Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, micos000 είπε

...να;;;;

σόρυ έγραφα από κινητό και πάτησα κατά λάθος αποστολή. το διόρθωσα. 

Σε κράτησα σε αγωνία Ε; 😁

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, nemesiskp said:

Και μένα! Νόμιζα ότι έγραφες απ' το pc της δουλειάς και μπήκε μέσα ο admin!

• Like 2
Δημοσ.

Καλημερα θελω να μου παραδωσετε ενα φυτο αυριο της παναγιας στον ρεντη.

Δυστυχως δεν μπορουμε γιατι θα εχουμε δουλεια πολυ στο μαγαζι και δεν εχω ατομο να το στειλω.

Καλα δουλευετε και της παναγιας?

........

(μολις εγινε)

• Like 2
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

σόρυ έγραφα από κινητό και πάτησα κατά λάθος αποστολή. το διόρθωσα. 

Φυσικά!. Νόμιζα ότι δεν ολοκληρώθηκε η φόρτωση της σελίδας και πάτησα δύο φορές F5!

31 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Και τότε καταλαβαίνει ότι δείχνει με το χέρι την οθόνη

Αν ήμουν εγώ ο πελάτης θα του έλεγα "κι από μένα ΝΑ ΕΔΩ!!!" και ας άφηνε την φαντασία του ο admin να ταξιδέψει στα μέρη που του έδειχνα εκείνη τη στιγμή.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Email, σήμερα, στη δουλειά, μετά από πρώτη επικοινωνία όπου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για κάποια βιβλία :

"Καλημέρα σας. Δεν γνωρίζω την διεύθυνση κατοικίας μου και ως εκ τούτου δεν μπορώ να προχωρήσω σε ηλεκτρονική παραγγελία." 

Αυτό. Σκέτο. 

🙄😩

• Like 2
  • Confused 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Αυτό το σκηνικό μου θύμισε τα δύο παρακάτω σκηνικά...

ΣΚΗΝΙΚΟ 1:

Πριν αρκετά χρόνια, αν θυμάμαι καλά ήμασταν ακόμα στις Δραχμές ή μπορεί και να ήταν κοντά στην Ολυμπιάδα, δεν είμαι σίγουρος, βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη ( το έκανα συχνά τότε), ήταν Σάββατο και είχα επισκεφθεί το MAKRO (νυν METRO). Είχαν επέτειο λειτουργίας και είχαν στήσει μια βάση στο πάρκινγκ με ένα τεράστιο κέηκ αρκετών πατωμάτων και περίμετρο αρκετά μέτρα. Γύρω-γύρω είχε πάγκο με υπάλληλους που έκοβαν κέηκ ο καθένας μπορούσε να πάρει ένα πλαστικό πιάτο και να πάρει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι που έκοβαν οι υπάλληλοι. Όταν έφτασα και πάρκαρα είδα την κατάσταση και είπα να πάρω ένα κομμάτι καθώς μόλις τότε είχε ξεκινήσει το κόψιμο του κέηκ.

Ε αυτό που έγινε ήταν πέρα από κάθε περιγραφή. Έβλεπα άντρες, γυναίκες, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά να τρέχουν μέσα στο MAKRO, να αγοράζουν σακούλες σκουπιδιών και να επιτίθενται κυριολεκτικά στο κέηκ, να κόβουν κομμάτια με τα δύο χέρια και να τα πετάνε μέσα στις μαύρες σακούλες ή σε σακούλες σούπερ μάρκετ. Μια κυρία μάλιστα είχε καροτσάκι παζαριού και πετούσε μέσα σαν μπασκετμπολίστας κομμάτια κέηκ στο μέγεθος μπάλας βόλεϋ. Εγώ ο καημένος (και μερικοί άλλοι οφείλω να πω)  περιμέναμε σε μια μεριά έναν νεαρό υπάλληλο που προσπαθούσε να κόψει με το μαχαίρι κομμάτια να μας τα δώσει και του τα έπαιρναν μέσα από τα χέρια, ένας παππούς μάλιστα κόπηκε από το μαχαίρι και έβριζε τον υπάλληλο ο οποίος

σηκώθηκε κι έφυγε, το ίδιο έκανα κι εγώ (αφού έβαλα στο στόμα μου ένα μικρό κομματάκι που ξέφυγε από τις ακρίδες και τελικά δε μου άρεσε)  και οι υπόλοιποι που περιμέναμε.

Δηλαδή έλεος. Θα έτρωγαν 20 κιλά κέηκ μέσα από τις σακούλες σκουπιδιών και τα βρόμικα καρότσια λαϊκής;;;

Πριν από πολλά πολλά χρόνια σε επαρχιακή πόλη άνοιξε μεγάλο κατάστημα με είδη σπιτιού, ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε. :)

Είχαν κάνει ένα promo και για λίγες μέρες χάριζαν απλούς πλαστικούς κουβάδες βαμένους στο εταιρικό χρώμα με το logo της εταιρείας επάνω.

Ήμουν εκεί για onsite support και πρώτη φορά έβλεπα κόσμο να σπρώχνει και να πλακώνεται για να πάρει κουβάδες. (μιλάμε για καυγά, όχι αστεία)
Έβλεπες άτομα να φεύγουν με 5-7-10 κουβάδες μαζί.
Γυφτιά εντελώς.

Ευτυχώς που το φαινόμενο ΔΕΝ είναι μόνο ελληνικό, αν κρίνω από ότι έχουμε δεί σε βιντεάκια από τα black Friday στο Αμέρικα ή αλλού.

• Like 5
  • Sad 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, australis είπε

Μόνο τρελή δεν είναι η παρακάτω ιστορία. Αντίθετα είναι τυπικό δείγμα πελατών που ξέρουν τι θέλουν και πελατών που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.

Παλιά (προ)ιστορία αρχές δεκαετίας 1990 – τα Windows κάναν τα πρώτα βήματα, MS-Office δεν υπήρχε, το DOS βασιλεύει παρέα με Word Perfect, Lotus 123 & dBase 3.

Το πιο high-tech πρόγραμμα (Office της εποχής) που ελάχιστοι όμως το χρησιμοποιούν είναι το Framework της Ashton-Tate και μόλις έχει κυκλοφορήσει η version IV.

Έρχεται πελάτης να το παραγγείλει και του εξηγώ ότι η version 3 είχε μεγάλο πρόβλημα με τα Ελληνικά που ναι μεν ήξερα να το λύσω αλλά δεν μπορούσα να εγγυηθώ τίποτα για τη νέα έκδοση και η ναι μεν θα προσπαθούσα αλλά δεν γινόταν να του εγγυηθώ ότι θα βρω λύση. Η τιμή του 100000 (παραπάνω από εάν βασικό μισθό τότε).

Τέλος πάντων ο πελάτης είπε ότι εκτιμάει τη ειλικρίνεια μου και ότι ήδη ξέρει τα προβλήματα από άλλη εγκατάσταση. Από μεριάς μου, του είπα ότι δεν θα χρεώσω τίποτα για τη εργασία (το κέρδος μου θα ήταν το know how)

Προμηθευόμαστε το πακέτο, το οποίο συνόδευε μόνο software υποστήριξη Ελληνικών για οθόνη σε standard VGA ανάλυση και μόνο σε normal font (bold, italic, underline & small  βγαίναν «κινεζικά».

Για καλή μας τύχη η λογική ήταν ίδια με το FW3 και μετά από κανένα 3-ωρο κατάφερα να βάλω πλήρη υποστήριξη για τη κάρτα οθόνης του σε όλες τις αναλύσεις και για τον εκτυπωτή του.

Ο πελάτης έτριβε τα ματιά του με το αποτέλεσμα και θέλησε να μου δώσει δώρο 10.000  δρχ που τα αρνήθηκα. Λίγες μέρες μετά λαμβάνω δώρο δυο πολύ καλά μπουκάλια κρασί.

Μετά από ένα μήνα έρχεται συστημένος από αυτόν άλλος πελάτης.

-Με στέλνει ο Ν…  , θέλω το Framework 4 – πόσο κοστίζει;

-Θα σας δώσω την ίδια τιμή με το φίλο σας, 100.000 δραχμές

-Στο Π….. το δίνουν 95.000

-Εκεί θα το πάρετε από το ράφι και θα πρέπει να το εγκαταστήσετε και να το παραμετροποιήσετε. Σας ενημερώνω ότι μην περιμένετε να δείτε την Ελληνική υποστήριξη που είδατε στο φίλο σας.

-Σιγά το δύσκολο μωρέ,  τρέχεις το setup και έχει δισκέτα για τα Ελληνικά.

-Τότε να το πάρετε από εκεί…

-Ε, τώρα μια που ήρθα δεν μου το αφήνεις 95.000 να τελειώνουμε;

-Όχι, και γιατί υποτιμάτε τη δουλειά μου και γιατί έτσι θα έριχνα το φίλο σας που το πλήρωσε 100.000.

-Δεν είσαι καθόλου συνεργάσιμος, θα το πάρω από το Π…..

-Δικαίωμα σας, αλλά αν κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση μην έρθετε εδώ πάλι.

Μετά από μια βδομάδα να σου πάλι ο «ψαγμένος».

-Γεια σου φίλε μου (ενικός)

-Τι θα θέλατε;

-Μεγάλοι απατεώνες εκεί στο Π…… Πήραν τα λεφτά και το πρόγραμμα δεν έχει Ελληνικά.

-Το ξέρω, σας είχα προειδοποιήσει.

-Μπορείς να μου το φτιάξεις;

-Νομίζω ότι ήμουν σαφής την προηγουμένη φορά και να μην έρθετε σε μας.

-Να σας δώσω τις 5.000 της διαφοράς.

-Δηλαδή το Π…. θα βγάλει 20.000 που έβγαλε ένα κουτί από το ράφι και σας το έδωσε και εμείς που μου βγήκαν τα μάτια 3 ώρες θα βγάλουμε 5.000. Όπως εξήγησα στο φίλο σας όταν το αγόρασε, δεν θα του χρέωνα εγκατάσταση γιατί δεν ήξερα αν μπορούσα να τη κάνω. Σε σας πρόσφερα την ιδιά τιμή γιατί ήρθατε συστημένος.

-Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση;

-Δεν κάνουμε εγκαταστάσεις. Εγκατάσταση γίνεται μόνο με τη αγορά του πακέτου από εμάς.

Εκεί άρχισε να κλαίγεται, και πως να ξαναγοράσω το πακέτο που έχω ήδη αγοράσει κλπ.

Τελικά τον λυπήθηκα και του λέω ότι θα τη κάνω με χρέωση 25.000, όσο κέρδος θα βγάζαμε αν το έπαιρνε από εμάς.

-Μα είναι πάρα πολλά

-Μπορείτε να απευθυνθείτε αλλού φτηνότερα

-Μα δεν ξέρω αν θα κάνουν καλή δουλειά. Με βρίσκεις σε δύσκολη θέση και με πατάς.

Θέλω να μιλήσω με το αφεντικό σου.

-Κανένα πρόβλημα (τον καλώ στο γραφείο μου και του εξηγώ τα γεγονότα)

Αφ. Australis το ξέρεις ότι δεν κάνουμε εγκαταστάσεις. Κακώς το πρότεινες

Εγώ. Λάθος μου Κώστα...

Αφ. Τέλος πάντων , τώρα που το είπες πρέπει να το κάνουμε

Εγώ. ΟΚ  Κώστα

Πελάτης: Με τη τιμή τι θα γίνει;

Αφ. Ότι σου είπε ήδη και μην πεις κουβέντα γιατί κακώς σου το πρότεινε. (Φυσικά μέσα του χαιρόταν για τα extra 25 χιλιάρικα – αλλά είχε καταλάβει τι παίζεται και μπήκε  στο παιχνίδι)

Τελικά δέχεται, βγαίνει και φέρνει τον υπολογιστή του ξανά μέσα και κανονίζουμε να περάσει την επόμενη μέρα να τον πάρει.

Την επόμενη μέρα

-Είμαστε έτοιμοι;

-Φυσικά, όλα καλά – εδώ τον έχω, μπορείτε να ελέγξετε

-Εντάξει, έχω εμπιστοσύνη

-Πολύ καλά

-Μήπως το ξανασκεφτήκατε για τη χρέωση, πολλά είναι οι 25.000

-Πιθανόν να έχετε δίκιο. Αν θέλετε να το ξανασκεφτείτε, σβήνω τις αλλαγές και το παίρνετε όπως τον φέρατε…

Πλήρωσε, πηρέ τον υπολογιστή και δεν ξαναπάτησε ποτέ - ευτυχώς

Του άξιζε. Πολύ το ευχαριστήθηκα!

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, tommybertsen said:

Email, σήμερα, στη δουλειά, μετά από πρώτη επικοινωνία όπου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για κάποια βιβλία :

"Καλημέρα σας. Δεν γνωρίζω την διεύθυνση κατοικίας μου και ως εκ τούτου δεν μπορώ να προχωρήσω σε ηλεκτρονική παραγγελία." 

Αυτό. Σκέτο. 

🙄😩

Ποιός είμαι; Πού είμαι; Τί κάνω;

ΑΧΑΧΑΧ παίρνει βραβείο τρέλας (ελπίζω να του/της απάντησες να κόψει τα ναρκωτικά).

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 1
Δημοσ.

Πάω στην Μανατζερ να συζητήσω μαζί της καποια πράγματα....

Εγώ: Ηθελα να σε ρωτήσω τί γνώμη έχεις για μενα στους 2 μήνες που είμαι εδώ...ειλικρινά όμως!

Manager: Την καλύτερη! Πραγματικά...και δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε όλοι....Δίνεις λύσεις, είσαι πολυ ευγενικός με όλους, έκανες σωστές αγορές, μας μηχανογράφησες...ΘΕΟΣ ΘΕΟΣ !

Εγώ : Ωραία...χαίρομαι....! Επειδή δούλεψα σαν σκυλί, φέυγοντας τον πρώτο 1,5 μήνα μετά τις 7-8, και ήρθα όλα τα σαβατοκύριακα, όλη ημέρα, θα ήθελα να συζητήσουμε για κάποιο μπόνους. Ή έστω καμια υπερωρία...Περασα μεγάλο άγχος και κούραση! Δεν είπα τίποτε μέχρι τώρα, αλλα νομίζω ότι ετσι είναι σωστό!

Manager: Ναι ρε συ, το συζητάς? Εγώ θα το πω στον Αφεντικό, και θα σε υποστηρίξω σφόδρα!

Περνάει η ώρα, και με καλεί ο Αφεντικός. Πάω στο γραφείο του, και βλέπω την Manager συνεφιασμένη....Ωχ λεω....κατάλαβα......

Αφεντικό: κύριε Liquid, εδώ μου είπανε ότι ζητάτε κάποιο μπόνους. Για πιο λόγο πιστεύετε ότι αξίζετε?

Εγώ : κυρία Μάνατζερ, εσείς τι έχετε να πείτε?

Manager: Ακούστε κ. LiquidTroll, όλοι μας εδώ παραλάβαμε χάος, και όλοι δουλέψαμε σκληρά..Και εγώ δουλεύω 12ωρα....Επίσης, τι να το κάνουμε αν κάποιος μένει εδώ μέχρι τις 8?Ή να έρχεται τα Σ/Κ? Οταν δεν παράγεται ένα αποτέλεσμα....Οποιοσδήποτε μπορεί να κάθεται να χαζεύει μέχρι τις 8, και να λέει ότι σκίζεται...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΊ!!!!

Εγώ: Οπότε, αν καταλαβαίνω καλά, μου λέτε ότι ερχόμουν εδω τα Σ/Κ και χάζευα στο FB...Επίσης, οι υπερωρίες που έκανα, ήταν πλαστές!

Ο Αφεντικός να κοιτάει την Manager με βλέμμα αξιωματικού των SS  στο Auschwitz.

Manager: Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο...αλλα κανονικά θα πρέπει να παράγεις αποτελέσματα στον χρόνο εργασίας σου. Αν δεν τελειώνει, είναι δική σου ευθύνη!

Εγώ: ......................................................

Την ίδια ημέρα, όταν η ώρα πήγε 5 και ένα δευτερόλεπτο, την κάνω τρέχοντας!

Με καλεί την άλλη ημέρα....

Manager: Παρατήρησα εχτές ότι έφυγες απο τις 5 ! Είχες τελειώσει τις δουλειές σου? Οπως σου είπα απο την αρχή, εδώ δεν έχουμε ωράρια!

Εγώ: Λυπάμαι, κοίταζα την σύμβασή μου, και λέει καθαρά ότι οφείλω να δουλεύω απο τις 9-5. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται υπερωρία. Αν δεν προλαβαίνω να τελειώνω στην ώρα μου, τότε την άλλη ημέρα!

Manager: Δεν είναι κατάσταση αυτή, είσαι φαουλ!!! Εδώ δίνουμε την ψυχή μας για την εταιρία...Οφείλεις να δίνεις το 100%!

Εγώ: Καλά.............

Οποτε, αποφάσισα να κάνω ακριβώς ότι μου είπε η Μανατζερ! Οχι να δίνω το 100%, αλλά να κάθομαι στο ΦΒ και να χαζεύω, κάνοντας ότι δουλεύω, και να κάθομαι καμια ώρα παραπάνω, έτσι για τα μάτια του κόσμου!

• Like 13
  • Thanks 2
  • Sad 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

Οποτε, αποφάσισα να κάνω ακριβώς ότι μου είπε η Μανατζερ! Οχι να δίνω το 100%, αλλά να κάθομαι στο ΦΒ και να χαζεύω, κάνοντας ότι δουλεύω, και να κάθομαι καμια ώρα παραπάνω, έτσι για τα μάτια του κόσμου!

Ρε μαν,αυτα ειναι παλια σκηνικα,ή καθεσαι ακομα εκει;Δεν εχω καταλαβει.

Σορρυ για το οφ.

• Super Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, talibanakos said:

Ρε μαν,αυτα ειναι παλια σκηνικα,ή καθεσαι ακομα εκει;Δεν εχω καταλαβει.

Σορρυ για το οφ.

To 1o

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Πάω στην Μανατζερ να συζητήσω μαζί της καποια πράγματα....

Εγώ: Ηθελα να σε ρωτήσω τί γνώμη έχεις για μενα στους 2 μήνες που είμαι εδώ...ειλικρινά όμως!

Manager: Την καλύτερη! Πραγματικά...και δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε όλοι....Δίνεις λύσεις, είσαι πολυ ευγενικός με όλους, έκανες σωστές αγορές, μας μηχανογράφησες...ΘΕΟΣ ΘΕΟΣ !

Εγώ : Ωραία...χαίρομαι....! Επειδή δούλεψα σαν σκυλί, φέυγοντας τον πρώτο 1,5 μήνα μετά τις 7-8, και ήρθα όλα τα σαβατοκύριακα, όλη ημέρα, θα ήθελα να συζητήσουμε για κάποιο μπόνους. Ή έστω καμια υπερωρία...Περασα μεγάλο άγχος και κούραση! Δεν είπα τίποτε μέχρι τώρα, αλλα νομίζω ότι ετσι είναι σωστό!

Manager: Ναι ρε συ, το συζητάς? Εγώ θα το πω στον Αφεντικό, και θα σε υποστηρίξω σφόδρα!

Περνάει η ώρα, και με καλεί ο Αφεντικός. Πάω στο γραφείο του, και βλέπω την Manager συνεφιασμένη....Ωχ λεω....κατάλαβα......

Αφεντικό: κύριε Liquid, εδώ μου είπανε ότι ζητάτε κάποιο μπόνους. Για πιο λόγο πιστεύετε ότι αξίζετε?

Εγώ : κυρία Μάνατζερ, εσείς τι έχετε να πείτε?

Manager: Ακούστε κ. LiquidTroll, όλοι μας εδώ παραλάβαμε χάος, και όλοι δουλέψαμε σκληρά..Και εγώ δουλεύω 12ωρα....Επίσης, τι να το κάνουμε αν κάποιος μένει εδώ μέχρι τις 8?Ή να έρχεται τα Σ/Κ? Οταν δεν παράγεται ένα αποτέλεσμα....Οποιοσδήποτε μπορεί να κάθεται να χαζεύει μέχρι τις 8, και να λέει ότι σκίζεται...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΊ!!!!

Εγώ: Οπότε, αν καταλαβαίνω καλά, μου λέτε ότι ερχόμουν εδω τα Σ/Κ και χάζευα στο FB...Επίσης, οι υπερωρίες που έκανα, ήταν πλαστές!

Ο Αφεντικός να κοιτάει την Manager με βλέμμα αξιωματικού των SS  στο Auschwitz.

Manager: Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο...αλλα κανονικά θα πρέπει να παράγεις αποτελέσματα στον χρόνο εργασίας σου. Αν δεν τελειώνει, είναι δική σου ευθύνη!

Εγώ: ......................................................

Την ίδια ημέρα, όταν η ώρα πήγε 5 και ένα δευτερόλεπτο, την κάνω τρέχοντας!

Με καλεί την άλλη ημέρα....

Manager: Παρατήρησα εχτές ότι έφυγες απο τις 5 ! Είχες τελειώσει τις δουλειές σου? Οπως σου είπα απο την αρχή, εδώ δεν έχουμε ωράρια!

Εγώ: Λυπάμαι, κοίταζα την σύμβασή μου, και λέει καθαρά ότι οφείλω να δουλεύω απο τις 9-5. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται υπερωρία. Αν δεν προλαβαίνω να τελειώνω στην ώρα μου, τότε την άλλη ημέρα!

Manager: Δεν είναι κατάσταση αυτή, είσαι φαουλ!!! Εδώ δίνουμε την ψυχή μας για την εταιρία...Οφείλεις να δίνεις το 100%!

Εγώ: Καλά.............

Ψησου να τα γραψεις σεναριο ολα αυτα, να γινει κανα θεατρικο ή καμια σειρα στο utube, μονο απο δω μέσα μας εχεις σιγουρους τόσους φανατικους!

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...