Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dpolal είπε

Με το Ζαχαρία Δεντοφτιάχνω τί σχέση έχετε ??????????? 😄😄😄:D

Τον γνωρίζω τον Ζαχαρία, και του τα έλεγα, και μου είπε ότι Ναι, δυστυχώς, αυτός είναι ο κανόνας, το απόλυτο μπουρδελο.

Αντε και ένα τελευταίο για σήμερα, έτσι να τα βγάλω και απο μέσα μου, γιατί είχα σκάσει με αυτή την δουλειά :

Δευτέρα Πρωί, 9 η ώρα, με το καλημέρα

Αφεντικό: κύριε LiquidTroll, δεν μπορώ να δω τα email μου

Εγώ :  Παράξενο, γιατί? Για να το τσεκάρω.

Βλέπω ότι λαμβάνει κανονικά, αλλά χρειάζεται να κατεβάσει 750 mb, αφου έχει 7 διαφορετικούς λογαριασμούς, για 4 διαφορετικές εταιρίες

Εγώ: Κατεβάζει κανονικά, απλά έχετε πολλά mails, γιατι έχετε πολλους λογαριασμούς, οπότε μέχρι να κατεβάσει ολα τα συννημενα θα παρ...

Αφεντικό : (με διακόπτει..) Ακούστε, δεν έχω καθόλου χρόνο για χάσιμο, δηλαδή μου λέτε ότι κάθε Δευτέρα εγώ θα περιμένω μισή ώρα για τα emails Μου?

Εγώ : Οταν έχετε τόσα emails, με τόσα συννημένα, με τόσους λογαριασμούς, και δεν τα έχετε αδειάσει 3 μέρες, λογικό...Επίσης έχουμε 24άρα Ιντερνετ, και με το ζόρι πιάνουμε 7-8

Αφεντικό: Φωνάξτε μου την κυρία Manager (ερχεται η κυρία, που τα ανήψια μου τα 10χρονα γνωρίζουν περισσότερα απο υπολογιστές, στην κυριολεξία)

της εξηγεί την κατάσταση, και απαιτεί απο εκείνη να δώσει λύση..)

Manager : κύριε LiquidTroll, αυτό που κάνετε δεν είναι canDO behavior. Ειστε εδώ να δίνεται λύσεις, όχι για να λέτε ότι δεν γίνεται κάτι !!!!

Εγώ : (σε υστερία) ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΧΑΔΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ???????????

Manager : ( με μεγάλη δόση γλυψίματος). Θα σας πω εγώ μια λύση. Να έρχεστε κάθε Δευτέρα μισή ώρα πιο νωρίς! Να ανοίγετε το Outlook του κ.Αφεντικού, μέχρι να έρθει να έχουν κατέβει τα emails. Είδατε? Οταν υπάρχει σωστή θέληση, και canDo behavior, ολα γινονται!

Εγω: ...............δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο............

Manager : Μα και εγώ έρχομαι απο τις 8 πολλες φορές

Εγώ : Μα εσείς είστε manager και πληρώνεστε 1300 € όμως !!!!!! Και εγω φεύγω κάθε μέρα 7 και 8 το βράδυ, και δεν παίρνω ούτε υπερωρίες!!!

Αφεντικό : Δεν με νοιάζει τι θα κάνετε, βρείτε τα μεταξύ σας, εγώ θέλω να έρχομαι εδώ και όλα, να δουλεύουν στην εντέλεια, όχι μόνο τα πληροφοριακά, αλλά όλα!

Δεν σας τα πολυλογώ, με πιάνει η Manager η οποία το έπαιζε φίλη, και με έπρηξε με γιαπικους όρους όπως canDo behavior, self-driven, self-motivated, results-oriented και λοιπες πιπες που εμαθε στο Deree!

• Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κυριε λικουιντ, το νερο μπηκε στ'αυλακι με τη μανατζερ ; 😂

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 3
Δημοσ.

Η εταιρεία που εργάζομαι, έχει την διαχείριση του στόλου των τεσσάρων ρυμουλκών του Αλβανικού δημοσίου, στα λιμάνια Αγιοι Σαράντα και Δυρράχιο.

Κάθε 4 χρόνια ανανεώνουμε τις συμβάσεις και σε συνεργασία με Ιταλούς και Γερμανούς συναδέλφους κάνουμε τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο και παραδίδουμε τα αποτελέσματα στον εμπορικό αντιπρόσωπο της πρεσβείας τους, παρουσία του πρέσβη σε ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (Αλβανικά, Ελληνικά, Αγγλικά) στα γραφεία μας. Μόλις αποσταλούν και τα μελετήσει το υπουργείο μεταφορών τους (δεν έχουν υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας), έρχονται πάλι και υπογράφουμε τις συμβάσεις διαχείρισης. Αυτή η δουλειά γίνεται πάνω από 15 χρόνια με τους ίδιους αλβανούς αξιωματούχους.

Πριν λίγες μέρες ξεκινήσαμε την διαδικασία ανανέωσης και μας ειδοποίησαν από την πρεσβεία ότι θα έρθει ο καινούριος εμπορικός ακόλουθος (η πρέσβης είναι ίδια από το 2017), μας στέλνουν τα στοιχεία για να τον αφήσει ο φύλακας στο θυρωρείο κάτω να ανέβει. Δεν θα αναφέρω το όνομά του 😎 έρχεται λοιπόν η πρέσβειρα, η οποία γυναίκα είναι μια χαρά ευγενέστατη αλλά έχει σπουδάσει Ιστορία και δεν ξέρει γρι από ναυτιλιακά-μηχανολογικά,  μαζί με έναν τύπο γύρω στα 40 περίεργη φάτσα, με μπλουζάκι Iron Maiden 😂 λέμε μεταξύ μας "μπα κανένας αλβανός αστυνομικός θα είναι που φυλάει την πρέσβειρα"...

Στρογγυλοκάθονται όλοι, ο τύπος έχει πέσει στις πορτοκαλάδες και στα κρουασάν σαν γίδι, και εγώ προσπαθώ να εξηγήσω μαζί με τον Γερμανό συνάδελφο τα αποτελέσματα του ελέγχου. Η πρέσβειρα ακούει και δεν μιλάει, κάποια στιγμή τελειώνουμε, και λέει η πρέσβειρα στον τύπο (ΗΤΑΝ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ !!!!!!) στα ελληνικά, "τι λες να προχωρήσουμε όπως κάθε φορά;"

Να προχωρήσουμε Αντριάννα μου, λέει αυτός και γυρνάει σε μένα.

Ρε (με αυτό το τραβηχτό "ρε") που προφέρουν οι αλβανοί, άμα βουλιάξει κανα παπόρι στο Ντούρες μπορώ να ανέβω πάνω να πάω να σώσω τους πατριώτες μου;

Φυσικά του λέω, αν έχετε το κατάλληλο δίπλωμα πλοιάρχου/κυβερνήτη μπορείτε και τα 4 είναι αξιόπλοα για πολλά χρόνια ακόμα.

Δεν έχω δίπλωμα "ρε" (πάλι το τραβηχτό αλβανικό ρε) αλλά νοίκιαζα τζετ σκι και παραπέντε στο Ντούρες και ξέρω από αυτά. (δεν έχουμε μόνο εμείς το προνόμιο του "ξέρεις ποιός είμαι εγώ;)

Αλλά ξέρω γιατί μου το λες "ρε" για να έρχονται τα πλοία σας και των Ιταλών να κάνουν τις διασώσεις (γυρνάει στην πρέσβειρα) Αντριάννα της λέει τα επόμενα χρόνια να εισηγηθείς να πάρουμε Φρεγάτες... 😂 Ο Γερμανός δεν πολυκατάλαβε τι συνέβει αλλά είδε εμένα να έχω γίνει μαβής από τα νεύρα και μπήκε ανάμεσα, αργότερα του εξήγησα και έσκασε στα γέλια ο άνθρωπος.

Μετά από 2 μέρες με πήρε τηλέφωνο η πρέσβειρα να ζητήσει συγνώμη για την συμπεριφορά του μπαμπουϊνου, και πως τον έχουν στείλει τώρα, κάποιο μέσο έχει (συμβαίνουν κι αλλού) αλλά έχει σπουδάσει μηχανολόγος στη Γερμανία και τον έκαναν εμπορικό ακόλουθο.  

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, mclein² said:

Στα πλαισια του canDo attitude οχι τπτ αλλο...

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Manager : κύριε LiquidTroll, αυτό που κάνετε δεν είναι canDO behavior. Ειστε εδώ να δίνεται λύσεις, όχι για να λέτε ότι δεν γίνεται κάτι !!!!

Εγώ : (σε υστερία) ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΧΑΔΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ???????????

Manager : ( με μεγάλη δόση γλυψίματος). Θα σας πω εγώ μια λύση. Να έρχεστε κάθε Δευτέρα μισή ώρα πιο νωρίς! Να ανοίγετε το Outlook του κ.Αφεντικού, μέχρι να έρθει να έχουν κατέβει τα emails. Είδατε? Οταν υπάρχει σωστή θέληση, και canDo behavior, ολα γινονται!

Εγώ : Μα εσείς είστε manager και πληρώνεστε 1300 € όμως !!!!!! Και εγω φεύγω κάθε μέρα 7 και 8 το βράδυ, και δεν παίρνω ούτε υπερωρίες!!!

Αφεντικό : Δεν με νοιάζει τι θα κάνετε, βρείτε τα μεταξύ σας, εγώ θέλω να έρχομαι εδώ και όλα, να δουλεύουν στην εντέλεια, όχι μόνο τα πληροφοριακά, αλλά όλα!

Δεν σας τα πολυλογώ, με πιάνει η Manager η οποία το έπαιζε φίλη, και με έπρηξε με γιαπικους όρους όπως canDo behavior, self-driven, self-motivated, results-oriented και λοιπες πιπες που εμαθε στο Deree!

Αυτές τις βλακείες αναμασανε όλες οι εταιρείες... οικογενειακό κλίμα και ιδεολογία πως θα δουλεύεις περισσότερο αλλά θα πληρώνεσαι το ίδιο

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, mclein² είπε

Ενώ ήτανε τρελό %$νι, δεν ήταν να την πλησιάσεις, γιατί έχει 2 παιδιά απο 2 διαφορετικούς γάμους, 36 χρονών.

Αυτη η κοπέλα λοιπον, που ήταν τόσο μπουρδέλο στη ζωή της, υποτίθεται ότι θα ηγείτο τόσα άτομα.

Σου λεω, μπουρδελο....

Δειτε το βιντεάκι, και θα καταλάβετε

Επεξ/σία από LiquidTroll
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Sad 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Ενώ ήτανε τρελό %$νι, δεν ήταν να την πλησιάσεις, γιατί έχει 2 παιδιά απο 2 διαφορετικούς γάμους, 36 χρονών.

Αυτη η κοπέλα λοιπον, που ήταν τόσο μπουρδέλο στη ζωή της, υποτίθεται ότι θα ηγείτο τόσα άτομα.

Σου λεω, μπουρδελο....

Δειτε το βιντεάκι, και θα καταλάβετε

Άσχετο αλλά να υποθέσω Θεσσαλονίκη? Ο καρπουζας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LiquidTroll είπε

Άλλο σκηνικό, ιδιο αφεντικο:

Αφεντικό : Κ.LiquidTroll , είχαμε ένα website, μια απο τις εταιρίες μου, poulaoepipla.gr (ενδεικτικός τίτλος), και δεν το βλέπω, που είναι?

Εγώ : Ναι, ηθελα να σας ρωτήσω για αυτό αλλα δεν πρόλαβα. που είναι στημένο αυτό το σάιτ?

Αφεντικό : Εμένα ρωτάτε?????? Φαντάζομαι στον παλιο σέρβερ!! Αυτόν που αντικαταστήσατε! (windows server 2003)

Εγω: Ποιον να ρωτήσω? Στον παλιο σερβερ δεν υπήρχε σάιτ! Επίσης, το να έχεις ένα σάιτ Locally, είναι ο απόλυτως ερασιτεχνισμός!

Αφεντικό : ααααα θα μας πείτε και ερασιτέχνες τώρα???? Με παίρνουν πελάτες και θέλουν να παραγγείλουν έπιπλα! Να λυθεί σήμερα τα ζήτημα!!!!

Εγώ : Πως να λυθεί όταν δεν ξέρω που είναι στημενο???????????????????

Αφεντικό: Αυτή είναι η δουλειά σας κ. LiquidTroll. Εγώ χάνω λεφτά αυτη τη στιγμή!

Ψάχνω τον παλιο σέρβερ, τίποτε! Δεν ξέρω τι να κάνω!! Κάποια στιγμή, πάω κάτω στον υπεύθυνο του βενζινάδικου, που ανήκει και αυτο στην εταιρία. Μου λέει "αααααααααααα ξέρω γιατί λες, αυτό ήταν σε έναν υπολογιστή στην παλιά ΑΠΟΘΗΚΗ!!!!"

Προς στιγμήν έπαθα ένα μινι ανευρυσμα, μου λέει πάμε να το βρούμε. Μπαίνω σε μια αποθήκη γεμάτη παλιοσίδερα και λάδια, βλέπω ένα υπολογιστή Dell μέσα στην σκόνη και σε μια γωνία παρατημένο. Τον φορτώνω, τον καθαρίζω, τον πάω πάνω στην εταιρία.

Εγώ : Κωδικούς για το μικρό serverάκι έχετε?

Αφεντικό : Oxi, που να ξέρω τι μου ζητάτε τώρα, δεν είμαι ΙΤ !!! Το μόνο που ξέρω ότι μέχρι χτές έπαιζε το σάιτ, και σήμερα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!!! Χανω λεφτά, το καταλαβαίνετε?

Ψαχνω, κάνω πατέντες, με τα χίλια ζόρια μπαίνω στο pc. Μπαίνω και βλέπω ένα σάιτ σε asp (15 χρόνων), ψαχουλεύεω τα αρχεία, βλέπω ένα αρχείο nztTeam, το ανοίγω, και έγραφε μέσα:

"You are now owned by nztTeam".

ΕΓΩ : Ξέρετε, το σάιτ αυτό έχει γίνει hacked! Δεν ξέρω αν μπορώ να το επαναφέρω, γιατί έχουν διαλύσει και την Βάση Δδεδομένων..θα πρέπει να το δει ένας προγραμματιστής και να....

Αφεντικό : Ακούστε, δεν ξέρω τι μου λετε. Εγώ ξέρω ότι ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ???? βΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ !!!!

εγώ : .............................................................

Παίρνω τηλέφωνο έναν γνωστό που δουλεύει για host εταιρια. Του στέλνω τα αρχεία και την βάση. Μου λέει δύσκολο να το επαναφέρουμε, αλλα θα προσπαθήσουμε. Οι μέρες περνάγανε, και άκουγα μπινελίκια. Δεν ακουγε κουβέντα!

Μετά απο μια βδομάδα, το επαναφέρανε, και το σηκώσανε πλεόν στους σέρβερς τους, πλέον να έχει ασφάλεια. Το λέω όλο χαρά στο αφεντικό, δεν μου απαντάει ΚΑΝ!

Του δίνω τον λογαριασμό για την εργασία, αλλά και για το hosting, όπου ήταν 250€ + ΦΠΑ για να το επαναφέρουν, και 220€+ ΦΠΑ για το hosting

Αφεντικό: TIIIIII? Θα πληρώσω και απο πάνω για λάθος που κάνατε εσείς κ.LiquidTroll?

ΕΓΩ : Εγώ εκανα λάθος??????????????????? Εγώ σας βρήκα λύση

Αφεντικό : κ. liquidtroll, αν σας είχα γκόμενα, λιγότερο θα μου στοιχίζατε....! Ολο έξοδα μου βγάζετε!!!!

Η λυση ειναι αμεσος ευνουχισμος του μαλακα αφεντικου. Δεν βλεπω αλλη λυση κυριε LiquidTroll. Αφεντικο για σκοτωμα αν και οπως τα γραφεις για καθυστερημενος μου φαινετε. Η manager ακομα χειροτερα. Κυκλοφορουν αναμεσα μας. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η λυση ειναι αμεσος ευνουχισμος του μαλακα αφεντικου. Δεν βλεπω αλλη λυση κυριε LiquidTroll. Αφεντικο για σκοτωμα αν και οπως τα γραφεις για καθυστερημενος μου φαινετε. Η manager ακομα χειροτερα. Κυκλοφορουν αναμεσα μας. 

Στον ιδιωτικό τομέα κυριαρχεί η αντίληψη που δείχνει το βιντεάκι. Γι αυτό και υπάρχει το βίντεο. 

Πληρώνεσαι σαν υπάλληλος και πρέπει να στροφάρεις σαν φτασμένος επιχειρηματίας. Δεν πρέπει να λες πότε ότι κάτι δεν γίνεται όσο και αν η αντικειμενική πραγματικότητα διαφωνεί. Για να βρίσκεται πάντα λύση(πραγματική ή στα μάτια αυτών που την ζήτησαν) εις βάρος της ψυχικής σου υγείας. Όπως η περίπτωση με την ανασυγκρότηση της διαλυμένης βάσης. Που πρέπει να αναλάβεις χίλιους δύο ρόλους(να ψάχνεις π.χ. πού τον πέταξαν άλλοι, σαν σε adventure game) για αμοιβή που δεν ανταποκρίνεται στο καθήκον και χωρίς κατανόηση από κανέναν.

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχές του 2000, έχω φύγει για λίγο καιρό από τα ποντοπόρα και κάνω ένα πέρασμα ως Α' μηχανικός σε επιβατικό/οχηματαγωγό, γνωστού εφοπλιστή που έβγαινε και στις τηλεοράσεις, πολύ γύφτουλας, η εταιρεία έκλεισε το 2011 κι εκείνος πέθανε πριν λίγο καιρό στην Ελβετία...

Τέλος πάντων κάναμε το δρομολόγιο των Δωδεκανήσων, ώρες ατέλειωτες, παλιό το βαπόρι, αλλά το μηχανοστάσιο αλφάδι. Το πλοίο επειδή ήταν ιαπωνικό είχε ακόμα τα ιαπωνικά CHT (βιολογικός καθαρισμός) και οι τουαλέτες ήταν ακόμα ιαπωνικού τύπου που κρατούσαν μέχρι τη μέση το νερό.

Κάποια στιγμή κατά τις 2 το πρωί χτυπάει το τηλέφωνο στην καμπίνα, έντρομος ο καπετάνιος,

- Μαστρο-Αλέκο...

- Ελα καπτα Μαθιέ τι συμβαίνει ; Τα χρειάστηκα γιατί ο καπτα Μαθιός ήταν πολύ έμπειρος καπετάνιος στην ακτοπλοϊα...

- Κατέβα σε παρακαλώ στο λογιστήριο με τον υδραυλικό τον τρίτο και τον πρωτοδεύτερο, σε μια καμπίνα έπεσε ένα σκυλί μιας ξένης στην τουαλέτα και το τράβηξε το CHT, μπας και σώσετε τίποτα...

_Τι να σώσουμε καπτα Μαθιέ, θα έχει γίνει κιμάς τώρα ο σκύλος αν δεν έχει πνιγεί...

Τέλος πάντων πάμε στην καμπίνα, όλος ο διάδρομος ανάστατος, η ζουρλέτζο Γαλλίδα να ουρλιάζει και να χτυπιέται, και κάτι πιτσιρικάδες να έχουν στήσει καραούλι και να την δουλεύουν. Μπαίνω στη καμπίνα, και βλέπω το κεφαλάκι ενός από αυτά τα μικρά που είναι σαν διαόλια να εξέχει και να προσπαθεί το καημένο να αποφύγει το νερό...

Λέω στον οικονομικό να την ρωτήσει πως έπεσε εκεί μέσα το σκυλί και η βλαμμένη απαντάει πως το κάνει και στο σπίτι της αυτό, να βουτάει στην τουαλέτα, αλλά της εξηγούμε [ως εκεί εκεί το σιφόνι δε έχει αντλία να ρουφήξει, και είναι τυχερή που είναι λίγο πιο μεγαλώσωμο και κόλλησε και δεν το τράβηξε κάτω, θα ήταν νεκρό τώρα. 

Έκοψε ο τρίτος την αντλία, έσπασε την λεκάνη ο υδραυλικός και βγάλαμε τον σκύλο, με την τρελέτζο να μας απειλεί με μηνύσεις γιατί οι λεκάνες του πλοίου ήταν επικίνδυνες 😂

Στη Ρόδο με κάλεσε το λιμεναρχείο για κατάθεση, είχε όντως κάνει καταγγελία η ηλίθια αλλά ακόμα γελάνε οι λιμενικοί και δώσαμε μια ανομοτί κατάθεση κι εγώ και ο πλοίαρχος και μπήκε στο αρχείο. 6 μήνες μετά επέστρεψα στα ποντοπόρα και δεν ξανασχολήθηκα με την ακτοπλοϊα, ούτε για αστείο.

Επεξ/σία από MadPax
  • Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Άλλο σκηνικό, ιδιο αφεντικο:

Αφεντικό : Κ.LiquidTroll , είχαμε ένα website, μια απο τις εταιρίες μου, poulaoepipla.gr (ενδεικτικός τίτλος), και δεν το βλέπω, που είναι?

Εγώ : Ναι, ηθελα να σας ρωτήσω για αυτό αλλα δεν πρόλαβα. που είναι στημένο αυτό το σάιτ?

Αφεντικό : Εμένα ρωτάτε?????? Φαντάζομαι στον παλιο σέρβερ!! Αυτόν που αντικαταστήσατε! (windows server 2003)

Εγω: Ποιον να ρωτήσω? Στον παλιο σερβερ δεν υπήρχε σάιτ! Επίσης, το να έχεις ένα σάιτ Locally, είναι ο απόλυτως ερασιτεχνισμός!

Αφεντικό : ααααα θα μας πείτε και ερασιτέχνες τώρα???? Με παίρνουν πελάτες και θέλουν να παραγγείλουν έπιπλα! Να λυθεί σήμερα τα ζήτημα!!!!

Εγώ : Πως να λυθεί όταν δεν ξέρω που είναι στημενο???????????????????

Αφεντικό: Αυτή είναι η δουλειά σας κ. LiquidTroll. Εγώ χάνω λεφτά αυτη τη στιγμή!

Ψάχνω τον παλιο σέρβερ, τίποτε! Δεν ξέρω τι να κάνω!! Κάποια στιγμή, πάω κάτω στον υπεύθυνο του βενζινάδικου, που ανήκει και αυτο στην εταιρία. Μου λέει "αααααααααααα ξέρω γιατί λες, αυτό ήταν σε έναν υπολογιστή στην παλιά ΑΠΟΘΗΚΗ!!!!"

Προς στιγμήν έπαθα ένα μινι ανευρυσμα, μου λέει πάμε να το βρούμε. Μπαίνω σε μια αποθήκη γεμάτη παλιοσίδερα και λάδια, βλέπω ένα υπολογιστή Dell μέσα στην σκόνη και σε μια γωνία παρατημένο. Τον φορτώνω, τον καθαρίζω, τον πάω πάνω στην εταιρία.

Εγώ : Κωδικούς για το μικρό serverάκι έχετε?

Αφεντικό : Oxi, που να ξέρω τι μου ζητάτε τώρα, δεν είμαι ΙΤ !!! Το μόνο που ξέρω ότι μέχρι χτές έπαιζε το σάιτ, και σήμερα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!!! Χανω λεφτά, το καταλαβαίνετε?

Ψαχνω, κάνω πατέντες, με τα χίλια ζόρια μπαίνω στο pc. Μπαίνω και βλέπω ένα σάιτ σε asp (15 χρόνων), ψαχουλεύεω τα αρχεία, βλέπω ένα αρχείο nztTeam, το ανοίγω, και έγραφε μέσα:

"You are now owned by nztTeam".

ΕΓΩ : Ξέρετε, το σάιτ αυτό έχει γίνει hacked! Δεν ξέρω αν μπορώ να το επαναφέρω, γιατί έχουν διαλύσει και την Βάση Δδεδομένων..θα πρέπει να το δει ένας προγραμματιστής και να....

Αφεντικό : Ακούστε, δεν ξέρω τι μου λετε. Εγώ ξέρω ότι ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ???? βΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ !!!!

εγώ : .............................................................

Παίρνω τηλέφωνο έναν γνωστό που δουλεύει για host εταιρια. Του στέλνω τα αρχεία και την βάση. Μου λέει δύσκολο να το επαναφέρουμε, αλλα θα προσπαθήσουμε. Οι μέρες περνάγανε, και άκουγα μπινελίκια. Δεν ακουγε κουβέντα!

Μετά απο μια βδομάδα, το επαναφέρανε, και το σηκώσανε πλεόν στους σέρβερς τους, πλέον να έχει ασφάλεια. Το λέω όλο χαρά στο αφεντικό, δεν μου απαντάει ΚΑΝ!

Του δίνω τον λογαριασμό για την εργασία, αλλά και για το hosting, όπου ήταν 250€ + ΦΠΑ για να το επαναφέρουν, και 220€+ ΦΠΑ για το hosting

Αφεντικό: TIIIIII? Θα πληρώσω και απο πάνω για λάθος που κάνατε εσείς κ.LiquidTroll?

ΕΓΩ : Εγώ εκανα λάθος??????????????????? Εγώ σας βρήκα λύση

Αφεντικό : κ. liquidtroll, αν σας είχα γκόμενα, λιγότερο θα μου στοιχίζατε....! Ολο έξοδα μου βγάζετε!!!!

Πραγματικά, θέλω να σε ρωτήσω. Πώς κατάφερες και άντεξες τόσους μήνες με έναν τόσο ηλίθιο άνθρωπο; Ζεν; Είσαι μήπως Σαολίν; 😛 Πάντως είσαι ήρωας!

Νομίζω ότι με την πρώτη φορά που θα μου μιλούσε με αυτό τον τρόπο, θα του έκανα ένα zero fill format σε όλα τα συστήματα για να με θυμάται και θα έφευγα.

Ο άνθρωπος, εκτός από παντελώς άσχετος, είναι προφανές ότι έχει σοβαρά προβλήματα στον εγκέφαλο.

Τον γνωρίζω τον Ζαχαρία, και του τα έλεγα, και μου είπε ότι Ναι, δυστυχώς, αυτός είναι ο κανόνας, το απόλυτο μπουρδελο.

Αντε και ένα τελευταίο για σήμερα, έτσι να τα βγάλω και απο μέσα μου, γιατί είχα σκάσει με αυτή την δουλειά :

Βλέπω ότι λαμβάνει κανονικά, αλλά χρειάζεται να κατεβάσει 750 mb, αφου έχει 7 διαφορετικούς λογαριασμούς, για 4 διαφορετικές εταιρίες

Εγώ: Κατεβάζει κανονικά, απλά έχετε πολλά mails, γιατι έχετε πολλους λογαριασμούς, οπότε μέχρι να κατεβάσει ολα τα συννημενα θα παρ...

Αφεντικό : (με διακόπτει..) Ακούστε, δεν έχω καθόλου χρόνο για χάσιμο, δηλαδή μου λέτε ότι κάθε Δευτέρα εγώ θα περιμένω μισή ώρα για τα emails Μου?

Εγώ : Οταν έχετε τόσα emails, με τόσα συννημένα, με τόσους λογαριασμούς, και δεν τα έχετε αδειάσει 3 μέρες, λογικό...Επίσης έχουμε 24άρα Ιντερνετ, και με το ζόρι πιάνουμε 7-8

Αφεντικό: Φωνάξτε μου την κυρία Manager (ερχεται η κυρία, που τα ανήψια μου τα 10χρονα γνωρίζουν περισσότερα απο υπολογιστές, στην κυριολεξία)

Ό,τι χειρότερο...

Τελικά από τις πίπες που ήξερε η μάνατζερ, προέκυψε τίποτα καλό;

Επεξ/σία από GiorgosT
Δημοσ.

Γιατί δε ρυθμίζεις το outlook να τραβάει μόνο τις επικεφαλίδες από τα μεγάλα μηνύματα (αν είναι βέβαια pop3 οι λογαριασμοί); Έτσι θα κατεβάζει γρήγορα τη λίστα και αν πατήσει να διαβάσει ένα email τότε θα του κατεβάζει όλο το πακέτο. Δεν ξέρω αν έχει και κάποια επιλογή να μην τραβάει τα συνημμένα αυτόματα αλλά μόνο όταν πατήσεις να τα δεις.

Επίσης μπορείς να βάλεις το pc να ανοίγει αυτόματα στι 7.30 - 8.00 και να ανοίγει και το outlook ώστε να κατεβάζει τα μηνύματα μέχρι να έρθει το γαμάουα αφεντικό το οποίο πιστεύω ότι είναι πιο πολυάσχολο και από τον Ζούκερμπεργκ.

• Like 2
Δημοσ.

Φρέσκο πράμα παιγμένο προ ολίγον λεπτών...

09:11 βλέπω πελάτη να κοιτά στα είδη ήχου, πλησιάζω αλλά αυτός παέι από άλλη μεριά και τον ακολουθώ.
Τον πλησιάζω σε λογική απόσταση και...

Εγώ: Καλημέρα σας, μπορώ να σας βοηθήσω?
Πελ: Εσύ τους πελάτες του ακολουθείς από πίσω?
Εγώ: Τι εννοείτε?
Εγώ: Ήθελα να δω αν χρειάζεστε κάτι.
Πελ: Στο λέω για τρίτη φορά να δω αν θα το καταλάβεις
         Εσύ τους πελάτες του ακολουθείς από πίσω?
Εγώ: (Έχω αρχίσει να φορτώνω αλλά αντιλαμβάνομαι πως κάποια βίδα είναι λάσκα).
          Δεν σας καταλαβαίνω...Αν θέλετε κάτι μου λέτε...
Πελ: Δεν κάνεις για πωλητής ρε φίλε...καλύτερα παράτα τα...
Εγώ: Όπως νομίζετε, αν θέλετε κάτι όμως πείτε μου.

Μετά έμαθα πως σε συνάδελφο που πήγε να τον εξυπηρετήσει από μπροστά του είπε νευρικά
¨Φύγε! Φύγε!Φύγε! Δεν θέλω τίποτα!"

• Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mirrage είπε

Φρέσκο πράμα παιγμένο προ ολίγον λεπτών...

09:11 βλέπω πελάτη να κοιτά στα είδη ήχου, πλησιάζω αλλά αυτός παέι από άλλη μεριά και τον ακολουθώ.
Τον πλησιάζω σε λογική απόσταση και...

Εγώ: Καλημέρα σας, μπορώ να σας βοηθήσω?
Εγώ: Τι εννοείτε?
Εγώ: Ήθελα να δω αν χρειάζεστε κάτι.
Πελ: Στο λέω για τρίτη φορά να δω αν θα το καταλάβεις
         Εσύ τους πελάτες του ακολουθείς από πίσω?
Εγώ: (Έχω αρχίσει να φορτώνω αλλά αντιλαμβάνομαι πως κάποια βίδα είναι λάσκα).
          Δεν σας καταλαβαίνω...Αν θέλετε κάτι μου λέτε...
Πελ: Δεν κάνεις για πωλητής ρε φίλε...καλύτερα παράτα τα...
Εγώ: Όπως νομίζετε, αν θέλετε κάτι όμως πείτε μου.

Μετά έμαθα πως σε συνάδελφο που πήγε να τον εξυπηρετήσει από μπροστά του είπε νευρικά
¨Φύγε! Φύγε!Φύγε! Δεν θέλω τίποτα!"

Για καλό και για κακό έχε μαζί σου κάτι τέτοιο να σφίγγεις τη βίδα σε όποιον πελάτη φέρετε έτσι. Τι νούμερα κυκλοφορουν. 

Galliko-kleidi-Tolsen-0-24mm-200mm-15002.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Ότι λέει ο divo με την προσθήκη ότι δεν ρωτάμε ούτε αυτή την μία φορά εάν θέλει κάτι. Εάν θέλει κάτι θα έρθει ο ίδιος στον πωλητή.
Αυτό το πράγμα που συμβαίνει εδώ (το οποίο σιχαίνομαι και γούστα είναι αυτά βέβαια) δεν το έχω δει σε καμιά άλλη χώρα τόσο έντονα.

• Like 9
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...