unforgiven Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Σε ποια χώρα ; Εμ, όταν ακούω πως τα 500€ είναι υπερβολικό ποσό για σπίτι για οικογένεια, τι να πω; 1
AristidisZ Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, unforgiven είπε Εμ, όταν ακούω πως τα 500€ είναι υπερβολικό ποσό για σπίτι για οικογένεια, τι να πω; Πλάκα έκανα, νομίζω ήταν προφανές 😛
rofl Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αν κατεβάζει ο γείτονας με το δικό σου wifi παιδική πορνογραφία, μια χαρά μπορεί να μπει η δίωξη στο σπίτι σου και να κατασχέσει τους υπολογιστές σου. Μετά αθωώνεσαι βέβαια, κανένας δεν είπε το αντίθετο. Είναι όμως ταλαιπωρία να μπλέκεις γιατί ο γείτονας κατεβάζει υλικό.. ναι αλλα οπως ειπα επισης τι πιθανοτητα,και ποσα τετοια περιστατικα γινονται καθε χρονο στην ελλαδα που επεμβαινει η διωξη? 5,10,20? πιθανοτερο να σου κατσει το τζοκερ οπως ανεφερα , απ το να κανει ο γειτονας κατι που θα προκαλεσει τη επεμβαση της ΔΗΕ? επισης μιλαμε οτι ειναι παρομοια πιθανοτητα να σου συμβει αυτο με το να πεθανεις απο δυστυχημα αυριο. να μη βγαινουμε και οταν βρεχει γιατι παιζουν κεραυνοι και πλημμυριζουν ρεμματιες να μην οδηγουμε να μην μπαινουμε σε αεροπλανα κτλ. που οι πιθανοτητες να συμβει κατι κακο ειναι εφαμιλες η και χειροτερες... aka οπως εγραψα αυτοι που κανουν τετοια σχολια ειναι η χαρα του tinfoil και της τρομολαγνειας? Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από rofl
VanJ Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Ανοίγεις ένα guest wifi στο router σου ώστε να μην μπορεί να πειράξει το δικό σου δίκτυο, ούτε να δει τους υπολογιστές σου και τα διαμοιρασμένα σου, βάζεις ένα όριο που θεωρείς πως δεν θα κόβει την ταχύτητά σου (πχ αν έχεις 50mbps, δώσε ένα όριο 5 στο guest, αλλά αν είσαι σε περιοχή σαν την δική μου που βλέπουμε 6mbps με το ζόρι, βάλε ένα όριο στο 1mbps στο guest, βάλε και ένα guest network upload bandwidth limit στα 20kbps το οποίο είναι αρκετό για browsing και streaming αλλά γονατίζει τα torrents). Μετά γύρνα το guest σε mixed bg mode γιατί το n έχει μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά μικρότερη εμβέλεια. Μετά να παρακολουθείς το guest network status, αν δεις πως κάνει μικρή χρήση μπορείς να το χαλαρώσεις, αν δεις πως φτάνει τα όρια και κατεβάζει gb ασταμάτητα, ρίξτον στα 128kbps ή κόψτον. Επίσης μπορείς να κόψεις πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πόρτες μέσα από access control ή το firewall του router σου για τις IP των guest. Από τη μια, αν είναι σωστός θα έχεις βοηθήσει έναν γείτονα και θα σου είναι υπόχρεος, από την άλλη θα έχεις διασφαλίσει την ιδιωτικότητα του δικτύου σου και δεν θα σου συμβεί τίποτα κακό. Να θυμάσαι πως όταν βοηθάς, σε βοηθούν. 2 1
Occultist Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 17 ώρες πριν, sphinxgr είπε Εγώ πάντως έχω τραβήξει utp στο μπαλκόνι και έχω στήσει Access Point με free internet. Γιατί? Γιατί παλιότερα που τα οικονομικά ήταν δύσκολα, 2 χρόνια είχα βολευτεί με άγνωστο γείτονα που το είχε ανοιχτό. Γιατί να μην βοηθήσω και εγώ κάποιον που μπορεί να έχει ανάγκη μιας και μένω σε γειτονιά που όλοι μεροκάματο δουλεύουμε? Έχω βάλει και κανόνες του τύπου να μην μπορεί να έχει κανείς ταχύτητα σύνδεσης πάνω από 2 mbps και δίνω μέγιστο συνολικό bandwidth 10mbps και έτσι και εγώ έχω πάντα internet και όλοι οι γείτονες μου για βασική χρήση. Προφανώς, δεν παίζεις multiplayer fps...
MitsakosGR Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, rofl είπε θες να μου δειξεις καποιο νομο που να λεει για την υποχρεωση μας να κλειδωνουμε το wifi και να επιτηρουμε την κινηση? γιατι εγω εδωσα αυτο. κι αν το googleαρεις θα βρεις κι αλλα. https://www.ispreview.co.uk/index.php/2016/03/eu-court-says-public-wifi-networks-not-liable-internet-piracy.html οσο για τα χοντρα εγκληματικα περιστατικα που επεμβαινει η διωξη στην ελλαδα, και μπορει να εχεις κανα τρεξιμο απο κατι τετοιο,ποσες ειναι 10-20 το χρονο? για δωσε την πιθανοτητα οποτε? εντελως απλοικα, 1 στα 10/20000000? μικροτερη μαλλον... περισσοτερο πιθανο ειναι να πιασει το τζοκερ και να σε καβατζωσει. κλασικη τρομολαγνεια επιπεδου ινσομνια.... προφανως τρολαρα με το fon και δεν το θεωρω θεμα ασφαλειας. Στην Ελλάδα δεν έχεις υποχρέωση να κλειδώνεις το wifi σου. Το άρθρο που αναφέρεις αναφέρεται ξεκάθαρα σε "Open - Free WiFi Networks". Όταν κάποιος σου ζητάει τον κωδικό, δεν μπορεί να θεωρηθεί open - free. Αν το αφήσεις εντελώς ανοιχτό δεν ξέρω τι ισχύει, ειδικά χωρίς "όρους χρήσης". Τώρα για τις πιθανότητες, δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Αν θέλεις να παίζεις με τις πιθανότητες μπορείς να κάθεσαι στην καταιγίδα μέσα στη θάλασσα. Πολύ μικρές οι πιθανότητες... Δεν είναι "τρομολαγνεία", είναι απλά η άποψή μου για το θέμα και για αυτούς ακριβώς τους λόγους δεν θα έδινα σε κανέναν τον κωδικό του wifi, επειδή έχω δει τέτοια περιστατικά, και απλά αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα από άτομα που δεν το περίμενες ποτέ... Για το "προφανώς" τρολάρισμα, συγγνώμη, αλλά δεν το κατάλαβα... 1
xgol Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Απορω που δεν αναφερει κανενας το ενδεχομενο (που απ οτι μου είπατε είναι υπαρκτο) να εχει καποιος προσβαση και να λαμβανει πληροφοριες απο τις υπολοιπες συσκευες, ιστορικό, ενδεχομένως καποια pin κτλ. Φανταζει πολυ πιο πιθανο να συμβει αν υπάρχουν οι γνωσεις.
MitsakosGR Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) διπλό ποστ Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από MitsakosGR
CheOnWeb Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 5 minutes ago, xgol said: Απορω που δεν αναφερει κανενας το ενδεχομενο (που απ οτι μου είπατε είναι υπαρκτο) να εχει καποιος προσβαση και να λαμβανει πληροφοριες απο τις υπολοιπες συσκευες, ιστορικό, ενδεχομένως καποια pin κτλ. Φανταζει πολυ πιο πιθανο να συμβει αν υπάρχουν οι γνωσεις. Αν μπορούσε να το κάνει αυτό (ειδικά σε χωριστό SSID) δεν θα χρειαζόταν καν το password. θα είχε μπει ήδη! Εγώ θα του έλεγα (αν μου περίσσευαν 2mbps), να πάρει ένα router (ή ό,τι άλλο τον εξυπηρετεί), και να πληρώσει και τον τεχνικό να τα ρυθμίσει ώστε να μην έχω προβλήματα. 1
nightwalker1990 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 18 ώρες πριν, Tenshi είπε Να βάλεις ένα ράουτερ να εκπέμπει χωρίς να είναι στην πρίζα του τηλεφώνου. SSID: "dorean internet gia olous!!!11enaena" Εγώ λέω να μην έχει καν Ρούτερ 😂 18 ώρες πριν, xgol είπε Long story short, συνεβη αυτο που γραφει ο τιτλος. Ο γειτονας: Α) Μολις μετακόμισε, δεν τον ξέρουμε καν. Β) Μιλησε με τους 60χρονους γονεις μου και οχι μαζι μου, οι οποιοι σωστά του είπαν πως θα με ενημερώσουν και θα του απαντήσουν, ενω προσφερθηκαν να τον εξυπηρετησουν αν είναι κάτι επείγον. Γ) Είναι αστυνομικός, φαίνεται οικογενειαρχης, ΑΛΛΑ εγω εχω σαν προσωπικό κριτήριο και αξία να μην κανω ΠΟΤΕ οτι δε θέλω να μου κάνουν. Αντίστροφα, δε θα ζητουσα ΠΟΤΕ wifi απο γειτονα που δεν ξέρω, εδώ μαλλον ούτε απο γνωστό/συγγενη θα ζητούσα. Δε μένω στο σπιτι, αλλα οι γονείς χειρίζονται τις τραπεζικες συναλλαγες, paypal κτλ online, συν οτι είπε πως το χρειαζεται γιατι το δικο του θα συνδεθει σε 6 μηνες (??!! Παιζει κατι τετοιο) και πως το θελει για διασκεδαση. Λοιπον επειδη δε μου αρέσουν καθολου τα παραπάνω, υπάρχουν καποια τιπς για ασφαλεια, πως μπορω να δω τις συνδεδεμενες συσκευές, αν προσπαθεί καποιος να υποκλεψει στοιχεια κτλ? Αλλαξα πριν λιγες μερες το ρουτερ, πηρα ενα asus που ανεβηκε στις προσφορες εδω προσφατα. Στην Wind λόγο μη διαθεσιμότητας δικτύου νέας γραμμής adsl Περίμενα 3 μήνες, πήγα στον οτέ, έμεινα 2 μήνες πλήρωσα πάγια κ τέλη και έβαλα forthnet μέσα σε 4 μέρες.... Εγώ τουλάχιστον αν δεν με ήξεραν στην γειτονιά και ήθελα πρόσβαση για το οτιδήποτε θα έφτιαχνα ένα γλυκό και θα συστηνόμουν, δεν είναι ντροπή αντιθέτως καλή κίνηση ειδικά σε πολυκατοικία η μικρή γειτονιά 1
tz3s Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Εγω θα σου προτεινω να σκεφτεις την στιγμη που θα φας κληση..... 2
adminaros Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν δώσω WiFi σε γείτονα φοιτητή Με την μέθοδο αυτή: θα πληκτρολογηςω εγώ τον κωδικό στο κινητό του και στο ταμπλέτ μια φορά χωρίς να το δει Και να χρησιμοποιεί κανονικά το Ίντερνετ μου θα έχω πρόβλημα να βρει τον κωδικό και να τον βάλει και σε άλλους ? νομιζω ότι στο Android δεν μπορείς να δεις τον κωδικό WiFi πιστεύω ότι καλύπτομαι έτσι , ώστε να κάνω μια καλή πράξη και να είμαι και ήσυχος ότι δεν θα παρασυρθεί να δώσει τον κωδικό και σε άλλους αλλες Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από adminaros
xgol Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 6 λεπτά πριν, tz3s είπε Εγω θα σου προτεινω να σκεφτεις την στιγμη που θα φας κληση..... Θα την πληρώσω. Και θα ζητησω και συγγνωμη. Και ο πατερας κολλητου μου είναι πρωην διοικητής Αστυνομίας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις