MitsosDaBest13 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, johncorfas είπε Αν δουλεύει σωστά, τότε είναι απίστευτο νέο. Όσοι είναι καρδιοπαθείς θα μπορέσουν να βάλουν μια καινούρια, υγιή, καρδιά. Μιλάμε για μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις, κατά την ταπεινή μου γνώμη, του αιώνα. Αν καταφέρουν να κάνουν και κάτι για τον εγκέφαλο... Έχουμε 300 που χρειάζονται και 10.000.000 που το περιμένουν... Βασικά, στο μέλλον θα τραγουδάνε: "Πες μου που πουλάν καρδιές να σου πάρω μια..." και θα κυριολεκτούν... Προφητικό κομμάτι τελικά... Μπααα... Μάλλον οι ψηφοφοροι είναι που χρειάζονται το νέο εγκέφαλο, όχι οι 300... 😊 Πέρα από αυτό, μακάρι να συνεχίσουν να εξελίσσουν το θέμα, μπας και φτάσουμε στο σημείο να γίνεται ακόμα και μεταμόσχευση. Θα σωθεί πολύς κόσμος... Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από MitsosDaBest13
CheOnWeb Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 13 minutes ago, Ghost.Dog said: Δεν μπορώ να το ξέρω και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν μια τέτοια πρόβλεψη μπορεί να είναι ακριβης. Ειλικρινά. Είπα «αν όλα πάνε καλά». Με βάση αυτό κάνω την πρόβλεψη και με την απλή λογική που λέει ότι: Ο πληθυσμός εξαρτάται από δύο παράγοντες. Γεννήσεις και θάνατοι. Κάνουμε ότι μπορούμε για να επιβραδύνουμε τον θάνατο (κάποιος είπε ότι κάποτε θα τον νικήσουμε). Η παγκόσμια είρηνη και η ευημερία για όλους, που καλώς όλοι ονειρευόμαστε, θα προσφέρει έδαφος για περισσότερες γεννήσεις. Και οι δύο παράγοντες δηλαδή, δείχνουν συνεχόμενη αύξηση πληθυσμού και μάλιστα με αυξανόμενους ρυθμούς. Πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτο, αφού αυτό προσπαθούμε. Δεν το λέω απαραίτητα για κακό. Ίσως είναι πιο πολιτισμένος τρόπος ελέγχου του πληθυσμού απ’τον «φυσικό», που είναι: αύξηση πληθυσμού= πείνα και αρρώστιες.
alex.georgaras Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Μακάρι η επιστήμη να λειτουργούσε ετσι πάντα προς όφελος του ανθρώπου...
nikosjc Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 16 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Υπέροχα νέα. Απ' την άλλη, κάνουμε ό,τι μπορούμε (όχι ότι μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς) για να προκαλέσουμε (κάποια στιγμή) σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού. Μου φαίνεται ότι ο αυστηρός έλεγχος γεννήσεων είναι αναπόφευκτος. Καταρχήν πιστεύω ότι θα προτιμούσα να έχω ένα-δύο παιδιά που να είναι υγιή και να ζουν αξιοπρεπώς, παρά να έχω μια ντουζίνα, να λιμοκτονούν και να πεθαίνουν από τις αρρώστιες. Φυσικά ο πλανήτης μας είναι σχεδόν άδειος ακόμα, οπότε θέμα υπερπληθυσμού θα αργήσει πολύ να προκύψει. Ειδικά όταν έχουμε καταφέρει να χωράνε μερικά εκατομμύρια άνθρωποι, ο ένας πάνω στον άλλον επί 50-100 ορόφους μέσα στις τσιμεντουπόλεις! Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον σεβόμαστε τον πλανήτη μας και δε θα έχουμε σύντομα τις συνθήκες για να ζούμε επάνω σε αυτόν! Γιατί πολλές περιοχές είναι παρατημένες, αποξηραμένες, γεμάτες ρύπους από την ασυδοσία μας, έτσι η γη σύντομα δεν θα μπορεί να καλλιεργηθεί, δεν θα έχει πόσιμο νερό και καθαρό αέρα για να αναπνέουμε! Οπότε ας φροντίσουμε να σεβόμαστε τους πόρους που έχουμε, να έχουμε καθαρές πηγές ενέργειας, να βρούμε τρόπους να διαχειριστούμε τους ρύπους μας, να βρούμε και τρόπους να διατηρούμαστε όσο πιο υγιείς γίνεται εμείς και οι "συγκάτοικοί" μας (φυτά και ζώα) και όταν φτάσουμε να μην χωράμε εδώ, θα βρούμε τρόπους να το διαχειριστούμε και αυτό... ΥΓ. Αν εκτυπώνουν όργανα εμείς τι θα πουλάμε για να πάρουμε τα καινούρια -πανάκριβα- γκατζετάκια που βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο...εεε; :p
Koukoz Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, onty είπε Το ειδανικο σεναριο ειναι αφου εγινε η αρχη και σαν βαση να πεσουν επανω στο επιτευγμα επιστήμονες επενδυτρες χορηγοι κτλ και σε λιγα χρονια ναναι φουλ αξιοποιησιμο. Το αληθινο σεναριο ειναι.. οτι αν ο νουμερο 1 λογος θανατου που είναι τα καρδιολογικα προβλήματα εκλείψει, θα καταρρευσουν άπειρες εταιρείες φαρμακων, μεταμόσχευσεων θεραπειών κτλ... Οποτε παει λεγοντας. Οπως ειπε και ο αλλος με το πετρελαιο και το νερο στους κινητήρες.. Δεν παιζεις με τη φλογα. Εδω ενας μπραβος παίρνει προστασια ενα μαγαζι παραπανω και τον τρωνε λαχανο, για ψοροχιλιαρικα, ποσο μαλλον αυτοι με τα δις Ή απλά όλες αυτές οι πολυεθνικές που έχουν φάρμακα για καρδιπαθειες και μετσμοσχευσεις όπως λες, να επανεστιασουν στην αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας με σκοπό να έχουν καλύτερα μοσχεύματα. Έτσι λόγω ανταγωνισμου αργότερα να έχουμε καλύτερα και φθηνότερα μοσχεύματα. Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι τα άτομα που κάνουν μετσμοσχευσεις πάλι παίρνουν φαρμακευτικες αγωγές. Επομένως ο συλλογισμός σου δεν στέκει. Σαν εταιρία λοιπόν θα προσπαθήσω να παράγω το τέλειο μόσχευμα για εσένα με την καλύτερη δυνατή φαρμακευτική αγωγή με αποτερο σκοπό το κέρδος μου.
CheOnWeb Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 17 minutes ago, nikosjc said: Καταρχήν πιστεύω ότι θα προτιμούσα να έχω ένα-δύο παιδιά που να είναι υγιή και να ζουν αξιοπρεπώς, παρά να έχω μια ντουζίνα, να λιμοκτονούν και να πεθαίνουν από τις αρρώστιες. Ε προφανώς, κι εγώ το ίδιο. Όταν έγραψα "έλεγχο γεννήσεων" δεν εννοούσα ότι θα έρθει ο τρισκατάρατος, η μέρα της κρίσης, η παγκόσμια συνωμοσία και άλλα τέτοια. Ως φυσικό πράγμα το είπα, που όμως πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε σοβαρά. Πρέπει να πηγαίνει πακέτο με την ιατρική και γενικότερη πρόοδο, διότι αν πετύχουμε αυτό που προσπαθούμε, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το ζήτημα. 26 minutes ago, nikosjc said: Φυσικά ο πλανήτης μας είναι σχεδόν άδειος ακόμα, οπότε θέμα υπερπληθυσμού θα αργήσει πολύ να προκύψει. Δεν το προσδιορίζω χρονικά, απλώς λέω ότι προς τα 'κει στοχεύουμε. 28 minutes ago, nikosjc said: Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον σεβόμαστε τον πλανήτη μας και δε θα έχουμε σύντομα τις συνθήκες για να ζούμε επάνω σε αυτόν! Γιατί πολλές περιοχές είναι παρατημένες, αποξηραμένες, γεμάτες ρύπους από την ασυδοσία μας, έτσι η γη σύντομα δεν θα μπορεί να καλλιεργηθεί, δεν θα έχει πόσιμο νερό και καθαρό αέρα για να αναπνέουμε! Προβλήματα τα οποία όμως μεγεθύνονται με την αύξηση του πληθυσμού. 30 minutes ago, nikosjc said: Οπότε ας φροντίσουμε να σεβόμαστε τους πόρους που έχουμε, να έχουμε καθαρές πηγές ενέργειας, να βρούμε τρόπους να διαχειριστούμε τους ρύπους μας, να βρούμε και τρόπους να διατηρούμαστε όσο πιο υγιείς γίνεται εμείς και οι "συγκάτοικοί" μας (φυτά και ζώα) και όταν φτάσουμε να μην χωράμε εδώ, θα βρούμε τρόπους να το διαχειριστούμε και αυτό... Κάνω την υπόθεση ότι αυτό θα συμβεί πριν βρούμε τρόπο να φύγουμε από 'δω, οπότε η μόνη λύση (ίσως και η καλύτερη) βλέπω τον έλεγχο των γεννήσεων. Γιατί κάποιοι το βλέπουν τόσο αρνητικά;
nikosjc Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 13 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Ε προφανώς, κι εγώ το ίδιο. Όταν έγραψα "έλεγχο γεννήσεων" δεν εννοούσα ότι θα έρθει ο τρισκατάρατος, η μέρα της κρίσης, η παγκόσμια συνωμοσία και άλλα τέτοια. Ως φυσικό πράγμα το είπα, που όμως πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε σοβαρά. Πρέπει να πηγαίνει πακέτο με την ιατρική και γενικότερη πρόοδο, διότι αν πετύχουμε αυτό που προσπαθούμε, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το ζήτημα. Δεν το προσδιορίζω χρονικά, απλώς λέω ότι προς τα 'κει στοχεύουμε. Προβλήματα τα οποία όμως μεγεθύνονται με την αύξηση του πληθυσμού. Κάνω την υπόθεση ότι αυτό θα συμβεί πριν βρούμε τρόπο να φύγουμε από 'δω, οπότε η μόνη λύση (ίσως και η καλύτερη) βλέπω τον έλεγχο των γεννήσεων. Γιατί κάποιοι το βλέπουν τόσο αρνητικά; Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως θα έχουμε καταστρέψει τη γη πολύ πριν φτάσουμε να μην χωράμε! Τα θέματα ρύπανσης και μη σεβασμού της φύσης δεν έχουν να κάνουν με το μέγεθος του πλυθισμού. Έχουν να κάνουν με τους "λίγους" που προσπαθούν να συντηρούν αμόρφωτο τον πληθυσμό, ώστε να τον ελέγχουν και να αποκομίζουν κέρδη. Αυτούς, που μπρος στο χρήμα και την ευκολία τους, έχουν συγκεντρώσει όλο τον κόσμο στις μεγαλουπόλεις να δουλεύουν για αυτούς, που υπερσπαταλούν πόρους, που δημιουργούν ανύπαρκτες ανάγκες υπερκαταναλωτισμού, που ρυπαίνουν τις "φτωχές" περιοχές και φροντίζουν να έχουν ενα κομμάτι γης πλουσιοπάροχο για τους εαυτούς τους και όλη την υπόλοιπη γη υπό καταστροφή για να δημιουργούν όλο και περισσότερες ανάγκες επιβίωσης... 1
onty Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Ελα ρε που δε στεκει ο συλλογισμός μου και στέκει ο δικος σου. Σε λιγο θα μας πεις οτι οι πολυεθνικες φαρμακευτικες κτλ νοιαζονται για την υγεια μας και για την τσεπη μας. Σε ποιον πλανήτη ζεις; Είπαμε δες παραδειγμα τους κινητήρες. Θεμα οικολογιας τιμης κτλ και εδω και 20 χρονια που βγηκαν υδρογονα φυσικα αερια νερα ρευματα κτλ και ακομα βγαζουν κατα κυριο λογο βετζινα και πετρελαιο. Και μαλιστα θυμαμαι το 2005 εδινα για ενα λιτρο 80λεπτα ενω τωρα δινω 1.5. Αρα ποια ειναι η εγνοια τους περα απο τον υπερδιπλασιασμο των κερδων τους;
CheOnWeb Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 12 minutes ago, nikosjc said: Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως θα έχουμε καταστρέψει τη γη πολύ πριν φτάσουμε να μην χωράμε! Πιθανόν. Εγώ δεν λέω τι θα συμβεί αλλά ποιο παράλληλο αποτέλεσμα θα έχει η προσπάθεια (αν το πετύχουμε) για μια καλύτερη ζωή. 15 minutes ago, nikosjc said: Τα θέματα ρύπανσης και μη σεβασμού της φύσης δεν έχουν να κάνουν με το μέγεθος του πληθυσμού. Δεν λέω ότι τα θέματα μη σεβασμού αυξάνουν τον πληθυσμό αλλά ότι η αύξηση του πληθυσμού (που εμμέσως προσπαθούμε να πετύχουμε) τα επιδεινώνει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 30 minutes ago, onty said: Είπαμε δες παραδειγμα τους κινητήρες. Θεμα οικολογιας τιμης κτλ και εδω και 20 χρονια που βγηκαν υδρογονα φυσικα αερια νερα ρευματα κτλ και ακομα βγαζουν κατα κυριο λογο βετζινα και πετρελαιο. Και μαλιστα θυμαμαι το 2005 εδινα για ενα λιτρο 80λεπτα ενω τωρα δινω 1.5. Αρα ποια ειναι η εγνοια τους περα απο τον υπερδιπλασιασμο των κερδων τους; Τι εννοείς νερά? Για την τιμή της βενζίνης/πετρελαίου φταίει το ελληνικό κράτος, που τα 2/3 της είναι φόρος...
project.breeze Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 21 ώρες πριν, adi32 είπε Επιτέλους είδηση για χρήμα που πάει στη σωστή έρευνα και όχι για τουρίστες στον Άρη Ευτυχώς κάποιοι ΔΕΝ σκέφτονται όπως εσύ αλλιώς δεν θα είχαμε τίποτα από τα παρακάτω https://www.jpl.nasa.gov/infographics/infographic.view.php?id=11358
adi32 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 16 λεπτά πριν, project.breeze είπε Ευτυχώς κάποιοι ΔΕΝ σκέφτονται όπως εσύ αλλιώς δεν θα είχαμε τίποτα από τα παρακάτω https://www.jpl.nasa.gov/infographics/infographic.view.php?id=11358 Ευτυχώς που πήγαμε στον Άρη αλλιώς δε θα χαμε ούτε μαξιλάρι
SolidSnakeGr Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Νταξ... θα χρειαστούμε μερικές χιλιετίες ακόμα για να ανησυχήσουμε για το πρόβλημα του υπερπλυθυσμού.. https://en.wikipedia.org/wiki/World_population_estimates Αν ξεφτείς με τι ρυθμό πάμε.. και ότι περίπου ο μισός πλυθησμός της γης ζει μόνο Κίνα, Ινδία και Πακιστάν... βάλε και την εξέλιξη της τεχνολογίας.. λύσεις θα βρεθούν.. Το πρόβλημα είναι ότι για να φτάσουμε εκεί πρέπει να σταματήσουν και οι πόλεμοι και η πείνα.. δυστυχώς οι άνθρωποι δεν είναι καλοί σε αυτά.. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2019 από SolidSnakeGr
Koukoz Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 Δημοσ. 17 Απριλίου 2019 9 ώρες πριν, onty είπε Ελα ρε που δε στεκει ο συλλογισμός μου και στέκει ο δικος σου. Σε λιγο θα μας πεις οτι οι πολυεθνικες φαρμακευτικες κτλ νοιαζονται για την υγεια μας και για την τσεπη μας. Σε ποιον πλανήτη ζεις; Είπαμε δες παραδειγμα τους κινητήρες. Θεμα οικολογιας τιμης κτλ και εδω και 20 χρονια που βγηκαν υδρογονα φυσικα αερια νερα ρευματα κτλ και ακομα βγαζουν κατα κυριο λογο βετζινα και πετρελαιο. Και μαλιστα θυμαμαι το 2005 εδινα για ενα λιτρο 80λεπτα ενω τωρα δινω 1.5. Αρα ποια ειναι η εγνοια τους περα απο τον υπερδιπλασιασμο των κερδων τους; Πάλι δε με κατάλαβες! Καμία εταιρεία δε θέλει το καλό σου, όμως όλες θέλουν τα κέρδη! Όταν λοιπόν αυτή η νέα επιστημονική ανακάλυψη φτάσει στην φάση παραγωγής τότε όλες οι μεγάλες εταιρείες θα πάνε σε έναν αγώνα ταχύτητας για το ποια θα βγάλει ΠΡΏΤΗ το καλύτερο στην αγορά. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες θα μπορέσουν να την ανταγωνιστούν μόνο με καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερη τιμή. Πάρε για παράδειγμα το πρώτο iphone και πως άλλαξε την αγορά. Με την λογική που ανέφερες σε ένα άλλο παράδειγμα δε θα έπρεπε ποτέ να κυκλοφορούσαν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα επειδή οι πετρελαϊκές δε θα πουλάνε καύσιμα. Κάποτε τα λέγανε αυτά. Τι συμβαίνει όμως? Εμφανίστηκε πρώτη μια εταιρεία παρουσίασε κάτι καινοτόμο και οι υπόλοιπες τρέχουν να προλάβουν. Τί κάνουν οι μεγάλες πετρελαϊκές ? Πόλεμο στην ηλεκτροκίνηση ? Όχι απλά θα προσαρμοστούν στην αγορά όταν δεν θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση ορυκτών καυσίμων, δηλαδή θα καταστευάζουν μπαταρίες. Ξαναλέω δε υπάρχει καμία εταιρεία που να θέλει το καλό σου, όμως η αλήθεια της οικονομίας είναι πολύ πιο ισχυρή από κάθε είδους συνωμοσία. Όλα μπορούν να ερμηνευτούν με βάζει την ζήτηση προσφορά και κέρδος και σίγουρα κάποιες φορές δεν είναι και τόσο ηθικό. Υ.Γ. Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω κάτι. Γιατί απάντησες με ''επίθεση'' στο σχόλιό μου; Δεν είχα καμία όρεξη ούτε να σου ''την πώ''' ούτε να το παίξω ξερόλας!! Θέλω να πω πως όταν καταθέτεις δημόσια μια γνώμη, δεν θεωρείς ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος να θέλει απλά να σου απαντήσει με επιχειρήματα για την κουβέντα βρε αδερφέ;! Αν είμαι λάθος σου ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, διαφορετικά με ενδιαφέρει η άποψή σου. 1
onty Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Δημοσ. 18 Απριλίου 2019 Ποιο iphone; Εκείνο που παλια εκανε 800ε και τωρα εχει εδοσεις με 1600; παλι διπλασιασμο βλεπω εκτος αν βλεπω οτι θελω. Οχι επιθεση απλα μου τη σπαει να μου λεει καποιος οτι ειμαι λαθος. Λεω την αποψη μου και αμα θες πες την δικια σου χωρίς να χαρακτηρίζεις. Οταν ενα θεμα ειναι μεγαλο και εχει πτυχες που ο καθενας μας τις εκλαμβανει συμφωνως με τις εμπειριες του, δεν έχει σωστό και λαθος. Εχει διαφορετικη αποψη. Τεσπα σε αυτο που λες νομιζω συμφωνω εν μερη οσων αφορα την εξελιξη των κινητηρων αλλα και παλι παίρνει πολλα χρονια μεχει να ξεστοκαρουν οτι εχουν πληρωσει για παραγωγη κτλ,και μεχρι να αναπτύξουν την δικια τους τεχνιγνωσια για να ακολουθήσουν τις εξελιξεις. Τωρα για τα θεματα υγειας νομιζω υπαρχει μεγαλη διαφορα γιατί οταν για ενα οργανο οπως η καρδια υπαρχουν 300 παθήσεις και αλλες τοσες επεμβατικες μεθοδοι η φαρμακευτικες θεραπειες, συνηθως εφορου ζωης και αρνητικα κλημακουμενες, αν φτιαξουν μόσχευμα που σε κανει καινουριο, και κατεπεκταση μοσχευματα για ολα τα ζωτικα οργανα, τοτε νομιζω ειναι αυτονοητο τι μακελειο θα γινει σε μια ολοκληρη αλυσίδα επαγγελματιων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα