alexakos89 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Η προσφορά του Κώτσο για το λάπτοπ τελείωσε. Ήδη στη σελίδα του φαίνεται μη διαθέσιμο. https://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/193368-lenovo-ideapad-330s-15arr-r3-2200u/4gb/128ssd Αγόρασα ένα για φίλη μου, αφού έκλεψα χρόνο από τη δουλειά μου και έτρεχα στην Ηλιούπολη. Η οποία φυσικά άλλαξε γνώμη, ...τόσο βλαμμένη και τόσο καταλαβαίνει. " Θα το αφήσω για αργότερα..... κ.λ.π. Το λάπτοπ είναι φυσικά σφραγισμένο, με την απόδειξη του και αν κάποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου να έρθει να το πάρει. Αρκεί να είναι Αθήνα, γιατί δεν μπαίνω στη διαδικασία να το στείλω εκτός. Εννοείται στα 350 ευρώ. Ευχαριστώ. Αν δεν το πάρει το παλικάρι το θέλω εγώ. . Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από alexakos89
dazed Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Long shot, αλλα μηπως εχει εγκαταστησει καποιος το darktable? (επεξεργασια εικονας) Το δοκιμασα εγω (ειμαι ακομα με 4GB RAM) και μου εσκασε στην εγκατασταση.
Green Dragon Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) κοινό και στα δύο? Εαν κάποιος θέλει να εγκαταστήσει και linux στο δίσκο και να έχει ένα dual boot σύστημα με Windows10 και Ubuntu, έχω φτιάξει ένα γρήγορο οδηγό...... 1). Για να μην χαλάσουμε τα partitions των Win 10, ούτε να πειράξουμε το boot menu manager, ακολουθούμε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό ( πραγματικά φοβερός) https://www.pcsteps.gr/20878-εγκατάσταση-ubuntu-μαζί-με-windows/ 2). Το πρώτο θέμα που αντιμετώπισα ήταν η άρνηση να κάνει boot από το usb flash με το ubuntu. Αυτό λύθηκε με την μέθοδο τοu ...noapic. Αυτό μετά το πέρασα ως εξής: : https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=285646#p1579467 3) Το δεύτερο πρόβλημα ήταν το "wifi adapter not found". Λύση βρέθηκε εδώ: Open up a terminal and type the following lines (You can cut and paste if you prefer): sudo apt-get install --reinstall git dkms build-essential linux-headers-$(uname -r) git clone https://github.com/tomaspinho/rtl8821ce cd rtl8821ce chmod +x dkms-install.sh chmod +x dkms-remove.sh sudo ./dkms-install.sh After this is completed successfully, you should reboot and find that your Wifi is working. You also want to make sure SecureBoot is Disabled in the BIOS settings or it won't let you load the unsigned self-complied kernel module. 4) Αναβαθμίζουμε το σύστημα, δίνοντας σε terminal "sudo apt-get update && upgade" Αυτό ήταν.... Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από Green Dragon 1
StigmaX Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Συμπεράσματα μετά από μια ημέρα χρήσης. Όμορφο μηχάνημα, εξαιρετικό για browsing, χρήση γραφείου και γενικότερα ελαφρά προγράμματα. Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή, πλαστικό φτηνό μεν, αλλά στο μάτι φαίνεται αρκετά πιο premium αποτι είναι στο χέρι. Πληκτρολόγιο πολύ καλό για την κατηγορία, ωραία απόσταση πλήκτρων, δεν κουράζει αν χρειαστεί να γράψεις μεγάλο κείμενο. Touchpad κάνει τη δουλειά του, ως εκεί, δεν αποτελεί κάτι το εξαιρετικό αλλά υπάρχουν πολλά χειρότερα. Οθόνη που είναι και το selling point, πολύ όμορφη, μικρά bezel, τίμια χρώματα, πολύ κακή φωτεινότητα όμως. Είπα να παρουσιάσω σήμερα ένα project υπό σκιά σε έναν πελάτη, δεν με κάλυψε, αναγκάστηκα να συνεχίσω την παρουσίαση από το iPad . Από μπαταρία θα ήθελα να δω παραπάνω πράγματα πριν βγάλω συμπέρασμα. Σίγουρα φορτίζει αρκετά γρήγορα, αλλά η συνολική διάρκεια που μπορεί να τρέξει με αυτήν δε μου φάνηκε σπουδαία. Στο τρίωρο παίζει, αν τρέξεις και τίποτα απαιτητικό με φουλ φωτεινότητα ενδεχομένως να μην βγάλει ούτε αυτό. Κλείνοντας, για τα 250€ που πλήρωσα για το συγκεκριμένο λάπτοπ (350 -30€ κουπόνι -φπα από τιμολόγιο) μπορώ να πω ότι αποτελεί εξαιρετική αγορά. Σίγουρα κανείς συμβιβασμούς σε διάφορους τομείς, αλλά συγκριτικά με τον ανταγωνισμό στο price group 350-450 ειναι η καλύτερη δυνατή αγορά. 1
Green Dragon Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου @StigmaX Ή μπαταρία με ελαφριά χρήση ( browsing, office, ταινίες ) μου κρατάει περί τις 3 ώρες και όταν είναι στο linux παραπάνω. Αυτό δεν με απασχολεί αφού το χρησιμοποιώ, όταν χρειάζεται στο ρεύμα. Η φωτεινότητα δεν μου φάνηκε κακή, αλλά δεν το έχω βγάλει ακόμη σε εξωτερικό και φωτεινό περιβάλλον. Εκείνο που θα ήθελα καλύτερο είναι η ένταση του ήχου. Βέβαια μπορεί να μην φταίει το μηχάνημα, αλλά η ακοή μου. Λόγω ηλικίας 😊, μάλλον αυτό είναι. Γιατί δεν έχω δει άλλον να το αναφέρει. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από Green Dragon
dazed Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 28 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Η φωτεινότητα δεν μου φάνηκε κακή, αλλά δεν το έχω βγάλει ακόμη σε εξωτερικό και φωτεινό περιβάλλον. Εκείνο που θα ήθελα καλύτερο είναι η ένταση του ήχου. Βέβαια μπορεί να μην φταίει το μηχάνημα, αλλά η ακοή μου. Λόγω ηλικίας 😊, μάλλον αυτό είναι. Γιατί δεν έχω δει άλλον να το αναφέρει. Και εμενα με καλυπτει πληρως η οθονη απο θεμα φωτεινοτητας αλλα δεν το εχω δοκιμασει εκτος σπιτιου. Σε περιβαλλον με ηλιο (ακομα και στη σκια) σιγουρα θα υπαρχει θεμα. Για την ενταση του ηχου εγω δεν παραπονιεμαι γιατι δεν ειχα καμια απολυτως απαιτηση. Και που εχει ηχεια δηλαδη, πολυ μου φαινεται 🤣 Μουσικη ακουω παντα απο ενα bt ηχειο της JBL οταν καθομαι στο laptop. 1
greengr21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Ναι η φωτεινότητα είναι σχετικα χαμηλή το έχω παρατήρησή και εγώ αλλα δεν με ενοχλεί ούτως η άλλως πάντα επαιζα με flux κτλπ. Επίσης και τα ηχεία είναι σχετικά αδύναμα εκεί έχω ένα θέμα να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ευθύνεται ότι είναι κάτω απο το λαπτοπ, κάτω απο 80% ένταση νιώθω σαν να μη ακούω τίποτα το εχω συνήθως στο 90% για βίντεο κτλπ. 1
gaius germanicus Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 παιδια για συνδεση hdmi σε οθονη θελει male to male σωστα?
Green Dragon Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, greengr21 είπε Ναι η φωτεινότητα είναι σχετικα χαμηλή το έχω παρατήρησή και εγώ αλλα δεν με ενοχλεί ούτως η άλλως πάντα επαιζα με flux κτλπ. .... Να κάνω μία αφελή ερώτηση; Τι εννοείς @greengr21με το flux? Μην γελάτε, ειλικρινά δεν το ξέρω. 12 λεπτά πριν, greengr21 είπε .......... Επίσης και τα ηχεία είναι σχετικά αδύναμα εκεί έχω ένα θέμα να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ευθύνεται ότι είναι κάτω απο το λαπτοπ, κάτω απο 80% ένταση νιώθω σαν να μη ακούω τίποτα το εχω συνήθως στο 90% για βίντεο κτλπ. Συνηθίζω να ακουμπώ την πίσω πλευρά του laptop πάνω σε ένα βιβλίο, ώστε να αφήνω χώρο ελεύθερο για τον εξαερισμό που είναι στο κάτω μέρος. Έτσι έχω την αίσθηση ότι αυξάνεται και η ένταση που παίρνω από τα ηχεία. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από Green Dragon
greengr21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Ειναι πρόγραμμα που αλλάζει την φωτεινότητα και το χρώμα ανάλογα την ώρα της μέρας είναι ενσωματωμένο και στα Windows 10 πλέον αλλά το flux έχει περισσότερες επιλογές. 1
Anonymousx Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Μολις το αγορασα και εγω. Απο οτι διαβασα στο νημα δεν χρειαζεται να κανω καποια ρυθμιση οσο αφορα την φορτιση ειναι γινεται αυτοματα σωστα? Εχω παρει και αλλα 4GB ram που θα μπουν μεσα στην εβδομαδα. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από Anonymousx 1
Green Dragon Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Anonymousx είπε Μολις το αγορασα και εγω. Απο οτι διαβασα στο νημα δεν χρειαζεται να κανω καποια ρυθμιση οσο αφορα την φορτιση ειναι γινεται αυτοματα σωστα? Εχω παρει και αλλα 4GB ram που θα μπουν μεσα στην εβδομαδα. Από ότι έχω διαβάσει και εγώ δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Και το vantage που εγκατέστησα δεν πρόσφερε τίποτα και το απεγκατέστησα γρήγορα. Αυτά που βρήκα χρήσιμα είναι: 1). Έκανα ένα λογαριασμό στο Lenovo.com https://passport.lenovo.com/wauthen5/wauth_new/jsp/register.jsp?lenovoid.action=newaccount&lenovoid.realm=support.lenovo.com&lenovoid.ctx=null&lenovoid.lang=el-GR&lenovoid.uinfo=null&lenovoid.cb=https://support.lenovo.com/gr/el&lenovoid.vp=null&lenovoid.display=null&lenovoid_idp=null&lenovoid.source=support.lenovo.com&lenovoid.thirdname=null&lenovoid.idreinfo=null&lenovoid.autologinname=null&lenovoid.userType=null&lenovoid.sdk=null&lenovoid.oauthstate=null&lenovoid.options=null Χρειάζεται μόνο το email και ένα password. Μετά δηλώνεις το laptop με το serial number και σου βγάζει και on site την εγγύηση που έχει το μηχάνημα. Επίσης κάθε φορά που βγάζει η Lenovo κάποιο bios ή driver update, μου έρχεται μήνυμα στο mail. 2). Ένα χρήσιμο εργαλείο για έλεγχο και αναβάθμιση κάποιων drivers βρήκα αυτό: https://downloadcenter.intel.com Το εγκατέστησα και το τρέχω κατά διαστήματα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από Green Dragon 1
akefaloskavalaris Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Στις 8/5/2019 στις 4:38 ΜΜ, kokpapas είπε Ετοιμο το θηριακι... 6,90 διαθέσιμη ram πλέον...παλικάρια θα ξαναρωτήσω ξέρει κανένας καμία εφαρμογή που να μας επιτρέπει από ποιο ποσοστό και κάτω θα ξεκινάει η φόρτιση της μπαταρίας;;; Στο lenovo vantage δεν βρήκα καμία τέτοια ανάλογη ρύθμιση και γενικότερα κιόλας δεν σου προσφέρει και τίποτα Επειδή τελευταία έχω μπει στο χόμπι του pc building λέω να το ανοίξω μόνος μου το λαπτοπάκι. Πήρα λοιπόν 2η ram και 2ο ssd 2,5'''. Μπορεί κάποιος με κανά βελάκι να μου δείξει στην εικόνα που μπαίνουν αυτά; Επίσης, πρέπει να ξεβιδώσω και την μπαταρία για να τα εγκαταστήσω; 1
Green Dragon Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) κόκκινο: μνήμη πράσινο: δίσκος Δες και ένα βιντεάκι αναβάθμισης. Θέλει λίγο προσοχή όταν πας να αφαιρέσεις το κάτω καπάκι. Με το μαλακό για να μην σπάσεις κάποιο κλιπσάκι. Επίσης την μπαταρία δεν χρειάζεται να την αφαιρέσεις. Μπορείς μόνο να την αποσυνδέσεις. Εγώ δηλαδή ούτε αυτό δεν έκανα😛 Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από Green Dragon
zacharis1955 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, akefaloskavalaris είπε Επειδή τελευταία έχω μπει στο χόμπι του pc building λέω να το ανοίξω μόνος μου το λαπτοπάκι. Πήρα λοιπόν 2η ram και 2ο ssd 2,5'''. Μπορεί κάποιος με κανά βελάκι να μου δείξει στην εικόνα που μπαίνουν αυτά; Επίσης, πρέπει να ξεβιδώσω και την μπαταρία για να τα εγκαταστήσω; Δεν μπαίνουν δύο SATA HDD/SSD 2.5" αλλά ένα SATA 2.5" και ένα M.2 2280... Για την μπαταρία αποσυνδέεις -αν και δεν χρειάζεται- μόνο το clipsάκι... Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από zacharis1955 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις