Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Στις 22/4/2019 στις 11:05 ΜΜ, Lezantas26 είπε ειμαι αιγαλεο και περιμενω να συναντησω καποιον-α (δεν θυμαμαι) και εχω πεθανει της πεινας. παω σ ενα σαντουιτσαδικο και λεω αυτο, εκεινο, το αλλο, τουμπανο το σαντουιτς. ξεκιναει να το ετοιμαζει και τοτε θυμαμαι.. ΕΙΜΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΣ!! με λουζει κρυος ιδρωτας και αρχιζω ψαχνομαι παντου μηπως βρω κανα ξεχασμενο λεφτο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΝΤ!! λεω στον υπαλληλο -μη το ετοιμαζετε δεν εχω λεφτα και πρωτου συνειδητοποιησει ο ανθρωπος τι εγινε, κανω μεταβολη και οπου φυγει φυγει 🏃♂️ Μου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό. Να παραγγέλνω και να συνηδητοποιω ότι έχω ξεχάσει το πορτοφόλι. Με κέρασαν.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Εποχές που είχα γίνει πολύ εκλεκτικός με τις μπύρες, εποχές που έκανα ακόμα και μπυροταξιδια, είχα αποκτήσει ένα μεγάλο πρόβλημα...δεν έβρισκα μαγαζι να πιω μπύρα...η χειρότερη μου επιλογή ήταν η Erdinger, την οποίο την έλεγα amsteloweiss... Καθόμουν λοιπον στα μαγαζιά και τους έλεγα: - Καλησπέρα, τι μπύρες έχετε; - Heineken, Amstel, Mythos... - Ναι, ΜΠΥΡΕΣ έχετε; - Ε αυτές έχουμε... - Μάλιστα, τέτοιες βρίσκω και στο περίπτερο... Και έφευγα...μπορεί να άλλαζα 4-5 μαγαζιά για να βρω να πιω μια μπύρα... Μετά από καιρό τελείωσε το χόμπι, για τον Χ,Ψ λόγο, βάλανε και αρκετά μαγαζιά κάποιες Weiss, και καλμαρα κι εγώ... 🤢
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 1 hour ago, cacofonix-3 said: Και έφευγα...μπορεί να άλλαζα 4-5 μαγαζιά για να βρω να πιω μια μπύρα... Άλλαζες μαγαζιά, γιατί όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, ο Έλληνας πελάτης πάντα ξέρει ακριβώς τι θέλει. Υπήρχαν από πάντα μαγαζιά που είχαν κανονικές μπύρες, τα λέμε «μπυραρίες», αν εσύ πήγαινες σε καφετέριες της σειράς για να πιείς βέλγικες μοναστηριακές, σίγουρα δεν σου έφταιγαν τα μαγαζιά. Την επόμενη φορά πήγαινε σε χασαποταβέρνα για να φας καλό σούσι. 20 7
Getta Robo Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 On 20/07/2019 at 11:44, tommybertsen said: Spoiler Αυτό με τις αξιολογήσεις...ξαναπεστο... Πελάτισσα στο μαγαζί (όσο έκανα το αγροτικό στις πωλήσεις ) , έρχεται 21:02 ακριβώς και απαιτεί από έξω να της βρούμε βιβλίο. Εφόσον δεν υπήρχε και άνθρωπος εκείνη την ώρα, είχαμε κλείσει ταμείο, είχε βγει Ζ κυρίως. Είναι σαφές, πάει 9, κλείνεις ταμείο. Αλλά επέμενε η κυρία, να της το βρούμε και να ανοίξουμε ταμείο για την πάρτη της και μόνο. Να βγάλουμε άμα λάχει και κάνα ακόμα Ζ λες και αυτά τα διαβολικά πράγματα είναι παιχνίδια.. Της λέω λοιπόν ότι κλείσαμε και ότι μπορεί να έρθει την επόμενη η να το παραγγείλει online. Μου λέει " εγώ ήρθα από Γέρακα και τι πράγματα είναι αυτά" και της λέω πως εφόσον ήρθε τόσο δρόμο, καλό θα ήταν να ξεκινήσει λίγο νωρίτερα αφού τα πιο πολλά μαγαζιά κλείνουν στις 21:00. Δηλαδή και πολύ ασχολήθηκα. Αλλά ήμουν ευγενικός και ήρεμος. Τέτοια περιστατικά παλιότερα τα έφαγα με κουτάλι. Την επόμενη μέρα βλέπω στο Google κριτική (η τύπισσα είχε φωτογραφία της , τόσο μπαμ , αλλά και να μην είχε πάλι μπαμ έκανε). "Πήγα στο μαγαζί 9 παρά πέντε από τον Γέρακα και αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν. Απαράδεκτοι και αγενεστατοι" Κάτι πήγε λάθος μάλλον. Τo ρολόι της θα ήταν On 20/07/2019 at 11:51, mclein² said: Spoiler η μονη λυση ειναι να απαντας σε ολες τις αξιολογησεις. θετικες & αρνητικες. οποτε οταν ενδιαφερεται καποιος για τις αξιολογησεις θα καταλαβει οτι εισαι συνεπης. Η κατασταση με τις αξιολογησεις σε διαφορα μεσα ειναι παρα πολυ σωστη, αλλα να ξερετε πως υφισταται και πολυ μεγαλο παρασκηνιο απο τριτους με ψευδης κριτικες και παρουσιασεις. Ως καταναλωτης, αν εχεις προβλημα απο καποιο καταστημα η επιχειριση, μπορεις απο το να περιγραψεις και καταγγειλεις το περιστατικο απο διαφορα μεσα δικτυωσης μεχρι και επισημους φορεις. Θεωρητικα και φαινομενικα παντα, γιατι αν ο αλλος εχει μεσες ακρες, μπορει να κανει απο την μερια του διαφορα. Παραδειγματα υπαρχουν και στην κοινοτητα και απο τον καθενα. Ως καταστημα / επιχειρισης τωρα, αν πεσεις σε κατασταση οπου δεχεσαι πολεμο απο αλλη επιχειριση τα πραγματα γινονται πολυ περιπλοκα. Αντε τωρα να συμαζευεις αρνητικες κριτικες απο αντιπαλο καταστημα που εχει βαλει το μισο του σοι να σε θαβει οπου μπορει. Επειδη μπορουν φυσικα. Οι επιλογες εδω ειναι ελαχιστες, καλη τυχη σε οσους πχ προσπαθησουν να κινηθουν νομικα για συκοφαντικη δυσφημιση..... Τα πλαισια προστασιας σε νομικο επιπεδο απο τετοια κρουσματα, δυστυχως και ελειπη και δυσκολα εφαρμοσιμα στην Ελλαδα. 25 minutes ago, Malthador said: Άλλαζες μαγαζιά, γιατί όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, ο Έλληνας πελάτης πάντα ξέρει ακριβώς τι θέλει. Υπήρχαν από πάντα μαγαζιά που είχαν κανονικές μπύρες, τα λέμε «μπυραρίες», αν εσύ πήγαινες σε καφετέριες της σειράς για να πιείς βέλγικες μοναστηριακές, σίγουρα δεν σου έφταιγαν τα μαγαζιά. Την επόμενη φορά πήγαινε σε χασαποταβέρνα για να φας καλό σούσι. Αλλη ιστορια πανω στο ζυθο και φαγητο. Παμε πριν περιπου 10 χρονια μια μεγαλη παρεα σε καποτε ενδοξο ζυθοεστιατοριο. Ειχε τοτε περιπου 80+ πιτα και πανω απο 300 διαφορετικες επιλογες για ζυθο, φυσικα μιλαμε για σοβαρες επιλογες και οχι ψιλικαδομπυρες. Η παρεα ειναι διαφοροι γνωστοι του ευρυτερου κυκλου μας τοτε. Παει λοιπον να παραγγειλει ο ενας, και ο διαλογος ειχε περιπου ως εξης.. - Θελω αμστελ αλλα δεν την εχετε στο καταλογο. Δεν εχετε αμστελ; Οχι κυριε λυπαμαι δεν εχουμε αμστελ, μπορω να σας προτεινω κατι αξιολογο απο λαγκερ που θα σας αρεσει - Τι εννοειται να μου προτεινεται κατι ποιοτικο; Δεν ειναι ποιοτικη η αμστελ; Εχουμε επωνυμες και διακεκριμενες επιλογες απο παρα πολλες χωρες και εχουμε πολλες τυπου λαγκερ να δοκιμασετε που μπορει να σας αρεσουν, δεν εχουμε ομως αμστελ - Πως γινεται να μην εχετε αμστελ. Σε ολη την Ελλαδα εχω παει και πινω αμστελ εγω και ολοι, ειναι δυνατον να μην εχετε αμστελ; Μεχρι εκει περιπου παρακολουθησα τον "διαλογο" του, τα πρωτα δευτερολεπτα νομιζα πως εκανε πλακα, οταν καταλαβα πως μιλουσε σοβαρα καπου τον εχασα γενικοτερα. Ζουν αναμεσα μας! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Malthador είπε Άλλαζες μαγαζιά, γιατί όπως είπα και στο προηγούμενο post μου, ο Έλληνας πελάτης πάντα ξέρει ακριβώς τι θέλει. Υπήρχαν από πάντα μαγαζιά που είχαν κανονικές μπύρες, τα λέμε «μπυραρίες», αν εσύ πήγαινες σε καφετέριες της σειράς για να πιείς βέλγικες μοναστηριακές, σίγουρα δεν σου έφταιγαν τα μαγαζιά. Την επόμενη φορά πήγαινε σε χασαποταβέρνα για να φας καλό σούσι. Με την ίδια λογική και η καφετέρια είναι για καφέ... Όταν τα περισσότερα μαγαζιά έχουν γίνει σαν το kitchen bar, που μου μπερδεύουν σνακ, πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό, καφέ, μπύρες, κοκτέιλ και το μαγαζί δεν έχει ταυτότητα, να περιμένεις και αυτό. Δε ζήτησα ούτε alle ούτε τπτ, κάτι παραπάνω από τις μπύρες περιπτέρου ζήτησα. Μια guiness, μια erdinger, μια badweiser, μια stella μια paulaner στην καλύτερη.Κάτι πλέον της Heineken/Amstel/Fix που ούτε στη γλάστρα δεν τις δίνω. Επίσης η μπυραρία στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο ανέκδοτο, άστο. Ένας ενοιωθε σε όλη την Αθήνα και απεβίωσε (Beerhof) Όπως επίσης πρόσφατα που πήγα σε ένα roof ενός πολυτελούς ξενοδοχείου και ζήτησα μια μπύρα και μου έφερε τη weiß σε ποτήρι του νερού...Αν κάνεις κάτι κάντο σωστά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, cacofonix-3 said: Ένας ενοιωθε σε όλη την Αθήνα και απεβίωσε (Beerhof) Local>Lazy Bulldog>Beerhof 😛 Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2019 από ThReSh 1
helicoid Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το Carpe Diem στο μαρούσι (χωμένο σε ένα αδιέξοδο) είχε πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία σε μπύρες (και μοναστηριακές) όταν το είχαν τα δυο αδέρφια (Πάνος και Μιχάλης). Πέρα από την καλή μουσική και την ακόμα καλύτερη ατμόσφαιρα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από helicoid
feretros Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω κι εγώ μια ιστορία, η οποία σίγουρα δεν είναι αστεία, αλλά δείχνει πόσο άγνωστη έννοια είναι σε πολλούς η "έρευνα αγοράς". Δούλευα σαν μηχανικός αυτοκινήτων σε γνωστή αντιπροσωπεία. Το χειρότερο πράγμα είναι να έχεις τον πελάτη πάνω από το κεφάλι σου, ενώ δουλεύεις και να σε ρωτάει συνεχώς τι κάνεις τώρα και αν είναι χαλασμένο το εξάρτημα που αφαίρεσες για να το αλλάξεις. Έρχεται