Προς το περιεχόμενο

(Laptop) Lenovo IdeaPad 330S-15ARR R3-2200U/4GB/128SSD 349e Κωτσόβολος....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, snoopycrete είπε

Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα γιατι έκοψα τιμολόγιο για το λαπτοπ και ηταν ολοκληρο το ποσο 349 δηλαδη.

Πότε το παρήγγειλες; Σου ήρθε; Τα πλήρωσες τα 349;

Ίσως σε πάρουν τηλέφωνο μετά τις αργίες για να σου ζητήσουν τα απαραίτητα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση ενημέρωσε μας...

Επεξ/σία από crom251
  • Απαντ. 424
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

16 - 17 Απριλίου έγινε η παραγγελία. Έχω παραλάβει κανονικά

349 γράφει στο τιμολόγιο και τόσο χρεώθηκα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, snoopycrete είπε

Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα γιατι έκοψα τιμολόγιο για το λαπτοπ και ηταν ολοκληρο το ποσο 349 δηλαδη.

Προφανώς αναφέρεσαι στην ΠΟΛ 1150/2017 την οποία ούτε καν θυμήθηκα όταν το αγόραζα.

Αν έχει κανείς εμπειρία να μας πει τι γίνεται σε αυτη την περίπτωση. Κάποιο πιστωτικό για το ΦΠΑ ίσως; 

Αγόρασα  χτες από Κωτσόβολο για λογαριασμό του αδελφού μου που έχει Ετερόρρυθμο Εταιρεία. Ρώτησα στο ταμείο για μη πληρωμή του ΦΠΑ και μου είπαν ότι βγαίνει κανονικό τιμολόγιο και η επιστροφή θα γίνει στη εταιρεία. Έτσι πλήρωσα 281.45 + 67.55 = 349

Στη συνέχεια πήγα σε ένα σκρουτζομάγαζο στο Χαλάνδρι και αγόρασα 1 μνήμη και έναν hdd. Την ίδια ερώτηση έκανα και εδώ και πήρα την ίδια απάντηση. Πλήρωσα το τιμολόγιο κανονικά 45,97 + 11,03 = 57 ευρώ.

Ο αδελφός μου είπε πως έτσι γίνεται και έτσι κάνει και ο ίδιος αγορές........Αν ξέρει κάποιος κάτι πιό καινούργιο, με ενδαφέρει και εμένα π.χ. πιστωτικό του ΦΠΑ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Green Dragon είπε

Αγόρασα  χτες από Κωτσόβολο για λογαριασμό του αδελφού μου που έχει Ετερόρρυθμο Εταιρεία. Ρώτησα στο ταμείο για μη πληρωμή του ΦΠΑ και μου είπαν ότι βγαίνει κανονικό τιμολόγιο και η επιστροφή θα γίνει στη εταιρεία. Έτσι πλήρωσα 281.45 + 67.55 = 349

Στη συνέχεια πήγα σε ένα σκρουτζομάγαζο στο Χαλάνδρι και αγόρασα 1 μνήμη και έναν hdd. Την ίδια ερώτηση έκανα και εδώ και πήρα την ίδια απάντηση. Πλήρωσα το τιμολόγιο κανονικά 45,97 + 11,03 = 57 ευρώ.

Ο αδελφός μου είπε πως έτσι γίνεται και έτσι κάνει και ο ίδιος αγορές........Αν ξέρει κάποιος κάτι πιό καινούργιο, με ενδαφέρει και εμένα π.χ. πιστωτικό του ΦΠΑ. 

Σε μνημες, hdd κλπ δεν ισχυει η ΠΟΛ 1150/2017.

Η ΠΟΛ 1150/2017 ισχυει σε κινητα, tablet, laptop. Και συμφωνα με αυτην (αν εχεις τις προυποθεσεις προφανως) ΔΕΝ πληρωνεις το ΦΠΑ και το καταστημα υποχρεουται να το αφαιρεσει απο το τιμολογιο.

Στη συγκεκριμενη περιπτωση δηλαδη ο Κωτσοβολος πρεπει να σε χρεωσει 281,45 ευρω.

Επεξ/σία από crom251
  • Like 3
Δημοσ.

Ετσι και αλλιως, το ΦΠΑ αφαιρειται, ειτε πριν, ειτε μετα στα εταιρικα εσοδα/εξοδα, δεν βλεπω να υπαρχει ουσιαστικος λογος να τρελλαθει καποιος γι'αυτο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, crom251 είπε

Σε μνημες, hdd κλπ δεν ισχυει η ΠΟΛ 1150/2017.

Η ΠΟΛ 1150/2017 ισχυει σε κινητα, tablet, laptop. Και συμφωνα με αυτην (αν εχεις τις προυποθεσεις προφανως) ΔΕΝ πληρωνεις το ΦΠΑ και το καταστημα υποχρεουται να το αφαιρεσει απο το τιμολογιο.

Με αυτό το ΠΟΛ 1150/2017, μπορώ να πάω αύριο το πρωί στον Κωτσόβολο και να ζητήσω τα δέοντα;;;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nek4d είπε

Ετσι και αλλιως, το ΦΠΑ αφαιρειται, ειτε πριν, ειτε μετα στα εταιρικα εσοδα/εξοδα, δεν βλεπω να υπαρχει ουσιαστικος λογος να τρελλαθει καποιος γι'αυτο.

Δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα.

Καταρχην ο λογιστης σου, αν προιον που εντάσσεται στην ΠΟΛ το εχεις αγορασμενο με ΦΠΑ, δεν μπορει κανονικα νομιζω να σου το περασει πλεον.

Απο εκει και περα υπαρχουν και αλλοι λογοι.

7 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Με αυτό το ΠΟΛ 1150/2017, μπορώ να πάω αύριο το πρωί στον Κωτσόβολο και να ζητήσω τα δέοντα;;;; 

Κανονικα και νομιμα, εφοσον πληρει η επιχειρηση σου τις προυποθεσεις, πας στον Κωτσοβολο και παιρνεις το laptop με τιμολογιο στα 281 ευρω. Οτιδηποτε αλλο ειναι λαμογια και παρανομο.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Εγώ απ στον κωτσοβολο τους έστειλα ένα screenshot απ το taxis net και μ αφαίρεσαν το ΦΠΑ. Στην αντικαταβολή πλήρωσα κανονικά - 24%

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, crom251 είπε

Κανονικα και νομιμα, εφοσον πληρει η επιχειρηση σου τις προυποθεσεις, πας στον Κωτσοβολο και παιρνεις το laptop με τιμολογιο στα 281 ευρω. Οτιδηποτε αλλο ειναι λαμογια και παρανομο.

Μα το αγόρασα χτες και παρόλο που είχαν τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας στο κομπιούτερ και ενώ ρώτησα μου είπαν ότι δεν γίνεται.

Το ερώτημα είναι τώρα, αν μπορώ να πάω αύριο με το τιμολόγιο αγοράς και να κάνουν κάποια ενέργεια.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, splanis είπε

Εγώ απ στον κωτσοβολο τους έστειλα ένα screenshot απ το taxis net και μ αφαίρεσαν το ΦΠΑ. Στην αντικαταβολή πλήρωσα κανονικά - 24%

Το εστειλες μονος σου? Σου το ζητησαν αυτοι και αν ναι ποτε? Ειχες επικοινωνησει μαζι τους πριν ή μετα την παραγγελια?

Να δουμε πως θα κινηθουμε μην την πατησουμε σαν καποια αλλα παιδια και τρεχουμε μετα...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, crom251 είπε

Το εστειλες μονος σου? Σου το ζητησαν αυτοι και αν ναι ποτε? Ειχες επικοινωνησει μαζι τους πριν ή μετα την παραγγελια?

Να δουμε πως θα κινηθουμε μην την πατησουμε σαν καποια αλλα παιδια και τρεχουμε μετα...

Έγραψα στα σχόλια απαλλαγή ΦΠΑ. Με πήραν τηλ και μ δωσαν ένα ιμειλ να το στείλω. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Μα το αγόρασα χτες και παρόλο που είχαν τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας στο κομπιούτερ και ενώ ρώτησα μου είπαν ότι δεν γίνεται.

Το ερώτημα είναι τώρα, αν μπορώ να πάω αύριο με το τιμολόγιο αγοράς και να κάνουν κάποια ενέργεια.

Για τι επαγγελμα μιλαμε? Αποδιδεις ΦΠΑ καθε τριμηνο?

Π.χ. οι γιατροι ας πουμε δεν περιλαμβανονται στην ΠΟΛ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι του αδελφού μου κατάστημα οπτικών και ναι αποδίδει ΦΠΑ κάθε τόσο....δεν ξέρω αν είναι τρίμηνο.

Εγώ εξυπηρέτηση πήγα να του κάνω με τα στοιχεία της εταιρείας και ο ίδιος μου έχει πει ότι και σε άλλες αγορές που έχει κάνει, γίνεται συμψηφισμός.

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Είναι του αδελφού μου κατάστημα οπτικών και ναι αποδίδει ΦΠΑ κάθε τόσο....δεν ξέρω αν είναι τρίμηνο.

Εγώ εξυπηρέτηση πήγα να του κάνω με τα στοιχεία της εταιρείας και ο ίδιος μου έχει πει ότι και σε άλλες αγορές που έχει κάνει, γίνεται συμψηφισμός.

Συμψηφισμος εννοεις το ΦΠΑ εσοδων και εξοδων καθε τριμηνο? Αυτο ισχυει παντου.

Ωστοσο με τον νεο νομο αλλαξε η κατασταση στα κινητα, tablet, laptop.

Εγω θεωρω πως κακως σου χρεωσαν τον ΦΠΑ. Αλλα για σιγουρα ας ρωτησει τον λογιστη του.

Διαβασε και το παρακατω topic και κανε και μια ερωτηση, ειναι μερικα παιδια που το κατεχουν καλυτερα.

Επεξ/σία από crom251
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...