Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Neo είπε

"οχι οχι μην φοβάσαι δεν θα σε πειράξει".

Να σε μυρίσει θέλει μόνο

11 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Παλι προβλήματα μου βγάζετε κυριε LiquidTroll?

LiquidTroll beta

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά από τσακάλια υπαλλήλους εχω δύο ιστορίες πριν 27 χρόνια. 

Το πρώτο case ήταν ένα παράπονο από μια επαρχιακή εταιρεία ύδρευσης που ο server πήγαινε αργά. Επειδή είχα πολύ δουλειά έστειλα τους μαθητευόμενους μάγους να δουν σε ποιο σημείο αργεί η τιμολόγηση και να έρθουν να μου πούνε για να δω αν θα στείλω DBA ή προγραμματιστές καθώς εμείς είμασταν οι μαύροι. Μετά από καμία ώρα έσκασαν μύτη πίσω στο γραφείο με το Server παραμάσχαλα, ήταν και θηρίο σε μέγεθος. Όταν τους ρώτησα γιατί τον έφεραν μου είπαν ότι διαπίστωσαν πως έκανε θόρυβο και λογικά θα είχε σκόνη για αυτό θα πήγαινε αργά.....περιττό να σας πω πόσα συγγνώμη είπα καθώς δε μπορούσαν οι πολίτες να πληρώσουν τους λογαριασμούς χωρίς server...

Η δεύτερη ιστορία είναι από το σέρβις στο οποίο λόγο φόρτου γίνονταν πάντα της μουρλής. Είναι τέλος εβδομάδας και περνάω μια βόλτα να δω αν έχουμε μηχανήματα που δεν έχουν τελειώσει για το Χ Ψ λόγο και να δω αν μπορώ να βοηθήσω κάπως.  Μπαίνω και βλέπω το σέρβις μια ζωγραφιά. Τίγκα οι πάγκοι από PC,printer, οθόνες,κάρτες γραφικών, δίσκοι, βίδες, μνήμες, κόκα κόλλες,πατατακια, πιτογυρα, χαρτιά και σχεδόν κανένας δε μπορεί να μου πει τι γίνεται. Βάζω τις φωνές και τους λέω σε δύο ώρες που θα γυρίσω να λάμπουν όλα και να έχουν λίστα με τι μηχανήματα έχουν και πότε θα είναι έτοιμα. 

Γυρίζω μετά από κάνα δίωρο και όντως γυαλίζει το μέρος. Εντυπωσιασμενος ρωτάω πότε πρόλαβαν και βίδωσαν τα πάντα και τα έφτιαξαν. Μου εξηγούν πως δεν τελείωσαν απλά συμμάζεμα έκαναν. 

Ρωτάω που είναι όλο το HW; Κάρτες, μνήμες, δίσκοι, CPU που είχαν χύμα στους πάγκους και μου λένε το ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΡΤΆΡΙΑ. Παθαίνω σοκ και ρωτάω αν ξέρουν ποιανού είναι τι. Μου λένε ΔΕ ξέρουμε και μη φωνάζεις γιατί εσύ μας είπες να συμμαζέψουμε!

Για δύο μήνες ερχόταν κόσμος και μου έλεγε "Ρε φίλε νομίζω είχα 4 GB ram, τώρα έχω δύο" και εγώ είχα NVIDIA Πώς βρεθηκα με ATI;

Τα ίδια τσακάλια κατέβαζαν από τον πάγκο  τον Server που έστηνα και έκανε Windows Updates σε 2003 με κάτι γραμμές ίντερνετ του θανάτου για τρεις μερες ,για να βάλουν το pc της κ. Σουλας που δεν άνοιγε το Adobe.  Δηλαδή ποσο μυαλό θέλει να μην πειράξεις το μισο παγκο που καθησε ο προϊστάμενος; πόσο; 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια τυχαία Τετάρτη πέφτει ο σέρβερ στη δουλειά. Κανένα θέμα, μετά από λίγα λεπτά όλα οκ. Έλα όμως που συνέβει και την επόμενη Τετάρτη. Και την μεθεπόμενη. Και μάλιστα περίπου την ίδια ώρα.

Κάτι παίζει εδώ, πιάνουν οι ΙΤαδες τα logs, κοιτάνε το ένα, ψάχνουν το άλλο (δεν έχω ιδέα τί) και το μόνο που φαίνεται είναι το προφανές, ότι έκανε restart ο server.

Η κατάσταση συνεχιζόταν όμως και λένε δεν παίζει, θα παραφυλάξουμε απ'εξω. Και όντως, έτσι και έκαναν. Και βλέπουν, Τετάρτη, την ύποπτη ώρα, τσουπ σκάει καθαριστρια, μπαίνει στον server room, βγάζει μπρίζα server, βάζει σκούπα ηλεκτρική, σκουπίζει, βγάζει σκούπα, ξαναβάζει server.

😂

• Like 8
  • Confused 1
  • Sad 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Δεν υπαρχει τωρινος, εδω και 1,5 μηνα. Αν διαβασεις 2-3 σελιδες πριν, τωρα βρηκανε, και θελουν να τον "εκπαιδευσω",

Εγώ θα του πω τι και πως εγινε, και ας βγαλει τα συμπεράσματά του

Θα πέσει τρελό χρήμα....άκουσε με...πάτα στο "εγώ είμαι επαγγελματίας" και λιώστους.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, tzelen είπε

Μια τυχαία Τετάρτη πέφτει ο σέρβερ στη δουλειά. Κανένα θέμα, μετά από λίγα λεπτά όλα οκ. Έλα όμως που συνέβει και την επόμενη Τετάρτη. Και την μεθεπόμενη. Και μάλιστα περίπου την ίδια ώρα.

Κάτι παίζει εδώ, πιάνουν οι ΙΤαδες τα logs, κοιτάνε το ένα, ψάχνουν το άλλο (δεν έχω ιδέα τί) και το μόνο που φαίνεται είναι το προφανές, ότι έκανε restart ο server.

Η κατάσταση συνεχιζόταν όμως και λένε δεν παίζει, θα παραφυλάξουμε απ'εξω. Και όντως, έτσι και έκαναν. Και βλέπουν, Τετάρτη, την ύποπτη ώρα, τσουπ σκάει καθαριστρια, μπαίνει στον server room, βγάζει μπρίζα server, βάζει σκούπα ηλεκτρική, σκουπίζει, βγάζει σκούπα, ξαναβάζει server.

😂

Ο "Server" κανονικά δεν έχει πρίζα.
Έχει γραμμή απ' ευθείας από τον πίνακα που κουμπώνει πάνω στο UPS.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μιας και έχετε πιάσει τα των ΙΤ για πέστε λίγο γνώμη:

Μία φίλη μου δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική. Θέλει λοιπόν να εγκαταστήσει ένα app, επικοινωνεί με τον ΙΤ και της στέλνει μήνυμα του τύπου «αυτά είναι τα requirements» τσέκαρε το πισί σου αν τα πληρεί.

Είναι υποχρεωμένος ο οποιοσδήποτε υπάλληλος να ξέρει πως να εντοπίζει τα requirements; Δεν είναι δουλειά του ΙΤ αυτό;

• Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Highlander είπε

Η ιστορία έχει πάνω από 10ετία. Και για μικρή εταιρεία, όχι κανένα μεγαθήριο, σαν αυτή που εργαζόταν ο LiquidTroll 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Highlander είπε

Και όμως δε μπορείς να φανταστείς τι κάνουν οι χρήστες. 2005 εποχή Πουλιάδη (Plato). Σε ένα πρακτορείο ΚΤΕΛ στον Κηφισό έχω φτάσει Πέμπτη βράδυ για να αλλάξω το Server. Έχω μαζί μου έναν IBM και πρέπει να κάνω Copy το πρόγραμμα από τον παλιό Server στον καινούργιο και να στήσω ξανά φόρμες εκτύπωσης , δίκτυα κτλ. Ξεκινάω στις 12 το βράδυ βγάζω τον παλιό Server και στήνω τον καινούργιο. Αντιγράφω όλα ΟΚ. Στις 6 το πρωί φτάνει ο υπάλληλος και μου λέει το νέο UPS που φέρατε δεν κάνει τίποτα και μας χρεώσατε 1.7 εκατομμύρια δραχμές (5000 χιλιάδες ευρώ αλλά ο τύπος ήταν 65 και δεν στρόφαρε στο ευρώ).

Του λέω αποκλείεται , το μηχάνημα είναι ένα από τα καλύτερα APC SU-RT 5000 και φοράει τις καλύτερες μπαταρίες. Μου λέει δοκίμασε και θα δεις ότι δεν κρατάει. 

Τσατισμένος κλείνω την ασφάλεια στον πίνακα και ακούω ένα βζζζζζιου και σβήνει όλο το Rack με Servers + Cisco switch + Cisco Routers + Leased Line 128k με RAD του ΟΤΕ. Ω θεεεε λέω τι έγινε άντε να τα βάλεις πάλι όλα μπρος. Το πρώτο λεωφορείο στις 6:30 εντωμεταξύ , λίγα λεπτά μας χώριζαν από το να γίνει σφαγή.

Ανοίγω πάλι την ασφάλεια και πατάω το κουμπί από το UPS και ακούω και το μπαμ και το βλέπω στις φλόγες!!!!!!! Καταφέρνω να το σβήσω και το τραβάω έξω ,μιλάμε για βάρος αλλά είχα 200 σφυγμούς,  συνδέω γρήγορα τα πολύμπριζα στο ρεύμα και παλεύω να δω τι γίνεται , παίρνει μπρος το δικτυο αλλά ο Server τίποτα κανένα τροφοδοτικό και έχει 2 !

Τσακώνω τον παλιό Server και τον στήνω πάνω στον πάγκο  , ήμουν ΠΑΡΑ πολύ τυχερός που τον είχα βγάλει έξω ,  συνδέω τον εκτυπωτή και του λέω μεγάλε την κάτσαμε , θα δουλεύει μόνο ένα PC σήμερα (Παρασκευή εντωμεταξύ στο ΚΤΕΛ γίνεται πανζουρλισμός).  Αυτός άρχισε τα "στα είπα εγώ" , "κολο μηχανήματα" , "όλες τις μούφες μας φέρνεται"  "γιατί χάλασε και ο καινούργιος ; τι μ$#!!# είναι κινέζικη; Τι είναι αυτή η ΑιΒιΜι" , εγώ έτοιμος να τον πνίξω. 

Πριν πάρω τηλέφωνο την APC και τον Πουλιάδη για να δω τι μπορούμε να κάνουμε , άγρυπνος όλη νύχτα, λέω ας δω τι έγινε με το ρεύμα μην καεί και ο παλιός Server. Και βρήκα συνδεμένα σε ένα πολύμπριζο που είχαν καρφώσει σε μια μπρίζα στο Rack που ήταν το APC 

Α)Θερμάστρες , τις οποίες είχε ανοίξει μόλις μπήκε ,κάτι σαν καλοριφέρ που είναι.

Β) Ανεμιστήρες

Γ) Σεσουάρ ! Ναι σεσουάρ , μου είπαν ότι το είχαν για την υγρασία 

Δ) Το μηχάνημα που τσεκάρει τα λεφτά , ένα θηρίο .

Ο τύπος από την APC στο τηλέφωνο έλεγε (I have no such report , flames? Are you sure? " και εγώ του έλεγα "Kifisos 100 , Kifisos 100 , mayday" 

Μου έφεραν καινούργιο Server την Παρασκευή το μεσημέρι , πήγα για ύπνο και ξανα ξενύχτησα την Παρασκευή να στήσω το νέο. Ο Server έκαψε μητρική και το APC έγινε στάχτη...… γιατί κρυώναν τα ποδαράκια τους κατάλαβες; Μούφα το εργαλείο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Α)Θερμάστρες 

Το εχω παθει σε μια  φαρμακευτικη ....

Ειχα αλλαξει 3 φορες ενα UPS γιατι η ηλιθια εβαζε ενα αεροθερμο(2200w)  στα ποδια της να μην κρυωνει ο κολος της....

Την τελευταια φορα εφτιαχνα κατι αλλο και ημουν εκει την ωρα που πηγε και το κουμπωσε.. Ακουω το μπιπ .

Ετσι της λεω σου χαλαει το UPS.  Να μου φερεις αλλο μου λεει ...

Εχε χαρη που ηταν ναρα... (την πηδαγε το αφεντικο της φυσικα)

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτή την ανωμαλία που έχουν οι γυναίκες με τα πόδια τους συγκεκριμένα δε μπορώ να την καταλάβω, κάποια στιγμή σε παλιά δουλειά πάντως είχαμε ένα γομάρι 2000+W που φυσικά οι άλλες ήθελαν το βάζουν, εγώ και χειμώνα ήθελα ανοικτό παραθυράκι για φρέσκο αέρα, αλλά ευτυχώς κάθε φορά που το ξεκινούσαν κατέβαζε το ρεύμα σε όλο το γραφείο οπότε μετά από 5-6 φορές που προσπάθησαν κατάλαβαν ότι πρέπει να το παρατήσουν, αλλά συνέχιζαν να φέρνουν αερόθερμα από το σπίτι τους

βασικά σχεδόν οπουδήποτε έχω δουλέψει εκτός από την τωρινή δουλειά έχω αναμνήσεις με αερόθερμο στα πόδια 

επίσης πρόσφατα διαπίστωσα με άσχημο τρόπο ότι το ups μας είναι νεκρό, είχαμε σε μια μέρα 5-6 διακοπές και μάλιστα μου καταστρέφει αρχείο μιας επιχείρησης με πολλές εγγραφές που έχουμε και δούλευα εκείνη τη στιγμή (μάλιστα αυτή δουλεύω και τώρα και βλεπω έχω πάνω από 6000 εγγραφές μέχρι και τον ιούνιο, άρα θα μιλούσαμε για καταστροφή να ξαναπεραστούν όλα αυτά) 

ευτυχώς το είχα επαναφέρει με backup και έχασα μόνο μια μέρα δουλειά αλλιώς θα έκλαιγα  (εγώ προσωπικά, εμείς δεν έχουμε ΙΤ, εγώ είμαι το παιδί για τα pc ) 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Highlander είπε

Όλα σε μια μπρίζα καταλήγουν....ή ασφάλεια...εμένα κάποτε μου έσκασε 1 επώνυμο πολύμπριζο ασφαλείας και μου έριξε 1 όροφο κάτω...με UPS..με ξεχωριστές μπρίζες....με..

Εδώ οι γραμματείς για να ζεστάνουν τα ποδαράκια τους ...βάζαν τα αερόθερμα στις μπρίζες UPS και σφύριζε το καημένο το UPS.

Για να μην αναφέρουμε ότι και τα UPS δεν είναι πανάκεια...όλα τα Test να βγαίνουν jet Και οι μπαταρίες να είναι ψόφιες...

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω άλλη μια τέτοια ιστορία με ρεύμα τρελό γέλιο. Datacenter με τζαμαρία και από την έξω πλευρά κόσμος και κοσμάκης που δουλεύει πυρετωδώς. 

Από μέσα εγώ παλεύω να στήσω το καινούργιο Rack με Storage servers κτλ. , έρχεται ο ηλεκτρολόγος και τον ρωτάω αν έχω ρεύμα στο καινούργιο το Rack από τη γεννήτρια και το UPS για να ξεκινήσω, μου λέει όλα ΟΚ τα σύνδεσα προχώρα.

Βάζω τις ράγες για να στήσω τον πρώτο Server και ετοιμάζομαι να τον βάλω στο rack και καθώς περπατάω καταλαβαίνω ότι πατάω σιγά σιγά ένα καλώδιο σαν νάρκη , με το Server αγκαλιά. Και ακούω ένα Βζζιιιουυυ και σβήνει όλο το Datacenter. Ήταν το καλώδιο που πήγαινε ρεύμα από το ένα Rack στο άλλο. Ήταν τόσο ψιλό που όταν το πάτησα από τη ζέστη έλιωσε και έκανε βραχυκύκλωμα. 

Ακολούθησαν στιγμές αποκάλυψης , κρατούσα την πόρτα από μέσα για να μην μπουν τα ζόμπι να με φάνε που έχασαν τη δουλειά που έκαναν...…. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...