bobptz Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Έχω σετάρει ένα speedport Entry 2i σαν access point, δηλ χωρίς dhcp. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά πυκνά οι συσκευές δε μπορούνε να συνδεθούνε με το Speedport μέσω wifi. Με ethernet καλώδιο δεν έχουν πρόβλημα. Κάνω reboot στα λαπτοπ και στο speedport και δε δείχνει να βοηθάει. Αυτό που νομίζω ότι τελικά βοηθάει είναι reboot στο ρουτεράκι (ένα TP-Link με OpenWRT). Έχει κάποιος κάποια ιδέα τι να κοιτάξω? Επίσης, έβλεπα τα DNS settings του Speedport. Εκεί που λέει Primary DNS, Secondary DNS τι πρέπει να βάλω?
poulinos Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 a.κλεινεις Ipv4 και ipv6 dhcp.β.θα πρεπει το speedport να ειναι στο ιδιο δικτυο με το tp link.αν το tp link ειναι 192.168.1.1 τοτε το speedport βαλτο 192.168.1.254.επισης το speedport να μην ειναι στο ευρος dhcp του tp link. οτι dns και να βαλεις στο speedport εφοσον παιζει σαν ap απλα δεν υφισταντε.εκτος αν εχεις κανει καποια Lan να παιζει σαν wan On 16/04/2019 at 20:49, bobptz said: Έχω σετάρει ένα speedport Entry 2i σαν access point, δηλ χωρίς dhcp. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά πυκνά οι συσκευές δε μπορούνε να συνδεθούνε με το Speedport μέσω wifi. Με ethernet καλώδιο δεν έχουν πρόβλημα. Κάνω reboot στα λαπτοπ και στο speedport και δε δείχνει να βοηθάει. Αυτό που νομίζω ότι τελικά βοηθάει είναι reboot στο ρουτεράκι (ένα TP-Link με OpenWRT). Έχει κάποιος κάποια ιδέα τι να κοιτάξω? Επίσης, έβλεπα τα DNS settings του Speedport. Εκεί που λέει Primary DNS, Secondary DNS τι πρέπει να βάλω?
bobptz Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 19/4/2019 στις 4:09 ΜΜ, poulinos είπε εκτος αν εχεις κανει καποια Lan να παιζει σαν wan Γι αυτό δεν είμαι σίγουρος. Από που το βλέπω? Τα άλλα είναι σωστά.
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 On 21/04/2019 at 11:08, bobptz said: Γι αυτό δεν είμαι σίγουρος. Από που το βλέπω? Τα άλλα είναι σωστά. αν δεν εχεις πειραξει τιποτα δεν θα εχει γινει wan μονη της.εναλλακτικα απλα τυπικα βαλτο σε αλλη ethernet.
bobptz Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, poulinos είπε αν δεν εχεις πειραξει τιποτα δεν θα εχει γινει wan μονη της.εναλλακτικα απλα τυπικα βαλτο σε αλλη ethernet. Συγνώμη, γίνεται η Ethernet θύρα να είναι WAN? Κι αν ακόμα ήταν έτσι θα δούλευε το setup μου? Διότι τώρα με καλώδιο μια χαρά δουλεύει, στο WiFi είναι που διαπίστωσα πρόβλημα. Στις 14/12/2017 στις 8:58 ΜΜ, jkoukos είπε Σε ένα modem/router (ή αλλιώς DSL router) η WAN θύρα είναι αυτή που συνδέεται η τηλεφωνική γραμμή.
jkoukos Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Σε αρκετά modem/router, μπορεί μία από τιςLAN να ορισθεί ως WAN κι έτσι να λειτουργεί ως απλό ασύρματο router. H No1 LAN του Speedport, μπορεί να παίξει ως WAN. Φυσικά δεν γίνεται αυτόματα, αλλά με κατάλληλη επιλογή στο μενού. Αυτό σου λέει ο poulinos.
bobptz Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, jkoukos είπε H No1 LAN του Speedport, μπορεί να παίξει ως WAN. Φυσικά δεν γίνεται αυτόματα, αλλά με κατάλληλη επιλογή στο μενού. Το έλεγξα, δεν το έχω έτσι. Ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 17 hours ago, bobptz said: Το έλεγξα, δεν το έχω έτσι. Ευχαριστώ! ναι απο Default δεν ειναι wan σε κανεναν εξοπλισμο. On 22/04/2019 at 12:45, bobptz said: Συγνώμη, γίνεται η Ethernet θύρα να είναι WAN? Κι αν ακόμα ήταν έτσι θα δούλευε το setup μου? Διότι τώρα με καλώδιο μια χαρά δουλεύει, στο WiFi είναι που διαπίστωσα πρόβλημα. ναι γινεται γιατι μερικα adsl/vdsl router μπορουν να παιξουν και σαν σκετα router αν θελει ο πελατης.ειτε εχουν ξεχωριστη υποδοχη wan ειτε σε αλλες περιπτωσεις απλα η μια lan γινεται wan.εξαρτατε τον εξοπλισμο. ναι αν συνδεσεις wan με Lan αντι για Lan το lan θα μπορουσε να παιξει παλι.απλα θα ειχες 2 nat και θα επαιζες σαν router και οχι σαν σκετο access point που γινεται συνηθως οταν συνδεεις Lan to lan.
bobptz Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Στις 23/4/2019 στις 1:23 ΜΜ, poulinos είπε μερικα adsl/vdsl router μπορουν να παιξουν και σαν σκετα router αν θελει ο πελατης.ειτε εχουν ξεχωριστη υποδοχη wan ειτε σε αλλες περιπτωσεις απλα η μια lan γινεται wan. Και από την WAN του σκέτου router το συνδέεις πάνω σε κάποιο σκέτο MODEM, σωστά?
jkoukos Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Σε οποιαδήποτε δικτυακή συσκευή παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. 2
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 15 hours ago, bobptz said: Και από την WAN του σκέτου router το συνδέεις πάνω σε κάποιο σκέτο MODEM, σωστά? Στην wan υποδοχη μπορει να συνδεθει οτιδηποτε.Με το οτιδηποτε μπορει να ειναι: ενα adsl/vdsl modem. ενα adsl/vdsl modem router, ενα Modem δορυφορικου, ενα fiber modem /router κτλ. Η wan περιμενει κατι που θα της δωσει Internet σε ethernet υποδοχη και όχι μόνο***. και εχει πολλους τροπους να λειτουργησει. μπορει πχ να κανεις κληση ***pppoe σε ενα adsl modem/router που ειναι bridge ή μπορει να παιξεις dynamic/static,l2tp,pptp κτλ. Σε καποιες περιπτωσεις θα εχεις και Nat πίσω απο την wan Οποτε αν εχεις ηδη ενα Nat απο το adsl modem router θα εχεις μετα 2 Nat. οποτε αυτο που ειπες ειναι μονο η μια περιπτωση. μπορεις απο την wan του σκετου Router να πας σε σκετο Modem αλλα μπορεις και απο την wan του modem/router να πας σε αλλο Modem/router. Απλα στο πρωτο παρακαμπτεις την λειτουργια του Modem
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 27 minutes ago, bobptz said: Ευχαριστώ πολύ. Με ΥΠΕΡ καλύψατε. οτι αλλη απορια εδω ειμαστε:)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα