Προς το περιεχόμενο

(Laptop) Lenovo IdeaPad 330S-15ARR R3-2200U/4GB/128SSD 349e Κωτσόβολος....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξανα διαθεσιμο για αγορα.Οποιος το θελει ευκαιρια ειναι να κανει παραγγελια τωρα που ειναι διαθεσιμο.

• Απαντ. 424
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panoc είπε

Αληθεια τωρα? κανουμε συγκριση οθονων χωρις spider? ειναι σαν να ακουω : "οι amoled ειναι καλυτερες", σε τι ? σε πιστοτητα χρωματων ή επειδη τα χρωματα ειναι saturated μεχρι το τελος του συμπαντος νομιζουμε οτι ειναι καλα ?

ΤΝ πανελ του κιλου με το gamma στο Θεό (ή στον Αδη, αναλογως), rgb καλυψη στη καλυτερη 50-60% και το συγκρινουμε με οποιοδηπτοε ipsgamma στο Θεό (ή στον Αδη, αναλογως) επειδη μοιαζει να εχει τα ιδια χρωματα?

Αν και ειπα τελος το offtopic, αλλα δεν μπορω να αφησω ασχολιαστο αυτο που μου απαντας. Θα σε ρωτησω κατι το οποιο το θεωρω εγω αυτονοητο, αλλα θελω να σε ρωτησω. Οταν θελεις να αγορασεις πχ 2 οθονες, τις βαζεις διπλα διπλα, βαζεις καποιες φωτογραφιες διαφορετικες, και καποια βιντεο και βλεπεις με τις αναλογες ρυθμισεις, και επισεις στο τελος κανεις και λιγο serfing σωστα? Και οτι βλεπουν τα ματια σου η γενικη εικονα της μιας οθονης σε σχεση με την αλλη αν υπερτερει σε αυτα τα 3 βασικα τεστ που ανεφερα, εσυ θα παρεις ποια σου αρεσει στα δικα σου ματια, η απλα  θα παρεις αυτη που το τελικο συμπερασμα θα βγει απ το spider? Απλη ερωτηση ειναι. αναφερεις για το gamma που ξερω πολυ καλα τις επιδρασεις του, αλλα εγω ανεφερα σε προηγουμενο μηνημα μου πριν για ποια στοιχεια την απεριψα, οκ για ολους εσας μπορει να ειναι κλασεις ανωτερη  "η συγκεκριμενη ips οθονη" , για μενα ομως η "συγκεκριμενη οθονη του 330s" ειναι φτωχη, μετα που την τεσταρα σε αυτα που ειπα με τα δικα μου ματια και με τα απλα τεστ που κανω παντα πριν παρω ενα λαπτοπ, η οθονη, με αφησε αδιαφορο. 

Επεξ/σία από makhs5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις το πήρα κι εγώ το λαπτοπάκι :) Το δεύτερο μετά από αυτό που πήρα για την αδερφούλα ;)

Θα το σετάρω σε λίγες μέρες δεν προλαβαίνω τωρα.

Παρήγγειλα και αυτά από Cosmodata γιατί ήταν άμεσα διαθέσιμα.

Ελπίζω να μην έχω κάποιο πρόβλημα συμβατότητας έτσι;

RAM 4GB: http://www.cosmodata.gr/product/322412/patriot-ram-ddr4-4096mb-2400mhz-ps1444

SSD 240GB: http://www.cosmodata.gr/product/297125/diskos-ssd-kingston-sa400-240gb

Α, και μια ακόμα απορία:

Clean install των Windows γιατί; Αφού τα έχει ήδη...

Επεξ/σία από akefaloskavalaris
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, akefaloskavalaris είπε

To clean install προσωπικα το θεωρω απαραιτητο με την αγορα καθε καινουριου pc, τουλαχιστον εγω αυτο το κανω παντα, για να φυγει η οποιαδηποτε σαβουρα του κατασκευαστη, και θα προτεινα μετα το format να κατεβασεις τους τελευταιους drivers της καθε συσκευης  γιατι θα εχουν βγει αρκετοι καινουριοι, με σημαντικοτερο της καρτας γραφικων απο το site της Amd για το συγκεκριμενο.  Και κατα τη δικη μου γνωμη περιμενε λιγες μερες ακομη, το πολυ εως τελος του μηνα το αργοτερο, που θα βγει το καινουριο update της microsoft των windows 10 -  στην 1903 εκδοση, για να μη σου περασει απο πανω την καινουρια, να ειναι ακομη πιο καθαρο το laptop σου.

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, akefaloskavalaris είπε

...

Για να αποφύγεις τα προεγκατεστημένα άχρηστα προγράμματα εντός του λειτουργικού (bloatwares)...

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, makhs5 είπε

Αν και ειπα τελος το offtopic, αλλα δεν μπορω να αφησω ασχολιαστο αυτο που μου απαντας. Θα σε ρωτησω κατι το οποιο το θεωρω εγω αυτονοητο, αλλα θελω να σε ρωτησω. Οταν θελεις να αγορασεις πχ 2 οθονες, τις βαζεις διπλα διπλα, βαζεις καποιες φωτογραφιες διαφορετικες, και καποια βιντεο και βλεπεις με τις αναλογες ρυθμισεις, και επισεις στο τελος κανεις και λιγο serfing σωστα?

Δεν υπαρχουν "αναλόγες ρυθμισεις" σε οθονες με διαφορετικο ειδους πανελ, βασικα δεν υπαρχουν "αναλογες ρυθμισεις" ουτε για οθονες με ιδιο πανελ ακομα και εαν αοφρα το ιδιο μοντελο. Το καθε ειδος πανελ, το καθε πανελ του ιδιου ιδους αλλα ακομα και το καθε πανελ του ιδιου ειδους και ιδιου μοντελου χρειαζεται διαφορετικες ρυθμισεις για σωστο καλιμπραρισμα.

Και οτι βλεπουν τα ματια σου η γενικη εικονα της μιας οθονης σε σχεση με την αλλη αν υπερτερει σε αυτα τα 3 βασικα τεστ που ανεφερα, εσυ θα παρεις ποια σου αρεσει στα δικα σου ματια, η απλα  θα παρεις αυτη που το τελικο συμπερασμα θα βγει απ το spider? Απλη ερωτηση ειναι.

Τα χρωματα των amoled αλλα και σχεδον ολων των oled που κυκλοφορουν ειναι υπερκορεσμενα μεχρι αηδιας για να εντυπωσιαζουν στο ματι, τα tn panel απλα δε μπορουν να αποδωσουν ουτε καν σωστο rgb, τα περισσοτερα κυμαινονται στο 60-70% αυτου, (υπαρχουν μερικες 10Bit tn που ειναι σχεδον στο 100% rgb αλλα μιλαμε για αλλο κοστος). Τα ips/va εχουν τα δικα τους θεματα. αλλα δε ενα tn πανελ οσο και να το κανεις ευχαριστο στο ματι και οσο και να το καλιμπραρεις δε θα φτασει ποτε ενα καλιμπραρισμενο ips (αποδεχτης ποιοτητας τουλαχιστον) και ενα ips δε θα φτασει ποτε ενα καλιμπραρισμενο xled.

Θα παρω αυτη που η παραγωμενη εικονα ειναι πιο κοντα στη πραγματικοτητα και αυτο θα το δωσει το spider, γιατι το ματι μου και το καθε ματι μου βρισκει ευχαριστα αλλα πραγματα. Θρλω οταν βλεπω μια φωτογραφια τα χρωματα να ειναι φυσικα αυτα που ειχαν τα δειγματα, θελω οταν βλεπω μια ταινια να ειναι αυτο που αποφασισε ο σκηνοθετης να βαλει σε αυτη και οταν σερφαρω να μη χρειαζεται να καθομαι καρφι πανω στην οθονη.

αναφερεις για το gamma που ξερω πολυ καλα τις επιδρασεις του, αλλα εγω ανεφερα σε προηγουμενο μηνημα μου πριν για ποια στοιχεια την απεριψα, οκ για ολους εσας μπορει να ειναι κλασεις ανωτερη  "η συγκεκριμενη ips οθονη" , για μενα ομως η "συγκεκριμενη οθονη του 330s" ειναι φτωχη, μετα που την τεσταρα σε αυτα που ειπα με τα δικα μου ματια και με τα απλα τεστ που κανω παντα πριν παρω ενα λαπτοπ, η οθονη, με αφησε αδιαφορο. 

Οπως εγραψα αλλο ποιο φαινεται καλυτερο και αλλο πιο ειναι καλυτερο.

• Like 3
Δημοσ.

Επειδή κάποιοι ακόμα δεν έχουμε παραλάβει, και είναι αμαρτία να κλειδώσει το θέμα, μήπως να μεταφερθεί η συζήτηση περί πάνελ στο αντίστοιχο φόρουμ και όχι αυτό της προσφοράς; 

• Like 7
Δημοσ.

Η προσφορά του Κώτσο για το λάπτοπ τελείωσε. Ήδη στη σελίδα του φαίνεται μη διαθέσιμο.

https://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/193368-lenovo-ideapad-330s-15arr-r3-2200u/4gb/128ssd

Αγόρασα ένα για φίλη μου, αφού έκλεψα χρόνο από τη δουλειά μου και έτρεχα στην Ηλιούπολη.  Η οποία φυσικά άλλαξε γνώμη,  ...τόσο βλαμμένη και τόσο καταλαβαίνει. " Θα το αφήσω για αργότερα..... κ.λ.π.

Το λάπτοπ είναι φυσικά σφραγισμένο, με την απόδειξη του και αν κάποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου να έρθει να το πάρει. Αρκεί να είναι Αθήνα, γιατί δεν μπαίνω στη διαδικασία να το στείλω εκτός. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Nα ρωτήσω τους κατόχους, έχει κανένας θεμα με την εμβέλεια του wifi? Παρόλο το clean install μου κάνει συχνές αποσυνδέσεις στο διπλανό δωμάτιο από το ρούτερ, δηλαδή εκεί που κάθομαι με φουλ σήμα μειώνεται λίγο λίγο και μου βγάζει μήνυμα προσωρινά χωρίς ίντερνετ και μετά θέλει να κλείσεις wifi και να ξαναμπει αλλιώς κάνει αρκετά λεπτά να επανέλθει μόνο του. Κάποιες φορές κάνει μόνο του reset στο wifi και το ενεργοποιεί ξανά. Εννοείται είμαι πολύ κοντά στο ρούτερ και όλες οι άλλες συσκευές παίζουν μια χαρά και ακόμα πιο μακριά.   

Δημοσ.

Έχω δουλέψει το 330s με τον ryzen 5 2500u και τώρα δουλεύω το ίδιο με ryzen 3 2200u.              Σε κανένα από τα δύο δεν είχα θέμα με την εμβέλεια του wifi, με τα Windows.            Δοκίμασε σε πρώτη φάση να απεγκαταστήσεις και να εγκαταστήσεις πάλι τον ίδιο η διαφορετικό driver. Θα βρεις drivers στο site της Lenovo, στο site της atheros Qualcomm και μέσω Windows updates. Κάνε και bios update αν δεν ειναι ενημερωμένο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Έχω δουλέψει το 330s με τον ryzen 5 2500u και τώρα δουλεύω το ίδιο με ryzen 3 2200u.              Σε κανένα από τα δύο δεν είχα θέμα με την εμβέλεια του wifi, με τα Windows.            Δοκίμασε σε πρώτη φάση να απεγκαταστήσεις και να εγκαταστήσεις πάλι τον ίδιο η διαφορετικό driver. Θα βρεις drivers στο site της Lenovo, στο site της atheros Qualcomm και μέσω Windows updates. Κάνε και bios update αν δεν ειναι ενημερωμένο.

Αυτά εννοείται έχουν γίνει, έγινε φορμάτ και καθαρή εγκατάσταση και εγκατάσταση των drivers από την αρχή. Άλλαξα και κανάλι στο wifi μη τυχόν άλλα τίποτα όταν το πιάσει το κάνει σερί χάνει και ξανασυνδεεται και κολλάει. Μπορεί για ώρες να παίζει μια χαρά αν το πιάσει όμως αρχίζει ξανά το ίδιο. 

Δημοσ.

Μολις παρέλαβα και εγώ! Για τα λεφτα του ειναι πολυ καλος. Για απλη χρηση ειναι μπαμ!

Και η οθονη του πολυ πιο ευχαριστη απο τις tn που εχουν τα αλλα 2 πιο ακριβα λαπτοπ που εχουμε.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, pan82 είπε

Αυτά εννοείται έχουν γίνει, έγινε φορμάτ και καθαρή εγκατάσταση και εγκατάσταση των drivers από την αρχή. Άλλαξα και κανάλι στο wifi μη τυχόν άλλα τίποτα όταν το πιάσει το κάνει σερί χάνει και ξανασυνδεεται και κολλάει. Μπορεί για ώρες να παίζει μια χαρά αν το πιάσει όμως αρχίζει ξανά το ίδιο. 

Εγώ με ένα άλλο μοντέλο 330s (ryzen 7) που είχα πάρει από Πλαίσιο, είχα επίσης θέμα με το wifi αλλά ήταν της μορφής ότι κατά διαστήματα δεν έβρισκε κανένα wifi - σα να μην δούλευε το wifi adapter καθόλου. Τελικά το πήγα πίσω και αφού το είδαν και αυτοί μου κάναν αντικατάσταση.. Μου ανέφεραν ότι έχουν ξαναδεί παρόμοια προβλήματα στο συγκεκριμένο μοντέλο αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ήταν αλήθεια ή όχι (γιατί θέλαν να μου πασσάρουν ένα άλλο μοντέλο που είχαν ετοιμοπαράδοτο). Μετά στη λενόβο που ρώτησα πάντως δεν ήξεραν κάτι για μαζικά σχετικά προβλήματα...

Πιθανώς να είναι και άσχετο βέβαια με το δικό σου θέμα, αλλά απλά αναφέρω τη δική μου περίπτωση μήπως είναι σχετικές...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, savealekos είπε

Εγώ με ένα άλλο μοντέλο 330s (ryzen 7) που είχα πάρει από Πλαίσιο, είχα επίσης θέμα με το wifi αλλά ήταν της μορφής ότι κατά διαστήματα δεν έβρισκε κανένα wifi - σα να μην δούλευε το wifi adapter καθόλου. Τελικά το πήγα πίσω και αφού το είδαν και αυτοί μου κάναν αντικατάσταση.. Μου ανέφεραν ότι έχουν ξαναδεί παρόμοια προβλήματα στο συγκεκριμένο μοντέλο αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ήταν αλήθεια ή όχι (γιατί θέλαν να μου πασσάρουν ένα άλλο μοντέλο που είχαν ετοιμοπαράδοτο). Μετά στη λενόβο που ρώτησα πάντως δεν ήξεραν κάτι για μαζικά σχετικά προβλήματα...

Πιθανώς να είναι και άσχετο βέβαια με το δικό σου θέμα, αλλά απλά αναφέρω τη δική μου περίπτωση μήπως είναι σχετικές...

Ωχ φοβάμαι μην είναι κάτι τέτοιο γιατί εκει που μπορείς να είσαι μια χαρά για ώρα να κατεβάζει φουλ με 1mb/s, πέφτουν οι γραμμές του σήματος στο μηδέν κολλάει το ιντερνετ βγάζει το ερωτηματικό και μετά πρέπει να κλείσεις και να το ανοίξεις πάλι η κανει reset μονο του ανοίγει και θέλει κάποια δευτερόλεπτα να βγάλει τη λίστα με τα wifi. Αλλά μπορεί να είναι ώρες μια χαρά και να το πιάνει και να στο κανει σερί καθέ 3 λεπτά. Και το άσχημο είναι ότι απλά κολλάνε τα πάντα δεν ανοίγει τίποτα και μετά από αρκετά δευτερόλεπτα βγάζει ότι έχασε το δίκτυο. Εσένα το έκανε από την αρχή όπως το κατάλαβα, ενώ εμένα είναι δύσκολο να το δείξω σε κάποιον

Επεξ/σία από pan82
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι κάνατε BIOS Update στην τελευταία έκδοση, σας εμφανίζει warning message όταν μπαίνετε μέσα στο BIOS?

Εμένα μου εμφανίζει αυτό:

IMG_2046.jpg.9e193f83d9675c4ef114a1b6250ab2bc.jpg

Και αν κάνω κάποια αλλαγή στο BIOS, μόλις πατήσω το Exit and Save Changes εμφανίζει:

IMG_2045.jpg.896a3d4d6079b370b9522af0ab7f20b3.jpg

Το BIOS Version είναι:

IMG_2044.jpg.8faef2bdb38cb1ef3cd338f7c26bc465.jpg

Επεξ/σία από LaMereda
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...