μια μέρα λοιπόν ένας τέτοιος και κάνοντας εγώ τον προβλεπόμενο έλεγχο στο αμάξι του, διαπιστώνω ότι θέλει αλλαγή η κρεμαγιέρα. Ενημερώνω τον τεχνικό σύμβουλο του συνεργείο, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει τον πελάτη ότι η κρεμαγιέρα κοστίζει 1700€... Αρχίζει τότε ο πελάτης να διαμαρτύρεται έντονα γιατί είναι τόσο ακριβό το ανταλλακτικό. Μετά από κανένα δεκάλεπτο και ενώ ο τεχνικός σύμβουλος δεν είχε να πει κάτι άλλο για να τον ηρεμήσει, γυρνάω και του λέω: -Συγνώμη κύριε, πριν αγοράσετε το αμάξι, δεν σκεφτήκατε να ρωτήσετε πόσο κοστίζει η συντήρησή του; -Εεεε... όχι δεν το σκέφτηκα... -Από τότε που το πήρατε μέχρι σήμερα, τόσο κοστίζει η κρεμαγιέρα. Καμία απάντηση από τον πελάτη και σταμάτησε να διαμαρτύρεται. Εννοείτε ότι δεν άλλαξε κρεμαγιέρα τελικά... Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από feretros 1
k_w_t Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Στις 20/7/2019 στις 4:25 ΜΜ, divo είπε Να κανω μια ερωτηση για να μπω λιγο στο σκεπτικο, αν και ειναι offtopic. Μια και εχεις μαγαζι οπως καταλαβαινω, πως κοστολογείς τα λειτουργικα σου εξοδα στο προιον; Δεν εχω δικο μου μαγαζι υπαλληλος ειμαι απλα ειμαι υπευθυνος καταστηματος. Ειχα παλιοτερα και εχουν πολλοι φιλοι μου. Ας τα παρουμε απο την αρχη πες οτι ανοιγεις τωρα μαγαζι. Ενα κανονικο μαγαζι 50τμ εχει ενοικιο απο 500€ εως 1500€ αναλογα με την περιοχη. Θελεις εξοπλισμο αναλογα με το ειδος του καταστηματος. Ας πουμε οτι ειναι εμπορικο και πουλαει τσαντες. Θελεις ραφια βιτρινα και εμπορευμα. Αντιστοιχα για να ειναι ανοιχτο 50 ωρες την εβδομαδα με φωτα κλιματισμο εχει 200€ ρευμα. Ενας υπαλληλος με βασικο μισθο σου παει 1000€ το μηνα περιπου (μαζι με δωρα αδειες κτλ). Τα πιο πολλα απο αυτα ενα skroutzομαγαζο δεν τα εχει. Φτιαχνουνε μια εταιρια ΙΚΕ , νοικιαζουν μια αποθηκη σε βιομηχανικη περιοχη και πουλανε.... Πληρωνουν φορους ενσημα στον διαχειριστη της ΙΚΕ και μια εταιρια courier. Συνηθως δεν στοκαρουν εμπορευμα και κανουν τριγωνικες πωλησεις. 2 1
pontez2 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Σωστός. Απλά το e-shop θέλει πολύ καλά Logistics. Η ιστοσελίδα πρέπει να λειτουργεί με αυτοματισμους χωρις να ταλαιπωρεί ούτε εσένα ούτε τον πελάτη και φυσικά θέλει ένα άτομο συνέχεια απο πάνω, επι 24ωρου βάσεως. Δεν ειναι και λίγα τα έξοδα αν θέλει κανεις να λειτουργει σωστά ένα e-shop. Πολλές φορές ειναι ανάλογα του να έχεις κατάστημα :-). Άλλες ειναι περισσότερα! 1
