Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Paris777 είπε

Αμα ειναι να παω να μου ραψει και μενα ενα σωβρακο χεσμενο  η μοδιστρα γιατι αλλιως ειναι παρανομο...

παραλιγο να πνιγώ οταν το διαβασα! χαχαχα

• Like 2
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-ναιιιιιιιιιιιι, γεια σας.

-καλησπερα.

-μια προσφορα εχω δει στο site σας.

-παρακαλω, σας ακουω.

-εχω μια κλειδαρια Α, και θελω να της βαλω τα πραγματα ΑΒΓ.

-μπορειτε να μου στειλετε φωτογραφιες απο την πορτα, με μειλ - βάιμπερ - γουατσαπ ;

-οχι, δε γνωριζω απο τεχνολογια. (ειδε ομως στο site τις τιμες).

-τότε θα πρεπει να ερθουμε εκει να μετρησουμε μονοι μας ή θα σας πω κοστος με επιφυλαξη.

-πειτε μου με επιφυλαξη και βλεπουμε.

-το κοστος ειναι 355€

-στο σαιτ σας λεει 270€

-ναι αλλα λεει κατοπιν ελεγχου & αυτα που μου περιγραφετε, ανηκουν στη σπανια κατηγορια για την οποια θα πρεπει να πληρωσετε εξτρα.

-ναι αλλα στο site σας γραφετε αλλα. ειστε μηπως ψευτες ; 

-ναι, ειμαστε ψευτες γι'αυτο εχουμε γραψει κατοπιν ΔΩΡΕΑΝ (ανεβασα λιγο ενταση) ελεγχου της πορτας σας.

-ε, αφου ειστε ψευτες καντε μου μια καλυτερη τιμη 70€, και εγγυωμαι την πηρατε την εργασια.

-καλο σας απογευμα, δυστυχως δεν μπορουμε να συνεργαστουμε.

-εσεις χανετε. ποιος τρελος θα δωσει 355€ για μια κλειδαρια σ'εναν ψευτη ; 

-καλο σας απογευμα.

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 5
  • Sad 3
  • Moderators
Δημοσ.

@pontez2

8 minutes ago, pontez2 said:
  Hide contents

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως ειναι διαφορετικό το τι προτείνει το εκάστοτε guideline με το τι πραγματικά τρωει ο μέσος κάτοικος μιας χώρας ή τι μαγειρεύει.

Το ψάρι ας πούμε στην Ελλάδα, ειναι φαγητό το οποίο θα καταναλωθεί από τον μέσο Έλληνα 1 με 2 φορές την εβδομάδα (και αυτό βέβαια δε θα ειναι το φαγκρί, λόγω κόστους. 

Το όσπριο αποτελεί must μια φορά την εβδομάδα, το ζιμαρικό τουλάχιστον δύο (επειδή ειναι ευκολο στο μαγείρεμα και γρηγορο) και έχουν μείνει ακόμα τρεις ημέρες εκ των οποίων η μια συνήθως ειναι λευκό κρέας, η άλλη κόκκινο και μένει μια ημέρα που ανάλογα με τη τσέπη υπάρχει είτε η έξοδος, είτε το ντιλίβερι είτε κάτι πρόχειρο (επιπέδου τοστ, κάτι κατεψυγμένο, κάτι προμαγειρεμένο κτλ). Ο τρόπος που μαγειρεύει ομως ο μέσος Έλληνας τα παραπάτω φαγητά, τα κάνει μεσογειακή μαγειρική. Το παστιτσιο πχ που ανηκει στο ζυμαρικο, ε δε θα στο φτιάξει ο Αμερικάνος. Ο Νοτιοευρωπαίος θα το φτιάξει. (τα παραπανω τα λέει το Ινστιτούτο έρευνας καταναλωτικών αγαθών, όχι εγώ)

Αυτό που σου έγραψα είναι οτι ο καθένας έχει τις συνήθειές του. Ειναι λάθος κατά τη προσωπική μου άποψη να ασχολείσαι με την εστίαση και να γράφεις οτι οι πελάτες σου δε ξέρουν να τρωνε. Λες δηλαδη οτι ο κόσμος ειναι λάθος κι εσυ σωστός. Και σου γράφω οτι δεν ειναι μονο ο Έλληνας που έχει τέτοιες συνήθειες, ειναι το μεγαλυτερο μέρος του Δυτικού κόσμου. Ο σκοπός ειναι ο εστιάτορας να προσαρμοστεί με τις ανάγκες, όχι να κατηγορεί τον κόσμο :-)

40 ευρώ το άτομο για μια έξοδο για τον ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ ειναι ένα μεγάλο ποσό που θα το δώσουν μόνο όσοι έχουν σκοπό να δοκιμάσουν κάτι εξαιρετικά ποιοτικό και φυσικά αυτο δε θα ειναι 1 φορά την εβδομάδ αλλά 2 φορές τον χρόνο. 

Χωρίς παρεξήγηση, κάνεις αρκετά λάθη μαζεμένα. Κατ' αρχάς είναι ένα πράγμα η μεσογειακή κουζίνα και ένα εντελώς διαφορετικό η μεσογειακή διατροφή. Το πρώτο είναι μια σειρά από συνταγές κατά βάση, για το δεύτερο υπάρχουν 4-5 διαφορετικά (αλλά παρεμφερή) guidelines που σε καθοδηγούν σχετικά με τα είδη και τη συχνότητα των διατροφικών ομάδων που πρέπει να καταναλώνει όποιος λέει ότι την ακολουθεί. Δεν έχει νόημα να τα συγχέεις.

Το παστίτσιο ανήκει στα ζυμαρικά, όσο το αρνάκι με πατάτες στο φούρνο ανήκει στα λαχανικά, αφού έχει πατάτες μέσα.

Δεν κατηγορώ κάποιον, εγώ και ο οποιοσδήποτε θέλει να επιβιώσει θα προσαρμοστεί κατ' ανάγκην ούτως ή άλλως. Μόνος σου το είπες πριν με το σουβλάκι του Μήτσου, άλλαξε ύφος, προσπάθησε να πουλήσει κάτι καλύτερο και ο κόσμος του γύρισε την πλάτη.Ίσως να του γύρισε την πλάτη γιατί χειροτέρεψε την ποιότητα, δεν το ξέρω αυτό, αλλά το point παραμένειείναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις την υπέρβαση και να προσφέρεις κάτι καλύτερο όταν ο μέσος καταναλωτής αδυνατεί να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ «καλού» και «φθηνού» προϊόντος.

Αν ο μέσος Έλληνας είναι αυτός που γεμίζει καθημερινά τις καφετέριες σκάζοντας 4ευρα για καφέ, όχι δεν νομίζω ότι είναι πολλά τα €40 μια φορά το μήνα.

Και για να μην είμαι συνεχώς off-topic, μια σχετική ιστορία πάνω στο θέμα:

Κάποια στιγμή παίρνω μια παραγγελία από μία πελάτισσα που ήθελε μια τούρτα για είκοσι άτομα έτσι αλλιώς κι αλλιώτικη. Της λέω «αυτό που ζητάτε δεν θα βγει καλό, θα βγει πολύ χαμηλή και πολύ βαριά με αποτέλεσμα να βγει πολύ μικρό κομμάτι σε κάθε καλεσμένο συν του ότι δεν θα μοιάζει καν με τούρτα στη γεύση». Πήρα την κλασικά πληρωμένη απάντηση «μα πέρυσι πήγα στο ΤΑΔΕ μαγαζί και μου την έφτιαξαν ακριβώς έτσι». Εκεί χτύπησαν καμπανάκια μέσα στο κεφάλι μου: αν της άρεσε αυτό που είχε φάει πέρυσι, τότε δεν θα άλλαζε μαγαζί φέτος, θα πήγαινε στο ίδιο. Οπότε πήρα την πρωτοβουλία και έφτιαξα την παραγγελία περίπου όπως μου την είχε ζητήσει, έτσι ώστε να βγει σωστή γευστικά και εμφανισιακά, αφού δεν πρόκειται να ξαναψώνιζε, τουλάχιστον ας έμεναν ευχαριστημένοι οι καλεσμένοι της.

Φυσικά και με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι ήταν πολύ ωραία, αλλά μου παραπονέθηκε ότι δεν ήταν αυτό που είχε παραγγείλει και ότι πληρώνει ο κόσμος κλπ.

Οπότε αν βρίσκετε προσβλητικό το «ο κόσμος δεν ξέρει να τρώει», ας το πούμε ότι «ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει».

Και για να μην είμαι συνεχώς off-topic, μια σχετική ιστορία πάνω στο θέμα:

Κάποια στιγμή παίρνω μια παραγγελία από μία πελάτισσα που ήθελε μια τούρτα για είκοσι άτομα έτσι αλλιώς κι αλλιώτικη. Της λέω «αυτό που ζητάτε δεν θα βγει καλό, θα βγει πολύ χαμηλή και πολύ βαριά με αποτέλεσμα να βγει πολύ μικρό κομμάτι σε κάθε καλεσμένο συν του ότι δεν θα μοιάζει καν με τούρτα στη γεύση». Πήρα την κλασικά πληρωμένη απάντηση «μα πέρυσι πήγα στο ΤΑΔΕ μαγαζί και μου την έφτιαξαν ακριβώς έτσι». Εκεί χτύπησαν καμπανάκια μέσα στο κεφάλι μου: αν της άρεσε αυτό που είχε φάει πέρυσι, τότε δεν θα άλλαζε μαγαζί φέτος, θα πήγαινε στο ίδιο. Οπότε πήρα την πρωτοβουλία και έφτιαξα την παραγγελία περίπου όπως μου την είχε ζητήσει, έτσι ώστε να βγει σωστή γευστικά και εμφανισιακά, αφού δεν πρόκειται να ξαναψώνιζε, τουλάχιστον ας έμεναν ευχαριστημένοι οι καλεσμένοι της.

Φυσικά και με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι ήταν πολύ ωραία, αλλά μου παραπονέθηκε ότι δεν ήταν αυτό που είχε παραγγείλει και ότι πληρώνει ο κόσμος κλπ.

Οπότε αν βρίσκετε προσβλητικό το «ο κόσμος δεν ξέρει να τρώει», ας το πούμε ότι «ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει».

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- καλημερα.

- καλημερα.

- εχω αγορασει καποια εξαρτηματα αλουμινιου & θελω να μου τα τοποθετησετε. αυτα & εκεινα εχω. (δειχνει στο κινητο).

- βεβαίως. το κοστος κοστος ειναι 50€ για ολα μαζι. 40€ + φπα για να μαστε ακριβεις. 25€ / ωρα εργασιας, μιας και πιστευω θα χρειαστουμε 2,5 ωρες.

- ειναι εδω ο ψηλός ; 

- οχι, ειναι σε αδεια & ειμαι μονος μου.

- φτου ρε γαμωτο. εκεινος θα μου εδινε το κινητο του και θα τα καναμε φθηνοτερα εκτος μαγαζιου.

- ναι, ε ;  κριμα δεν ειναι εδω.

- ποτε θα γυρισει ; 

- αγνωστο, μαλλον θα γραφτει ταμειο ανεργιας μιας κ κλεβει τις δουλειες του μαγαζιου. 

- α, ναι..;;; κανει τέτοια ; 

- έτσι ακούγεται.

- καλα θα του κανεις. ευχαριστω, θα το σκεφτω και θα σε παρω τηλεφωνο να τα εγκαταστησουμε.

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mclein² είπε

- καλημερα.

- καλημερα.

- εχω αγορασει καποια εξαρτηματα αλουμινιου & θελω να μου τα τοποθετησετε. αυτα & εκεινα εχω. (δειχνει στο κινητο).

- βεβαίως. το κοστος κοστος ειναι 50€ για ολα μαζι. 40€ + φπα για να μαστε ακριβεις. 25€ / ωρα εργασιας, μιας και πιστευω θα χρειαστουμε 2,5 ωρες.

- ειναι εδω ο ψηλός ; 

- φτου ρε γαμωτο. εκεινος θα μου εδινε το κινητο του και θα τα καναμε φθηνοτερα εκτος μαγαζιου.

- ποτε θα γυρισει ; 

- αγνωστο, μαλλον θα γραφτει ταμειο ανεργιας μιας κ κλεβει τις δουλειες του μαγαζιου. 

- έτσι ακούγεται.

- καλα θα του κανεις. ευχαριστω, θα το σκεφτω και θα σε παρω τηλεφωνο να τα εγκαταστησουμε.

Τι "IQ" είναι αυτό που έχουν κάποιοι αδερφάκι μου!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμβαινει τωρα μια πολυ ωραια ιστορια αλλα δεν θελω να την πω ακριβως μηπως και την διαβασει κανας πελατης και ειναι θαμωνας του ινσομνια και με διαολοστειλει...

Θα αλλαξω μονο το αντικειμενο της διαπλοκης με ενα αλλο αντιστοιχο.

----------------------

(πριν 2 μηνες)

Μπιπ μπιπ (κορνα αυτοκινητου)

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!!! ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!!!

ΠΑΙΔΙ!!!
ΠΑΙΔΙ!!!!

(ακουω κατι απο μεσα απο το μαγαζι που ειχα δυο πελατες,τους λεω μισο λεπτο σας αφηνω μηπως ειναι κατι επειγον)

(Βγαινω εξω)Παρακαλω πειτε μου ,εγινε κατι?

Μα καλα κλειστο το εχετε το μαγαζι?

Κυρια μου ημουν μεσα στο μαγαζι ,εχω δυο πελατες που περιμενουν.

Θα πρεπει να βαλετε και εναν ανθρωπο για εξω για αυτους που δεν μπορουν να παρκαρουν.

Ενταξει κυρια μου θα το σημειωσω ,τι θελετε?(drive in θα γινει το μαγαζι)

Θα ηθελα ενα "ψαλιδι".(το αντικειμενο εχει αλλαχτει με ενα αντιστοιχο γιατι η υποθεση τρεχει ακομα)

Εχω με 4 με 6 και με 25 ενα πιο επαγγελματικο.

Δωσε μου αυτο με 4.

Θελετε να κατεβειτε απο το αμαξι για να μην τρεχω μεσα εξω για ρεστα,αποδειξη ,κλπ.

Δεν μπορω εχω τα παιδια μεσα.

Οκ μια στιγμη να σας φερω ρεστα κλπ.

=======

Ενας μηνας περναει.

Ξαναερχεται.

Ξανα το ιδιο με το αυτοκινητο,παιδι παιδι καταστημα κλπ

Το "ψαλιδι" που μου εδωσες εσπασε μολις το ανοιξα.

Τι εννοειτε εσπασε?

μολις το ακουμπησα εσπασε

Δεν πειραζει φερτε το μου να σας δωσω αλλο

Δεν γινεται,μου το κλεψανε.

Α οκ.

Δεν γινετε να μου δωσετε αλλο.

Οχι δυστυχως δεν μπορω καλη συνεχεια.

--------------------------------------

Σημερα (παρκαρε κανονικα)

Τελικα το βρηκα το "ψαλιδι"

Α ωραια φερτε του μου να το δουμε.

Τελικα δεν μου το ειχαν κλεψει, ειχε πεσει στον κηπο.

Α οκ δεν πειραζει,φερτε να δουμε το σπασιμο.

Δεν εχει σπασει μονο ,δεν εχει και βιδα.

Ποια βιδα?

Στην συσκευασια δεν πρεπει να ειχε βιδα και εσπασε.

Καλα φερτε να το δω

Ειναι σκουριασμενο τωρα γιατι ειχε πεσει μεσα σε μια γλαστρα και ηταν στο νερο συνεχεια.

Καλα φερτε να το δουμε και θα δουμε.

Θα περασω το απογευμα.

-----------------------

Περιμενω το επομενο μερος να ξετυλιχτει σημερα.

Επεξ/σία από Paris777
  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Paris777 είπε

Συμβαινει τωρα μια πολυ ωραια ιστορια αλλα δεν θελω να την πω ακριβως μηπως και την διαβασει κανας πελατης και ειναι θαμωνας του ινσομνια και με διαολοστειλει...

----------------------

(πριν 2 μηνες)

ΠΑΙΔΙ!!!
ΠΑΙΔΙ!!!!

(ακουω κατι απο μεσα απο το μαγαζι που ειχα δυο πελατες,τους λεω μισο λεπτο σας αφηνω μηπως ειναι κατι επειγον)

Θα πρεπει να βαλετε και εναν ανθρωπο για εξω για αυτους που δεν μπορουν να παρκαρουν.

Θα ηθελα ενα "ψαλιδι".(το αντικειμενο εχει αλλαχτει με ενα αντιστοιχο γιατι η υποθεση τρεχει ακομα)

Δωσε μου αυτο με 4.

Θελετε να κατεβειτε απο το αμαξι για να μην τρεχω μεσα εξω για ρεστα,αποδειξη ,κλπ.

=======

Ενας μηνας περναει.

Ξαναερχεται.

Τι εννοειτε εσπασε?

Α οκ.

Ποια βιδα?

Καλα φερτε να το δω

Ειναι σκουριασμενο τωρα γιατι ειχε πεσει μεσα σε μια γλαστρα και ηταν στο νερο συνεχεια.

Θα περασω το απογευμα.

-----------------------

Έλα μωρέ, στείλε την απο κει που ήρθε! Να σου λείπουν τέτοιοι πελάτες

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Paris777 είπε

----------------------

(πριν 2 μηνες)

ΠΑΙΔΙ!!!
ΠΑΙΔΙ!!!!

Δωσε μου αυτο με 4.

=======

Ενας μηνας περναει.

Ξαναερχεται.

Τι εννοειτε εσπασε?

Α οκ.

Ποια βιδα?

Καλα φερτε να το δω

Θα περασω το απογευμα.

-----------------------

περασε κανεις να πει οτι τα φυτα ξεραθηκαν χωρις νερο ;; 🤣 🤣

Επεξ/σία από mclein²
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mclein² είπε

περασε κανεις να πει οτι τα φυτα ξεραθηκαν χωρις νερο ;; 🤣 🤣

Οχι σημερα ολα καλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Paris777 είπε

Οχι σημερα ολα καλα.

Aυτο το "το κλεισατε το μαγαζι;" ειναι το πιο σπαστικο... ειχα μια παρομοια "κυρια" που φωναζε απ εξω να βγω ενω ειχα πελατη μεσα κ στο τελος με ειπε κ αργοσχολο κ τις ακουσε τις ευχες της...

Σε συνεχεια με τα ρεστα που λεγαμε προχθες:

ερχεται μια σμρ και μου ψωνιζει 2,45€ και μου δινει 20ρικο... ενω το ανοιγει βλεπω και το ταληρο μεσα... την ρωταω ευγενικα μηπως εχετε πιο μικρο χαρτονομισμα; γιατι θα αναγκαστω να σας δωσω ψιλα γιατι δεν εχω καθολου τωρα (οντως ημουν πολυ οριακα και θα αναγκαζομουν να βγω στην "ζητιανια" στα γυρω καταστηματα για να χαλασω αν της εδινα ολα τα ψιλα μου). ηθελε προφανως να χαλασει το 20αρικο κ μου λεει δεν εχω.. οκ λεω... τις  δινω λοιπον κοντα 3 ευρω σε 20λεπτα και 10 λεπτα... κ τα υπολοιπα μεχρι το 10ρικο σε μονοευρα κ 2ευρα... μολις τα βλεπει, για ποτε βρηκε το 5ευρω που ειχε μεσα στο πορτοφολι...

Επεξ/σία από kallair
  • Like 5
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

595, Νέα Σάντα, Κιλκίς, 01/09/06

Ημουν ΚΨΜτζης για 1 μηνα. Εκείνο το πρωί είχαμε αλλαγή διοικητή. Κανονικά το ΚΨΜ έπρεπε να παραμείνει κλειστό και να βρίσκομαι στην τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Πήρα το ρίσκο και πήγα στο ΚΨΜ, άλλωστε η απουσία μου δεν θα φαινόταν, και στην τελική θα είχα κάποιο αλλοθι. Αράζω, βλέπω όλο το ματς με την ησυχία μου, μιας και ήταν όλο το τάγμα στην τελετή.

3-5' πριν τη λήξη του αγώνα, εχει τελειώσει η τελετή και έχει σκάσει στην κυριολεξία όλο το τάγμα στο ΚΨΜ. 

Το ματς στην κορύφωσή του, και σκάει ενας και μου ζητάει αν θυμάμαι καλα φραπέ. Μπερδεύω τα κουτιά μιας και το μυαλο και το ενα ματι ήταν στους καφέδες και το αλλο στην τηλεόραση, το ενα αυτι στους "πελάτες" και το αλλο στην τηλεόραση...

Ε να μην τα πολυλογώ...του εφτιαξα φραπέ - ελληνικό..

Μου λεει το παλικαρι, περίεργη γεύση εχει ο καφές...Καταλαβαίνω ότι κάποια μαλακια εχω κανει...και του λέω, ότι του εφτιαξα ότι μου ζήτησε...

Τον ήπιε (όπως και οι ΗΠΑ)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mclein² είπε

- ειναι εδω ο ψηλός ; 

- ποτε θα γυρισει ; 

- έτσι ακούγεται.

DAFAQ ????? 😲

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...