Brashida Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Ότι λέει ακριβώς ο τίτλος παιδια.Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στην ζωή μου είμαι και μικρός η αλήθεια είναι,θα ήθελα να μάθω πως οργανώνεις ένα σωστό ταξίδι από εισητηρια, ξενοδοχεία,πχ group που σε ξεναγουν η ακόμα να μάθω πληροφορίες για το μέρος τα πάντα ώστε να το κάνω εγω.Και αν ξέρει κάποιος μερικά κόλπα για να ταξιδεύεις οτιδήποτε πχ.Φθηνα εισητηρια (βλεπω στο Ίντερνετ ο άλλος με 100 ευρώ πήγε Ιταλία, τζάμπα),Κατάλληλες μέρες,κ.λ.π.
zx1234r Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Μπες Google flights και κάνε αναζήτηση. Συνήθως βρίσκεις καλές τιμές. Για διαμονή, αν δεν φοβάσαι πολύ κοίτα για Airbnb. Για βοήθεια πώς να πας από μια πόλη σε μια άλλη μπες στο rone2rio που σου κάνει ταξινόμηση ανά τιμή όλα τα πιθανά μέσα από τρένα μέχρι πλοία
mpentenis Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Να ξεκινήσουμε απο τα βασικά, σε ποια χώρα θες να πάς? Απο προσωπική εμπειρία και επειδή δεν μου άρεσε να ταξιδεύω "στην τύχη" ασχετα αν αλλάζω σχέδια οταν είμαι στον προορισμό, θα σου αναφέρω τα ακόλουθα: 1) Σχετικά με τις πτήσεις αν δεν είναι απευθείας (συνηθες λόγω του αθήνα-χανια) να έχω διάστημα μεταξύ των πτήσεων, οχι μικρό για να μην χάσω την επόμενη σε καθυστέρηση αλλά ούτε μεγάλο για να μην φάω την μέρα στα αεροδρόμια. Αν και παίζω με apps για τα εισητήρια, πάντα τα εχω και τυπωμένα μαζί γιατι το χαρτί δεν μένει απο μπαταρία... Προσπαθώ να κλείνω θέση κοντά σε παράθυρο εαν είναι μέρα ωστε να έχω θέα. Σχετικά με αυτό, μπορείς να δείς και το seatguru, βάζοντας την πτήση σου και να βρεις μέχρι και ποιές θέσεις έχουν USB για φόρτιση, παραπάνω χώρο δίπλα στο κάθισμα κ.α. Σε μεγάλη πτήση βαλε στο κινητό ή το ταμπλετ καμια ταινία και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εξτρα μπαταρία. Επίσης σε αεροδρόμια,οπου βρίσκεις πρίζα, κουμπώνεις! εχω δεί άτομα που κουβαλάνε μαζί τους πολύπριζα ωστε αν βρούν μια πρίζα να φορτίζουν 2 συσκευές πχ ή να δίνουν και σε άλλους! 2) Ξενοδοχείο, προσπαθώ να κλείνω μέσω booking μιας και είναι πιο ασφαλές (αποψη μου), κοντά στα αξιοθέατα που θέλω να δώ αλλά εχοντας στα υπόψιν και την τιμή. Πχ Κρακοβία βρήκα ενα πολυ καλό με 40 την βραδία, 5 λεπτά απο το κέντρο με τα πόδια. Ομοίως Αυστραλία εμεινα ενα βράδυ Adelaide (μετεπιβίβαση), βρήκα ενα δίπλα απο το αεροδρόμιο, μέτριο προς το καλό αλλά για ένα βράδυ με άφιξη 20:00 και αναχώρηση 06:40 δεν πήγαινα ούτε μακριά ούτε σε ακριβό. 3) Μετακίνηση, ανάλογα την χώρα, ειναι πολύ πιθανό να έχει φτηνά και συχνά δρομολόγια για αεροδρόμια ή για τουριστικά μέρη. Ψάχνεις για shuttle bus, τα οποία είναι απευθείας για τον προορισμό. 4) Συνάλλαγμα, η εμπειρία λέει ΟΧΙ σε σταθμούς εισόδου στην χώρα (αεροδρόμιο πχ). Πολύ πιο ακριβά! Μόλις φτάσεις άλλαξε ενα μικρό ποσο για τα πρώτα έξοδα και γενικά μην αλλάξεις μεγάλο ποσό. Κάρτα παίζει πολύ (δεν χαλάνε τα POS όπως εδώ...), ενημέρωσε πρώτα την τράπεζα οτι θα πάς ποιες ημερομηνίας και σε ποιά-ποιές χώρες. Προτιμω να μην αλλάζω συνάλλαγμα παρα μονο ενα μικρό ποσο, απο εκει και πέρα όλα με κάρτα (debit-οχι πιστωτική). Η μετατροπή απο την τράπεζα συμφέρει απο οτι εχω δει περισσότερο. Για μεγαλύτερη ασφάλεια παίρνεις μια προπληρωμένη απο την τράπεζά σου, βάζεις ενα ποσό και αν ξεμείνεις την φορτίζεις απο το κινητό σου (μεταφέρεις απο τον ένα στον άλλο λογμο). Αν έχεις μετεπιβίβαση σε άλλη χώρα, να δηλώσεις και την ενδιάμεση! 5) κινητό, αν πας ευρώπη δεν πληρώνεις παραπάνω, εθνική περιαγωγή. Μεταφέρονται τα MB και ο χρόνος σου και είσαι κύριος. Επικοινώνησε με την εταιρια, επιβεβαίωσε οτι η περιαγωγή είναι ενεργή και οτι οντως δεν χρεώνουν. Αν πας εκτός ευρώπης, δαχτυλο που φτάνει αυχένα......12 την μέρα και εχεις ίδιες παροχές οπως παραπάνω 6) Χαρτες, βάλε στο κινητό GPS-μαρκαρε σημεία ενδιαφέροντος και ας μην τα χρησιμοποιήσεις. Δεν θες να πάς σε καμια χώρα που να μην μιλάει άνθρωπος αγγλικά και να μην καταλαβαίνεις ουτε τις πινακίδες (παθών στην Μόσχα). 7) Αξιοθέατα, όπως εγραψα αν μπορείς μείνει κοντά σε αυτά (δεν μιλάμε να μείνεις σούνιο επειδή είναι ο ναός αλλα τα περισσότερα που θες να είναι κοντά στην ακρόπολη....). Βρες sites με τα καλύτερα μερη να δείς εκει που πάς, διάβασε κριτικές και πως θα πάς απο το tripadvisor ή γενικα googlισε προορισμούς στον προορισμό σου καθώς και τι αλλα προτείνουν άλλοι να δείς ή να αποφύγεις. Υπόψιν, στην Κρακοβία είχαν δωρεάν ξενάγηση στην πόλη (διαφορετικούς προορισμούς-Εβραική περιοχή- Παλιά πόλη) η οποία κρατούσε πάνω απο 4 ώρες στα αγγλικά και ήταν τέλεια! στο τέλος αν ήθελες έδινες κάτι στον ξεναγό, ο οποίος πληρωνόταν απο τον δήμο. Ψάξε μήπως υπάρχει κατι τέτοιο και εκεί Με group δεν εχω πάει ποτε, δεν έχω αποψη, σίγουρα είναι πιο ασφαλές (οτι θές υπάρχει συνοδός), υπάρχει ξενάγηση, στο γκρουπ ίσως σε πάνε σε μέρη που δεν θα έβρισκες ή θα σου πούν πληροφορίες για μερη αλλά ενδεχομένως λόγω χρόνου να δεις ενα προορισμό πολύ γρήγορα και να χάσεις σημαντικές πληροφορίες δεν μου έρχεται κάτι άλλο αυτή την στιγμή, αν θες περισσότερες πληροφορίες ενημέρωσε Δεν μου έρχονται άλλα τώρα 5
TechnoState Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) @mpentenis.... σωστός, δεν θα έθετα καλύτερα, επουδενί. Επίσης δώσε βάση στα ταξιδιωτικά έγγραφα, οπωσδήποτε επικαιροποιημένο διαβατήριο (δηλαδή σε καλή κατάσταση, όχι κοντά στη λήξη) ενημερώσου καλά για τους κανονισμούς ασφαλείας των αεροδρομίων καθώς επίσης κ για την πολιτική των αεροπορικών εταιρειών που θα επιλέξεις. Προσωπικά, δύο καλά power bank (20.000mah) πάντα μου είναι χρήσιμα ... επίσης, η καλή διάθεση μπορεί να κάνει εξαιρετικό ένα ταξίδι. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από TechnoState
sakura22 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, Brashida είπε Ότι λέει ακριβώς ο τίτλος παιδια.Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στην ζωή μου είμαι και μικρός η αλήθεια είναι,θα ήθελα να μάθω πως οργανώνεις ένα σωστό ταξίδι από εισητηρια, ξενοδοχεία,πχ group που σε ξεναγουν η ακόμα να μάθω πληροφορίες για το μέρος τα πάντα ώστε να το κάνω εγω.Και αν ξέρει κάποιος μερικά κόλπα για να ταξιδεύεις οτιδήποτε πχ.Φθηνα εισητηρια (βλεπω στο Ίντερνετ ο άλλος με 100 ευρώ πήγε Ιταλία, τζάμπα),Κατάλληλες μέρες,κ.λ.π. Είναι πολύ γενική η ερώτησή σου για συγκεκριμένες απαντήσεις... Θα αναφερθώ επιγραμματικά σε αυτά που αναφέρεις: Εισητήρια: 1. Γράψου στα newsletters των εταιριών για να σου έρχεται ειδοποίηση για προσφορές (στην ryanair συνήθως θα έχουν εξαντληθεί μέχρι να μπείς οπότε βλέπε το site της ανα διαστήματα). 2. Για Ευρώπη έχω την εντύπωση πως το πιο καλό είναι το skyscanner. Όταν έχεις αποφασίσει προορισμό δες το σε διάφορες χρονικές στιγμές με private browsing (φήμες λένε πως τρίτη βράδυ έχει τις καλύτερες τιμές αν και είναι λίγο αστικός μύθος....) 3. Υπάρχουν και κάποια sites (δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς) που έχουν πτήσεις τις τελευταίας στιγμής σε προσφορά (δύσκολο να τις πετύχεις όμως) Ξενοδοχείο: εξαρτάται που και με ποιους θα ταξιδέψεις πέρα από τα ξενοδοχεία (booking.com -> αφού δεις ποιο σε ενδιαφέρει δες στη σελίδα του ξενοδοχείου γιατί μπορεί να έχει φθηνότερη τιμή εκεί), υπάρχει το airbnb και τα χόστελ (hostelword κλπ). Προφανώς ελέγχεις τις κριτικές (να είναι αρκετές σε αριθμό και να φαίνονται πραγματικές (πχ να έχουν και κανένα σχόλιο και να μην είναι ολα τέλειαααααα) αλλά και το couchsurfing (δεν το συστήνω για τα πρώτα ταξίδιά σου). Προφανώς κοιτάς και περιοχή (ασφάλεια- εγγύτητα σε αξιοθέατα- μετακινήσεις) Ξεναγήσεις: σχεδόν όλες οι τουριστικές πόλεις έχουν δωρεάν (ή για την ακρίβεια δώσε ότι θές από 0 εως....) ξεναγήσεις που αρκετές είναι πάρα πολύ καλές. Δες στο tripadvisor αλλά και γκουγκλαρε free tours (πόλη που θές). Πληροφορίες: υπάρχουν χιλιάδες σελίδες ανάλογα με την χώρα που θα πας και τρόπο που θες να ταξιδέψεις (μόνος, με παρέα, με ΑΜΕΑ κλπ). Μια σελίδα για μια καλή πρώτη επαφή είναι το travelstories.gr όπου αρκετές πληροφορίες είναι παραμετροποιημένες σε ελληνικά δεδομένα (πχ ο Έλληνας μπορεί να θεωρεί οτι 30/ατομο είναι ακριβό για ένα γεύμα και ο Αμερικανός να το θεωρεί low-medium). Τέλος αν υπάρχει κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο στην πόλη σου (ειδικά με χώρο για άραγμα) πήγαινε και χάζεψε τους οδηγούς για τις πόλεις-χώρες που σε ενδιαφέρουν (οι περισσότεροι στην αρχή έχουν μερικές σελίδες που σου δίνουν μια γενική εικόνα για το τι παίζει) Αυτά εν συντομεία αν και υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά (ένα ωραίο μέρος του ταξιδιού είναι και η προετοιμασία του )...
mpentenis Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 9 ώρες πριν, TechnoState είπε Επίσης δώσε βάση θα ταξιδιωτικά έγγραφα, οπωσδήποτε επικαιροποιημένο διαβατήριο Προσωπικά, όπου και να πάω χρησιμοποιώ διαβατήριο. Λιγότερα θέματα από ότι με την ταυτότητα αλλά το βασικό, ΕΑΝ χαθεί το δηλώνεις, βγάζεις νέο και τέλος. Αν χαθεί η ταυτότητα πρέπει να πάω τράπεζες, δου, υπηρεσίες κλπ κλπ κλπ...... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 17 ώρες πριν, Brashida είπε Ότι λέει ακριβώς ο τίτλος παιδια.Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στην ζωή μου είμαι και μικρός η αλήθεια είναι,θα ήθελα να μάθω πως οργανώνεις ένα σωστό ταξίδι από εισητηρια, ξενοδοχεία,πχ group που σε ξεναγουν η ακόμα να μάθω πληροφορίες για το μέρος τα πάντα ώστε να το κάνω εγω.Και αν ξέρει κάποιος μερικά κόλπα για να ταξιδεύεις οτιδήποτε πχ.Φθηνα εισητηρια (βλεπω στο Ίντερνετ ο άλλος με 100 ευρώ πήγε Ιταλία, τζάμπα),Κατάλληλες μέρες,κ.λ.π. Δεν ανεφερες τα βασικά, που θέλεις να πας,πόσες μέρες θέλεις να μείνεις,θα πας μόνος ή με πρόσωπο,ποσά χρήματα διαθέτεις για το ταξίδι.
Brashida Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 42 λεπτά πριν, jmmys είπε Δεν ανεφερες τα βασικά, που θέλεις να πας,πόσες μέρες θέλεις να μείνεις,θα πας μόνος ή με πρόσωπο,ποσά χρήματα διαθέτεις για το ταξίδι. Φίλε μου αυτά είναι περιττά δεν αλλάζει κάτι αν είναι 1 άτομο η 3-4.Αυτο που θέλω να μάθω είναι πως οργανώνεις ένα ταξίδι με προσιτό τρόπο και σωστό
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Απο τη στιγμή που υπάρχουν "ψαχτήρια" για πτήσεις και ξενοδοχεία, αυτή είναι η μαγική φόρμουλα, δεν είναι κάποιο επτασφραγιστο μυστικό. Εισιτήρια κλείνεις είτε απευθείας απο την αεροπορική ή απο αξιόπιστα γραφεία (καλύτερα το πρώτο). Εφόσον είσαι πρωτάρης, προτίμησε αλυσίδες ξενοδοχείων που είναι πιο στάνταρ στο τι θα περιμένεις. Κάποιες πόλεις ειναι de facto ακριβές, δε θα βρεις 4* με 40€ το βραδυ. Βλεπε Λονδίνο, Βαρκελώνη, Παρίσι, Μόναχο κλπ. Εάν το ταξίδι είναι εντός ΕΕ, βεβαιώσου οτι το πακέτο σου σου προσφέρει περιαγωγή δεδομένων γιατί είναι απίστευτα χρήσιμο, απο οδηγίες μέχρι μετάφραση. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις εκτός Ευρωζώνης (Βρετανια, Ανατολικη Ευρωπη, Σκανδιναβια κλπ) είναι χρήσιμη και μια Revolut για να πληρώνεις προμήθειες αλλαγής νομίσματος. Επίσης όταν έχουμε αμφιβολία για την πληρωμή, πάντα πληρώνουμε με πιστωτική ή κάρτα που δε τραβάει απο τον κύριο λογαριασμό! Μετά λιώνεις το Google. Αξιοθέατα, online εισιτήρια, διαδρομές με ΜΜΜ που βολεύουν, κριτικές για μαγαζιά, τα πάντα υπάρχουν λίγα κλικς μακριά. Για να πας πιο διαβασμένος. Και κανεις και μια αιτηση για Ευρωπαικη καρτα ασφαλισης μην μεινεις ξεκρέμαστος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα