Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από την στιγμή που έχεις ενδοιασμούς-προβληματισμούς, βάσιμους ή μη, η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρα όχι.

Εμένα όταν μου το είχε ζητήσει άσχετη παντελώς φρέσκια γειτόνισσα, της είπα ευγενικά οτι δυστυχώς το χρειάζομαι για δουλειά και μου το πληρώνει η εταιρεία μου και θα έχω θέμα. 

Μόνο έτσι κατανόησε πλήρως.

Μην ζορίζεσαι να κάνεις το καλό.  Απλά μην το κάνεις. Έχεις πολύ περισσότερα να κερδίσεις από το κάνεις ένα αμφιβόλου χατήρι σε έναν άγνωστο μόνο και μόνο για την βολή του.

• Απαντ. 307
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, MitsakosGR είπε

Δεν ισχύει αυτό. Αν το αυτοκίνητο δεν το έχεις δηλώσει ως κλεμμένο, μια χαρά θα σε τραβάνε.

Επίσης τα router του OTE δεν έχουν Free WiFi. Είναι "free" για τους συνδρομητές του ΟΤΕ με ενεργοποιημένο WiFi Fon. Για να συνδεθείς σε ένα τέτοιο δίκτυο πρέπει να βάλεις τα προσωπικά σου στοιχεία, αυτά που σου έδωσε ο ΟΤΕ για σε ταυτοποιήσει, και χρησιμοποιεί διαφορετικό VLAN που είναι μόνο για εσένα. Άρα δεν έχει πρόσβαση στο δίκτυο με τους υπόλοιπους και ταυτοποιείται μοναδικά για οτιδήποτε κάνει μέσα από τη σύνδεσή σου.

Για εμένα το όλο θέμα είναι καθαρά θέμα ασφάλειας. Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνει (μπορεί να είναι και στη ΔΔΗΕ) αλλά τι γνώσεις έχει και ότι ακόμα και χωρίς γνώσεις μπορεί να βρει εύκολα προγραμματάκια που κάνουν διάφορα θέματα. Και ακόμα και αν δεν το κάνει για να κάνει ζημιά σε εσένα, μπορεί να ανεβάζει οτιδήποτε στο Internet (πχ πορνογραφικό περιεχόμενο) και να στοχοποιηθείς εσύ σαν ιδιοκτήτης της γραμμής. Και άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!

Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να εξηγεις 200 φορες τα αυτονοητα.Αφιερωμενο σε καποιους που εκαναν την ταυτιση wifi Fon και free wifi και την αφεση ευθυνων.

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, MitsakosGR είπε

Δεν ισχύει αυτό. Αν το αυτοκίνητο δεν το έχεις δηλώσει ως κλεμμένο, μια χαρά θα σε τραβάνε.

Επίσης τα router του OTE δεν έχουν Free WiFi. Είναι "free" για τους συνδρομητές του ΟΤΕ με ενεργοποιημένο WiFi Fon. Για να συνδεθείς σε ένα τέτοιο δίκτυο πρέπει να βάλεις τα προσωπικά σου στοιχεία, αυτά που σου έδωσε ο ΟΤΕ για σε ταυτοποιήσει, και χρησιμοποιεί διαφορετικό VLAN που είναι μόνο για εσένα. Άρα δεν έχει πρόσβαση στο δίκτυο με τους υπόλοιπους και ταυτοποιείται μοναδικά για οτιδήποτε κάνει μέσα από τη σύνδεσή σου.

Για εμένα το όλο θέμα είναι καθαρά θέμα ασφάλειας. Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνει (μπορεί να είναι και στη ΔΔΗΕ) αλλά τι γνώσεις έχει και ότι ακόμα και χωρίς γνώσεις μπορεί να βρει εύκολα προγραμματάκια που κάνουν διάφορα θέματα. Και ακόμα και αν δεν το κάνει για να κάνει ζημιά σε εσένα, μπορεί να ανεβάζει οτιδήποτε στο Internet (πχ πορνογραφικό περιεχόμενο) και να στοχοποιηθείς εσύ σαν ιδιοκτήτης της γραμμής. Και άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!

θες να μου δειξεις καποιο νομο που να λεει για την υποχρεωση μας να κλειδωνουμε το wifi και να επιτηρουμε την κινηση?

γιατι εγω εδωσα αυτο. κι αν το googleαρεις θα βρεις κι αλλα.

https://www.ispreview.co.uk/index.php/2016/03/eu-court-says-public-wifi-networks-not-liable-internet-piracy.html

οσο για τα χοντρα εγκληματικα περιστατικα που επεμβαινει η διωξη στην ελλαδα, και μπορει να εχεις κανα τρεξιμο απο κατι τετοιο,ποσες ειναι 10-20 το χρονο?

για δωσε την πιθανοτητα οποτε? εντελως απλοικα, 1 στα 10/20000000? μικροτερη μαλλον...

περισσοτερο πιθανο ειναι να πιασει το τζοκερ και να σε καβατζωσει.

κλασικη τρομολαγνεια επιπεδου ινσομνια....

προφανως τρολαρα με το fon και δεν το θεωρω θεμα ασφαλειας. 

Επεξ/σία από rofl
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

Θέλω κι εγώ έναν μήνα τσάμπα στα 200mbps! 😂

Πρόσεξε δε ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή μπορεί να χρειαστείς κάποια στιγμή, τεσπά γείτονας είναι και όπως με θεό και ο γείτονα να τα έχουμε καλά

Δημοσ.

Έχοντας διαβάσει σημαντικό μέρος του νήματος είναι εντυπωσιακό το ποσό παρανοϊκοί έχουμε γίνει. Δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε εκείνο που δεν μας νοιάζει ... αρκεί να μην το έχει ο αλλος!

Φοβερό... Πέραν των εύκολων ρυθμίσεων για την ασφάλεια (ακόμα και παιδικό πορνο να βλέπει φαίνεται η mac id του pc, οπότε where's the problem?!? ) και την κατοχύρωση του δικού σου bandwith, ειλικρινά απορώ με την ομαδική κοινωνική κακεντρεχεια που μας κάνει απροβληματιστα να προβάλουμε στους άλλους οτιδήποτε κακό έχουμε στο μυαλό μας καθώς και την τεράστια δυσκολία που έχουμε να μπούμε στη θέση του. .. ξενου. 

Είμαστε λοιπόν γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων..... (βλ. Ξενιος Δίας). 

Ελάχιστοι μόνο είπαν πως ίσως να βρεθούμε και εμείς στη θέση του και να θέλαμε κάποιον να σκεφτεί τη δυσκολία μας. 

Πραγματικά εντυπωσιακό! 🤔

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Geo4ever είπε

Πρόσεξε δε ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή μπορεί να χρειαστείς κάποια στιγμή, τεσπά γείτονας είναι και όπως με θεό και ο γείτονα να τα έχουμε καλά

αρα να μη πιστευω οτι υπαρχουν γειτονες? :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε

Έχοντας διαβάσει σημαντικό μέρος του νήματος είναι εντυπωσιακό το ποσό παρανοϊκοί έχουμε γίνει. Δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε εκείνο που δεν μας νοιάζει ... αρκεί να μην το έχει ο αλλος!

Φοβερό... Πέραν των εύκολων ρυθμίσεων για την ασφάλεια (ακόμα και παιδικό πορνο να βλέπει φαίνεται η mac id του pc, οπότε where's the problem?!? ) και την κατοχύρωση του δικού σου bandwith, ειλικρινά απορώ με την ομαδική κοινωνική κακεντρεχεια που μας κάνει απροβληματιστα να προβάλουμε στους άλλους οτιδήποτε κακό έχουμε στο μυαλό μας καθώς και την τεράστια δυσκολία που έχουμε να μπούμε στη θέση του. .. ξενου. 

Είμαστε λοιπόν γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων..... (βλ. Ξενιος Δίας). 

Ελάχιστοι μόνο είπαν πως ίσως να βρεθούμε και εμείς στη θέση του και να θέλαμε κάποιον να σκεφτεί τη δυσκολία μας. 

Πραγματικά εντυπωσιακό! 🤔

Όμως κι εσύ είσαι καχύποπτος με την σειρά σου, απέναντι στις απαντήσεις που διαβάζεις.

Εγώ βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία εδώ θα ήταν απείρως θετικότερη αν δεν είχε ζητήσει μισό έτος wifi. H διάρκεια του χρόνου είναι που προκαλεί την επιφύλαξη, μιας και το 99,999% όσων διάβασαν το μήνυμα χρειάστηκαν.... πολύ πολύ λιγότερο από έξι μήνες για νέα σύνδεση.

Επεξ/σία από gendry
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gendry είπε

Kι εσύ είσαι καχύποπτος με την σειρά σου.

Εγώ ποντάρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία εδώ θα ήταν απείρως θετικότερη αν δεν είχε ζητήσει μισό χρόνο wifi. H διάρκεια του χρόνου είναι που προκαλεί την επιφύλαξη.

Και από που κατάλαβες ότι είμαι καχύποπτος; 

Δημοσ.
9 minutes ago, Geo4ever said:

Μαζί σου. Το 200 mbps σχολίασα, προφανώς εννοούσες kbps. :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chessplayer-alexis είπε

Και από που κατάλαβες ότι είμαι καχύποπτος; 

Από την κακεντρέχεια που καταλογίζεις σε όσους είναι αρνητικοί.

Γιατί δεν κάνεις ένα πείραμα; Σε ενάμισο χρόνο, όταν έχει ξεχαστεί το thread αυτό, σήκωσε μια όμοια ανάρτηση, που να ζητάει όμως ένα μήνα wifi. Και δες πόσο θα διαφέρουν οι απαντήσεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gendry είπε

Όμως κι εσύ είσαι καχύποπτος με την σειρά σου, απέναντι στις απαντήσεις που διαβάζεις.

Εγώ βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία εδώ θα ήταν απείρως θετικότερη αν δεν είχε ζητήσει μισό έτος wifi. H διάρκεια του χρόνου είναι που προκαλεί την επιφύλαξη, μιας και το 99,999% όσων διάβασαν το μήνυμα χρειάστηκαν.... πολύ πολύ λιγότερο από έξι μήνες για νέα σύνδεση.

Βέβαια "παράνομες πράξεις" μπορεί να κάνει κάποιος και σε μια βδομάδα ή 15 μέρες, δε χρείαζεται 6 μήνες :P

Συμφωνώ μαζί σου ότι το περίεργο στο αίτημα είναι η χρονική διάρκεια, όμως οι περισσότεροι από ότι είδες δε στάθηκαν σε αυτό 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Πες του ο λογαριασμός μισός μισός, παρε προκαταβολή και δωσε τον κωδικό, αν τον επομενο μηνα δεν πληρώσει αλλαξε κωδικό

Αυτό αρκεί, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το ζήτημα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Βέβαια "παράνομες πράξεις" μπορεί να κάνει κάποιος και σε μια βδομάδα ή 15 μέρες, δε χρείαζεται 6 μήνες :P

Συμφωνώ μαζί σου ότι το περίεργο στο αίτημα είναι η χρονική διάρκεια, όμως οι περισσότεροι από ότι είδες δε στάθηκαν σε αυτό 

Γενικά αυτό με ένα περιορισμένο guest δίκτυο -αν κανείς έχει το κατάλληλο ρούτερ- αντιμετωπίζεται.

Προσωπικά θα έδινα για λίγο καιρό μέχρι να γίνει η σύνδεση, ή και για μεγάλο διάστημα αν είχε κάποιος οικονομική ανάγκη (χωρίς σταθερή δουλειά, κλπ)

Εδώ έχουμε κάποιον που νοικιάζει 500 ευρώ το μήνα διαμέρισμα και ζητάει 6 μήνες wifi. Ε δεν το θεωρώ κακεντρέχεια να είναι η πρώτη σκέψη "γύφτος;".

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Προσωπικά δεν ξέρω αν ζήτησε 6 μηνες και δε με νοιάζει τόσο αυτό. 

Εννοείται οτι δε μπορεί να βάλει κανέναν όρο από τη στιγμή που ζητάει χάρη!

Αν κρίνει ότι ο ίδιος είναι κατοχυρωμένο μπορεί να δώσει όσο θέλει και για όσο θέλει. 

Το σχόλιό μου έχει να κάνει με την καχύποπτη στάση του πλήθους. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chessplayer-alexis είπε

Προσωπικά δεν ξέρω αν ζήτησε 6 μηνες και δε με νοιάζει τόσο αυτό. 

Το σχόλιό μου έχει να κάνει με την καχύποπτη στάση του πλήθους. 

Ναι αλλά όταν η καχυποψία προέρχεται ακριβώς από αυτό που προσπερνάς... ίσως κάνεις λάθος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...