Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, παρακολουθώ το φόρουμ καιρό και αποφάσισα να προχωρήσω σε εγγραφή για μια απορία που έχω. -Ελπίζω να τη δημοσιεύω στη σωστή κατηγορία-

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα TV Box, συγκεκριμένα το Xiaomi Mi Box SΘέλω να βλέπω Netflix, θέλω να βλέπω utube, θέλω να βλέπω δικά μου αρχεία και ξέρω πως είναι στις δυνατότητές του. Ωστόσο θέλω να βλέπω και web TV από ελληνικά κανάλια, όχι τόσο ζωντανό πρόγραμμα αλλά παλιές σειρές και εκπομπές που έχουν στο αρχείο τους ή που ανέβασαν τις τελευταίες ώρες. 

Γνωρίζει κανένας αν η συγκεκριμένη συσκευή έχει αυτή τη δυνατότητα? Παρακαλώ μη μου πείτε για Kodi κτλπ, δεν έχω χρόνο για να το μάθω αυτή την περίοδο. Εναλλακτικά υπάρχει συσκευή που να συνδυάζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά με κόστος έως 120 ευρώ? Δυστυχώς η αναζήτηση που έκανα και τα reviews που είδα δεν με βοήθησαν.. 

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τον χρόνο σας.  😊

Δημοσ.

Συσκευή που να υποστηρίζει natively ΕΛΛΗΝΙΚΆ web κανάλια όχι. Μόνο Kodi. Μπορείς να το βρεις και προρυθμισμενο αν δεν θέλεις να κάτσεις να το ρυθμίσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμμμμ, δεν θα ήθελα στην παρούσα φάση να ασχοληθώ καθόλου με Kodi. Με το Puffin browser το οποίο, απ΄ότι διαβάζω 'κατεβαίνει' σε box θα μπορούσα να δω π.χ. το χθεσινό επεισόδιο μιας εκπομπής που έχει ανέβει στο αντίστοιχο κανάλι? 

Επεξ/σία από Al3xandra
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Al3xandra είπε

Καλησπέρα, παρακολουθώ το φόρουμ καιρό και αποφάσισα να προχωρήσω σε εγγραφή για μια απορία που έχω. -Ελπίζω να τη δημοσιεύω στη σωστή κατηγορία-

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα TV Box, συγκεκριμένα το Xiaomi Mi Box SΘέλω να βλέπω Netflix, θέλω να βλέπω utube, θέλω να βλέπω δικά μου αρχεία και ξέρω πως είναι στις δυνατότητές του. Ωστόσο θέλω να βλέπω και web TV από ελληνικά κανάλια, όχι τόσο ζωντανό πρόγραμμα αλλά παλιές σειρές και εκπομπές που έχουν στο αρχείο τους ή που ανέβασαν τις τελευταίες ώρες. 

Γνωρίζει κανένας αν η συγκεκριμένη συσκευή έχει αυτή τη δυνατότητα? Παρακαλώ μη μου πείτε για Kodi κτλπ, δεν έχω χρόνο για να το μάθω αυτή την περίοδο. Εναλλακτικά υπάρχει συσκευή που να συνδυάζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά με κόστος έως 120 ευρώ? Δυστυχώς η αναζήτηση που έκανα και τα reviews που είδα δεν με βοήθησαν.. 

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τον χρόνο σας.  😊

το έχω το κουτάκι που αναφέρεις οπότε μπορώ να σου πω 2-3 πράγματα.

1. Φοράει Android TV έκδοση οπότε για να κάνεις το οτιδήποτε πρέπει να κάνεις sideload το Puffin browser. Σε δοκιμή που έκανα με το f1TV.com έπαιξε κανονικά περιεχόμενο. 

2. Ότι εφαρμογή παίζει σε εκδοση για tablet (ώστε να γυρνάει αυτόματα πλάγια την οθόνη), μπορείς να την κάνεις side-load και σε αυτό... οπότε μπορείς να δεις και για τις εφαρμογές των καναλιών (δεν ασχολήθηκα για να είμαι ειλικρινής για να σου πω παραπάνω)

Στα θετικά του...

1. το απόλυτο value for money (εφόσον φυσικά μιλάμε για παράλληλης εισαγωγής!). Σύγκριση μόνο με το Nvidia Shield το οποίο σαφέστατα ανώτερο αλλά και πολύ ακριβότερο. Συσκευές που φοράνε Open Source Android δεν τις βάζω στη σύγκριση γιατί με το Netflix υπάρχουν θεματάκια

2. Ανετότατα σηκώνει Kodi, και με ένα Ελληνικό build βλέπεις τα πάντα από πλευράς καναλιών (τόσο Live tv, όσο και αρχειακό υλικό). Αν ακολουθήσεις τους διάφορους οδηγούς εγκατάστασης τότε είναι 10~15 λεπτά δουλειά να το περάσεις ΤΟ ΠΟΛΥ

3. Εύκολη σύνδεση με NAS που έχω εγώ και παίζει τα πάντα απροβλήματιστα (είτε μέσω Kodi είτε μέσω VLC)

4. Netflix/Youtube απροβλημάτιστα

Στα αρνητικά του...

1. ΜΟΝΟ Wifi σύνδεση, το οποίο δεν είναι και πολύ δυνατό (ακόμα και στα 5Ghz παίζει single channel). Οπότε αν δεν μπει κοντά σε ρούτερ χρειάζεσαι USB hub (για να μην χάσεις τη θύρα σύνδεσης) και εν συνεχεία μετατροπέα USB-to-Ethernet.

2. Είχε κάποια σοβαρά bugs κυρίως στο θέμα του automatic framerate setting, αλλά με το τελευταίο update είδα ότι έστρωσε (έκανε σε κάποιες φάσεις κάποια θεματάκια με stuttering σε video playback για να καταλάβεις τι εννοώ)

3. Είχε κάποια θεματάκια με το 4Κ output όπου σε άφηνε μόνο με χαμηλή ρύθμιση χρωμάτων, αλλα και αυτό είδα ότι επιλύθηκε με το τελευταίο update

4. ΜΟΝΟ μια θύρα USB (εμμέσως το προανέφερα παραπάνω)

5. Για gaming δεν το βλέπω να έχει τα κότσια να σηκώσει και πολλά πολλά (δεν ασχολήθηκα για να σου πω την αμαρτία μου)

6. Χειριστήριο Bluetooth (και καλό, και κακό... ανάλογα με τα προσωπικά γούστα). IR δέκτης πάντως δεν υπάρχει!

7. 16gb storage που στην πράξη είναι τα μισά

8. Το μεγαλύτερο θέμα του είναι ότι δεν πολυγουστάρει να μπαίνει αναμονή. Στο wake up παίζει να κάνει διάφορες παραξενιές, καθυστερήσεις, σκαλώματα, κλπ κλπ (όποτε, και άμα του καπνίσει αυτά). Από ότι είδα τα updates δεν διόρθωσαν εντελώς την κατάσταση. Εγώ προσωπικά το αφήνω μόνιμα αναμμένο, και περιστασιακά το πατάω και ένα software reboot και δεν έχω το παραμικρό (βέβαια να τονίσω ότι δεν το έχω και πολύ φορτωμένο με εφαρμογές).

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν θα μπορούσα να περιμένω καλύτερη και πιο αναλυτική απάντηση. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ! Την διάβασα αρκετές φορές και με κάλυψες πλήρως. Το κουτάκι το αγόρασα τελικά και το περιμένω λογικά την Δευτέρα για να αρχίσω να κάνω μερικά πειράματα. Ίσως μέσα στο Σ/Κ βρω και λίγο χρόνο για να δω/διαβάσω turtorials για το kodi!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...