Προς το περιεχόμενο

(Laptop) Lenovo IdeaPad 330S-15ARR R3-2200U/4GB/128SSD 349e Κωτσόβολος....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 424
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, makhs5 είπε

Η οθονη του lenovo ειναι μια πολυ μετρια ips οθονη, και αυτο φαινεται και απο το τεστ του notebookcheck.net σε lenovo 330s. Μια καλης ποιοτητας tn οθονης ειναι σιγουρο οτι μπορει να υπερτερει σε θεματα αντιθεσης χρωματων και φωτεινοτητας σε σχεση με την ips του lenovo και αυτο ειναι που σε κανει να μη βλεπεις διαφορα σημαντικη, στο μονο που υπερτερει η οθονη του lenovo ειναι οι γωνιες θεασης. Και εκει μπορεις να καταλαβεις οτι εχει tn οθονη το fujitsu a555 που θα παραμορφωνει στις κλισεις της οθονης. Οποτε μονο εκει υπερτερει η οθονη του lenovo σε σχεση με μια πολυ καλης ποιοτητας tn οθονης.

Τα επιχειρήματα σου  Μάκη μπορεί να έχουν βάση και η Ips fhd οθόνη του lenovo να είναι λίγο καλύτερη από μία πολύ καλή TN οθόνη. Ωστόσο  IPS σαν αυτή ή μία πολύ καλή TN, όπως την εννοείς, σίγουρα δεν μπορείς να βρεις στην κατηγορία χρημάτων 350-400 ευρώ. Επομένως είναι ένα μεγάλο συν γι αυτή την αγορά.

30 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Δεν νομίζω ότι όλα τα panel είναι ίδια σε αυτά τα laptop.

Τι εννοείς συνονόματε;;;  ότι μπορεί η οθόνη του 330s-15arr ryzen 3 2200u vega 3, μπορεί να μην είναι ίδια με αυτή του 330s-15arr ryzen 5 2500u vega 8 ???

Επίσης να ρωτήσω κάτι ακόμη.  Πόσο προσθέτει η gpu vega 8 στην ποιότητα της εικόνας, σε σχέση με τη vega 3???

Υ.γ.  @greengr21,  με ξαφνιάζει το nickname σου😃. Θα το περίμενα greengr13  ή yellowgr21😋😋

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Τα επιχειρήματα σου  Μάκη μπορεί να έχουν βάση και η Ips fhd οθόνη του lenovo να είναι λίγο καλύτερη από μία πολύ καλή TN οθόνη. Ωστόσο  IPS σαν αυτή ή μία πολύ καλή TN, όπως την εννοείς, σίγουρα δεν μπορείς να βρεις στην κατηγορία χρημάτων 350-400 ευρώ. Επομένως είναι ένα μεγάλο συν γι αυτή την αγορά.

Κοιτα φιλε μου Green Dragon , τα επιχειρηματα μου δεν ειναι μονο δικα μου, ειναι προτιστως ενος αναγνωρισμενου site διεθνως οπως ειναι το notebookcheck.net, που εμπιστευομαι οχι μονο εγω αλλα πολυ κοσμος διεθνως για την φερεγγυοτητα του. Αλλα αφου μιλαμε προσωπικα ας μιλησουμε. Ειχα παρει τον νοεμβριο ενα acer aspire 5 απο τον κοτσοβολο και μολις μπηκε εδω προσφορα μετα απο 2 μηνες ενα lenovo 330s με την ips λεω ω ρε γαμωτο να πουλησω το acer να παρω το lenovo αφου εχει ips πανελ, ας εχω και λιγο χασουρα χρηματων, ηθελα παντα ips οθονη σε λαπτοπ. Λοπον πηγα τοτε να το αγορασω αλλα πριν το παρω συγκρινα την οθονη του lenovo 330s και την συγκρινα μεσα στο καταστημα με αυτο που ειχα παρει ηδη δηλ το acer aspire 5 (με panel tn της au optronics το acer). Ειλικρινα δεν το πιστευα, το acer εριχνε στα αυτια και στη φωτεινοτητα και στην αντιθεση και στα χρωματα στην "ips" του lenovo, εκει που παταγε το lenovo κατω την οθονη του acer ηταν οι γωνιες κλισεις, που εκει δεν υπηρχε καν μετρο συγκρισης. Οποτε ζυγισα τι χρειαζομαι περισσοτερο, γωνιες θεασης? Η αντιθεση, χρωματα, φωτεινοτητα? Και η ζυγαρια εγειρε αμεσα στο δευτερο αφου μονο εγω χρησιμοποιω το λαπτοπ και δεν εχω διπλα μου ατομα να βλεπουν κι αυτοι την οθονη. Αυτα εν ολιγοις για να βοηθησω. Οποτε οποιος θελει καποιο καποιο συγκεκριμενο λαπτοπ, το καλυτερο ειναι να συγκρινει οθονες "απο κοντα πριν το παρει".  Ευχαριστω

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, makhs5 είπε

Κοιτα φιλε μου Green Dragon , τα επιχειρηματα μου δεν ειναι μονο δικα μου, ειναι προτιστως ενος αναγνωρισμενου site διεθνως οπως ειναι το notebookcheck.net, που εμπιστευομαι οχι μονο εγω αλλα πολυ κοσμος διεθνως για την φερεγγυοτητα του. Αλλα αφου μιλαμε προσωπικα ας μιλησουμε. 

Δεν είχε κάποια προσωπική αιχμή, η αναφορά μου στο σχόλιο σου. Ούτε φυσικά διάθεση αμφισβήτησης. Αλίμονο. Ελπίζω να μη το παρεξήγησες😃

Αναρωτήθηκα απλώς αν σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις μία πολύ καλή οθόνη σαν την tn της au optronics ή την κατώτερη IPS του συγκεκριμένου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Green Dragon είπε

Δεν είχε κάποια προσωπική αιχμή, η αναφορά μου στο σχόλιο σου. Ούτε φυσικά διάθεση αμφισβήτησης. Αλίμονο. Ελπίζω να μη το παρεξήγησες😃

Αναρωτήθηκα απλώς αν σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις μία πολύ καλή οθόνη σαν την tn της au optronics ή την κατώτερη IPS του συγκεκριμένου.

Μα φυσικα δεν παρεξυγησα τι λες, οχι βεβαια καμια σχεση, απλα εγραψα δικη μου εμπειρια για να βοηθησω οσο μπορω, 51 χρονων ειμαι εχω μια ωριμοτητα αυτο ελειπε να παρεξυγω τοσο ευκολα, οχι βεβαια (το λαπτοπ της acer 349 ευρω το πηρα, οποτε δεν ειναι απο τα πολυ ακριβα μοντελα εστω κι αν ηταν προσφορα τη δεδομενη στιγμη)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, makhs5 είπε

Η οθονη του lenovo ειναι μια πολυ μετρια ips οθονη, και αυτο φαινεται και απο το τεστ του notebookcheck.net σε lenovo 330s. Μια καλης ποιοτητας tn οθονης ειναι σιγουρο οτι μπορει να υπερτερει σε θεματα αντιθεσης χρωματων και φωτεινοτητας σε σχεση με την ips του lenovo και αυτο ειναι που σε κανει να μη βλεπεις διαφορα σημαντικη, στο μονο που υπερτερει η οθονη του lenovo ειναι οι γωνιες θεασης. Και εκει μπορεις να καταλαβεις οτι εχει tn οθονη το fujitsu a555 που θα παραμορφωνει στις κλισεις της οθονης. Οποτε μονο εκει υπερτερει η οθονη του lenovo σε σχεση με μια πολυ καλης ποιοτητας tn οθονης.

Μια IPS οθόνη δεν μπορεί να συγκριθεί με μια TN -έστω και καλή- οθόνη σε κανένα επίπεδο για τεχνικούς λόγους γι' αυτό και υπάρχει και η διαφορά τιμής, το ότι βρέθηκε σε μεγάλη αλυσίδα laptop με IPS οθόνη σε  τιμή TN και χαμηλότερη είναι άλλη ιστορία...

H Acer χρησιμοποιεί πολύ καλές ΤΝ οθόνες (η Lenovo όχι) αλλά σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται με τις IPS οθόνες των αντίστοιχων Acer, Lenovo κλπ...

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

Μια IPS οθόνη δεν μπορεί να συγκριθεί με μια TN -έστω και καλή- οθόνη σε κανένα επίπεδο για τεχνικούς λόγους γι' αυτό και υπάρχει και η διαφορά τιμής, το ότι βρέθηκε σε μεγάλη αλυσίδα laptop με IPS οθόνη σε  τιμή TN και χαμηλότερη είναι άλλη ιστορία...

Αν διαβασεις 2 μυνηματα πιο πανω φιλε zacharis εξυγω τι ακριβως ειδα εγω σε σχεση και με τις δυο και τις τεσταρα μπροστα μου

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makhs5 είπε

Αν διαβασεις 2 μυνηματα πιο πανω φιλε zacharis εξυγω τι ακριβως ειδα εγω σε σχεση και με τις δυο και τις τεσταρα μπροστα μου

Εχω διάφορα laptops -και ακριβά και φθηνά- και με TN οθόνη -τα πιο πολλά- και με IPS οθόνη ειλικρινά δεν είδα να υπερτερούν σε κάτι οι TN, αντίθετα είναι σαφώς κατώτερες ανεξάρτητα από την τιμή του laptop, προσωπικά δεν θ'αγοράσω ποτέ πλέον κάτι με TN οθόνη...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

Εχω διάφορα laptops -και ακριβά και φθηνά- και με TN οθόνη -τα πιο πολλά- και με IPS οθόνη ειλικρινά δεν είδα να υπερτερούν σε κάτι οι TN, αντίθετα είναι σαφώς κατώτερες ανεξάρτητα από την τιμή του laptop, προσωπικά δεν θ'αγοράσω ποτέ πλέον κάτι με TN οθόνη...

Και εγω αυτο πηγα να κανω ακριβως, να αγορασω αλλο και να το βαλω στις αγγελιες, αλλα η οθονη του lenovo 330s δεν με επεισε σε σχεση με αυτη που φοραει το acer, αν δεν εβλεπα μπροστα μου τις δυο οθονες απλα δεν θα το πιστευα. Τα χρωματα της lenovo  ξεθωριασμενα, πως να το πω, τελειως αψυχα, η φωτεινοτητα στο φουλ την εβαλα, αδυναμη, η αντιθεση της δηλ το μαυρο, αν θες το πιστευεις καμια σχεση με την οθονη του acer, προβληματικη δεν ηταν παντως γιατι ειδα κι αλλο 330s στο καταστημα γιατι δεν πιστευα τοσο μετρια

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, makhs5 είπε

Και εγω αυτο πηγα να κανω ακριβως, να αγορασω αλλο και να το βαλω στις αγγελιες, αλλα η οθονη του lenovo 330s δεν με επεισε σε σχεση με αυτη που φοραει το acer, αν δεν εβλεπα μπροστα μου τις δυο οθονες απλα δεν θα το πιστευα. Τα χρωματα της lenovo  ξεθωριασμενα, πως να το πω, τελειως αψυχα, η φωτεινοτητα στο φουλ την εβαλα, αδυναμη, η αντιθεση της δηλ το μαυρο, αν θες το πιστευεις καμια σχεση με την οθονη του acer, προβληματικη δεν ηταν παντως γιατι ειδα κι αλλο 330s στο καταστημα γιατι δεν πιστευα τοσο μετρια

Aυτά δεν συγκρίνονται σε καταστήματα αλλά μίνιμουμ στο σπίτι σου με ίδιες συνθήκες & ρυθμίσεις, ίδιες συγκεκριμένες εικόνες & video κλπ κλπ, τέλος πάντων αφού αρέσει σε σένα που το αγόρασες- που είναι και το βασικό- όλα ΟΚ...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

Aυτά δεν συγκρίνονται σε καταστήματα αλλά μίνιμουμ στο σπίτι σου με ίδιες συνθήκες & ρυθμίσεις, ίδιες συγκεκριμένες εικόνες & video κλπ κλπ, τέλος πάντων αφού αρέσει σε σένα που το αγόρασες- που είναι και το βασικό- όλα ΟΚ...

Δεν καταλαβες, ηθελα να το πουλησω το acer που πηρα 2 μηνες νωριτερα μολις ειδα τη προσφορα με το lenovo και οτι εχει ips, και πηρα και την καρτα μου να το αγορασω τελειως αποφασισμενος το lenovo, σιγουρος οτι η οθονη του ειναι πολυ καλυτερη, και γυρισα απρακτος. Τερμα απο μενα το offtopic μην κουραζω

Δημοσ.

Αληθεια τωρα? κανουμε συγκριση οθονων χωρις spider? ειναι σαν να ακουω : "οι amoled ειναι καλυτερες", σε τι ? σε πιστοτητα χρωματων ή επειδη τα χρωματα ειναι saturated μεχρι το τελος του συμπαντος νομιζουμε οτι ειναι καλα ?

ΤΝ πανελ του κιλου με το gamma στο Θεό (ή στον Αδη, αναλογως), rgb καλυψη στη καλυτερη 50-60% και το συγκρινουμε με οποιοδηπτοε ipsgamma στο Θεό (ή στον Αδη, αναλογως) επειδη μοιαζει να εχει τα ιδια χρωματα?

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panoc είπε

Αληθεια τωρα? κανουμε συγκριση οθονων χωρις spider? ειναι σαν να ακουω : "οι amoled ειναι καλυτερες", σε τι ? σε πιστοτητα χρωματων ή επειδη τα χρωματα ειναι saturated μεχρι το τελος του συμπαντος νομιζουμε οτι ειναι καλα ?

ΤΝ πανελ του κιλου με το gamma στο Θεό (ή στον Αδη, αναλογως), rgb καλυψη στη καλυτερη 50-60% και το συγκρινουμε με οποιοδηπτοε ipsgamma στο Θεό (ή στον Αδη, αναλογως) επειδη μοιαζει να εχει τα ιδια χρωματα?

Ιδια ιστορία με το παλιά πολυδιαφημισμένο SONY Trinitron!

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, panoc είπε

@panoc φίλε, επειδή δεν είμαστε όλοι ειδικοί, κάνε το αν μπορείς λίγο πιο αναλυτικό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

@panoc φίλε, επειδή δεν είμαστε όλοι ειδικοί, κάνε το αν μπορείς λίγο πιο αναλυτικό.

θα βγουμε παντελως εκτος θεματος εαν ανοιξουμε τετοια συζητηση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...