xgol Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Long story short, συνεβη αυτο που γραφει ο τιτλος. Ο γειτονας: Α) Μολις μετακόμισε, δεν τον ξέρουμε καν. Β) Μιλησε με τους 60χρονους γονεις μου και οχι μαζι μου, οι οποιοι σωστά του είπαν πως θα με ενημερώσουν και θα του απαντήσουν, ενω προσφερθηκαν να τον εξυπηρετησουν αν είναι κάτι επείγον. Γ) Είναι αστυνομικός, φαίνεται οικογενειαρχης, ΑΛΛΑ εγω εχω σαν προσωπικό κριτήριο και αξία να μην κανω ΠΟΤΕ οτι δε θέλω να μου κάνουν. Αντίστροφα, δε θα ζητουσα ΠΟΤΕ wifi απο γειτονα που δεν ξέρω, εδώ μαλλον ούτε απο γνωστό/συγγενη θα ζητούσα. Δε μένω στο σπιτι, αλλα οι γονείς χειρίζονται τις τραπεζικες συναλλαγες, paypal κτλ online, συν οτι είπε πως το χρειαζεται γιατι το δικο του θα συνδεθει σε 6 μηνες (??!! Παιζει κατι τετοιο) και πως το θελει για διασκεδαση. Λοιπον επειδη δε μου αρέσουν καθολου τα παραπάνω, υπάρχουν καποια τιπς για ασφαλεια, πως μπορω να δω τις συνδεδεμενες συσκευές, αν προσπαθεί καποιος να υποκλεψει στοιχεια κτλ? Αλλαξα πριν λιγες μερες το ρουτερ, πηρα ενα asus που ανεβηκε στις προσφορες εδω προσφατα. 3
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Ολα τα ρουτερ λενε ποια συσκευη εχει προσβαση η ειχε προσβαση. Μου εχει συμβει και μενα κατι παρομοιο και του ειπα οτι δεν μπορω να δωσω ιντερνετ γιατι πιανω πολυ χαμηλα mbps λογο εγκαταστασης σπιτιου και δεν μπορω να δουλεψω η να δω κατι.Απλο και κατανοητο. 4 1
guido Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Να αρνηθείς απλά το σκέφτηκες; Το ότι είναι αστυνομικός και οικογενειάρχης δεν λέει τίποτα. Αν κάνει κάτι παράνομο τι θα κάνεις; Αν τρώει όλο το bandwidth τι θα κάνεις; Αν μετά το δήθεν εξάμηνο βολευτει για πάντα τι θα κάνεις; Θα του ζητάς τα μισά; Έλεος με τον κάθε beggar. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από guido 28
Tenshi Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Να βάλεις ένα ράουτερ να εκπέμπει χωρίς να είναι στην πρίζα του τηλεφώνου. SSID: "dorean internet gia olous!!!11enaena" 4
Cummins Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 13 λεπτά πριν, xgol είπε Long story short, συνεβη αυτο που γραφει ο τιτλος. Ο γειτονας: Α) Μολις μετακόμισε, δεν τον ξέρουμε καν. Β) Μιλησε με τους 60χρονους γονεις μου και οχι μαζι μου, οι οποιοι σωστά του είπαν πως θα με ενημερώσουν και θα του απαντήσουν, ενω προσφερθηκαν να τον εξυπηρετησουν αν είναι κάτι επείγον. Γ) Είναι αστυνομικός, φαίνεται οικογενειαρχης, ΑΛΛΑ εγω εχω σαν προσωπικό κριτήριο και αξία να μην κανω ΠΟΤΕ οτι δε θέλω να μου κάνουν. Αντίστροφα, δε θα ζητουσα ΠΟΤΕ wifi απο γειτονα που δεν ξέρω, εδώ μαλλον ούτε απο γνωστό/συγγενη θα ζητούσα. Δε μένω στο σπιτι, αλλα οι γονείς χειρίζονται τις τραπεζικες συναλλαγες, paypal κτλ online, συν οτι είπε πως το χρειαζεται γιατι το δικο του θα συνδεθει σε 6 μηνες (??!! Παιζει κατι τετοιο) και πως το θελει για διασκεδαση. Λοιπον επειδη δε μου αρέσουν καθολου τα παραπάνω, υπάρχουν καποια τιπς για ασφαλεια, πως μπορω να δω τις συνδεδεμενες συσκευές, αν προσπαθεί καποιος να υποκλεψει στοιχεια κτλ? Αλλαξα πριν λιγες μερες το ρουτερ, πηρα ενα asus που ανεβηκε στις προσφορες εδω προσφατα. Νοοτροπία δημοσίου, τζαμπατζήδες, ειδικά αυτοί, ρίνγκο... (Εξαιρούνται οι κιμπάρηδες). Όχι να μην τον δώσεις τον κωδικό. Τίθεται και θέμα ασφαλείας, διάβασε για τους κινδύνους που ενέχουν τα free wifi όταν συνδέονται πολλοί άγνωστοι μεταξύ τους. 9
christakos07 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα πάντα είναι κρυπτογραφημένα. Εκτός αυτού, δε νομίζω ότι ο κυρ Αστυνόμος έχει γνώσεις για packet sniffing. Προσωπικά θα του έδινα τον κωδικό για ένα-δύο μήνες και θα του εξηγούσα, ότι υπάρχουν υπηρεσίες streaming στο σπίτι(ακόμη και ψέμα), οπότε θα κάνεις προσωρινά ένα συμβιβασμό. Επίσης αν αναφέρεσαι στo ASUS DSL-N16, υπάρχει η επιλογή guest network, ώστε να κόβεται αυτόματα η πρόσβαση και στο τοπικό σου δίκτυο. Παρέχει και κόφτη ταχύτητας(βάζεις τα όρια που θες). Αν είσαι σε κάποια περίεργη περιοχή, ίσως να μην υπάρχουν διαθέσιμες γραμμές, οπότε μπορεί να στέκει το εξάμηνο που αναφέρει. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από christakos07 8
xgol Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπα κατακεντρο Λάρισας. Εννοειται δε παίζει να δωσω κωδικό. Και οντως δε φτανει το bandwidth Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από xgol
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Μη δεχθεις. Καλη φαση να βοηθας κλπ, αλλα πρεπει να κερδισει ο αλλος την ευνοια, το γεγονος πως μολις μετακομισε και ζητησε κατι τετοιο με βαζει σε σκεψεις. Οχι πως θεωρω οτι θα κανει απαραιτητα abuse, αλλα με το που σκας σε μια πολυκατοικια να ζητας ευκολιες και μαλιστα απο ατομα της ηλικιας που ανεφερεςμ μου φαινεται ιδιαιτερως τζαμπατζιδικη ιδεολογια η οποια μπορει να φερει διαφορα μελλοντικα προβληματα. Αν μαλιστα χτυπησε πορτα και δεν τους πετυχε ξερωγω στο ασανσερ και/ή υπαρχουν νεοτεροι στο κτηριο και δεν απευθυνθηκε σε αυτους, πολλαπλασιασε το παραπανω επι 10. Επισης αποκλειω πως υπαρχει εταιρεια που κανει 6 μηνες να συνδεσει. 17 4
_filippos_ Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 δες εαν το router σου επιτρέπει να ορίσεις guest wifi κ να μειώσεις το bandwidth αρκετά ωστε να σέρνεται κ να γινεται δύσχρηστο 3
margaritagr Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Παντως κάποιοι άνθρωποι ρε παιδι μου έχουν τρελό θράσος. Άκου τωρα, να πας σε αγνώστους και να ζητήσεις τσάμπα Ίντερνετ. Κι όχι για μια βδομάδα ξερω γω αλλα για.... 6 μήνες!!! Το οτι εινΑι χαμηλές οι ταχύτητες ειναι το πιο απλο πράγμα που μπορείς να πεις Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από margaritagr 8 1
JohnConstantine Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Πες του οτι κανεις τρομερο download και οτι σερνεται η γραμμη αμα ντρεπεσαι. Αμα δεν ντρεπεσαι πες του ευθεως "συγγνωμη ρε φιλε αλλα δεν γνωριζομαστε" Πηγαινε στη cosmote αγορασε ενα πακετο με 5 gb 20 ευρω μεχρι να σου ερθει το δικο σου και τελος. Να πεις οτι τον ξερεις καποιο διαστημα και οτι αλλαξε η γραμμη και περιμενει το καινουργιο ναι αλλα οχι ετσι. Ακομα δεν σε ξερω θελω το wifi.Τι εισαι καφετερια; 1
christakos07 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, xgol είπε Μπα κατακεντρο Λάρισας. Εννοειται δε παίζει να δωσω κωδικό. Και οντως δε φτανει το bandwidth Δική σου είναι η τελική επιλογή. Μόλις δοκίμασα από περιέργεια τον κόφτη και παίζει τέλεια. Προσωπικά θα του έδινα για ένα μήνα και τέλος(100KB/s) Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από christakos07 2
panos4tw Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Καποια routers σου δινουν τη δυνατοτητα να σηκωσεις πολλαπλα Wifi π.χ. αυτο που δινει η Wind για τα 50+ mbps, οποτε μπορεις να ση κωσεις ενα SSID μονο γι' αυτον. Οταν μετακομισα, βρηκα στο διπλανο διαμερισμα πρωην συναδελφο. Αφου περασα σχεδον ενα μηνα περιμενοντας να ερθει το ιντερνετ και πληρωνοντας mobile, δεν αντεξα και του ζητησα του wifi και κυριολεκτικα σωθηκα. Πλεον σκεφτομαι οτι αν δω κανα κακομοιρη να μετακομιζει στην πολυκατοικια, θα παω ο ιδιος να του προσφερω το Wifi μου(για κανενα μηνα), γιατι αντιστοιχα θα ηθελα να ειχαν κανει και σε εμενα το ιδιο τις ουκο λιγες φορες που εχω μετακομισει. 20 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις