Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, unforgiven είπε

Άλλο είπα, άλλο κατάλαβες...

Μια χαρά καταλάβαμε και οι δύο φίλε... Η ουσία είναι πως ο σωστός άνθρωπος, που ΔΕΝ είναι τζαμπατζής-γύφτος, που όντως χρειάζεται μια προσωρινή εξυπηρέτηση, προτείνει ΠΡΩΤΟΣ να πληρώσει για αυτή την εξυπηρέτηση κι επιμένει μάλιστα σε αυτό. Όλα τα υπόλοιπα, είναι να'χουμε να λέμε

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 307
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Volgin είπε

Μια χαρά καταλάβαμε και οι δύο φίλε... Η ουσία είναι πως ο σωστός άνθρωπος, που ΔΕΝ είναι τζαμπατζής-γύφτος, που όντως χρειάζεται μια προσωρινή εξυπηρέτηση, προτείνει ΠΡΩΤΟΣ να πληρώσει για αυτή την εξυπηρέτηση κι επιμένει μάλιστα σε αυτό. Όλα τα υπόλοιπα, είναι να'χουμε να λέμε

Το μόνο που είπα είναι πως τα 500 σε νοίκι δεν είναι καθόλου πολλά, ώστε να χρησιμοποιείται ως απόδειξη για την οικονομική του κατάσταση. Ούτε για Wifi, ούτε για πληρωμές, ούτε για τζαμπατζήδες και γύφτους.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, stormrain είπε

Επισης αποκλειω πως υπαρχει εταιρεια που κανει 6 μηνες να συνδεσει.

Καλά μην ορκίζεσαι. Εγώ έκανα αίτηση να μπει νέα σύνδεση (υπήρχε πριν αλλά την κόψαμε) στο εξοχικό (λίγο μετά το Ξυλόκαστρο), και η γραμμή συνδέθηκε μετά απο 7(!) μήνες....

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι περισσότεροι δεν έχετε διαβάσει καν το νήμα και λέτε τα δικά σας.

Ο αστυνομικός έκανε λόγο για 6 μήνες καθυστέρηση για νέα γραμμή, δεν ειπώθηκε πουθενά ούτε ότι δε σκοπεύει να βάλει δική του γραμμή, ούτε ότι δεν προτίθεται να δώσει δεκάρα.

Μερικοί το θεωρούν απίθανο να μην υπάρχουν ελεύθερες γραμμές. Τόσο γνωρίζουν.

Συνεχίστε εσείς να μιλάτε για τζαμπατζήδες και ρομά.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Το μόνο που είπα είναι πως τα 500 σε νοίκι δεν είναι καθόλου πολλά, ώστε να χρησιμοποιείται ως απόδειξη για την οικονομική του κατάσταση. Ούτε για Wifi, ούτε για πληρωμές, ούτε για τζαμπατζήδες και γύφτους.

τεραστιο ποσο ειναι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όντας καμμένος άσχημα εγω ο ίδιος θα προτείνω και θα επιμείνω να ΜΗΝ δώσεις τον κωδικό σου φίλε μου!

Το να σου γονατίσει την σύνδεση ειναι το λιγότερο.

Το χειρότερο θα είναι να βρεθείς ξαφνικά με ενα περιπολικό έξω απο το σπίτι σου, να συνομιλείς με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και να τρέχεις σε δικαστήρια για χρόνια!

Το οτι η πιθανότητα είναι μικρη πες το σε αυτούς που τους έτυχε...

Επεξ/σία από dimitris_sal
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, phanispal είπε

Οι περισσότεροι δεν έχετε διαβάσει καν το νήμα και λέτε τα δικά σας.

Ο αστυνομικός έκανε λόγο για 6 μήνες καθυστέρηση για νέα γραμμή, δεν ειπώθηκε πουθενά ούτε ότι δε σκοπεύει να βάλει δική του γραμμή, ούτε ότι δεν προτίθεται να δώσει δεκάρα.

Συνεχίστε εσείς να μιλάτε για τζαμπατζήδες και ρομά.

Και εσυ δεν καταλαβαινεις πως 

Α) Σκοπος δεν ειναι να κρίνουμε τον αστυνομικο.

Β) Σκοπος δεν ειναι αν μου προτείνει να πληρωσει, αν του εδινα τον κωδικο δεν θα επαιρνα χρήματα. 

Γ) Η γραμμη δεν αντεχει για τη χρηση που τη θελει (ψυχαγωγια).

Σκοπος ειναι να καταλαβω:

1. Γιατί μου ειπε πως θα κανει 6 μηνες η γραμμη ( ο προηγουμενος ενοικιαστης εφυγε πριν 1 μηνα αν παιζει αυτο καποιο ρολο).

2. Αν μπορει να χα νομικα τρεχαματα αν την εδινα και εκανε κατι παρανομο υποκλοπες κτλ.

3. Αν και τι μπορεί να δει για τις υπολοιπες συσκευες του δικτυου, π.χ. ιστορικό κωδικους κ.α.

Γινεται να επικεντρωθουμε στο 3?

• Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, xgol είπε

Μπα κατακεντρο Λάρισας. 

Εννοειται δε παίζει να δωσω κωδικό. 

Και οντως δε φτανει το bandwidth 

Έλα ρε συμπολίτη.

VDSL έχεις;

Δημοσ.

Φτιάχνεις ένα νέο SSID και του δίνεις 2Mbit  σύνδεση. Ας ειμαστε άνθρωποι! ειδικά από τους παππούδες που και εκεινοι θελουν αλλα 2Mbit. Δηλαδη δεν είναι και τρελό να δωσεις σε καποιον συναθρωπο σου 2mbit από κατι που ουσιαστικα το πετάς.

Δηλαδη εάν αγοράζεις 1 κιλο ψωμι αλλα εσυ τρώς 1 φετα. Το άλλο μερος του ψωμιού μεχρι σημερα το πετάς. Και έρθει κάποιος και σου πει φιλε σε παρακαλω πολύ μην το πετάς αλλα δωσε μου και εμενα λιγο από το ψωμι που πετας. Θα τους πεις ΟΧΙ ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xgol είπε

Β) Σκοπος δεν ειναι αν μου προτείνει να πληρωσει, αν του εδινα τον κωδικο δεν θα επαιρνα χρήματα. 

1. Γιατί μου ειπε πως θα κανει 6 μηνες η γραμμη ( ο προηγουμενος ενοικιαστης εφυγε πριν 1 μηνα αν παιζει αυτο καποιο ρολο).

2. Αν μπορει να χα νομικα τρεχαματα αν την εδινα και εκανε κατι παρανομο υποκλοπες κτλ.

3. Αν και τι μπορεί να δει για τις υπολοιπες συσκευες του δικτυου, π.χ. ιστορικό κωδικους κ.α.

αν δεν αλλαξεις κωδικο στο ρουτερ μπορει. βεβαια δε ξερω αμα μπορει να κανει κατι μ αυτο..

1 λεπτό πριν, Pedalsp είπε

Φτιάχνεις ένα νέο SSID και του δίνεις 2Mbit  σύνδεση. Ας ειμαστε άνθρωποι! ειδικά από τους παππούδες που και εκεινοι θελουν αλλα 2Mbit. Δηλαδη δεν είναι και τρελό να δωσεις σε καποιον συναθρωπο σου 2mbit από κατι που ουσιαστικα το πετάς.

Δηλαδη εάν αγοράζεις 1 κιλο ψωμι αλλα εσυ τρώς 1 φετα. Το άλλο μερος του ψωμιού μεχρι σημερα το πετάς. Και έρθει κάποιος και σου πει φιλε σε παρακαλω πολύ μην το πετάς αλλα δωσε μου και εμενα λιγο από το ψωμι που πετας. Θα τους πεις ΟΧΙ ;

δεν διαβασες καν το θεμα, οι παππουδες το τερματιζουν και θελουν παραπανω :P

Δημοσ.

Ακόμα τρέχει αυτό το τόπικ; lol

Εγώ πάντως να πω πως έχετε πέσει να τον φάτε τον "άγνωστο" γείτονα, λες και χτύπησε και ζήτησε ίντερνετ κάποιος άσχετος περαστικός!

Λέει ο TS πως ανοίγει το θέμα για να μάθει για την "ασφάλεια" αλλά κάνει full profiling του γείτονα.

Τι σημαίνει είναι "άγνωστος" σε "οικογενειακή" πολυκατοικία 6 διαμερισμάτων; Σε Airbnb μπήκε; Είναι απλά καινούριος.
Τι σημαίνει "φαίνεται" οικογενειάρχης; (έχει γυναίκα-παιδιά ή όχι; τα κρύβει;)
Γιατί ο TS τονίζει πως μίλησε στους γονείς του κι όχι σε αυτόν, σα να τον απέφυγε; Χαζό εώς απελπισμένο ακούγεται εκ μέρους του γείτονα καθώς σε σπίτι που ζουν και μεγάλοι και νέοι ανθρώποι το πιθανότερο είναι να κάνει κουμάντο ο νέος (αν υποθέσουμε πως το έκανε επίτηδες, κάνοντας δηλαδή λίγο stalking και ξέρoντας πως λείπει ο TS)
Στην τελική ήταν μάλλον ειλικρινής και είπε πως χρησιμοποιεί το internet και για ψυχαγωγία (ποιος έχει internet και δεν μπαίνει έστω YouTube δηλαδή; παίζει να έχει και παιδιά οπότε.. you know...)
Τι σχέση έχουν επίσης τα τετραγωνικά και το νοίκι; (δεν θεωρείται και ακριβό για οικογένεια btw)
4G έχει καλό στην περιοχή που είναι το σπίτι;
Μήπως απλά ο TS δεν γουστάρει που είναι αστυνομικός;

Είχα γράψει και νωρίτερα, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, πως ο TS θα μπορούσε να του ζητήσει τα στοιχεία του για να του δώσει πρόσβαση στο ίντερνετ (αν υπάρχει τέτοια ανησυχία για παράνομες δραστηριότητες) και να θέσει και όρους τύπου "μόνο λίγες συσκευές, αν το δίνεις και στους επισκέπτες σου θα στο κόψω".

Ναι, υπάρχουν λαμόγια και κουτοπόνηροι που θα προσπαθήσουν να σου φάνε όσο μπορούν αλλά με αυτή τη υπόθεση ξεκινάς την σχέση σου με έναν νέο γείτονα;

Για τα τεχνικά και περί ασφάλειας έχουν απαντήσει κι άλλοι, μόνο σε guest network με κόφτη, συγκεκριμένα mac address κτλ. και το νέο ASUS ρούτερ μάλλον τα παρέχει αυτά.
Αν δεν το χεις να κάνεις τέτοιες ρυθμίσεις, δεν δίνεις.
Αν δεν το χεις να κάνεις τέτοιες ρυθμίσεις, τι ακριβώς θες να μάθεις περί ασφάλειας; Μη τυχόν και σου χακάρει το ρούτερ; Μην αφήνεις το default password, όποιο και να είναι το ρούτερ. Case closed.

Γενικά, είναι μη σου τύχει και βρεθείς σε σπίτι χωρίς γραμμή και πέσεις στην ανάγκη κάποιου άλλου γιατί απ' ό,τι βλέπουμε παίζει να σου κολλήσει και καμιά περίεργη ρετσινιά!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dkstopo είπε

Θες να μας πεις σε κάποιο νέο θέμα που θα δημιουργήσεις πως το έκανες αυτό? 

Ας φτιάξει κάποιος μια ψηφοφορία για το τι είδους νόμιμη σύνδεση χρησιμοποιούμε.... Πολύ γέλιο. 

Το ote wifi Phone με χει σώσει κυριολεκτικά. Και δεν υπάρχει πρόβλημα για τον κάτοχο της γραμμής μιας και φαίνεται ποιος χρησιμοποιεί τη σύνδεση... Οπότε όποιος έχει ΟΤΕ ας το ανοίξει.

με το draytek router είναι πανεύκολο να γίνει αυτό που έγραψα. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, xgol είπε

Δεν αναφερόμουν σε σένα προφανώς. Τα Α/Β/Γ τα καταλαβαίνω, εγώ τουλάχιστον.

Απλά, δε μιλάμε μόνο για τη δική σου περίπτωση αλλά γενικότερα.

1. Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Το πιθανότερο είναι να στο είπε επειδή έτσι του είπε η εταιρεία στην οποία απευθύνθηκε. Μπορεί να είναι και μούφα, πάντως απίθανο δεν είναι.

2. Δε γνωρίζω. Βάσει όσων έχω διαβάσει εδώ, μάλλον ναι, αλλά ίσως έβγαζες άκρη. Μακριά από μας βέβαια.

3. Δε γνωρίζω, ας απαντήσουν οι σχετικοί. Θεωρώ ότι ο μέσος χρήστης δε μπορεί να δει τίποτα. Ο σούπερ ντούπερ χάκερ δεν ξέρω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Ακόμα τρέχει αυτό το τόπικ; lol

Εγώ πάντως να πω πως έχετε πέσει να τον φάτε τον "άγνωστο" γείτονα, λες και χτύπησε και ζήτησε ίντερνετ κάποιος άσχετος περαστικός!

Λέει ο TS πως ανοίγει το θέμα για να μάθει για την "ασφάλεια" αλλά κάνει full profiling του γείτονα.

Τι σημαίνει είναι "άγνωστος" σε "οικογενειακή" πολυκατοικία 6 διαμερισμάτων; Σε Airbnb μπήκε; Είναι απλά καινούριος.
Τι σημαίνει "φαίνεται" οικογενειάρχης; (έχει γυναίκα-παιδιά ή όχι; τα κρύβει;)
Γιατί ο TS τονίζει πως μίλησε στους γονείς του κι όχι σε αυτόν, σα να τον απέφυγε; Χαζό εώς απελπισμένο ακούγεται εκ μέρους του γείτονα καθώς σε σπίτι που ζουν και μεγάλοι και νέοι ανθρώποι το πιθανότερο είναι να κάνει κουμάντο ο νέος (αν υποθέσουμε πως το έκανε επίτηδες, κάνοντας δηλαδή λίγο stalking και ξέρoντας πως λείπει ο TS)
Στην τελική ήταν μάλλον ειλικρινής και είπε πως χρησιμοποιεί το internet και για ψυχαγωγία (ποιος έχει internet και δεν μπαίνει έστω YouTube δηλαδή; παίζει να έχει και παιδιά οπότε.. you know...)
Τι σχέση έχουν επίσης τα τετραγωνικά και το νοίκι; (δεν θεωρείται και ακριβό για οικογένεια btw)
4G έχει καλό στην περιοχή που είναι το σπίτι;
Μήπως απλά ο TS δεν γουστάρει που είναι αστυνομικός;

Είχα γράψει και νωρίτερα, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, πως ο TS θα μπορούσε να του ζητήσει τα στοιχεία του για να του δώσει πρόσβαση στο ίντερνετ (αν υπάρχει τέτοια ανησυχία για παράνομες δραστηριότητες) και να θέσει και όρους τύπου "μόνο λίγες συσκευές, αν το δίνεις και στους επισκέπτες σου θα στο κόψω".

Ναι, υπάρχουν λαμόγια και κουτοπόνηροι που θα προσπαθήσουν να σου φάνε όσο μπορούν αλλά με αυτή τη υπόθεση ξεκινάς την σχέση σου με έναν νέο γείτονα;

Για τα τεχνικά και περί ασφάλειας έχουν απαντήσει κι άλλοι, μόνο σε guest network με κόφτη, συγκεκριμένα mac address κτλ. και το νέο ASUS ρούτερ μάλλον τα παρέχει αυτά.
Αν δεν το χεις να κάνεις τέτοιες ρυθμίσεις, δεν δίνεις.
Αν δεν το χεις να κάνεις τέτοιες ρυθμίσεις, τι ακριβώς θες να μάθεις περί ασφάλειας; Μη τυχόν και σου χακάρει το ρούτερ; Μην αφήνεις το default password, όποιο και να είναι το ρούτερ. Case closed.

Γενικά, είναι μη σου τύχει και βρεθείς σε σπίτι χωρίς γραμμή και πέσεις στην ανάγκη κάποιου άλλου γιατί απ' ό,τι βλέπουμε παίζει να σου κολλήσει και καμιά περίεργη ρετσινιά!

σορρυ που βγαινω λιγο οφφ.. ρε παιδες, με μισθους του 500ικου σας φαινονται λιγα τα 500 ευρω νοικι, και μαλιστα για οικογενεια? με το 500ικο που απομενει τι θα πρωτοπληρωσετε δηλαδη?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...