Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, xgol είπε

Απορω που δεν αναφερει κανενας το ενδεχομενο (που απ οτι μου είπατε είναι υπαρκτο) να εχει καποιος προσβαση και να λαμβανει πληροφοριες απο τις υπολοιπες συσκευες, ιστορικό, ενδεχομένως καποια pin κτλ. Φανταζει πολυ πιο πιθανο να συμβει αν υπάρχουν οι γνωσεις.

Οι περισσότεροι προτείνουν σενάρια όπως guest network (άλλο ssid κτλ,) Δεν μπορεί να δει τίποτα από το δίκτυό σου με αυτό τον τρόπο.

Αν τον έβαζες στο δίκτυό σου σαν ισότιμο με σένα, θα μπορούσε να δει τους υπολογιστές του δικτύου. Από κει και πέρα υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι, αν τα λειτουργικά στους υπολογιστές είναι updated, τι permissions υπάρχουν ρυθμισμένα στο καθένα, firewalls και πολλά άλλα. Σίγουρα δεν βάζουμε νέους γείτονες στο δίκτυό μας με αυτόν τον τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αλλάζεις το default password του WiFi σου και το default password του router (για το admin interface) και είσαι ασφαλής σε λογικά πλαίσια.

Είναι εκτός λογικών πλαισίων νομίζω να φοβάσαι μήπως ο τύπος είναι π.χ. black-hat hacker με πρόσβαση σε zero-day vulnerabilities και θέλει να καταστρέψει τους νέους γείτονές του.

Επεξ/σία από SeaLion
  • Απαντ. 307
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adminaros είπε

Αν δώσω  WiFi σε γείτονα φοιτητή 

Με την μέθοδο αυτή:

θα πληκτρολογηςω εγώ τον κωδικό στο κινητό του και στο ταμπλέτ μια φορά χωρίς να το δει 

Και να χρησιμοποιεί κανονικά το Ίντερνετ μου 

θα έχω πρόβλημα να βρει τον κωδικό και να τον βάλει και σε άλλους ?

νομιζω ότι στο Android δεν μπορείς να δεις τον κωδικό WiFi 

πιστεύω  ότι καλύπτομαι έτσι , ώστε να κάνω μια καλή πράξη και να είμαι και ήσυχος ότι δεν θα παρασυρθεί να δώσει τον κωδικό και σε άλλους αλλες

ολο και καπου θα ναι αποθηκευμενος ο κωδικος μεσα στη συσκευη για να μπορει να συνδεεται. τωρα αμα μπορει να τον βρει δεν ξερω να σου απαντησω. τροπος σιγουρα θα υπαρχει, αλλα το θεμα ειναι ποσο ευκολο ειναι. γενικα αμα δεν τον εμπιστευεσαι δεν δινεις. επισης οπως εχουν πει και τα παιδια μονο σε guest δικτυο και να φροντισεις να αλλαξεις τους κωδικους του ρουτερ

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε

Εγώ λέω να μην έχει καν Ρούτερ 😂

Στην Wind λόγο μη διαθεσιμότητας δικτύου νέας γραμμής adsl Περίμενα 3 μήνες, πήγα στον οτέ,  έμεινα 2 μήνες πλήρωσα πάγια κ τέλη και έβαλα forthnet μέσα σε 4 μέρες....  Εγώ τουλάχιστον αν δεν με ήξεραν στην γειτονιά και ήθελα πρόσβαση για το οτιδήποτε θα έφτιαχνα ένα γλυκό και θα συστηνόμουν, δεν είναι ντροπή αντιθέτως καλή κίνηση ειδικά σε πολυκατοικία η μικρή γειτονιά

Και απο τη στιγμη που εισαι ειλικρινης θα ελεγες: "Σκεφτηκα πως ειναι καλη κινηση να γνωριστουμε, και επι της ευκαιριας να μου δώσετε τον κωδικο για στριμαρισμα, κατεβασμα, κτλ, σε μια ήδη προβληματική συνδεση".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, garfield39gr είπε

Αυτός φταίει που ζήτησε έπρεπε να κλέψει και μια χαρά το θέμα έγω πάντως ανοιχτό  το έχω σπίτι και σχεδόν όλοι εδώ στο Λονδίνο ολοι ελεύθερα τα έχουμε τα ρουτερ σιγά 

17 ώρες πριν, garfield39gr είπε

Εχουμε κάνει το νήμα με 50 απαντήσεις για κάτι απλο και ανθρώπινο το κωδικό για το WiFi σου ζήτησε όχι το pin από την πιστωτική σου κάρτα ούτε και το δεξί νεφρό σου για όνομα του θεού βέβαια αν ήταν καμία φοιτήτρια το πιθανότερο να έδινες και νεφρό και pin κλασική περίπτωση νεοέλληνα ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλεύρι 

Εσείς εκεί στο Λονδίνο δεν έχετε ιδέα μάλλον, τι κινδύνους έχει αυτή η τακτική. Αν και δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό. Επίσης τώρα ο γείτονας κατεβάζει library, εγκαθιστά τα kali και είναι έτοιμος να σπάσει ότι κωδικό παίζει στην γειτονιά.

Επίσης ο τύπος που θα τον δώσει στην φοιτήτρια, δεν παίρνει αντίτιμο για το ίντερνετ αλλά ευελπιστεί σε μια άλλου είδους σχέση μαζί της αφού θα έχει επικοινωνία μαζί της, λόγω του ότι της έκανε χάρη.

Τα συμπεράσματα δικά σου.!

Επεξ/σία από armagedwnn
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xgol είπε

Θα την πληρώσω. Και θα ζητησω και συγγνωμη.

Και ο πατερας κολλητου μου είναι πρωην διοικητής Αστυνομίας. 

Δηλαδη θες να μου πεις οτι εχεις την δυνατοτητα να ακυρωσεις κληση, ή να παρεις το διπλωμα σου την επομενη μερα και δν θα το κανεις...

Ενταξει δεν ειπαμε να μην πληρωσεις τους φορους σου... Την κληση ειπαμε

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή network watcher και σου λέει από μονης αν κάποιος ειναι μεσα στο wifi σου.

Επεξ/σία από asdfaster
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είναι απλά τα πράγματα κάνε το δικό σου σήμα αόρατο και κανε ένα άλλο ορατό με 0.5 mbps και πες του να αλλά είναι αργό και αστον να σερνετε και θα βρεί άλλο γείτονά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, MitsakosGR είπε

Στην Ελλάδα δεν έχεις υποχρέωση να κλειδώνεις το wifi σου. Το άρθρο που αναφέρεις αναφέρεται ξεκάθαρα σε "Open - Free WiFi Networks". Όταν κάποιος σου ζητάει τον κωδικό, δεν μπορεί να θεωρηθεί open - free. Αν το αφήσεις εντελώς ανοιχτό δεν ξέρω τι ισχύει, ειδικά χωρίς "όρους χρήσης".

ενδεικτικα ακομα και αμερικη

https://torrentfreak.com/are-you-guilty-if-pirates-use-your-internet-lawyer-says-no-110806/

υπηρξε και σχετικη αθωωτικη αποφαση σε δικαστηριο των ηπα υπερ ιδιωτη πριν απο 5-6 χρονια.

εψαξα λιγο αλλα δεν το βρηκα και βαριεμαι να σκαλισω παραπανω.

οπως ξερεις κανενας δεν μπορει να αποδειξει οτι το δικτυο σου, επειδη σημερα ειναι κλειδωμενο, αυριο η χθες δεν ηταν η θα ειναι ελευθερο...

μπορεις ακομα να ισχυριστεις οτι μεχρι χθες ειχες τον εργοστασιακο κωδικο και ισως σε χακαραν. ειναι δυσκολο να σε στριμωξουν αν δεν εισαι τεχνολογικα αναλφαβητος, η αν εισαι πολυ τεχνολογικα αναλφαβητος:P 

και αν δεν βρεθει υλικο στον υπολογιστη αμφιβαλλω οτι μπορει να σταθει κατηγορια.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Geo4ever είπε

Χαχα είμαι large

φιλε να παρω και γω λιγο ιντερνετ? οχι πολυ, με 100mbps βολευομαι :P

Δημοσ.
19 ώρες πριν, xgol είπε

Long story short, συνεβη αυτο που γραφει ο τιτλος.

Ο γειτονας:

Α) Μολις μετακόμισε, δεν τον ξέρουμε καν.

Β) Μιλησε με τους 60χρονους γονεις μου και οχι μαζι μου, οι οποιοι σωστά του είπαν πως θα με ενημερώσουν και θα του απαντήσουν, ενω προσφερθηκαν να τον εξυπηρετησουν αν είναι κάτι επείγον. 

Γ) Είναι αστυνομικός, φαίνεται οικογενειαρχης, ΑΛΛΑ εγω εχω σαν προσωπικό κριτήριο και αξία να μην κανω ΠΟΤΕ οτι δε θέλω να μου κάνουν.

Αντίστροφα, δε θα ζητουσα ΠΟΤΕ wifi απο γειτονα που δεν ξέρω, εδώ μαλλον ούτε απο γνωστό/συγγενη θα ζητούσα. 

Δε μένω στο σπιτι, αλλα οι γονείς χειρίζονται τις τραπεζικες συναλλαγες, paypal κτλ online, συν οτι είπε πως το χρειαζεται γιατι το δικο του θα συνδεθει σε 6 μηνες (??!! Παιζει κατι τετοιο) και πως το θελει για διασκεδαση.

Λοιπον επειδη δε μου αρέσουν καθολου τα παραπάνω, υπάρχουν καποια τιπς για ασφαλεια, πως μπορω να δω τις συνδεδεμενες συσκευές, αν προσπαθεί καποιος να υποκλεψει στοιχεια κτλ?

Αλλαξα πριν λιγες μερες το ρουτερ, πηρα ενα asus που ανεβηκε στις προσφορες εδω προσφατα.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι σε περίπτωση που δώσεις πρόσβαση να εμπλακεί σε παράνομες ενέργειες όπως χακινγκ, παιδική πορνογραφία ή ηλεκτρονικό οικονομικό έγκλημα, όπως λες και συ δεν ξέρεις ποιον έχεις απέναντι σου. Και μετά αντε να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας εσάς θα κυνηγάνε, Μην βάλεις περιττά αγχη, η ζωη μας εχει πολλες εγνοιες. Μην ντραπεις να του τα πεις ευθεως αυτα,  δεν κανει κακο. Αν ειναι κυριος και οικογενειαρχης οπως λες θα το δεχτει και θα ζητησει ακι συγνωμη.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mrkra είπε

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι σε περίπτωση που δώσεις πρόσβαση να εμπλακεί σε παράνομες ενέργειες όπως χακινγκ, παιδική πορνογραφία ή ηλεκτρονικό οικονομικό έγκλημα, όπως λες και συ δεν ξέρεις ποιον έχεις απέναντι σου. Και μετά αντε να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας εσάς θα κυνηγάνε, Μην βάλεις περιττά αγχη, η ζωη μας εχει πολλες εγνοιες. Μην ντραπεις να του τα πεις ευθεως αυτα,  δεν κανει κακο. Αν ειναι κυριος και οικογενειαρχης οπως λες θα το δεχτει και θα ζητησει ακι συγνωμη.

Ρε παιδιά, αστ/κος είναι ο άνθρωπος.... (τουλάχιστον αυτό δηλώνει καταρχήν). 

Οικογένεια έχει... 

Τι σενάρια επιστημονικής φαντασίας πλάθετε;; 

👽👹

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

ολο και καπου θα ναι αποθηκευμενος ο κωδικος μεσα στη συσκευη για να μπορει να συνδεεται. τωρα αμα μπορει να τον βρει δεν ξερω να σου απαντησω. τροπος σιγουρα θα υπαρχει, αλλα το θεμα ειναι ποσο ευκολο ειναι. γενικα αμα δεν τον εμπιστευεσαι δεν δινεις. επισης οπως εχουν πει και τα παιδια μονο σε guest δικτυο και να φροντισεις να αλλαξεις τους κωδικους του ρουτερ

Μόλις έκανα μια γρήγορη αναζήτησή και 

Αν είναι rooted το κινητό πολύ πιθανόν να φαίνεται ο κωδικός , από ότι λέει ο γουγλης 

The original settings on Android don't actually allow this, but if you root your smartphone, you can find the Wi-Fi ...”

guest δίκτυο δεν ξέρω αν γίνεται αφού   ο ρούτερ μου  είναι Σίσκο 11 ετών , 

θα το ψαξω όμως 

Επεξ/σία από adminaros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, adminaros είπε

Μόλις έκανα μια γρήγορη αναζήτησή και 

Αν είναι rooted το κινητό πολύ πιθανόν να φαίνεται ο κωδικός , από ότι λέει ο γουγλης 

The original settings on Android don't actually allow this, but if you root your smartphone, you can find the Wi-Fi ...”

guest δίκτυο δεν ξέρω αν γίνεται αφού   ο ρούτερ μου  είναι Σίσκο 11 ετών , 

θα το ψαξω όμως 

ναι με δικαιωματα root εννοουσα, δεν φαινεται σε απειραχτο το κινητο. στη τελικη δεν εχει νοημα αυτο, ή τον εμπιστευεσαι ή οχι. αν δεν τον εμπιστευεσαι ειναι λαθος να του δωσεις προσβαση ετσι κ αλλιως. αμα τον εμπιστευεσαι εστω και λιγο του δινεις το κωδικο και αν δεις οτι κολλανε ολα τον αλλαζεις και αμα ερθει για τα ρεστα του ριχνεις και ενα χεσιμο

για το ρουτερ λογικα μπορεις να βρεις στο ιντερνετ πληροφοριες, αλλα και να ρωτησεις στο αντιστοιχο μερος του φορουμ ;)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα xiaomi (ίσως και άλλες μάρκες) διαμοιράζουν πολύ εύκολα το password του wifi απλά με ένα qr code.

Δεν το βλέπεις καν το password και όμως πολύ απλά το δίνεις και σε τρίτους.

Καταγραφή.JPG

Επεξ/σία από turbat0s
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...