Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώ φίλο κλειδαρά για να αλλάξω έναν αφαλό στην είσοδο της πολυκατοίκιας. Αφού μου λέει το κόστος κυλίνδρου και τοποθέτησης και αφου του έχω στείλει φωτογραφίες της πόρτας μπαίνουμε στα βασικά

Κλειδαράς- Pontez μέτρησε σε παρακαλώ τον αφαλό να ξέρω τι θα φέρω

Εγω- 10 εκατοστά είναι

Κλ. -Δε παίζει να είναι 10. Το προφίλ της πορτας μαρτυρά μικρότερο. Βάλε κάτι ίσιο να μετράς σωστά

Εγώ -Είναι 10 εκατοστά, τελεία και παύλα. (Eγώ απο μέσα μου. "Δε θα μας πεις εσύ κύριε τέτοιε μου που έχουμε σπουδάσει στα Πανεπιστήμια, πως να μετράμε :P :P" )

Κλ. - Οκ λοιπόν, το πρωί θα ειμαι εκεί να τη φτιάξουμε.

Έρχεται ο άνθρωπος, αλλάζει το κύλινδρο, όλα καλά, τον ευχαριστώ πάει στο καλό. Σκάει μύνημα από τον κλειδαρά μετά απο λίγο.

Κλ. -Και προσοχή άλλη φορά στη μέτρηση. Αμα σου έφερνα 10άρι που μου έλεγες, θα χρησιμοποιούσες τη κλειδαριά και για κρεμάστρα για πουκάμισα, μέσα έξω!!!!

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν ειναι ακριβώς με πελάτη, αλλα αγοραστη.

Πουλάω το αμαξι μου, 12ετιας μοντελο. Αναμεσα στους πολλους ερχεται μαμα με μαντραχαλο (μαλλον φοιτητη) να το δουν. Προφανως μιλα η μαμα και ο πιτσιρικας παιζει με το κινητο

Αρχιζω εγω το ποιημα ναι ειναι του τοσο, ο κινητηρας αυτο, τα λαστιχα αυτα μπλα μπλα, με σταματα αυστηρά σηκώνοντας το χερι στο πρόσωπο μου😒

Μου λεει "Που ειναι οι προβολείς ομίχλης"?

εγω εκπληκτος ψελλίζω "να δεν έχει,η έκδοση αυτήν οταν το αγορασα δεν ειχε" 😳

απάντηση "Λες ψέματα,είσαι ψεύτης, ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ εχουν προβολείς ομιχλεις,τους έβγαλες και τους πούλησες"🤬

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από εμένα συγχαρητήρια και κουράγιο στον @LiquidTroll που σαν συνάδελφος συμπάσχω αλλά φυσικά και στον @Paris777 που το ξεκίνησε και μας καλυτερεύουν τη μέρα!

Θεωρώ ότι πρέπει να ανοίξουμε νήμα με Θέμα:Τρελές ιστορίες και απαιτήσεις από Τρελά αφεντικά!

Παρόμοια ιστορία με του Liquid στη δουλειά όπου έχουμε συνεργασία με πλυντήρια του δημοσίου και προμηθεύουμε κάποια υλικά όπου η διαδικασία είναι ο υπεύθυνος του πλυντηρίου ελέγχει τι χρειάζεται > κάνει αίτημα στο γραφείο προμηθειών > παίρνει έγκριση για τη δαπάνη > στέλνεται και εκτελείται η παραγγελία από εμάς. 6-7 εργάσιμες ημέρες διαδικασία (υπάρχουν καλύτερες και χειρότερες περιπτώσεις)   : Α:αφεντικό Ε:εγώ

Α:Κύριε Gmenex πόσο καιρό έχουμε να στείλουμε παραγγελία στο πλυντήριο Τάδε?

Ε:15 μέρες οπότε λογικά αυτές τις μέρες θα μα στείλουν παραγγελία.

Α:ΑΑΑΑΑΑαααααα τιιιιιιι "Λογικά" δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!!!! Έχουμε σύμβαση και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν παραγγελίες! να πάρετε αμέσως τους υπεύθυνους και να τους ρωτήσετε πότε θα στείλουν παραγγελία!!!!

Ε:.....Μα έχουμε συνεννοηθεί για να μην κάνουμε και εμείς συχνά δρομολόγια να κάνουν μεγάλες παραγγελίες, να είναι προνοητικοί και να μας ενημερώνει ο υπεύθυνος παράλληλα με το γραφείο προμηθειών για να έχουμε έτοιμη τη παραγγελία όσο εκείνοι κάνουν τη διαδικασία για την έγκριση.

Α:  Να πάρετε τηλέφωνο να μα στείλουν παραγγελία σήμερα!!!! Δεν με νοιάζει τι διαδικασίες και μπούρδες πρέπει να κάνουν!!!!!

Ε:..... Μάλιστα θα τους καλέσω.....

Πήρα μια φορά και μου είπαν θα με καλέσουν αυτοί γιατί έπρεπε να το ελέγξουν αλλά και να απαντούσαν δεν μπορούμε εμείς να τους πιέσουμε να κάνουν παραγγελία. Στο ενδιάμεσο τυχαία βρήκα πρώτη φορά βρήκα την έγκριση της παραγγελίας στο site του νοσοκομείου(ψάχνοντας κάτι άλλο) και οπότε δίνω εντολή παραγγελίας.

Α:(αφού είδε ότι πήραμε τη παραγγελία) Μπράβο κύριε gmenex καταφέρατε να πάρετε τη παραγγελία την ίδια μέρα!

Ε:όχι απλά βρήκα την παραγγελία στο internet και τη προώθησα κανονικά για τη στείλουμε.

Α:ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!?????? ΔΕ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ!!!!!!!!???? ΘΑ Μ@#$%^ ΑΥΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥς ΠΙΕΖΟΥΜΕ!!!!!

Ε:Όχι έχουν προχωρήσει το αίτημα προς έγκριση και εγώ βρήκα την παραγγελία πριν προλάβουν να μας τη στείλουν....

Α:(Σε κατάσταση ΣΟΚ λες και χάκαρα το σύστημα του νοσοκομείου) Τι γίνεται αυτό???? Και πως τη βρήκατε δηλαδή??? Αυτοί το ξέρουν αυτό???? Ξέρουμε δηλαδή πως δουλεύει το σύστημα τους????

Ε:Ξέραμε πως δουλεύει απλά πρόλαβα και το βρήκα πριν μας το στείλουν.... Δεν είναι κάτι το περίεργο....

Εκείνη τη στιγμή FAX με τη παραγγελία και ταυτόχρονα τηλέφωνο από τον υπεύθυνο πλυντηρίου για να επιβεβαιώσει αν την έλαβα.

Ε:Ναι ναι γεια σας έλαβα την παραγγελία αν και μόλις(τι το ήθελα και το είπα) την είχα βρει στις αναγγελίες παραγγελιών του νοσοκομείου.(Μου απαντάει ωραία μια χαρά και κλείνουμε)

Α:Δεν έπρεπε να το κάνετε αυτό!!!! Τώρα ξέρουν ότι ξέρουμε από πριν για την παραγγελία!!!!! Δεν έπρεπε να καταλάβουν ότι ξέρουμε πως δουλεύουν τα συστήματα τους!!!!

Ε:(Με λίγο λοξά το κεφάλι τύπου Forest Gump και ένα βλέμμα αγελάδας προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς έκανα λάθος για 10") Μα οι ίδιοι στέλνουν τη παραγγελία στο δικό τους σύστημα και είναι τυπική διαδικασία να το ανακοινώνουν στο internet, είναι τυπικές γνωστές διαδικασίες δεν είναι κρατικό μυστικό.... Δεν τους νοιάζει αν τη βρήκαμε 30' πριν μας τη στείλουν αφού σε εμάς είναι να τη στείλουν....

Α:ΟΧΙ!!!! ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ GMENEX ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!! ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ!!!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!!! ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!

Προσπαθώντας να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει και αρχίζοντας να αμφιβάλω για αυτά που ξέρω 

Ε: μα...... είναι δικό τους σύστημα.... οι ίδιοι άνθρωποι τα δημοσιεύουν όλα....δημόσια γραφειοκρατική διαδικασία που είναι υποχρεωμένοι να την δημοσιεύουν πριν μας τη στείλουν.....δεν αλλάζει κάτι....

Α:ΔΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!! ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ!!!! ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!!!!

Εγώ να έχω μείνει παγωτό με αυτά που ακούω χωρίς να μπορώ να καταλάβω τι κρατικά μυστικά πιστεύει ανακάλυψα κατά λάθος και πήρε τηλέφωνο τον υπεύθυνο για του πει ότι μπερδεύτηκα με άλλο πελάτη που μας στέλνει παραγγελίες μέσω E-mail και εκείνος να του απαντάει ότι δεν τον ενδιαφέρει από τη στιγμή που φτάνει στα χέρια μας η παραγγελία...

Σόρρυ μου βγήκε πιο μεγάλο από ότι περίμενα! αλλά με βάση αυτό θα καταλάβετε τα επόμενα σκηνικά που ανεβάζω σιγά σιγά  

Επεξ/σία από gmenex
  • Like 7
  • Sad 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανερχομαι με αλλη μια ιστορια τρελας που μου ετυχε πριν απο λιγο....

Εξυπηρετω πελατη και ειμαι επανω στο φορτηγο του, θελει απλα καποια πιστοποιητικα κλπ....Μολις τελειωνω και παω να κολλησω τα ταμπελακια πανω στο αμαξι, ερχεται, καθεται ακριβως μπροστα μου και με κοιτα ερευνητικα, σαν κατι να ψαχνει. Προτου προλαβω να αντιδρασω, σηκωνει το χερι του και μου χαιδευει το κουτελο...Βαζει το χερι στο πηγουνι του και ξανασκεφτεται, εγω εχω μεινει αγαλμα και ξανααπλωνει αστραπιαια το χερι και μου ξαναχαιδευει το κουτελο. Και κοιταζοντας με με ευχαριστηση μου λεει, "Μπραβο! Πολυ ωραιο κουτελο! Οτι πρεπει για κουτουλιες. Μπραβο, φοβερο κουτελο!" H πλακα ειναι οτι μιλαγε πολυ σοβαρα. Επισης ειναι πελατης που εβλεπα πρωτη φορα, να πεις οτι εκανε βλακ χιουμορ.

Εχω μεινει καγκελο και θελω να τον τσακισω επιτοπου, κανει μεταβολη και μπαινει στο μαγαζι για να πληρωσει....

οχι, δεν ειναι τρολια, ακομα προσπαθω να συνελθω

Επεξ/σία από gazp
  • Like 2
  • Confused 10
  • Sad 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, deafman είπε

Κουτουλια ηθελε για αυξηση της ειρωνιας στην ολη σκηνη. 

χωρις να θελω να παω τελειως offtopic το σκεφτηκα...Αφου μου ανοιξε τα ματια οτι εχω ωραιο κουτελο, να το εγκαινιασω βαρωντας την κασιδα του.

Ειναι πολλα που γινονται καθε μερα, δυστυχως δεν τα θυμαμαι ολα (η προσπαθω να τα απωθησω 😛 )

Αλλο ενα σημερινο: ερχεται οδηγος με χαλασμενη καρτα ταχογραφου....ειχε ερθει και εχτες, την βαλαμε σε ποσα μηχανηματα και τιποτε. Ερχεται ολο χαρα σημερα οτι "τι ειναι αυτα που μου λετε, η καρτα δουλευει, την πηρε ενας φιλος, την ετριψε στο τζιν του και μια χαρα τη διαβαζει. Να τριψτην και μετα βαλτην στο μηχανημα να δεις!" Δεν κρατηθηκα και αναρωτηθηκα μεγαλοφωνα και γελωντας για να μην τον προσβαλλω μηπως η καρτα ειναι του Αλαντιν... Την βαζουμε στα μηχανηματα παλι, η καρτα ειναι φυσικα νεκρη....Εφυγε βριζοντας -αυτολεξει!- τραγους και γιδες...

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή σας έλειψα το ξέρω.....😋

Παω για συνεντευξη στην Εταιρία Μαυραγορίτες ΑΕ. Εταιρία εισπρακτική, που διαχειρίζεται funds , κοινώς, κοράκια. Με υποδέχεται ένας γιάπης, που φοράει ρούχα λες και θα πάει

στον Βέρτη, και κολώνια που σίγουρα αγόρασε απο τα Duty Free σε προσφορά.

Εγώ : Καλησπέρα σας, χαιρομαι για την γνωριμία.

Γιάπης: Γεια σου (ενικός.....). Λοιπόν πολύ καλό το βιογραφικό σου, έχεις όσα χρειάζονται.

Εγω: Α οκ....(κρατάω πισινη)

Γιάπης: Απλά θα πρέπει να σε βάλω λίγο στο κλίμα. Οποιος πάρει αυτη τη θέση, θα πρέπει να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα. Για αυτό ζητάμε κάποιον Senior

Εγώ: Ok, τι ακριβώς εννοείτε...θέλετε να μου πειτε λίγες λεπτομέρειες?

Γιάπης: Εεεεε πως να το πω....δεν υπάρχει χρόνος...ούτε για εκπαίδευση, ούτε για προσαρμογή....χρειάζεται να προσαρμοστεί βίαια!

Εγώ: Βίαια? Ξύλο και τρομοκρατία δηλαδή απο την πρώτη ημέρα?

Γιάπης: Εεεεεε δεν είπα αυτό........μην το παίρνεις έτσι!!!

Εγώ: Χρησιμοποίησες την λέξη "βίαια" για αυτό...οπότε τι να υποθέσω?

Γιαπης: Εννοώ, ότι θα έχει αρκετή πίεση....Πρέπει να κολυμπήσει στα βαθειά απο την 1η ημέρα!

Εγώ: Πόσο βαθεια?

Γιάπης: Πολύ βαθεια......................

Εγώ: Μάλιστα......και αυτό το βάθος να φανταστώ πληρώνεται και κατάλληλα?

Γιάπης: Ναι φυσικά...δίνουμε 780 € .

Εγώ: 780 € και βία απο την 1η ημέρα? Για μια θέση Senior?

Γιάπης: Είναι πολύ καλός μισθός, για τα δεδομένα της εποχής.....

Εγώ: (πετάγομαι απο την καρέκλα) Ευχαριστώ, δεν με ενδιαφέρουν τα βίαια.....Γεια σας!

• Like 25
  • Thanks 4
Δημοσ.

Η συνέντευξη του liquid μου θύμισε μια παρόμοια δικιά μου.

Έχω πάει σε συνέντευξη τουριστικού γραφείου, του οποίου πρόεδρος ήταν μια γυναίκα- παγοκολώνα. Μου λέει πως η εταιρία έχει τεράστιο δίκτυο συνεργατών, δικό της σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων. Στα λόγια της, ήταν σαν να μου παρουσιάζει μια εταιρία όπου η google είναι πενιχρή μπροστά τους με απίστευτο τζίρο.

Κράτησε ώρα η απαρίθμηση των 'θαυμάτων' αυτής της μεγαλειώδους εταιρίας, η οποία σε συνδυασμό με το υφάκι αλά Captain Marvel άρχισε να με κουράζει.

Μετά από 5 λεπτά ,που φάνταζαν αιώνας, με ρωτάει τι μισθό θα ήθελα αν με προσλάμβαναν. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πως είναι σειρά μου να της 'την πω', καθώς είχα χάσει το ενδιαφέρον μου για την εταιρία. Παίρνω σοβαρό ύφος μεγαλοεπιχειρηματία και της λέω πως για αρχή τα 700 ευρώ είναι καλά. 

Εκείνη, χωρίς να κινηθεί ούτε ένας μυς στο πρόσωπο της, μου λέει "ξέρετε, ο μισθός που προτείνετε είναι αρκετά μεγάλος". Εγώ συνεχίζω στο ίδιο ύφος "μα γιατί το λέτε αυτό. Μου παρουσιάσατε μια επιχείρηση που έχει τεράστιο τζίρο. Ο μισθός που σας πρότεινα δεν είναι τίποτα, μπροστά στα κέρδη που έχετε κάθε μήνα"

Πριν προλάβει να πει οτιδήποτε, την χαιρέτισα και σηκώθηκα και έφυγα

• Like 12
  • Thanks 2
  • Sad 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι εγινε κανεις δε ποσταρει;

αυτη η περιοδος ειναι οτι πρεπει για αυτο το θεμα μιας και μαλλον καποια στιγμη θα πρεπει να εκδοσω βιβλιο (ειμαι απο αυτους που δουλευουν). Λιγα που εγιναν στην αρχη:

1)ΤΗΛΕ ΕΡΓΑΣΙΑ

-γεια σας, θελω να με βοηθησετε να δουλεψω απο το σπιτι

-εχετε καποιο κομπιουτερ ή λαπτοπ; ξερετε που θα συνδεθειτε (σερβερ)?

-ναι ξερω που θα συνδεθω μου ειπαν. Δεν εχω κομπιουτερ ή λαπτοπ

-μηπως καποιο ταμπλετ?

-οχι δεν εχω ταμπλετ

-να υποθεσω θα χρησιμοποιησετε το κινητο σας;

-ναι αυτο σκεφτομουν και εγω γιατι ακουσα οτι γινεται

-ναι πραγματι, ειναι δυνατο. Τι κινητο εχετε; μπορω να ριξω μια ματια;

ο τυπος βγαζει κινητο με πορτακι και μεγαλα κουμπια προφανως χωρις λειτουργικο συστημα....

2)ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ειμαι σε μια γωνια σε συνοικιακο φαρμακειο σε ενα χωριο στην αττικη σχετικα απομακρο αλλα εχει διπλα φουρνο και σουπερ μαρκετ/περιπτερο. ΕΞΩ εχει τεραστιο χαρτι (Α3 τουλαχιστον) που γραφει-> δεν εχουμε αντισηπτικα/μασκες/γαντια). Ατυχια ειναι ανδρες ΔΙΑΣ απεναντι

πελατης νο1

-καλημερα, εχετε αντισηπτικο τζελ?

πελατης νο2

-γεια, εχετε γαντια;

πελατης νο3

- μηπως εχετε...ασπιρινες;

πελατης νο1 (επεστρεψε γιατι ειδε τους ΔΙΑΣ)

-μηπως εχετε.... HALLS;

-πελατισσα νο4

-ποσο εχουν εκεινα τα τσοκαρα (ειχε τιμη στη βιτρινα)

-τοσο

-εχετε νουμερο 39;

-ασφαλως

-α ωραια καλο να ξερω, αντιο....

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/3/2020 στις 2:38 ΜΜ, vamvakoolas είπε

τι εγινε κανεις δε ποσταρει;

Δεν ποσταρουν γιατι κατα κυριο λογο δεν κυκλοφορει ο κοσμος,πιο πολυ ψωνιζει απο τα eshop,οποτε την πενα εχουν τωρα οι κουριερ/υπαλληλοι eshop κτλ.

Χθεσινο απο παραδοση φαγητου,εχει παραγγειλει ενας τυπος φαγητο και θελει  να του παμε και ενα καπνο καρελια.

Επειδη γενικοτερα ο κοσμος που ζηταει τσιγαρα ΔΕΝ αφηνει τιπς,αν εχω μετρια δουλεια δεν μπαινω στον κοπο να τους παρω,πρεπει να ειμαι χαλαρα για να το κανω.

Εχουμε φουλ δουλεια λοιπον,οποτε εχει παει  καποιος στο περιπτερο και τον πηρε,να τον εχω ετοιμο,μου βγαλαν ενα συνολο φαγητο  μαζι με  καπνο και εφυγα.

Ανεβαινω στο διαμερισμα,ανοιγει η πορτα,κλασσικο σκηνικο που θελουν να πληρωσουν ξεχωριστα,εγω δεν εχω ξεχωριστη αποδειξη,και το πιο σπαστικο ηταν οτι αυτος που πηρε τον καπνο ηθελε να πληρωσει μονο τον καπνο. Τους λεω το συνολο,ο αλλος επιμενει,παρ'ολο που ο ενας ηθελε να τα πληρωσει ολα μαζι.

Εχουν παει στα χερια τους τη σακουλα,εχει βγαλει ο αλλος τον καπνο και τον κραταει.

-Ποσο ειναι ο καπνος φιλε; 

-Δεν ξερω,μου τα ειπαν συνολο στο μαγαζι.

-Καλα δεν ξερεις ποσο πληρωσες στο περιπτερο ( πολυ μαγκιλικι και υφος ) ;

-Δεν πηγα εγω φιλε.

Εκει με ρωταει ο νορμαλ ποσο ειναι το συνολο,του το ξαναλεω.

-Ποσο ειναι ο καπνος ( επιμενει ο αλλος) ;

-Το γραφει πανω φιλε!

-Καλα δεν ξερεις ποσα σου ειπε η περιπτερου ( στο μυαλο του μαλλον οποιος δουλευει σε ψιλικατζιδικο/περιπτερο ειναι γυναικα ) ;

-Δεν πηγα εγω φιλε,πηγε ΑΛΛΟΣ και τον πηρε.

Τελικα ο νορμαλ φιλος με πληρωσε,αφησε και καποιο 50λεπτο,ο αλλος πιθανοτατα θα μου τα εδινε και λιγοτερα..

Αλλος κλασσικος πελατης,  παλιοτερα ζητουσε τσιγαρα,  ειχε απαιτηση να τον παρεις τηλεφωνο οταν ησουν απο κατω ( τουλαχιστον οι μισες παραγγελιες θελουν τηλεφωνο ) και μετα σου πετουσε τα κλειδια,για να ανεβεις με τα ποδια στον τριτο,και φυσικα δεν εδινε φραγκο.

Του εκοψα τα τσιγαρα,τωρα το οτι πεταει τα κλειδια δε μπορω να του το κοψω,τα εχει ηδη πεταξει με το που βγει,περιμενω να μου σκασουν σε κανα κεφαλι απο μερα σε μερα.

Επεξ/σία από talibanakos
  • Like 5
  • Confused 3
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/2/2020 στις 1:25 ΜΜ, LiquidTroll είπε

Επειδή σας έλειψα το ξέρω.....😋

Παω για συνεντευξη στην Εταιρία Μαυραγορίτες ΑΕ. Εταιρία εισπρακτική, που διαχειρίζεται funds , κοινώς, κοράκια. Με υποδέχεται ένας γιάπης, που φοράει ρούχα λες και θα πάει

στον Βέρτη, και κολώνια που σίγουρα αγόρασε απο τα Duty Free σε προσφορά.

Εγώ : Καλησπέρα σας, χαιρομαι για την γνωριμία.

Γιάπης: Γεια σου (ενικός.....). Λοιπόν πολύ καλό το βιογραφικό σου, έχεις όσα χρειάζονται.

Εγω: Α οκ....(κρατάω πισινη)

Γιάπης: Απλά θα πρέπει να σε βάλω λίγο στο κλίμα. Οποιος πάρει αυτη τη θέση, θα πρέπει να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα. Για αυτό ζητάμε κάποιον Senior

Εγώ: Ok, τι ακριβώς εννοείτε...θέλετε να μου πειτε λίγες λεπτομέρειες?

Γιάπης: Εεεεε πως να το πω....δεν υπάρχει χρόνος...ούτε για εκπαίδευση, ούτε για προσαρμογή....χρειάζεται να προσαρμοστεί βίαια!

Εγώ: Βίαια? Ξύλο και τρομοκρατία δηλαδή απο την πρώτη ημέρα?

Γιάπης: Εεεεεε δεν είπα αυτό........μην το παίρνεις έτσι!!!

Εγώ: Χρησιμοποίησες την λέξη "βίαια" για αυτό...οπότε τι να υποθέσω?

Γιαπης: Εννοώ, ότι θα έχει αρκετή πίεση....Πρέπει να κολυμπήσει στα βαθειά απο την 1η ημέρα!

Εγώ: Πόσο βαθεια?

Γιάπης: Πολύ βαθεια......................

Εγώ: Μάλιστα......και αυτό το βάθος να φανταστώ πληρώνεται και κατάλληλα?

Γιάπης: Ναι φυσικά...δίνουμε 780 € .

Εγώ: 780 € και βία απο την 1η ημέρα? Για μια θέση Senior?

Γιάπης: Είναι πολύ καλός μισθός, για τα δεδομένα της εποχής.....

Εγώ: (πετάγομαι απο την καρέκλα) Ευχαριστώ, δεν με ενδιαφέρουν τα βίαια.....Γεια σας!

Βίαιη κολονοσκόπηση που θα έτρωγες ως υπάλληλος έλεγε μάλλον.

|

|

Κάτι παρόμοιο από συνέντευξη που απλά κλαις τον χρόνο σου/λεφτά σου για να πας.

|

Α) Θέση που διαφήμιζαν ως mid career engineer/scientist, τελικά ήταν υπό τον SVP και όχι R&D ή υπό το aftermarket που θεωρητικά υπάγεται... Πρώτος ψύλλος στα αυτιά διότι δεν ήταν κανένας μηχανικός στο πάνελ και ο υπάλληλος θα έπρεπε να αναφέρεται σε προϊστάμενο από τις Πωλήσεις για day-to-day ζητήματα.

Β)Η πρώτη απάντηση στην ερώτηση μου στο τι πρέπει να περιμένω από την εργασιακή θέση ήταν "πάρε τηλέφωνα σε όσους δεν παράγγειλαν" και το καλύτερο "Αυτά που γράψαμε στο ίντερνετς και σε είπαμε τηλεφωνικά ότι είναι ο ρόλος θα τα κάνεις μετά από 1-2 χρόνια εάν μάθεις..." - Second strike και ήδη ήμουν με το ένα πόδι έξω.

Γ) Ο ΜΕΓΑΣ SVP έβαλε "άσκηση" στο πως θα πάρω τηλέφωνο και θα στείλω email. Έμεινα μόνο και μόνο από περιέργεια, για να δω που το πάει...

Δ) Όταν άρχισα να του ρωτάω κάποια πράγματα πάνω σε αυτά που διαφήμιζαν/έλεγε, έκραξε: "ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΟΧΙ; ΕΙΣΑΙ ΝΤΟΥΕΡ Ή ΝΤΟΝΤΕΡ;" 

Απάντησα ότι αρκετά σπατάλησα το χρόνο μου με αυτή την παρωδία.

Έμεινε μάλαξ και έκανα να φύγω.

Η HRου προσπαθούσε να μπαλώσει τα ασυμμάζευτα και με ακολούθησε.

Με λέει η τύπισσα και το καλύτερο....Η θέση ήταν με προσωρινό συμβόλαιο 6 μηνών με μισθό...trainee και έπειτα βλέπουμε.

Γέλασα στα μούτρα της και είπα να με βγάλουν από το αρχείο τους και να μην ξαναεπικοινωνήσουν.

BTW: Θεωρητικά μεγάλη, γνωστή και "σοβαρή" εταιρεία της Β.Γερμανίας με 20+ χρόνια παρουσίας στην βιομηχανία.... 

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 6
Δημοσ.
6 ώρες πριν, talibanakos είπε

Τελικα ο νορμαλ φιλος με πληρωσε,αφησε και καποιο 50λεπτο,ο αλλος πιθανοτατα θα μου τα εδινε και λιγοτερα..

Φίλε, ειλικρινά σου μιλάω, όλα αυτά μου μοιάζουν ξένα. Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία που ντρεπομαστε να μην αφήσουμε κάτι. Όταν μάλιστα δούμε ότι μαζεύονται λίγα (τύπου 20 λεπτά) αι η ώρα κοντεύει, αρχίζουμε να ψάχνουμε με μανία μέσα στο σπίτι (ξεχασμένες τσάντες στη ντουλάπα, μπουφάν, παντελόνια της προηγούμενης εβδομάδας, τασάκια - το πολυεργαλείο του Έλληνα - κ.ά.). Όλα αυτά, ανεξαρτήτως επιχείρησης προφανώς (δεν κάνουμε διακρίσεις) και όταν το ντιλίβερι είναι νορμάλ άνθρωπος (μας έχουνε σκάσει και κάτι παρατράγουδα, άστα...). 

• Like 8
Δημοσ.

Υποθετικό σενάριο αν ο liquidtroll ήταν στην παλιά δουλειά του, εμπνευσμένο από την επικαιρότητα.

Μπλιιιπ μπλιιπ μπλιιπ.  Κύριε liquid, η εταιρία μας είναι θωρακισμένη στην πανδημία του κορονωιού;

- Γιατί ρωτάτε εμένα κύριε μασάμε με πέντε μασέλες; Δεν είμαι γιατρός

-Μα τι λέτε κύριε liquid, είστε υπεύθυνος. Γιατί σας πληρώνω;

-(έρχεται το πρώτο εγκεφαλικό) μα πως γίνεται κύριε τρώμε με πέντε μασέλες να το κρίνω; εγώ χειρίζομαι το ΙΤ της εταιρίας, οχι την υγιεινή της

-Μα για αυτό σας κάλεσα. Έχετε κανένα κόλπο έτσι ώστε τα μηχανήματα μας να μην προσβληθούν από αυτόν τον ιο;

-(νομίζω πως θα μείνω στον τόπο με αυτό που άκουσα) Κύριε τρώμε με πέντε μασέλες, ο κορωνοιος είναι βιολογικός, όχι ηλεκτρονικός. Δεν γίνεται να μολυνθούν τα μηχανήματα μας

-Κύριε liquid, δεν μου αρέσει το υφάκι σας. Δεν σας πληρώνω να μην κάνετε την δουλειά σας. Παρατήστε ότι κάνετε και βρείτε τρόπο να θωρακίσουμε τα μηχανήματα μας. Χάνω χιλιάδες ευρώ κάθε ώρα που μένουμε στάσιμοι

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας γράψω κι εγώ μια ιστοριούλα για..αγρίους από τις τόσες που μου έχουν τύχει στα χρόνια της δουλειάς μου! Ασχολούμαι επαγγελματικά με το βίντεο (τηλεόραση & τράβηγμα-μοντάζ γάμων-βαπτίσεων).

Τηλέφωνο ένα ωραίο πρωί πριν κανα 3αρι χρόνια περίπου τέτοια εποχή από βαρύμαγκα πατέρα-υποψήφιο πελάτη,όπου με σύστησε σ αυτόν κοινός γνωστός,για να του αναλάβω το γάμο της κόρης του που θα γινόταν το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς.Κανονίζουμε ραντεβού και έρχεται στο γραφείο (χωρίς το ζευγάρι!!!)...Του δείχνω κάποια δείγματα από δουλειές,μου λέει το πρόγραμμα της ημέρας (σημείωση οτι όλες τις προετοιμασίες του γάμου τις είχε αναλάβει αυτός,η νύφη και ο γαμπρός ήταν απλοί...κομπάρσοι!),φτάνουμε στη τελική προσφορά και κλείνουμε.Μάλιστα μου έκανε και μια "επίδειξη" του τύπου εγώ είμαι χρόνια στο δρόμο,είμαι επαγγελματίας,ξέρω πως δουλεύει η αγορά,τα χω ζήσει όλα κλπ κλπ)

Και κάπου εδώ ξεκινάει το ζουμί...Από την ημέρα αυτή μέχρι την ημέρα του μυστηρίου δεχόμουν τηλέφωνα από τη νύφη (ακόμα και στις 23:30 τη νύχτα!!!) για θέματα του γάμου,άσχετα όμως με το αντικείμενό μου! Εν ολίγεις το μόνο που δε με ρώτησαν ήταν τι φαι να βγάλουν στους καλεσμένους!!! Προσπαθούσα να τους γειώσω λέγοντας οτι είναι δική τους επιλογή κλπ αλλα δεν..Ώσπου κάποια μέρα με πήρε και άκουσα το εξής τρελό όπου δε ξέρω πως κρατήθηκα...

Π: ΠΕΛΑΤΗΣ - Ε:ΕΓΩ

Π: Τι έγινε δε μας πήρες κανα τηλέφωνο...Ελπίζω να έχουμε φωτογραφίες/βίντεο εκείνη την ημέρα ε;;; Δε νομίζω να το ξέχασες...

Ε: Με συγχωρείτε αλλά σας έδωσα τέτοια εντύπωση;

Π: Όχι αλλά να μωρε πολλά γίνονται..Χρόνια στο δρόμο,στο κουρμπέτι (πάλι η κασέτα..)

Ε: Εαν δεν εμπιστεύεστε εμένα ή το συνεργείο μου,μπορούμε να ακυρώσουμε τη συμφωνία και να διαλέξετε κάποιον άλλο συνάδελφο.

Π: Καλά δεν είπα οτι είσαι απατεώνας,προς θεού...

Ε: Όχι αλλά τέτοιες εκφράσεις δε θεωρώ οτι βοηθούν τη συνεργασία μας.Όπως αντίστοιχα πιστεύω και σε εσάς δε θα σας άρεσε να σας αφήνει τέτοια υπονοούμενα κάποιος πελάτης σας...

Π: Εντάξει μου λέει μην ανησυχείς.Φαίνεσαι τίμιο παιδί,σε έκοψα μπλα μπλα μπλα...

Φτάνουμε στην πολυπόθητη μέρα...Αυτός σε ρόλο τελετάρχη/αφεντικού να επεμβαίνει παντού,νύφη και γαμπρός καμία άποψη για τίποτα και να τη λέει σε όποιον είχε την ατυχία να δουλέψει εκείνη την ημέρα...Την ώρα της προετοιμασίας στο σπίτι όπου έστηνα ένα φως που χρειαζόταν ο φωτογράφος έπιασε την αρραβωνιαστικιά μου η οποία ήρθε μόνο και μόνο για να ζήσει όλο αυτό(!) και της λέει

Π: Μωρέ ξέρει; Η δε θα χουμε τίποτα στο τέλος;

Α: (με αυστηρό ύφος) Σας παρακαλώ...Ο (εγώ) είναι επαγγελματίας,δε το κάνει για να περνάει την ώρα του.Δείξτε του λίγο εμπιστοσύνη.

Π: Εντάξει οκ.

Αφού συνέβησαν και κάποια μικρά προσβλητικά ευτράπελα ανάξια αναφοράς  κατά τη διάρκεια της βραδιάς φτάνουμε στη δεξίωση και καθώς ολοκληρώθηκε και η "χαιρετούρα", 2 λεπτά πριν ξεκινήσει το γλέντι (ετοιμαζόταν ο DJ) βρήκα ευκαιρία να αλλάξω κάρτες στις μηχανές,μία διαδικασία που δε ξεπερνά το 1 λεπτό όπως ξέρετε (το κάνω πάντα για λόγους ασφαλείας έτσι ώστε αν ω μη γένοιτο χτυπήσει καμια κάρτα να μη χαθεί όλο το υλικό).Αφού χρειάστηκε να περάσω μπροστά απ το τραπέζι για να πάω στην κάμερα μου με βλέπει ο "αφέντης":

Π: Άντε τι κάνεις;

Ε: Αλλάζω κάρτες,σε 10'' είμαι έτοιμος.

Π: Άντε μια ώρα εσένα περιμένουμε,τι αργείς; (φωνάζοντας)

Ε: Τον DJ μάλλον περιμένετε,όχι εμένα! (γέλια οι υπόλοιποι στο τραπέζι,οι άνθρωποι κατάλαβαν)

Π: Μα ο DJ εσένα περιμένει!

Ε: Καλά οτι πείτε...(καντηλιάζοντας απο μέσα μου)

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις μουσικές επιλογές όχι του DJ αλλά με του..."αφέντη" ο οποίος κανόνιζε τι κομμάτι θα παίξει,ποιος θα σύρει το χορό και άλλα τέτοια όμορφα...Φυσικά το πρόγραμμα ήταν κουκουρούκου...Απορώ ο DJ πως άντεξε τέτοιο πρήξιμο ο άνθρωπος...

Για την ιστορία πήραν τη δουλειά (τέτοιους πελάτες πάντα τους φτιάχνεις γρήγορα να ξεκουμπίζονται αλλιώς είναι ωρολογιακή βόμβα) και παραδόξως...έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα (περίμενα να μας βγάλουν όλους άχρηστους),αν και έπρηξαν λίγο τον φωτογράφο.Ωστόσο επανεμφανίστηκε πέρσι για τη βάπτιση του εγγονιού πλέον όπου έφαγε πανηγυρικό άκυρο από μεριάς μου (δυστυχώς είμαι κλεισμένος,δεν έχω κάποιο διαθέσιμο συνεργείο να σας αναλάβει!)Πραγματικά δοκιμάστηκε στο έπακρο η υπομονή μου και οι αντοχές μου καθώς εκείνο το Σ/Κ είχαν προηγηθεί άλλα 2 μυστήρια σε 2 διαφορετικές πόλεις και  ήμουν με μόλις 3.30 ώρες ύπνο,ταξίδι από τη μία πόλη στην άλλη για τη 2η δουλειά που ήταν το πρωί και επιστροφή στη πόλη μου που ήταν ο γάμος...Πραγματικά τέτοια κούραση και τέτοιο πόλεμο νεύρων δεν ξαναέζησα ποτέ μου παιδιά και εύχομαι να μη το ζήσετε ποτέ...

Επεξ/σία από Niko Bellic
  • Like 14
Δημοσ.

ενα απο τα πολλα χθεσινα τηλ βαρεμαρας (ή χαζομαρας) καποιων ανθρωπων...

- αχ καλημερα, τι ωραια που απαντησατε στο τηλ.

- καλημερα, πως μπορω να βοηθησω ;

- ειστε ανοιχτα να ερθω να κοψω 1 κλειδι, ε ;

- οχι, δυστυχως ειμαστε κλειστα απο 16/03.

- αχ και νομιζα επειδη απαντησατε στο τηλ θα ειστε ανοιχτα.

- απανταμε στο τηλ μονο για εξυπηρετηση καποιας πολυ εκτακτης περιπτωσης.

- μαλιστα. και γιατι απαντατε τοσο γρηγορα στο τηλεφωνο και χαιρομαστε εμεις που δεν ειμαστε εκτακτη περιπτωση ; 

- εεεεε, τι να σας πω...ετυχε και ηταν μπροστα μου το κινητο που εχω εκτροπη.

- καλημερα -> τουτ τουτ...

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...