Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 25/7/2019 στις 5:16 ΜΜ, masteripper είπε

Αυτές τις βλακείες αναμασανε όλες οι εταιρείες... οικογενειακό κλίμα και ιδεολογία πως θα δουλεύεις περισσότερο αλλά θα πληρώνεσαι το ίδιο

Ασε... 10 χρόνια σε "οικογενειακή" επιχείρηση και πόσες φορές άκουσα "είμαστε μια οικογένεια". Πάντα την οικογένεια Δουρή σκεφτόμουν.

Παραδόξως ο "Πατέρας" όταν ήθελε να σφάξει μισθούς ή να απολύσει πχ καμιά δεκαπενταριά είχε δουλειές κι έλειπε Λονδίνο.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Μπαίνει ο οδηγός στο γραφείο του αφεντικού και κάποιος τον φωνάζει και ακολουθει ο διάλογος (αυτος δουλεύει χρόνια εκει)

Α: Μάκη σε λένε;

Ο: Ναι.

Α: τι πουστικό όνομα είναι αυτό που έχεις;

Ελιωσααααα! χαχαχαχαχαχαχ

Ασχετο αλλα...

Μου θυμισε καποιον κύπριο που ειχαμε οδηγο σε μια επιχείρηση που ειχε Όνομα για επώνυμο του στυλ "Γιάννης Μιχάλης" (Μιχάλης ηταν το επώνυμο)

Αναθεμα και αν ποτε καποιος καταλαβε ποιο ειναι το Ονομα και ποιο το επωνυμο!

Ο τυπος για να γλιτωσει την καζουρα εφερνε γλυκα και του Αγιου Ιωαννη και στην γιορτη των Αρχαγγέλων !!

Με απολυτο σεβασμο παντα στους φιλους Κυπριους. δεν έφταιγε το παλικαρι....

.

αλλο που θυμήθηκα :

καλουν στην επιχείρηση που δουλευα απο μια εταιρεία IT Support και η κοπελα μασ στην reception που μου περασε την τηλ κλιση εγραψε λαθος επωνυμο:

.

ΕΓΩ: Ναι; καλησπέρα Κυριε Γαβριήλ;

---(Σιγη ιχθύος....)

ΕΓΩ: Ναι με ακουτε;

-Συγγνώμη σε μενα μιλάτε;

ΕΓΩ: Μαλιστα, Ο κυριος Γαβριηλ;

-(Γελια) Οχι, λαθος, Ο αλλος Αρχάγγελος ειμαι! Καλημερα! χαχαχ

Μιχαηλ τον ελεγαν τον ανθρωπο!!! χαχαχαχαχαχ

Επεξ/σία από mader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

1300 € αυτή, 750 € εγώ.

Ηθικό δίδαγμα : το αφήνω σε εσάς....Δικό σας, που λένε...

Πριν μια δεκαετία, έγραψα το παρακάτω κείμενο σαν νεος 22άρης κάνοντας την πρακτική μου στον ΟΤΕ

Ας πειράξουμε την θεία με πτυχίο ECDL και γνώσεις πληροφορικής, που δουλεύει στην ίδια εταιρεία, αλλά καταλαμβάνει το διπλανό μεγαλτερο γραφείο, έχει απεριόριστο ιντερνετ, και άπειρες γνώσεις περί υπολογιστών.
Όπου "θεία" κάθε αδαής ημιμαθής.

-Αλλάξτε το screensaver. Βιντεοσκοπήστε το και ανεβάστο στο youtube με υβριστικά σχόλια. Την επομένη στείλτε της το link σε mail και απολαύστε.
-Σου την σπάει επιδή καταφέρνει λόγω εγκεκριμένης προυπηρεσίας στο δημόσιο να τελιώνει την πασχέντζα πριν απο εσένα;; Αν είανι ποτέ δυνατόν! Χτύπα ύπουλα την στιγμή που περιφανεύεται μπροστά σε ολόκληρο το γραφείο για τις επιδόσεις στις στο άθλημα του pasxienjing μιλώντας για εκείνη την φορά που διάβασες το άρθρο περί διαχείρησης μνήμης πυρήνα μεταξύ των κυρίαρχων λειτουργικών την ώρα που περιφανεύεται ότι τέλειωσε την πασχέντζα.Συνέχησε με οδηγίες για custom kernel compiling Και εξήγησε διεξοδικά τα απαραίτητα swtches που κάνουν την ζωή μας εύκολη χωρίς θυσίες σε επιδόσεις
-Την μισείς; Βάλε στον υπολογιστή της υποχθόνια ένα CD μιας live διανομής και απόλαυσε την αυριανή μέρα που θα τον ανοίξει.
-Δυσκόλεψε την ζητώντας να σώσει ένα αρχείο στον κοινόχρηστο του απέναντι, αφού της έχεις βγάλει το καλώδιο δικτίου. Άρχισε να την πειράζεις για την ευκολία της διαδικασίας.
-Βγάλτης την οθόνη από την μπρίζα σχολώντας. Την επομένη άργησε 5-10 λεπτά και απόλαυσε διαδικασίες τηλεφωνημάτων σε τεχνικά τμήματα, παράπονα , και όλα τα σχετικά.
-πρόσθεσε διάφορες απαραίτητες γλώσσες στον υπολογιστή της, όπως φιλανδικά, κινέζικα, ιρακινά, ρώσσικα, ιαπωνικα, με προεπηλεγμένα πάντα τα Thai. (Bonus Stage :Αφαίρεσε τα ελληνικά και τα αγγλικά .)
-Άλλαξε τον συνδυασμό πλήκτρων για εναλλαγή γλώσσας σε right ctrl+f12.
-Ζήτησε της να κάνει αναζήτηση στο google χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία "" + κτλπ
- Βάλε στην μπάρα εργασίας την αυτόματη απόκρυψη. Στην συνέχεια κλείδωσέ την.
- Σε στιγμή σηζήτησης για σπουδές 
προσπάθησε να την καλοπιάσεις , ρώτα την για την άποψη της σχετικά με την steady HTML που έμαθε σε εκείνο το πολύ δύσκολο σεμινάριο. Στην συνέχεια επιχειρηματολόγησε για την την χρήση δυναμικότητασ στις σελίδες και τον ρόλο τους. Τέλος, ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ
- Εξήγησε της τι είναι αυτό το μαύρο παράθυρο που εσύ λες κονσόλα . Πέρασε της το μύνημα ότι γράφωντας "mkdir /home/user/youridiot" είναι πιο λειτουργικό και γρήγορο από 16 κλικ
- Βάλτην ναπληκτρολογήσει κείμενο με δεμένα τα μάτια, μη χρησιμοποιώντας τους δείκτες της.

-Καντης Disable το ποντίκι . όταν την παρατηρείς να αγωνιά συνέχησε ουρλιάζοντας "REAL MEN DO IT ON KEYBOARD ONLY" πετώντας την οθόνη από τον 4ο 
-LFS (Linux from Scratch) μπορείτε και εσείς να προκαλέσετε άπλετο πόνο στον τύπο δίπλα σας, βάλτε τον να ξανακαλύψει τον τρόχό.
Εφαρμόστε την ατάκα "Αν είναι να τον βάλουμε να κάνει ένα-ένα config θα μας καταγγείλει στην αστυνομία για ψυχολογική βία. "

Επεξ/σία από headbanger
  • Confused 2
Δημοσ.

Παραγγελία online στο βιβλιοπωλείο σήμερα.

Μαυρομιχάλη η οδός . 2 δρόμους πιο κάτω το βιβλιοπωλείο. Ακριβώς 2 δρόμους πιο κάτω καθώς ήταν και στο ίδιο ύψος το νούμερο.

Ο πελάτης διαλέγει να πάρει την παραγγελία του με κούριερ 🙄

Εδώ λες οκ, κάποιο κινητικό πρόβλημα θα υπάρχει. Μπορεί να συμβεί. 

Ακολουθεί mail: 

"Γεια σας, έκανα την παρακάτω παραγγελία, θα ήθελα να την παραλάβω από το κατάστημα κούριερ". 

1 δρόμο πιο κάτω το κατάστημα κούριερ . 3.5€ έξοδα αποστολής (είναι συγκεκριμένα ~15€ , συγκεκριμένα από 15 έως 30€ και από κει και πέρα δωρεάν). 

Γιατί;; 

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Παραγγελία online στο βιβλιοπωλείο σήμερα.

Μαυρομιχάλη η οδός . 2 δρόμους πιο κάτω το βιβλιοπωλείο. Ακριβώς 2 δρόμους πιο κάτω καθώς ήταν και στο ίδιο ύψος το νούμερο.

Ο πελάτης διαλέγει να πάρει την παραγγελία του με κούριερ 🙄

Εδώ λες οκ, κάποιο κινητικό πρόβλημα θα υπάρχει. Μπορεί να συμβεί. 

Ακολουθεί mail: 

"Γεια σας, έκανα την παρακάτω παραγγελία, θα ήθελα να την παραλάβω από το κατάστημα κούριερ". 

1 δρόμο πιο κάτω το κατάστημα κούριερ . 3.5€ έξοδα αποστολής (είναι συγκεκριμένα ~15€ , συγκεκριμένα από 15 έως 30€ και από κει και πέρα δωρεάν). 

Γιατί;; 

Αυτό δεν είναι τίποτα...πριν απο πολλά χρόνια σε μια απο τον χρόνο ξεχασμένη εταιρία τζιμάνι στον διοικητικό όροφο έστειλε έγγραφα σε κάποιον άλλο διοικητικό ....στον ίδιο όροφο ..με κουριερ.

Το ότι έκλεισε ΔΕΝ ήταν τυχαίο.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, masteripper είπε

Αυτό δεν είναι τίποτα...πριν απο πολλά χρόνια σε μια απο τον χρόνο ξεχασμένη εταιρία τζιμάνι στον διοικητικό όροφο έστειλε έγγραφα σε κάποιον άλλο διοικητικό ....στον ίδιο όροφο ..με κουριερ.

Το ότι έκλεισε ΔΕΝ ήταν τυχαίο.

Μην εκπλαγείς αν έγινε έτσι ώστε να υπάρχουν αποδείξεις αποστολής και παράδοσης για αυτό που έστειλε.

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Μην εκπλαγείς αν έγινε έτσι ώστε να υπάρχουν αποδείξεις αποστολής και παράδοσης για αυτό που έστειλε.

Μπα...1 μπούφος ήταν ...μαζί με μπόλικους αλλους και γρήγορα πήγε για φούντο το "μαγαζί"

Δημοσ.
2 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Εταιρία με υποκατάστημα στην Πατρα στέλνει έγγραφα με courier 5 τετράγωνα παρακάτω.

1) Είναι πρακτική της εταιρείας να στέλνει έγγραφα με Courier, ειδικά αν λες ότι πρόκειται για υποκατάστημα. 

2) Δεν έχουν κάποιον συγκεκριμένο για αυτήν την δουλειά και άρα πρέπει να σπαταλήσει κάποιος τον -πιθανότατα σημαντικό- χρόνο του για να φτάσουν 5 τετράγωνα παρακάτω. 

3) Απαιτείται από την εταιρεία παράδοσης αυτός ο τρόπος για να υπάρχει απόδειξη συναλλαγής.

Σε εμάς ήταν πιο εύκολο να πάνε στα ΕΛΤΑ και να σταλούν με απλό, κάποια έγγραφα εντός πόλης, παρά να τα πάει κάποιος υπάλληλος που ήταν στον δρόμο του. 

---------------

Έχουμε πάει σε πελάτη που η βίλα του αγγίζει την κλίμακα των 8ψηφιων €. 

Ο εν λόγω, είχε φτιάξει όλο το σπίτι (μέσα - έξω) με έξυπνα συστήματα. Επίσης, είχε μία πισίνα στο προαύλιο, η οποία ήταν θερμαινόμενη (και την λειτουργούσε και τον χειμώνα). 

Σε κάποια φάση, έχει βάλει στις 2 μεγάλες πλευρές του σαλονιού φώτα (Led, περίπου 20w έκαστο) που φωτίζουν τον πέτρινο τοίχο τα οποία είναι τοποθετημένα περίπου ανά μισό μέτρο και φωτίζουν σε σχήμα καμπάνας, με πιο "σκοτεινά" σημεία στο ενδιάμεσο. 

Πελάτης : Ρε συ ΧΥΖ, τα φώτα πολύ ωραία φέγγουν, αλλά εγώ τα ήθελα να φαίνονται σα να φωτίζει ο ήλιος από χαραμαδα στο ταβάνι, ομοιόμορφα σε όλο το μήκος.

Συνάδελφος : Μα κύριε πελάτη, τα τοποθετήσαμε όπως έγραφαν τα σχέδια που μας δώσατε. Τοποθετήθηκαν με λέιζερ για να είναι στην απόλυτη ευθεία. 

Π : Ναι, ε; Δεν μου αρέσουν έτσι, να μπουν κολλητά. 

Παραγγέλνονται τα φωτιστικά από εξωτερικό, ξηλώνονται τα υπάρχοντα και δίνεται ένας αγώνας να τοποθετηθούν όλα κολλητά (ήταν σχεδόν αδύνατο λόγω των αυτιών τους). 

Σ : Κύριε πελάτη, τα φωτιστικά τοποθετήθηκαν με κενό 5mm γιατί δεν γινόταν κοντινότερα. 

Π : Χμμ, μάλιστα, αλλά πάλι φαίνεται ένα μικρό κενό. 

Σ : Το επόμενο στάδιο είναι να ανοίξουμε όντως το ταβάνι για να μπαίνει ο ήλιος. 

Π : Όχι, όχι, άστο έτσι, δεν πειράζει. 

Περνάει λίγος καιρός, σχεδόν ολοκληρώνεται το σπίτι, και επισκέφθεται το οίκημα. 

Π : Ξέρεις ΧΥΖ, ωραία τα φωτιστικά, αλλά καίνε πολύ ρεύμα, μήπως θα ήταν καλύτερα να μου τα ρυθμίσεις σε 2 διακόπτες; Να τα ανάβω μισά μισά, καίνε πολύ!!

Δημοσ.

Ωπα. έχω φρέσκο πραγμα !!!

Με παίρνει η manager σε ανοιχτη ακρόαση απο το γραφείο του κ. Αφεντικου. Με φωνή σοβάρη και ψιλο απογοητευμένη.Έχω φύγει 1,5 μήνα απο την δουλεια.

Manager : Liquid καλημέρα, θα ήθενα να έρθεις ένα μισάωρο απο εδώ, καθώς ο καινούριος συνάδελφος θα χρειαστεί καθοδήγηση τί έχεις κάνει

-Εγώ : Εχω παραδώσει τα πάντα, κωδικούς κλπ, να με πάρει ένα τηλέφωνο να του πω τι έγινε και γιατί σκασανε όλα, και απο κει και πέρα......

Αφεντικό : Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θέλετε να έρθεται στην εταιρία κ. LiquidTroll? Σας ζητάμε ευγενικά να μας βοηθήσατε, καθώς εδώ αφήσατε ένα χάος!!! Οπότε, αν είστε επαγγελματίας, οφείλεται να έρθετε να πειτε στον καινούrio ΙΤ τι πρέπει να κάνει.

Εγω: Ακούστε, δεν θέλω να κατέβω στην εταιρία σας. Οποτε και εγώ ευγενικά, σας λέω ότι ο καινούριος ΙΤ, που δεν μου φταίει σε τίποτε, μπορεί να με πάρει τηλέφωνο και να τον καθοδηγήσω σε μερικά πράγματα.

Αφεντικό: Αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Οτι, ότι έγινε, έγινε γιατί το κάνατε επίτηδες, και μου λέτε ότι σκάσανε όλα. Κάποιος θα μπορούσε να σας κατηγορήσει για δολιοφθορά!

Εγώ : Λοιπον πείτε ότι θέλετε, δεν προκειται να συνεχίσω την κουβέντα, επειδή είμαι επαγγελματίας, σας λέω πως ο καινούριος ΙΤ μπορεί να με πάρει τηλέφωνο. Δεν ειμαι υποχρεωμένος να κάνω τίποτε απο ότι μου ζητάτε, δεν θέλω να το συζητήσω άλλο. Εγώ στον καινούριο συνάδελφο θα του πω τα ΠΑΝΤΑ, ότιδήποτε συνέβη, και απο κει και πέρα, ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Δεν ανήκω πλεον στην εταιρία, οπότε μην με ζαλίζετε.

Αφεντικό: (τσαντισμένα....) Σας ευχαριστώ πολύ...........

Εγώ: Καλη σας ημ (τουτ τουτ τουτ τουτ, μου το έκλεισε στην μάπα)

Έκανε 1,5 μήνα για να βρει καινούριο ΙΤ και πραγματικά τον λυπάμε τον κακομοίρη....!

• Like 20
  • Sad 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Με παίρνει η manager σε ανοιχτη ακρόαση απο το γραφείο του κ. Αφεντικου. Με φωνή σοβάρη και ψιλο απογοητευμένη.Έχω φύγει 1,5 μήνα απο την δουλεια.

Manager : Liquid καλημέρα, θα ήθενα να έρθεις ένα μισάωρο απο εδώ, καθώς ο καινούριος συνάδελφος θα χρειαστεί καθοδήγηση τί έχεις κάνει

-Εγώ : Εχω παραδώσει τα πάντα, κωδικούς κλπ, να με πάρει ένα τηλέφωνο να του πω τι έγινε και γιατί σκασανε όλα, και απο κει και πέρα......

Αφεντικό : Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θέλετε να έρθεται στην εταιρία κ. LiquidTroll? Σας ζητάμε ευγενικά να μας βοηθήσατε, καθώς εδώ αφήσατε ένα χάος!!! Οπότε, αν είστε επαγγελματίας, οφείλεται να έρθετε να πειτε στον καινούrio ΙΤ τι πρέπει να κάνει.

Εγω: Ακούστε, δεν θέλω να κατέβω στην εταιρία σας. Οποτε και εγώ ευγενικά, σας λέω ότι ο καινούριος ΙΤ, που δεν μου φταίει σε τίποτε, μπορεί να με πάρει τηλέφωνο και να τον καθοδηγήσω σε μερικά πράγματα.

Αφεντικό: Αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Οτι, ότι έγινε, έγινε γιατί το κάνατε επίτηδες, και μου λέτε ότι σκάσανε όλα. Κάποιος θα μπορούσε να σας κατηγορήσει για δολιοφθορά!

Εγώ : Λοιπον πείτε ότι θέλετε, δεν προκειται να συνεχίσω την κουβέντα, επειδή είμαι επαγγελματίας, σας λέω πως ο καινούριος ΙΤ μπορεί να με πάρει τηλέφωνο. Δεν ειμαι υποχρεωμένος να κάνω τίποτε απο ότι μου ζητάτε, δεν θέλω να το συζητήσω άλλο. Εγώ στον καινούριο συνάδελφο θα του πω τα ΠΑΝΤΑ, ότιδήποτε συνέβη, και απο κει και πέρα, ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Δεν ανήκω πλεον στην εταιρία, οπότε μην με ζαλίζετε.

Έκανε 1,5 μήνα για να βρει καινούριο ΙΤ και πραγματικά τον λυπάμε τον κακομοίρη....!

Περιμένω τον διάλογο αποχώρησης από την εταιρία :D

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Δεν το χειρίστηκες καλά...90€/ώρα + 100€ για την επίσκεψη...αν θέλουν....έτσι δουλευουν οι επαγγελματίες...και αν θέλουν τιμολόγιο πας σε 1 μαγαζί...καπέλο 45% για εφορία + το ποσοστό που θα ζητήσει το μαγαζί για την εξυπηρέτηση.

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 7
  • Thanks 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...