναι χάλια, στο κέντρο του Ευόσμου είναι πολύ καλύτερα. 

Η δική μου άποψη είναι να βρεις μια περιοχή η οποία θα σε βολεύει στις καθημερίνές σου μετακινήσεις. να ειναι κοντά στην δουλειά σου και μετά να βρεις την καλύτερη περιοχή σύμφωνα με τα χρήματα που διαθέτεις. Εγώ για να καταλάβεις δουλεύω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά επειδή η δουλειά μου παρέχει parking δεν χρειάστηκε να αλλάξω περιοχή. Σε άλλη περίπτωση θα κοιτούσα να μείνω στις παρακάτω περιοχές με αυτή τη σειρά. 

Κέντρο Θεσσαλονίκης (κάτω από την Εγνατία)

Νέα Παραλία. 

Πυλαιά 

Καλαμαριά 

• Like 2
Δημοσ.

Το θεμα ειναι που δουλευεις... εαν ειναι να ταξιδευεις καθε μερα απο την μια ακρη στην αλλη δεν αξιζει.

Δυτικα ειναι μια χαρα μην ακους πολλα , κοιταξε μονο δουλεια, αποσταση και μπατζετ. 

Ανατολικα σιγουρα ειναι καλυτερα αλλα οχι τοσο τεραστια διαφορα οσο την παρουσιαζουν καποιοι... ιδια πολη ειναι ...

• Like 3
Δημοσ.

Συκιες, νεαπολη και κεντρο ευοσμου ειναι σχετικα περιορισμενοι οι ρωσομπλιετ γκεοργκιδες με φορμα/σκαρπινι και οτι αυτο συνεπαγεται. Οπουδηποτε αλλου στα δυτικα θα ζησεις σκηνες απειρου καλλους. Κεντρο σιγα σιγα υποβαθμιζεται επικινδυνα (αυξηση παραβατικοτητας) αλλα ακομα ειναι σχετικα καλα. Ο χαρτης που μπηκε παραπανω ειναι κοντα στην πραγματικοτητα. Οχι οτι κι εκει δεν θα εχεις να αντιμετωπισεις αρκετους νεοελληνες τσομπανηδες που βγαλαν (μαυρα) λεφτα στα χρονια της φουσκας και αγορασαν ακινητα για αυτους και τα  παιδια τους, αλλα γενικα ειναι καλυτερη η κατασταση.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ειναι για μένα παιδιά, εγώ έχω βολευτεί Χαλκιδική, από περιέργεια ρωτάω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ήσασταν κατατοπιστικοί :)

Δημοσ.

Λογικο, σαν την Χαλκιδικη δεν εχει!! Εξαιρουνται αρκετοι ταγαροβλαχοτσομπανηδες Χαλκιδικιωτες.

Δημοσ.

Ξηροκρήνη είναι όλοι τσετσένοι ρε. Τετραγωνοκεφαλοι στην καλύτερη.

Το κακό για εμένα είναι πως το λεγόμενο ιστορικό κέντρο της πόλης υποβαθμίζεται επικίνδυνα πλέον. και το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει αντίδραση από κανέναν. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mylo είπε

Ξηροκρήνη είναι όλοι τσετσένοι ρε. Τετραγωνοκεφαλοι στην καλύτερη.

Το κακό για εμένα είναι πως το λεγόμενο ιστορικό κέντρο της πόλης υποβαθμίζεται επικίνδυνα πλέον. και το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει αντίδραση από κανέναν. 

Συμπτωματικά νομίζεις κάνουν έξωση την αστυνομία του λευκού Πύργου που είναι στην Αριστοτέλους?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, slk200gr είπε

εμενα στο κεντρου του ευοσμο γενικα στην γειτονια μου (ο παλιος ευοσμος διπλα στην κεντρικη πλατεια )ειχε ελληνες αλλα αμα ανεβεις κοντα στον περιφερειακο τα βλεπεις ολα φιλε μου.Χαλια δεν ειπα αλλα δεν μπορεις να ζησεις εκει θα σου δωσω ενα παραδειγμα ,κολλητος μου εμενε εκει ψηλα με την μανα του ,ολη η υπολοιπη οικοδομη ειχε ρωσους ,ολη την ημερα πινανε και κανανε φασαρια ,την νυχτα δεν μπορουσαν να κοιμηθουν,το πουλησε και πηρε κοντα στο κεντρο ,η φαση ειναι οτι οφιλαρακος μου εχει το μεγαλυτερο γυμναστηριο του ευοσμου ,4 μαυρες ζωνες και γενικα θηριο ανθρωπος και ομως εφυγε φοβοταν και γιαυτον αλλα και για την μανα του ολα τα υπολοιπα ειναι αριστερες θεωριες αμα το ζησεις ειναι πολυ αλλιως απο το ανθρωπιστικο κομματι .Πανε τον χειμωνα περαια και βγες κατα τις 10 το βραδυ να δουμε ποσοι θα στην πεσουν ,νασαι γυναικα ουτε συζητηση

Τι εχει η Περαια? μια χαρα ειναι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, leonidas_fs said:

Εχω φίλο που μετακόμιζε απο την περιοχή μας (Σοφούλη/Καλαμαριά) στο Κορδελιό και σε 6 μήνες γύρισε τρέχοντας!

Σοβαρολογείς τώρα; Πως του ήρθε να κάνει κάτι τέτοιο; 🤣🤣🤣

6 hours ago, sezebo said:

φιλε μου οτι η ξηροκρηνη ειναι κοντα στο κεντρο δε λεει κατι. και τα πατησια στο κεντρο των αθηνων ειναι και ειναι γκετο. Γενικα να ξερεις στον βαρδαρη ηταν παλια τα μπουρδελα γιαυτο μαζευτηκαν ολοι εκει γυρο..

αν θες να ζησεις σαν κυριος δωσε κατι παραπανω και βρες σπιτι εδω, σε 2 χρονια θα εχεις μετρο διπλα σου.

Capture.PNG

Τα είπες όλα φίλε. Αυτό ακριβώς.

Βέβαια το κέντρο της Θεσσαλονίκης ανατολικά του Βαρδάρη δεν είναι τόσο άσχημο όσο το κέντρο των Αθηνών. Και πάλι όμως θα προτιμούσα μία κοντινή περιοχή στο κέντρο από τα ανατολικά (π.χ. Φάληρο). Φθηνότερα και καλύτερα - παραμένοντας σε απόσταση βαδίσματος.

6 hours ago, tsakonas said:

Το θεμα ειναι που δουλευεις... εαν ειναι να ταξιδευεις καθε μερα απο την μια ακρη στην αλλη δεν αξιζει.

Δυτικα ειναι μια χαρα μην ακους πολλα , κοιταξε μονο δουλεια, αποσταση και μπατζετ. 

Ανατολικα σιγουρα ειναι καλυτερα αλλα οχι τοσο τεραστια διαφορα οσο την παρουσιαζουν καποιοι... ιδια πολη ειναι ...

Ναι, και το Περιστέρι με το Χαλάνδρι στην ίδια πόλη είναι...

6 minutes ago, bezan said:

Τι εχει η Περαια? μια χαρα ειναι!

Καλή είναι - όμως πολύ μακρία αν οι δουλειές και οι εν γένει δραστηριότητες σου είναι στο κέντρο (ή έστω στο πολεοδομικό συγκρότημα)

Είναι ωραία για καφεδάκι, φαγητό και βόλτα - ειδικά το καλοκαίρι!

Επεξ/σία από DrFreeman
typos + προσθήκες
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, tsakonas είπε

Μένω Νέα Παραλία και η δουλειά μου είναι δυτικά, προς Νεάπολη/Πολίχνη μεριά.

Με κάθε ειλικρίνεια, η διαφορά είναι τρομακτική. Αν δεν ήξερες, θα έλεγες πως ναι, είναι άλλη πόλη.

Αυτά που βλέπω καθημερινά εκεί, δεν τα έχω δει στην ζωή μου στα ανατολικά.

Δεν μπαίνω σε πολλές λεπτομέρειες για την εμφάνιση, την υγιεινή και την συμπεριφορά της τεράστιας πλειοψηφίας των ατόμων που συναντώ στην δουλειά,

απλά θα πω πως αν κάποιος πελάτης μπει σε μαγαζί στην Καλαμαριά π.χ. με σανδάλι λιωμένο, τρύπιο tshirt από βουλκανιζατέρ, μαύρες σόλες απ' την βρώμα, με νύχι που να 'χει να κοπεί κανά 4μηνο μίνιμουμ και που έχει να κάνει μπάνιο 2 βδομάδες, θα τον κοιτάνε όλοι σαν τρελό. Στην δουλειά το ζω 3-4 φορές την μέρα.

Κλεφτρόνια; Βρώμα στους δρόμους; Άπειροι Ρομά που σέρνουν τα σκουπίδια τους, ψάχνουν στους κάδους, μπαίνουν στα μαγαζιά 5-5 μπας και αρπάξουν κάτι; Πρεζάκια; ΑΠΕΙΡΑ πρεζάκια, άπειρα όμως, όχι "ρε συ αυτός παίζει να είναι χρήστης", μιλάμε για τελειωμένες καταστάσεις που λες αυτό θα μας μείνει στα χέρια εδώ μέσα, δεν μπορεί να περπατήσει.

Κάθε τρίτο μαγαζί συνεργείο για παπάκια ή που να πουλάει μεταχειρισμένα παπάκια/μηχανάκια και κάθε τέταρτο μπουγατσατσίδικο/καφέ στο χέρι. Αυτά βλέπεις μόνο.

Όχι ότι είναι παράδεισος ανατολικά και έχουν λύσει όλα τα προβλήματα τους, αλλά δυτικά με ανατολικά είναι μέρα με την νύχτα και μόνο για ακραίους οικονομικούς λόγους θα πήγαινα δυτικά.

Από την άλλη, και με συζητήσεις που έχω κάνει με παιδιά από εκείνες τις περιοχές, θα ακούσεις άλλα και πως αν είχανε την επιλογή δεν αλλάζανε το Κορδελιό με την Μπότσαρη.

Ίσως όπως συνήθισε είναι ο καθένας.

• Like 4
Δημοσ.

Χάλασε η πόλη, τέλος. Δεν χρειάζεται να πας Ξηροκρήνη, σιδ. σταθμό, Αγίων Πάντων, Αγίου Δημητρίου κλπ. Καρακέντρο να πας, η Εγνατία από την αρχή της στο βαρδάρι,  έχει γεμίσει με αλγερινομπαγκλατεσιανοπακιστοσομαλούς. Κάθε μέρα είμαι κέντρο για δουλειές. Ειδικά εκεί συμβολή με Αριστοτέλους, γίνεται το έλα να δεις. Κάθε μέρα κλέβουν τσάντες από γυναίκες και κοριτσάκια, κινητά από παιδιά και τέτοια. Μαλώνουν μεταξύ τους, μαχαιρώνονται μεταξύ τους. Δίπλα στους μπάτσους πουλάνε τσιγάρα λαθραία, δεν τους κάνουν τίποτα. Κανέναν έλεγχο μόνο που και που για τα μάτια. Τώρα που σε λίγο θα φύγει από εκεί το Τμήμα Λευκού Πύργου, ε τότε θα γίνει της πουτ@ν@ς. Η κατάσταση ξεφεύγει σιγά σιγά. Τα καλύτερα ...έρχονται.

• Like 5
  • Sad 1
Δημοσ.

παιδες εγω μενω ευοσμο και πραγματικα απορω με αυτα που λετε,αν κανετε μια βολτα στο πεζοδρομο θα νομιζτε οτι ειστε σε νησι,εχω παρεες και συχναζω και ανατολικα και μου φενεται πανω κατω ιδιο,η μονη ουσιαστικη διαφορα ειναι οτι οι κοπελες εκει εχουν ενα τσικ παραπανω τουπε συγκριτικα με δυτικα που ειναι λιγο πιο ανοιχτες σε γνωριμια και αυτο μονο στην αρχη αν τις γνωρισεις δεν εχει διαφορα,τι να πω στατιστικα πιθανον σε καθε γειτονια να υπαρχει μια οικογενοια ρωσων παραπανω αλλα ειναι δευτερης γενιας τα παιδια τους ελληνες ειναι,οικογενοιαρχες βεβαια με την δουλεια τους κτλ,για δενδροποταμο δεν σχολιαζω εκει ειναι αλλη χωρα

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...