Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,τον τελευταίο μήνα έχω παρατηρήσει υπερθέρμανση μετά την απλή χρήση του κινητού(λίγο instagram-facebook κ youtube)Ακόμη και όταν φορτίζει "κάιει¨"Επίσης πέφτει σχετικά γρήγορα η μπαταρία,κ δείχνει να οφείλεται εκεί η υπερθέρμανση αφού απο 100% μπορει μετα απο 10 λεπτά να πάει 96% κατευθείαν η όταν κάνω restart να δείχνει 10-15% κάτω.Όταν το βάζω να φορτίσει παίρνει καπου 3-4% μέσα σε δευτερόλεπτα.Το σημείο που καίει προέρχεται απο το σημείο που βρίσκεται η μπαταρία.

Είναι θέμα μπαταρίας η μήπως πλακέτας?

P.S Το κινητό αγοράστηκε Σεπτέμβρη του 18.

P.S2 Έχω παρατηρήσει και ένα μικρό lagg,έχω κάνει κ reset.

Επεξ/σία από Iliaskrs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Iliaskrs said:

έχω κάνει κ reset.

Εννοείς Reset>Erase και Restore as New?

Στα Settings>Battery>Battery Health, τι λέει;

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Εννοείς Reset>Erase και Restore as New?

Στα Settings>Battery>Battery Health, τι λέει;

Ναι αυτό είχα κάνει.Πριν το restore έδειχνε 98% battery health,τώρα δείχνει 96%(έχασε 2% μέσα σε έναν μήνα).Απ' ότι θυμάμαι το θέμα άρχισε ύστερα απο μια μέρα όπου το χα φορτίσει καπου 3-4 φορές,θυμάμαι έπαιζα κάτι heavy παιχνίδια και ενώ το κινητό ήταν λίγο ζεστό το έβαζα κατευθείαν για φόρτιση,αυτό όπως είπα είχε επαναληφθεί 3-4 φορές μέσα σε μια μέρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, Iliaskrs said:

Ναι αυτό είχα κάνει.Πριν το restore έδειχνε 98% battery health,τώρα δείχνει 96%(έχασε 2% μέσα σε έναν μήνα).Απ' ότι θυμάμαι το θέμα άρχισε ύστερα απο μια μέρα όπου το χα φορτίσει καπου 3-4 φορές,θυμάμαι έπαιζα κάτι heavy παιχνίδια και ενώ το κινητό ήταν λίγο ζεστό το έβαζα κατευθείαν για φόρτιση,αυτό όπως είπα είχε επαναληφθεί 3-4 φορές μέσα σε μια μέρα.

Έχω SE 64. Δεν παίζω παιχνίδια και δεν έχω Facebook κλπ Social Media. Κατά τα άλλα θα έλεγα ότι είμαι βαρύς χρήστης. Πολύ radio stream, mails, Dropbox, audio/video, maps κ.α. Επίσης πολύ 4g. Το φορτίζω με κάθε ευκαιρία. Στο γραφείο όταν δουλεύω σπίτι, στο αυτοκίνητο συνεχώς.
96% Health είχα μετά από σχεδόν 26 μήνες. Στους 33 που την άλλαξα είχε πέσει στο 94%. Για αντοχή δεν ξέρω να σου πω αφού, όπως είπα, το φορτίζω συχνά.
Με βάση αυτά, θα έλεγα ότι κάτι δεν πάει καλά με το δικό σου, εκτός αν το σκίζεις και έχεις κάνει πολλούς κύκλους.
Δεν πας μία από iSystem ή Document, αν είσαι Αθήνα;

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Έχω SE 64. Δεν παίζω παιχνίδια και δεν έχω Facebook κλπ Social Media. Κατά τα άλλα θα έλεγα ότι είμαι βαρύς χρήστης. Πολύ radio stream, mails, Dropbox, audio/video, maps κ.α. Επίσης πολύ 4g. Το φορτίζω με κάθε ευκαιρία. Στο γραφείο όταν δουλεύω σπίτι, στο αυτοκίνητο συνεχώς.
96% Health είχα μετά από σχεδόν 26 μήνες. Στους 33 που την άλλαξα είχε πέσει στο 94%. Για αντοχή δεν ξέρω να σου πω αφού, όπως είπα, το φορτίζω συχνά.
Με βάση αυτά, θα έλεγα ότι κάτι δεν πάει καλά με το δικό σου, εκτός αν το σκίζεις και έχεις κάνει πολλούς κύκλους.
Δεν πας μία από iSystem ή Document, αν είσαι Αθήνα;

Εγώ δεν του έκανα κ πολύ heavy usage αν εξαιρέσεις τα παιχνίδια.Δυστυχώς μένω επαρχία,το κινητό το έχω αγοράσει απο ηλεκτρονικό κατάστημα Αθήνας και δεν θέλω να το στείλω γιατί θα μείνω χωρίς τηλέφωνο.Αν είναι θέμα μπαταρίας ας πάει στο καλό το 30αρι,αν πάλι είναι πλακέτα ξεφεύγει το πράγμα....

Δημοσ.

ξαφνικά άρχισε να σου το κάνει αυτό? αν ναι τότε ειναι pmic (με λιγα λόγια τσιπακι διαχείρισης ενέργειας) στείλε όσο προλαβαίνεις γιατί συντομα ετσι και αλλιώς θα μείνεις χωρίς κινιτο

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Black Demis είπε

ξαφνικά άρχισε να σου το κάνει αυτό? αν ναι τότε ειναι pmic (με λιγα λόγια τσιπακι διαχείρισης ενέργειας) στείλε όσο προλαβαίνεις γιατί συντομα ετσι και αλλιώς θα μείνεις χωρίς κινιτο

Εντάξει φίλε θα το κοιτάξω.Σίγουρα όμως δεν είναι θέμα μπαταρίας? Νομίζω πάντως ότι είχε αρχίσει να το κάνει σταδιακά,μετά την φόρτιση 4-5 φορών μέσα σε μια μέρα,ένω έκαιγε η μπαταρία.Γι αυτό επιμένω με την μπαταρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχοντας τα ίδια θέματα στο παρελθόν ποντάρω στην μπαταρία. Ειδικά αυτές οι αυξο-μειώσεις στο ποσοστό, μετά από reboot κλπ. Κι εμένα έκαιγε (iphone 6 βέβαια όχι se) αλλά δεν ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό. Παραπέρα, δεν έχω ακούσει / διαβάσει μέχρι τώρα για πρόβλημα στην πλακέτα το οποίο να συνδέεται με την μπαταρία. Όσα περιγράφεις είναι τα κλασσικά θέματα που είχαν όλοι με τις μπαταρίες των iphone 6 / 6s. Στο πρόγραμμα αντικατάστασης όμως συμπεριλαμβανόντουσαν ΚΑΙ τα se. Γενικότερα, θα πρότεινα να στείλεις το κινητό στην isystem κι όχι σε μαγαζιά μη εξουσιοδοτημένα ώστε να σου πουν. Παραπέρα, αν τελικώς αλλάξεις μπαταρία μην βάλεις κινέζικη από το ebay με 10Ε. Βάλε την original. 

Επεξ/σία από mistr4l
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mistr4l είπε

Έχοντας τα ίδια θέματα στο παρελθόν ποντάρω στην μπαταρία. Ειδικά αυτές οι αυξο-μειώσεις στο ποσοστό, μετά από reboot κλπ. Κι εμένα έκαιγε (iphone 6 βέβαια όχι se) αλλά δεν ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό. Παραπέρα, δεν έχω ακούσει / διαβάσει μέχρι τώρα για πρόβλημα στην πλακέτα το οποίο να συνδέεται με την μπαταρία. Όσα περιγράφεις είναι τα κλασσικά θέματα που είχαν όλοι με τις μπαταρίες των iphone 6 / 6s. Στο πρόγραμμα αντικατάστασης όμως συμπεριλαμβανόντουσαν ΚΑΙ τα se. Γενικότερα, θα πρότεινα να στείλεις το κινητό στην isystem κι όχι σε μαγαζιά μη εξουσιοδοτημένα ώστε να σου πουν. Παραπέρα, αν τελικώς αλλάξεις μπαταρία μην βάλεις κινέζικη από το ebay με 10Ε. Βάλε την original. 

Δυστυχώς μένω επαρχία και δεν θέλω να το στείλω Αθήνα γιατί θα μείνω χωρίς τηλέφωνο.Πάντως η υγεία της μπαταρίας είναι στο 96%(έπεσε 2% σε 1 μήνα χωρίς ιδιαίτερη χρήση) και δεν μου εμφανίζει κάποιο μήνυμα ότι χρειάζεται αντικατάσταση......Έχω ρωτήσει πάντως κάποια τοπικά καταστήματα κ μου λένε 30 ευρώ για αλλαγή μπαταρίας.

• Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Iliaskrs είπε

Δυστυχώς μένω επαρχία και δεν θέλω να το στείλω Αθήνα γιατί θα μείνω χωρίς τηλέφωνο.Πάντως η υγεία της μπαταρίας είναι στο 96%(έπεσε 2% σε 1 μήνα χωρίς ιδιαίτερη χρήση) και δεν μου εμφανίζει κάποιο μήνυμα ότι χρειάζεται αντικατάσταση......Έχω ρωτήσει πάντως κάποια τοπικά καταστήματα κ μου λένε 30 ευρώ για αλλαγή μπαταρίας.

Αφού και όχι να σου πουν εδώ τα παιδιά δεν θα το στείλεις Αθήνα, γιατί δεν πας να αλλάξεις τη μπαταρία που επιμένεις κιόλας, και βλέπεις για τα υπόλοιπα? :)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Iliaskrs είπε

Εντάξει φίλε θα το κοιτάξω.Σίγουρα όμως δεν είναι θέμα μπαταρίας? Νομίζω πάντως ότι είχε αρχίσει να το κάνει σταδιακά,μετά την φόρτιση 4-5 φορών μέσα σε μια μέρα,ένω έκαιγε η μπαταρία.Γι αυτό επιμένω με την μπαταρία. 

δεν είναι μπαταρία.... μπαταρία από μονή της δεν ζεσταίνεται ετσι ούτε αυτοκαταναλονεται εκτός και αν βραχυκυκλώσει τότε θα είναι αργά όμως γιατί θα τυλιχθεί στης φλόγες........ κατά 99,9% είναι θέμα μητρικής και συγκεκριμένα του pmic

και να αλλάξεις την μπαταρία μιας από τα ίδια θα είναι μπορεί και χειρότερα επειδή δεν θα μπορεί να καλιμπραριστει στην νέα μπαταρία λόγο δυσλειτουργίας

αν θέλεις τόσο πολύ άλλαξε την (btw από τα χέρια μου πέρασαν για επισκευή ~40 45.000 iphonia (από το 3g μέχρι x)

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Black Demis είπε

δεν είναι μπαταρία.... μπαταρία από μονή της δεν ζεσταίνεται ετσι ούτε αυτοκαταναλονεται εκτός και αν βραχυκυκλώσει τότε θα είναι αργά όμως γιατί θα τυλιχθεί στης φλόγες........ κατά 99,9% είναι θέμα μητρικής και συγκεκριμένα του pmic

και να αλλάξεις την μπαταρία μιας από τα ίδια θα είναι μπορεί και χειρότερα επειδή δεν θα μπορεί να καλιμπραριστει στην νέα μπαταρία λόγο δυσλειτουργίας

αν θέλεις τόσο πολύ άλλαξε την (btw από τα χέρια μου πέρασαν για επισκευή ~40 45.000 iphonia (από το 3g μέχρι x)

Εντάξει φίλε,θα τους πω να το κοιτάξουν,αλλά πόσο θα κοστίσει σε περίπτωση που ειναι αυτό?

Επεξ/σία από Iliaskrs
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Black Demis είπε

To pmic δεν έχει καμία σχέση. Η συγκεκριμένη βλάβη στην οποία αναφέρεσαι είναι το usb ic , tristar ή παλαιότερα u2 στα 5/5s. 
Πρόκειται για τη νούμερο ένα βλάβη στα συγκεκριμένα τηλέφωνα που προκαλείται από χαμηλής ποιότητας φορτιστές και καλώδια τα οποία δεν είναι MFI. 

Battery drain σε stand by είναι το συχνότερο σύμπτωμα. 

Ενός λεπτού σιγή για όλες εκείνες τις μπαταρίες που αλλάχτηκαν τσάμπα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Zenor είπε

To pmic δεν έχει καμία σχέση. Η συγκεκριμένη βλάβη στην οποία αναφέρεσαι είναι το usb ic , tristar ή παλαιότερα u2 στα 5/5s. 
Πρόκειται για τη νούμερο ένα βλάβη στα συγκεκριμένα τηλέφωνα που προκαλείται από χαμηλής ποιότητας φορτιστές και καλώδια τα οποία δεν είναι MFI. 

Battery drain σε stand by είναι το συχνότερο σύμπτωμα. 

Ενός λεπτού σιγή για όλες εκείνες τις μπαταρίες που αλλάχτηκαν τσάμπα. 

Χρόνια τώρα τα λένε οι τεχνικοί που ασχολούνται με επισκευές i-devices. Πολύ κακή ποιότητα components που χρησιμοποιεί η apple. Ειδικά ο Louis Rossman στο YouTube έχει ολόκληρα video σχετικά με το θέμα. Υποθέτω εσύ το ξέρεις απλά το αναφέρω για τους υπόλοιπους.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Χρόνια τώρα τα λένε οι τεχνικοί που ασχολούνται με επισκευές i-devices. Πολύ κακή ποιότητα components που χρησιμοποιεί η apple. Ειδικά ο Louis Rossman στο YouTube έχει ολόκληρα video σχετικά με το θέμα. Υποθέτω εσύ το ξέρεις απλά το αναφέρω για τους υπόλοιπους.

Γενικότερα ισχύει αυτό που λες αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φταίει η apple που ο κόσμος φορτίζει συσκευές των 600ευρώ με καλώδια και φορτιστές των 3ε από το περίπτερο. 

Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των components αλλά με το ότι το κύκλωμα προστασίας από υπέρταση(chip της NXP) βρίσκεται στο καλώδιο και όχι στη συσκευή. Τα φθηνά μη πιστοποιημένα καλώδια προφανώς δεν διαθέτουν τέτοια προστασία και τα spikes των φορτιστών και (ειδικότερα των φορτιστών αυτοκινήτων) προκαλούν τη συγκεκριμένη βλάβη στο usb ic που περιέγραψα παραπάνω. 

Ούτε για τα lightning ανεμιστηράκια φταίει η apple. 

• Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...