Προς το περιεχόμενο

μισθός σαν IT

tolis7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια που εγραψε για cloud/iot/security

εγω προσωπικα δε σπουδασα τιποτα για cloud γιατι οταν βγηκαν στην ευρη αγορα δεν υπηρχαν καν μαθηματα στα πανεπιστημια

ομως καθησα και εβγαλα μονος μου τα ματια και θυσιασα ελευθερο χρονο και εστησα ενα με opencloud/nextcloud και θυμαμαι οταν ειχα παει σε συνεντευξη και με ρωτησε (προφανως ο προισταμενος και οχι κανενας recruiter) του ειπα χυμα:

δεν εχω δουλεψει σε εταιρια οποτε δεν εχω προυπηρεσια. Εστησα ομως ενα δικο μου και μου βγηκε ο $#@λος και μπορω να σου δειξω τα παντα αν δε με πιστευεις με λεπτομεριες (δικαιωματα, certificates etc) . Οντως μου το ζητησε και ο τυπος οχι μονο δε με ρωτησε κατι αλλο αλλα μεχρι να παω σπιτι ειχα προσφορα εργασιας.

Αντιστοιχα ειχα να δουλεψω με συναδελφο που ειχε σπουδες...χημικου μηχανικου ΕΜΠ και ηθελε να δουλεψει devops! προφανως ενας recruiter θα τον εδιωχνε αλλα ο τυπος ηταν κορυφη και σε ενα εξαμηνο ειχε γινει και coach σε αλλους που δουλευαν χρονια! τωρα δουλευει σε μεγαλη τραπεζα (πληροφορικη με πτυχιο....χημικου!)

Επεξ/σία από vamvakoolas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 25/8/2020 στις 2:11 ΜΜ, LiquidTroll είπε

Mid-Senior Systems administrator (12 χρόνια, με καλές σπουδές και πιστοποιήσεις) και παίρνω όσα παίρνει η μητέρα μου ως συνταξη Δημοσίου.

είναι οτι θα πάρετε τα αρχ%$#α μου στην αρχή. Ειδικά σήμερα, αν παίρνετε 500 € , θα πρέπει να κάνετε πάρτι.

Η προυπηρεσία, δεν χτίζεται εύκολα. Θέλει αίμα δάκρυα και ιδρώτα, ξύλο και τρομοκρατία, να χωθείς στα βαθιά, μόνο έτσι γίνεσαι καλύτερος σε ότι κάνεις,

όχι μόνο στο System Administrator που απο οτι κατάλαβα ζητάει ο Τοπικ Στάρτερ.

Μηπως σου εχουν κατσει κακες περιπτωσεις και στα 3 πρωτα ? θελω να πω εκτιμω τρελα το γραψιμο σου στο αντιστοιχο θρεντ της τρελας με τους πελατες αλλα μηπως ειναι λιγο υπερβολη αυτο που γραφεις εδω ? 

Στην κορυφη της κρισης η πρωτη μου δουλεια ηταν αρκετα πιο πανω ως προγραμματιστης και γενικα δεν ξερω κοσμο να ξεκινησε με 500 εκτος αν ηταν παρτ-τάιμ.

Στις πιο πολλες εταιριες αμα κλεισεις τον πρωτο χρονο μετα δεν θελει κοπο και αιμα για να παραμείνεις , αρκει να μην εισαι βλαμμενος. 

και ελπιζω η μανα σου να παιρνει συνταξη απο καλη θεση στο Δημοσιο γιατι αν παιρνει την συνταξη δημοσιου που παιρνει η μανα μου (Δασκαλα) τοτε θα πρεπει να κοιταξεις για δουλεια ισως και αλλου. 

• Like 1

Τσεκαρω το thread που και που ώστε να παίρνω ιδέες από μισθούς στην Ελλάδα για IT (πλέον management) σε περίπτωση που γυρίσω πίσω στο μέλλον, αν..

Υπάρχουν στην Ελλάδα consultants με δική τους επιχείρηση? Κάτι τέτοιο σκέφτομαι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Iris_89 είπε

Τσεκαρω το thread που και που ώστε να παίρνω ιδέες από μισθούς στην Ελλάδα για IT (πλέον management) σε περίπτωση που γυρίσω πίσω στο μέλλον, αν..

Αν θες μια γνώμη, μιας και είσαι σε θέση management τώρα, η διαφορά με δική σου επιχείρηση consultant που σκέφτεσαι ειδικά σε μια μικρή αγορά σαν την Ελλάδα είνια χαοτική. Μιλάμε για μεγάλη στροφή σε σχέση με ότι κάνεις τώρα. Η αγορά στην Ελλάδα αν κάνεις κάτι δικό σου είναι πολύ μικρή (εώς ανύπαρκτή) και θα θέλει τρελό κυνήγι και πραγματικά θα πρέπει να γίνεις χιλια κομμάτια για να σταθείς.

Πιο ευκολό σενάριο θα έβλεπα να κυνηγήσεις μια θέση σε μια μεγάλη εταιριά που έχει branch στην Ελλάδα αν θες να γυρίσεις πίσω. Προφανώς κάτι θα κερδισεις κάτι θα χάσεις (και εγώ uk είμαι και καταλαβαίνω) αν γυρίσεις. Χρήαμτα δύσκολο να μην χάσεις σε απόλυτα νούμερα. Πριν πόσα χρόνια ήσουν τελευταια φορά σε θέση στην Ελλάδα;

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, gthe είπε

Αν θες μια γνώμη, μιας και είσαι σε θέση management τώρα, η διαφορά με δική σου επιχείρηση consultant που σκέφτεσαι ειδικά σε μια μικρή αγορά σαν την Ελλάδα είνια χαοτική. Μιλάμε για μεγάλη στροφή σε σχέση με ότι κάνεις τώρα. Η αγορά στην Ελλάδα αν κάνεις κάτι δικό σου είναι πολύ μικρή (εώς ανύπαρκτή) και θα θέλει τρελό κυνήγι και πραγματικά θα πρέπει να γίνεις χιλια κομμάτια για να σταθείς.

Πιο ευκολό σενάριο θα έβλεπα να κυνηγήσεις μια θέση σε μια μεγάλη εταιριά που έχει branch στην Ελλάδα αν θες να γυρίσεις πίσω. Προφανώς κάτι θα κερδισεις κάτι θα χάσεις (και εγώ uk είμαι και καταλαβαίνω) αν γυρίσεις. Χρήαμτα δύσκολο να μην χάσεις σε απόλυτα νούμερα. Πριν πόσα χρόνια ήσουν τελευταια φορά σε θέση στην Ελλάδα;

Ευχαριστώ για το σχόλιο, much appreciated. Άρα... Άστο καλύτερα για δική μου ας το πούμε startup/consultant business.

Τελευταία φορά σε οποιαδήποτε δουλειά στην Ελλάδα? 7-8 χρόνια 

15 ώρες πριν, Iris_89 είπε

Δυστυχως στην ελλαδα πολυς κοσμος παιρνει απαισια λεφτα αλλα επισης βλεπω οτι πολυς κοσμος αναφερει οτι βγαζει λιγα ενω δεν ειναι αυτο το στανταρ της αγορας. 

Στον τομεα σου δεν γνωρίζω τι παιζει . Στην εταιρια μου, μια εταιρια consulting μας ειχε κανει εκπαιδευση για agile κτλ  οποτε σιγουρα υπαρχουν τετοιες εταιρίες. 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, conkal είπε

Δυστυχως στην ελλαδα πολυς κοσμος παιρνει απαισια λεφτα αλλα επισης βλεπω οτι πολυς κοσμος αναφερει οτι βγαζει λιγα ενω δεν ειναι αυτο το στανταρ της αγορας. 

Στον τομεα σου δεν γνωρίζω τι παιζει . Στην εταιρια μου, μια εταιρια consulting μας ειχε κανει εκπαιδευση για agile κτλ  οποτε σιγουρα υπαρχουν τετοιες εταιρίες. 

Κατάλαβα.. σκεφτόμουν ίσως ξεκινήσω μια startup, σαν Syncbnb ή Socialab (ελληνικές) αλλά δεν ξέρω, είναι περισσότερο marketing, περισσότερο απ' όσα γνωρίζω.

Αν μου πεις για cloud management οκ είμαι στο στοιχείο μου.

Καλύτερα να ξεκινήσω εδώ μια LTD consultancy και ίσως να επεκταθω προς Ελλάδα μεριά.

Ξεκινα κάτι εκεί που είσαι δές πως θα πάει και μετά αν οι συνθήκες ειναι ευνοϊκές επεκτείνεσαι προς Ελλάδα. 

Μην αφήσεις την νοσταλγία για την πατρίδα να σου χαλάσει την καριέρα που χτίζεις... Δεν αξιζει τον κόπο..

Εαν γυρίσεις πισω σε managerial θεση να ξέρεις οτι υπάρχει τεράστια "σαπίλα" στο χώρο καθώς και  (behind the lines φυσικά)  age & sex discrimination (σε διαφορες κλίμακες, ανάλογα με την εταιρεία). 

22 ώρες πριν, conkal είπε

Μηπως σου εχουν κατσει κακες περιπτωσεις και στα 3 πρωτα ? θελω να πω εκτιμω τρελα το γραψιμο σου στο αντιστοιχο θρεντ της τρελας με τους πελατες αλλα μηπως ειναι λιγο υπερβολη αυτο που γραφεις εδω ? 

Στην κορυφη της κρισης η πρωτη μου δουλεια ηταν αρκετα πιο πανω ως προγραμματιστης και γενικα δεν ξερω κοσμο να ξεκινησε με 500 εκτος αν ηταν παρτ-τάιμ.

Στις πιο πολλες εταιριες αμα κλεισεις τον πρωτο χρονο μετα δεν θελει κοπο και αιμα για να παραμείνεις , αρκει να μην εισαι βλαμμενος. 

και ελπιζω η μανα σου να παιρνει συνταξη απο καλη θεση στο Δημοσιο γιατι αν παιρνει την συνταξη δημοσιου που παιρνει η μανα μου (Δασκαλα) τοτε θα πρεπει να κοιταξεις για δουλεια ισως και αλλου. 

Καλός μισθός δημοσίου, ναι!

Παντα είναι και θέμα τύχης, απλά πιστεύω ότι η τύχη στην ελληνική αγορά είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας.

Πολύ δύσκολα θα παιρνεις ΚΑΙ καλα λεφτά ΚΑΙ θα είσαι σε ένα περιβάλλον που δεν θα είναι απίστευτα τοξικό.

Ναι οκ, αν κλείσεις χρόνο, αν και αυτό δεν είναι απόλυτο.

Γενικά μην ψάχνεις λογική στην ελληνική αγορά.

• Like 1

3 ώρες πριν, prometheas είπε

Ξεκινα κάτι εκεί που είσαι δές πως θα πάει και μετά αν οι συνθήκες ειναι ευνοϊκές επεκτείνεσαι προς Ελλάδα. 

Μην αφήσεις την νοσταλγία για την πατρίδα να σου χαλάσει την καριέρα που χτίζεις... Δεν αξιζει τον κόπο..

Εαν γυρίσεις πισω σε managerial θεση να ξέρεις οτι υπάρχει τεράστια "σαπίλα" στο χώρο καθώς και  (behind the lines φυσικά)  age & sex discrimination (σε διαφορες κλίμακες, ανάλογα με την εταιρεία). 

Νοσταλγία? Όχι καμία σχέση! Έχω να κατέβω 2 χρόνια και ακόμα κρατάω.

Απλά κάποια στιγμή θα ήθελα την δική μου εταιρεία, όχι να συνεχίζω να δουλεύω για άλλους. 

Καλά για discrimination... Ευτυχώς που μου το θύμησες :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ελληνική αγορά IT θέσεων έχει βασικά 2-3 αρνητικά. Αυτά από την δική μου οπτική γωνια μιας και δούλευά Ελλάδα και πήγα uκ. Αν κάνω λάθος γιατι απέχω 4χρόνια τώρα ας με διορθώσετε. Όλο το feedback είναι από φίλους που συνεχίζουν στον ίδιο χώρο Ελλάδα.

1. Καταρχήν το μέγεθος της αγοράς είναι μικρό. Και αυτό διαμορφώνει την προσφορά και την ζήτηση πρακτικά.
2. Στο κομμάτι των αμοιβών, υπάρχει ένα μισθολογικό ταβάνι γύρω στα 45-50κ gross που πιάνετε και πάρα πολύ δύσκολα και αφορά υψηλόβαθμες θέσεις managerial κυρίως. Δεν θα έλεγα ακατόρθωτα, θα ελεγα πολύ δύσκολα. Το net σε σχέση με το gross φέρνει μια μελαγχολία στη συνέχεια ... :P
3.  Πολύ κακή νοοτροπία management ειδικά στο higher level κατά την γνώμη μου. Συγκριτικά με uk, θα την χαρακτήριζα και τριτοκοσμική αν ήθελα λίγο να υπερβάλω.

Δεν νομίζω ότι κανείς γυρνάει Ελλάδα από το εξωτερικό με βασικό κριτήριο το εργασιακό κομμάτι πάντως. Γυρναει λόγω άλλων παραγόντων (που προσωπικά τους θεωρώ εξίσου σημαντικούς) και αποφασίζει να κάνει το trade off στο εργασιακό.

Επεξ/σία από gthe
  • Like 3
  • Thanks 1

• 3 μήνες μετά...
Στις 19/4/2019 στις 3:30 ΠΜ, APPLEGEEK είπε

Εάν έχεις εμπειρία παίρνεις από 1500 κατώτατος έως 4500.

Service manager and delivery έξω παίρνει 70κ ανά έτος για πλάκα.

Dev ops ενας φίλος 27 Τσεχία 3500 

Έχω να κάνω μια ερώτηση τη πρέπει να σπουδάσω εδώ στην Ελλάδα για να γίνω it manager δίνω πανελλήνιες φέτος και θέλωνα να γίνω it manager ποια σχολή πρέπει να σπουδάσω εδώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Alex12345kouk είπε

Έχω να κάνω μια ερώτηση τη πρέπει να σπουδάσω εδώ στην Ελλάδα για να γίνω it manager δίνω πανελλήνιες φέτος και θέλωνα να γίνω it manager ποια σχολή πρέπει να σπουδάσω εδώ 

Μια σχολή πληροφορικής, μερικά ακριβά σεμινάρια, πολυ προϋπηρεσία και τύχη η βυσμα

Επεξ/σία από syban
  • Like 2

Στις 26/8/2020 στις 6:12 ΜΜ, Iris_89 είπε

Εγω πριν φυγω απο Ελλαδα δεν θεωρω οτι ημουν κακοπληρωμενος και δεν ειμαι κανενας φοβερος μηχανικος ουτε στη δουλεια πεθαινα (με μια μονο εξαιρεση).
Στη Ελλαδα νομιζω οτι το προβλημα ειναι η μιζερια που εχει εμποτισει το DNA και στη  δουλεια σου το πιο μεγαλο προβλημα θα ειναι οι συναδελφοι σου και το ποσο πολυ θα ασχολουνται μαζι σου για πραγματα ΟΧΙ εργασιακα.

Εχω φιλους Ελλαδα που ειναι μια χαρα ευχαριστημενοι με το μισθο τους και τη δουλεια τους.

49 λεπτά πριν, AgiosEfraim είπε

Εγω πριν φυγω απο Ελλαδα δεν θεωρω οτι ημουν κακοπληρωμενος και δεν ειμαι κανενας φοβερος μηχανικος ουτε στη δουλεια πεθαινα (με μια μονο εξαιρεση).
Στη Ελλαδα νομιζω οτι το προβλημα ειναι η μιζερια που εχει εμποτισει το DNA και στη  δουλεια σου το πιο μεγαλο προβλημα θα ειναι οι συναδελφοι σου και το ποσο πολυ θα ασχολουνται μαζι σου για πραγματα ΟΧΙ εργασιακα.

Εχω φιλους Ελλαδα που ειναι μια χαρα ευχαριστημενοι με το μισθο τους και τη δουλεια τους.

συμφωνω.  Αποτι καταλαβα το προβλημα στη χωρα μας ειναι κυριως η μιζερια οικονομιας->εταιριων και αντι οι υπαλληλοι να ασχολουνται με πραγματικα εργασιακα θεματα (π.χ εξοπλισμος, εκπαιδευση, τηλεργασια κτλ) ολοι ασχολουνται

1)Μισθους/αυξηση/μειωση

2)Επιβιωση της εταιριας/μεσα στην εταιρια

3)Τι κανουν οι συναδελφοι για 1,2

Με αποτελεσμα αυτο να δημιουργει ενα αρνητικο κλιμα και ανασφαλεια (που καποιες φορες ειναι και αδικαιολογητη)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...