k_w_t Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, pontez2 είπε Σωστός. Απλά το e-shop θέλει πολύ καλά Logistics. Η ιστοσελίδα πρέπει να λειτουργεί με αυτοματισμους χωρις να ταλαιπωρεί ούτε εσένα ούτε τον πελάτη και φυσικά θέλει ένα άτομο συνέχεια απο πάνω, επι 24ωρου βάσεως. Δεν ειναι και λίγα τα έξοδα αν θέλει κανεις να λειτουργει σωστά ένα e-shop. Πολλές φορές ειναι ανάλογα του να έχεις κατάστημα :-). Άλλες ειναι περισσότερα! Τοσα φυσικα καταστηματα εχουν και e-shop αρα διπλα εξοδα... Ειχα φιλο που δουλευε σε Skroutzομαγαζο με κινητα. Ενα διαμερισμα με 2000 κινητα (ολα παραεισαγωγη απο Πολωνια )στα πετραλωνα σαν αποθηκη ειχε. Εκανε και αλλη μαγκια αυτος ειχε 2 υπαλληλους με παπακια και για μεσα στην Αθηνα τα λεφτα του courier που χρεωνε πηγαιναν τσεπη. Μεχρι και extra χρεωση για αυθημερων παραδοση... Μια μερα πιστολιασε το αφεντικο και τον ψαχνανε πελατες υπαλληλοι ... 3
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) On 21/07/2019 at 21:50, cacofonix-3 said: Με την ίδια λογική και η καφετέρια είναι για καφέ... Η καφετέρια (θα έπρεπε να) είναι για ροφήματα. Για έναν καλό espresso, για μια σωστή σοκολάτα κοκ. Μπορεί να έχει και βιομηχανικό παγωτό της πλάκας για εξυπηρέτηση περισσότερο, αλλά αν θες να φας κανονικό παγωτό θα πας σε τζελατέρια. On 21/07/2019 at 21:50, cacofonix-3 said: Όταν τα περισσότερα μαγαζιά έχουν γίνει σαν το kitchen bar, που μου μπερδεύουν σνακ, πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό, καφέ, μπύρες, κοκτέιλ και το μαγαζί δεν έχει ταυτότητα, να περιμένεις και αυτό. Επειδή τυγχάνει να επιχειρώ σε συναφή χώρο, θα μου επιτρέψεις να έχω άποψη: τα περισσότερα μαγαζιά έχουν γίνει έτσι, γιατί το επίπεδο του μέσου Έλληνα καταναλωτή είναι εξαιρετικά χαμηλό. Γιατί τις περισσότερες φορές ο Έλληνας πελάτης δεν ξέρει να τρώει, δεν ξέρει να πίνει και δεν θέλει να πληρώνει περισσότερο από αυτό που θεωρεί ότι αναλογεί στο πιάτο του - και ειδικά αυτό αυτό το τελευταίο είναι ιδιαίτερα προβληματικό για όποιον θέλει να προσφέρει κάτι ελαφρώς ποιοτικότερο από το μέσο όρο των εστιατορίων στην Ελλάδα, το βλέπεις καθημερινά σε εκφράσεις του τύπου «τι €60/κιλό το φαγκρί, με €10 τρώω πέντε τυλιχτά και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου μετά». Γι' αυτό καταλήγουμε να βλέπουμε εστιατόρια με 200 πιάτα στον κατάλογο, εκ των οποίων τα μισά δεν τα έχουν καν εκείνη τη στιγμή και τα άλλα μισά έχουν αστερίσκο δίπλα γιατί είναι κατεψυγμένα. Κάποιοι θα πουν ότι είναι λόγω κρίσης και τα λοιπά, αλλά δεν ισχύει, πάντα αυτοί ήμαστε, απλά τώρα είναι πιο ξεκάθαρη η βλαχιά. Πάντα ζητάγαμε το μπον φιλέ καλοψημένο, πάντα ζητάγαμε φέτα στην κυριλέ ψαροταβέρνα και πάντα κάναμε παράπονα γιατί το ξενοδοχείο έφερνε την weiss σε νεροπότηρο. Για ως εκεί είμαστε σε γενικές γραμμές, σουβλάκι, πίτσα και Amstel. Το μοσχαράκι Wellington και η τάρτα αχλαδιού πέφτουν βαριά στο στομάχι όταν βγαίνουν €40/άτομο. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από Malthador 13 1
pontez2 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Malthador είπε τα περισσότερα μαγαζιά έχουν γίνει έτσι, γιατί το επίπεδο του μέσου Έλληνα καταναλωτή είναι εξαιρετικά χαμηλό. Γιατί τις περισσότερες φορές ο Έλληνας πελάτης δεν ξέρει να τρώει, δεν ξέρει να πίνει και δεν θέλει να πληρώνει περισσότερο από αυτό που θεωρεί ότι αναλογεί στο πιάτο του Αυτό το «δεν ξέρει να τρώει», από που ακριβως πηγάζει; Spoiler Από τη συνήθεια του κόσμου να τρώει κάτι που είναι αμιγώς μεσογειακό και χαρακτηρίζει την κουζίνα μας; Το περίεργο θα ηταν να σου ζητάνε όλοι φαγκρί και γκουρμέ φαγητά. Που να πας σε καμια Ολλανδία που το μονο που ξέρουν να φάνε είναι σούσι και πατάτες τηγανητές να φρικάρεις τελείως. Ισα ισα λοιπόν, αυτό που εσύ χαρακτηρίζεις ως βλαχιά, αποτελεί το χαρακτηριστικό των Νοτιών ευρωπαϊκών χωρών. Αυτών που μαγειρεύουν ακόμα. Και γενικά αν εξαιρέσεις τους Γάλλους που φημίζονται για τα γκουρμέ τους, οι υπόλοιποι τρωνε ότι και ναναι. Να μιλήσουμε για τους Αγγλους΄; Γελάει το συμπαν. Τους Γερμανούς που το χουν γυρίσει στη τουρκική και Ελληνικη κουζίνα; Τωρα αν ο άλλος θέλει να δοκιμάσει τρούφα ή μοσχαράκι Wellington θα πάει στο ανάλογο γκουρμέ εστιατόριο και θα πληρώσει για αυτο. Δε πας στη ταβέρνα του Μητσου για να φας γκουρμέ ούτε μοσχαράκι Wellington.. Δε θα πάει στη ταβέρνα που ο άλλος ως επι των πλείστων θέλει να φάει μπριζόλες, σαλάτες ή τσιπούρες με χταποδάκι και καλαμαράκια. 37 λεπτά πριν, Malthador είπε Για ως εκεί είμαστε σε γενικές γραμμές, σουβλάκι, πίτσα και Amstel. Το μοσχαράκι Wellington και η τάρτα αχλαδιού πέφτουν βαριά στο στομάχι όταν βγαίνουν €40/άτομο. Κανεις δε θέλει να πληρώνει 40 ευρώ το άτομο για καθημερινά φαγητά. Αυτά είναι συνήθειες μιας μειοψηφίας που προφανως έχει χρήμα για πέταμα και πάει και τρωει «γκουρμέ» σουβλάκι στον κυρ Μητσο που φοράει κοστούμι και ονομασε το σουβλατζιδικό του «Dimis». Τα καλά εστιατόρια, είναι λίγα και άκολουθούν συγκεκριμένους κανόνες. Και όσοι πάνε εκει, όποιοι και αν είναι, θα φάνε αυτό που ξέρουν από πριν και το έχουν ηδη ψάξει και θα πληρωσουν ανάλογα. Εκει όμως δε θα ζητήσουν σουβλάκι. Ξέρουν τι θα ζητήσουν…Ουτε θα παραπονεθουν για τη ποσότητα (η οποια στα ΣΟΒΑΡΑ εστιατορια ειναι πάντα αρκετή για έναν μέσο πελάτη), ούτε για τη τιμη, ούτε για τη ποιότητα. Επί της ουσίας, αν έχεις επιχείρηση την οποία δε μπορεις να διαχειριστείς και βάζεις μέσα λιγο απ΄όλα, εισαι άξιος της μοίρας σου. Δε σου φταίει ο πελάτης. Εσυ ορίζεις τους κανόνες. Εσυ πρέπει να αποφασίσεις τι θα σερβίρεις, όχι ο πελάτης. Ο πελάτης πρέπει εξ αρχης να ξέρει τι προσφέρεις. Kαι μια και ειμαστε στις τρελές ιστορίες, ας πω για τον τυπο (που γράφω και στο spoiler μου ως απάντηση στον Malthador) που ειχε ένα ωραίο σουβλατζίδικο και έβγαζε χρήμα με το τσουβάλι και του πε ένας χαζοσύμβουλος πως θα πρέπει να το κάνει πιο κυριλέ... Έτσι "το σουβλάκι του Μήτσου" έγινε "Dimis" και τα σουβλάκια του έγιναν πιατα με γύρο χυρινό, γρανιταρισμένο απο προνύμφες φρέσκου γυμνοσιάλαγκα, τρίμα τρούφας και σκόνη χρυσού.... Χρέωνε το πιάτο 100 ευρω, πέταγε διπλα και ένα χατζημιχάλης για να γουστάρει ο κόσμος λαικούρα και έκανε το γκουρμέ... Ομως ο κόσμος του γυρισε τη πλάτη, διοτι όταν θες να φας σουβλάκι, θες σουβλάκι. Δε θες γκουρμέ. Θες να τρέξει το τζατζικι, θες να λερωθείς από τη σος. Και ο "dimis" έκλεισε....στη θέση του άνοιξε "το σουβλάκι του Κίτσου" και τρέχει Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από pontez2 18
Paris777 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) ----------------Επιστροφη στην κανονικοτητα.....------------- Καλησπερα,σας παιρνω τηλεφωνο επειδη ειμαι πολυ δυσαρεστημενη. Καλησπερα ,πειτε μου κυρια μου. Εγω σας εδωσα το χαλι μου για καθαρισμα. Μαλιστα. Ναι αλλα εσεις με χρεωσατε για πλυσιμο Ναι σωστα τα λετε. Κυριε μου εγω ηθελα μονο σκουπισμα. Κυρια μου οταν μας δινουν τα χαλια ,ή τα καθαριζουμε ,ή τα φυλαμε και τα επιστρεφουμε τον χειμωνα.Για οτιδηποτε αλλο πρεπει να μας το επισημανετε εσεις. Ναι αλλα αμα ανοιξετε στο λεξικο στη λεξη καθαρισμα θα δειτε οτι εννοει σκουπισμα και οχι πλυσιμο. Τα χαλια της μηχανης ,εκτος απο καποια που χρειαζονται στεγνο καθαρισμα λογω υλικων και βαφων που εχουν ,πλενονται για να καθαριστουν. Εμενα γιατι δεν μου τα κανατε στεγνο καθαρισμα τοτε. Το στεγνο καθαρισμα χρεωνεται περισσοτερο. Οχι εγω ηθελα να μου τα σκουπισετε. Καλα κυρια μου θα στειλω εναν ανθρωπο να σας δωσει τα λεφτα πισω (δεν αντεξα αλλα για ενα χαλι που κοστιζε 10 ευρω...)της δωσαμε 4 ευρω πισω για να ησυχασουμε. ---------------------------------------------------------------------------------------- Ειχαμε μια πολυ δυσκολη πελατησα πριν κανα 5μηνο στα χαλια. Ηθελε να παμε να της παρουμε τις μοκετες της,να τις παμε στον ρελά,να τις φερουμε πισω και να τις στρωσουμε γιατι πιο παλια ειχα παρει εγω μετρα και τα αγορασε απο το πρακτικερ ρολο 4 μετρο ή 2μετρο. Τα χαλια πηγα και τα ειδα και ηταν καταμαυρα. Της λεω Ορελας δεν θα τα κανει ρελια ετσι οπως ειναι. Γιατι?δεν θα πληρωθει? Το εχει πολιτικη του καταστηματος οτι λερωμενα χαλια ή μοκετες δεν τα ρελιαζει γιατι δεν θελει να αναπνεει τις βρωμιες της μοκετας και δεν εχει και αδικο. Δεν με ενδιαφερει εγω θελω να τα παρετε και να τα ρελιασετε, Δυστυχως δεν γινεται,αν θελετε να τα παρουμε και να τα πλυνουμε και να τα ρελιασουμε ναι βεβαιως αλλα ετσι δεν γινεται. Θα απευθυνθω στον συνηγορο του καταναλωτη. Και στον προθυπουργο να πατε το ιδιο κανει. Καλα παρτε τα αλλα να ξερετε αυτο που κανετε ειναι παρανομο. Οχι κυρια μου δεν τα παιρνω ,οριστε η διευθυνση να τα δωσετε εσεις. -------------Τελικα τα πηγε και τα πηρε πισω οπως ηταν απο οτι εμαθα-------------- Αμα ειναι να παω να μου ραψει και μενα ενα σωβρακο χεσμενο η μοδιστρα γιατι αλλιως ειναι παρανομο... Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2019 από Paris777 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις