christakos07 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 44 λεπτά πριν, chsam είπε Καλο ειναι τα ματακια μας να τα χρησιμοποιουμε για να διαβαζουμε οτι γραφουν οι αλλοι, οπως το γραφουν(στον γραπτο λογο οι απαραιτητοι "τονισμοι"με κεφαλαια) .Μια ερωτηση....εσυ εχεις κωδικο στην συνδεση σου και αν ναι...γιατι δεν το κανεις free αφου εισαι απο τους large; Μίλησα κάπου για ελεύθερο wi-fi ; Έχω δώσει πρόσβαση και αμφίδρομα έχω ζητήσει. Είναι πολύ απλή η απάντηση. Αν δεν τίθεται θέμα bw, δίνεις για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τώρα παραμύθια περί δράκων και νεραιδών είναι περιττά. Α και τζιμάνια μου το μεγάλο ζήτημα είναι αν διακινείς υλικό "παράνομο", όπως λέτε. 1
rofl Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, chsam είπε Φιλαρακι δεν αγχωνομαι ουτε προσβαλλομαι....αλλα τοση ωρα λεμε οτι οι γονεις του εχουν περιορισμενη ταχυτητα, κανουν χρηση streaming services και οι ιδιοι, ο ανθρωπος (δεν ξερω ποσο γνωστης ειναι για να επιβαλλει και περιορισμους) δεν μενει καν μαζι τους....δηλαδη (επειδη το εχω ζησει) θα πρεπει να τρεχει καθε φορα που δημιουργειται προβλημα επειδη ο γειτονας θελει τζαμπα ιντερνετ, ο οποιος ξαναλεμε δεν εχει κ οικονομικο προβλημα;;καλη ξεκουραση κιολας. επειδη εχω δουλεψει καποτε παλια σε support παροχου, εχω δει αρκετες περιπτωσεις ανθρωπων που δεν ειχαν τηλεφωνο και internet για μηνες λογω ελλειψης καλωδιου. σε καποιες περιοχες υπαρχει λιστα αναμονης. ειναι αρκετα πιο συχνο φαινομενο απο οτι ισως νομιζεις. γιαυτο ισως το βλεπω με μεγαλυτερη ευαισθησια. δεν γνωριζω αν αφορα τη συγκεκριμενη περιπτωση η οχι Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από rofl 1
chek2fire Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 ειχε τύχη και σε μένα και του έφτιαξα δικό του εσωτερικό δίκτυο απόκομένο από το δικό μου με log file μην κάνει καμία μλκ ώστε να έχω και αποδείξεις και του όρισα και ένα μικρό μέρος upload download.
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Θα τον εδινα αν ηθελε μονο για λιγες μερες που πιθανον χρειαζοντε για να βαλει το δικο του αν μετακομισε πολύ πολύ προσφατα . 1
sunlight2030 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 11 ώρες πριν, xgol είπε Long story short, συνεβη αυτο που γραφει ο τιτλος. Ο γειτονας: Α) Μολις μετακόμισε, δεν τον ξέρουμε καν. Β) Μιλησε με τους 60χρονους γονεις μου και οχι μαζι μου, οι οποιοι σωστά του είπαν πως θα με ενημερώσουν και θα του απαντήσουν, ενω προσφερθηκαν να τον εξυπηρετησουν αν είναι κάτι επείγον. Γ) Είναι αστυνομικός, φαίνεται οικογενειαρχης, ΑΛΛΑ εγω εχω σαν προσωπικό κριτήριο και αξία να μην κανω ΠΟΤΕ οτι δε θέλω να μου κάνουν. Αντίστροφα, δε θα ζητουσα ΠΟΤΕ wifi απο γειτονα που δεν ξέρω, εδώ μαλλον ούτε απο γνωστό/συγγενη θα ζητούσα. Δε μένω στο σπιτι, αλλα οι γονείς χειρίζονται τις τραπεζικες συναλλαγες, paypal κτλ online, συν οτι είπε πως το χρειαζεται γιατι το δικο του θα συνδεθει σε 6 μηνες (??!! Παιζει κατι τετοιο) και πως το θελει για διασκεδαση. Λοιπον επειδη δε μου αρέσουν καθολου τα παραπάνω, υπάρχουν καποια τιπς για ασφαλεια, πως μπορω να δω τις συνδεδεμενες συσκευές, αν προσπαθεί καποιος να υποκλεψει στοιχεια κτλ? Αλλαξα πριν λιγες μερες το ρουτερ, πηρα ενα asus που ανεβηκε στις προσφορες εδω προσφατα. Δεν το δίνεις σε κανένα στο κάτω κάτω μισθωτός ειναι ας βαλει δικό του, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα κατεβάζει ο οποιοδήποτε
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Παλαιοτερα ημουν ο νεος γειτονας στην πολυκατοικια και μολις μου ειχε ερθει η adsl. Η 60χρονη γειτονισα ζητησε για τον γιο της που ερχοταν για λγες μερες αν μπορω να του δωσω κωδικο internet. Της ειπα για μια συσκευη κατα τη διαρκεια της ημερας επειδη λειπω στη δουλεια. Απο την πρωτη μερα η συνδεση ξεκινησε να σερνεται και ειδικα το βραδυ που επεστρεψα. Ειδα στο log του router οτι υπηρχαν 5 συνδεδεμενες συσκευες περαν του φορητου υπολογιστη μου. Η γειτονισα ειχε διαδωσει τον κωδικο μου και στις φιλες της στην πολυκατοικια. Επιτοπου αλλαξα τον κωδικο προσβασης στο wifi και τους πεταξα ολους εξω. Την επομενη μερα της το ειπα οτι το βραδυ που επρεπε να κατεβασω καποια mails με μεγαλα attachments δεν μπορουσα να το κανω και πλεον δεν μπορουσα να την εξυπηρετησω.
dkstopo Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, chek2fire είπε ειχε τύχη και σε μένα και του έφτιαξα δικό του εσωτερικό δίκτυο απόκομένο από το δικό μου με log file μην κάνει καμία μλκ ώστε να έχω και αποδείξεις και του όρισα και ένα μικρό μέρος upload download. Θες να μας πεις σε κάποιο νέο θέμα που θα δημιουργήσεις πως το έκανες αυτό? Ας φτιάξει κάποιος μια ψηφοφορία για το τι είδους νόμιμη σύνδεση χρησιμοποιούμε.... Πολύ γέλιο. Το ote wifi Phone με χει σώσει κυριολεκτικά. Και δεν υπάρχει πρόβλημα για τον κάτοχο της γραμμής μιας και φαίνεται ποιος χρησιμοποιεί τη σύνδεση... Οπότε όποιος έχει ΟΤΕ ας το ανοίξει.
pontez2 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Για μερικές ημέρες έχω δωσει κι εγω τον κωδικό μου σε γείτονα που μόλις είχε έρθει. Δεν ειχα κανένα πρόβλημα. Το έχω κάνει κι εγω. Για μονιμα δε παίζει. 1
phanispal Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Το έχουμε κάνει Μεσανατολικό και Κυπριακό μαζί. Είναι απλό: κάποιοι έχουν μοιραστεί, μοιράζονται και θα μοιράζονται το δικό τους. Οι υπόλοιποι όχι. 3
dimtsef Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) λοιπον, πες του να αγοράσει ένα microtik πχ και να το συνδέσεις στο σπίτι σου εσύ το οποίο θα μοιράζει το bandwidth στη μέση. Όσον αφορά τη συνδρομή πές του να την πληρώνετε μισή μισή. Και αυτός δε θα χρεωθεί με συμβόλαια τέλη ενεργοποίησης κτλπ και εσύ θα έχεις 50% έκπτωση στο τηλέφωνό σου. Όλα αυτά με προυπόθεση ότι υπάρχει αρκετό bandwith. Και όσον αφορά το παράνομο υλικό μπορείς να βάλεις ένα συστημάτκι βλέπε Pihole και να κόβει σε επίπεδο κεντρικής παροχής όλες τις πορνοσελίδες κτλπ κτλπ Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από dimtsef
Moderators stormrain Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Πλακα πλακα εχει μπει πρόσφατα στο σπίτι των γονιων μου σύνδεση και το εχουν δωσει σε εναν γνωστό τον κωδικό (fine by me για τον συγκεκριμένο), αλλα επειδη ειμαι σίγουρος πως σε 2 μηνες θα το εχουν μάθει ολοι και δεν το ψηνω, ασε που θα παω για Πασχα και φυσικα δε θελω να σέρνομαι, πως μπορω να περιορίσω τις συνδεδεμενες συσκευες σε 3 ή 4 αυστηρά? Επισης πως μπορω να ελέγξω τι γίνεται και ποσοι συνδέονται? Κλασικο router OTE.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Clear your soul, share your wifi. (Με bandwidth limit)
Eliaskat Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 δεν θα δωσεις ψυχη wifi θα δωσεις... αν δεις οτι σε κοβει το κλεινεις και οταν τελειωσεις την δουλεια σου το ξαναανοιγεις το wifi 3
nyne Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Για λιγες μερες πχ 20 με ξεχωριστο ssid κ περιορισμο webfilter/isolate/bandwidth και αν ηταν ευγενικος τοτε πολυ ευχαριστως.Οτιδηποτε αλλο ειναι εκτος συζητησης εκτος αν προκειται για φιλο που κ εκει κατι παρεμφερες θα εκανα,απλα θα ημουν ελαστικοτερος ως προς τη χρηση.Οποιος θελει να εχει ιντερνετ οπως και νερο και ρευμα κ οτιδηποτε αλλο φροντιζει γιάυτο πριν μπει στο σπιτι. 34 λεπτά πριν, stormrain είπε Πλακα πλακα εχει μπει πρόσφατα στο σπίτι των γονιων μου σύνδεση και το εχουν δωσει σε εναν γνωστό τον κωδικό (fine by me για τον συγκεκριμένο), αλλα επειδη ειμαι σίγουρος πως σε 2 μηνες θα το εχουν μάθει ολοι και δεν το ψηνω, ασε που θα παω για Πασχα και φυσικα δε θελω να σέρνομαι, πως μπορω να περιορίσω τις συνδεδεμενες συσκευες σε 3 ή 4 αυστηρά? Επισης πως μπορω να ελέγξω τι γίνεται και ποσοι συνδέονται? Κλασικο router OTE. Θα μπορουσες να δεις τα mac address που ειναι επανω και αν εχει επιλογη το ρουτερ να επιτρεπεις μονο σε αυτα να μπαινουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις