infin1tyGR Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 3 minutes ago, poulinos said: κανονικα αν δεν υποστηριζει vectoring αναλογως αν ειναι καμπινα Huawei ή alcatel ειτε σε εριχνε σε adsl ειτε συγχρονιζες πολυ χαμηλοτερα.βεβαια κατι μου ειπαν δεν ξερω αν ισχυει οτι πλεον δεν σε ριχνει σε adsl. Έτσι πρέπει, αλλά φαίνεται να υπάρχει και μια «ενδιάμεση» κατάσταση. Ενεργοποιημένο Vectoring που όμως δεν δούλευε: Attainable 65 Mbps (κλείδωνε στα 47 Mbps με 9 db SNR). Απενεργοποιημένο Vectoring: VDSL αλλά με Attainable κάπου στα 10 Mbps (λογικά είχε πολύ μικρότερη ισχύ αλλά δεν το κοίταξα). Ενεργοποίηση και πάλι του Vectoring και ένδειξη πλέον «(Vectoring)» δίπλα στο VDSL: Attainable 120 Mbps (κλειδώνει πλέον άνετα στα 49999). Όλες οι δοκιμές έγιναν μέσα σε 10 λεπτά. Δεν άλλαξε τίποτα από την πλευρά της καμπίνας. Άρα δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε, και υπάρχει πιθανότητα κάποιος να είναι με μη λειτουργικό Vectoring χωρίς να το ξέρει και να γεμίζει θόρυβο τους άλλους. Δεν ξέρω αν φταίει το ZTE ή/και η κάρτα στην καμπίνα, αλλά θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να γίνεται αυτό.
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 11 minutes ago, infin1tyGR said: Έτσι πρέπει, αλλά φαίνεται να υπάρχει και μια «ενδιάμεση» κατάσταση. Ενεργοποιημένο Vectoring που όμως δεν δούλευε: Attainable 65 Mbps (κλείδωνε στα 47 Mbps με 9 db SNR). Απενεργοποιημένο Vectoring: VDSL αλλά με Attainable κάπου στα 10 Mbps (λογικά είχε πολύ μικρότερη ισχύ αλλά δεν το κοίταξα). Ενεργοποίηση και πάλι του Vectoring και ένδειξη πλέον «(Vectoring)» δίπλα στο VDSL: Attainable 120 Mbps (κλειδώνει πλέον άνετα στα 49999). Όλες οι δοκιμές έγιναν μέσα σε 10 λεπτά. Δεν άλλαξε τίποτα από την πλευρά της καμπίνας. Άρα δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε, και υπάρχει πιθανότητα κάποιος να είναι με μη λειτουργικό Vectoring χωρίς να το ξέρει και να γεμίζει θόρυβο τους άλλους. Δεν ξέρω αν φταίει το ZTE ή/και η κάρτα στην καμπίνα, αλλά θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να γίνεται αυτό. To 9 margin ειναι το φυσιολογικο. Eπισης οταν εκλεισες το vectoring εκανε το σωστο δηλαδη σε εριξε στα 10mbps. Θελει αρκετες δοκιμες για να δει καποιος τι φταιει.αν ειναι δηλαδη θεμα zte ή καποιο θεμα ασυμβατοτητας με το dslam(bug) ασχετως cpe που εμφανιζεται υπο συγκεκριμενες συνθηκες.καλα σιγουρα δεν θα επρεπε να επιτρεπεται. Το να αφηνεις να συγχρονιζει καποιος χωρις vectoring απο την μια εχει τα αρνητικα του απο την αλλη καταλαβαινω οτι βοηθαει στο troubleshooting ωστε να καταλαβεις αν καποιος δεν κανει Sync λογω προβλήματος ή δεν κανει sync λογω οτι δεν υποστηριζει το modem tou vectoring.αν δει ο αλλος οτι εισαι στα 10 ή οτι σε γυρισε σε adsl ειναι πιο ευκολο να καταλαβει τι γινεται απο το να μην σε αφηνε να συγχρονισεις καν,
infin1tyGR Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, poulinos said: To 9 margin ειναι το φυσιολογικο. Το ξέρω. Το έγραψα με τη λογική ότι κλείδωσε στα 47 και ήταν οριακά, δεν είχε δηλαδή άλλο περιθώριο λόγω SNR για να πει κάποιος ότι με κλείδωσαν με custom προφίλ. 10 minutes ago, poulinos said: Eπισης οταν εκλεισες το vectoring εκανε το σωστο δηλαδη σε εριξε στα 10mbps. Θεωρώ ότι έπρεπε να το κάνει από την αρχή, γιατί αν και ήταν ενεργοποιημένο στο ZTE, δεν φαίνεται να δούλευε όπως έπρεπε. 10 minutes ago, poulinos said: Το να αφηνεις να συγχρονιζει καποιος χωρις vectoring απο την μια εχει τα αρνητικα του απο την αλλη καταλαβαινω οτι βοηθαει στο troubleshooting ωστε να καταλαβεις αν καποιος δεν κανει Sync λογω προβλήματος ή δεν κανει sync λογω οτι δεν υποστηριζει το modem tou vectoring.αν δει ο αλλος οτι εισαι στα 10 ή οτι σε γυρισε σε adsl ειναι πιο ευκολο να καταλαβει τι γινεται απο το να μην σε αφηνε να συγχρονισεις καν, Ναι, φυσικά συμφωνώ σε αυτό, δεν είπα να μην τον αφήνει, αλλά στα 10 ή γενικά με πολύ χαμηλή ισχύ. Όχι όπου μπορέσει να κλειδώσει με προβληματικό Vectoring, που είναι σαν να μην υπάρχει καν. Έτσι θα με βοηθούσε και εμένα να καταλάβω ότι κάτι πάει στραβά στη δική μου την πλευρά για να το ψάξω περισσότερο. Εγώ για 1 εβδομάδα νόμιζα ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί καν το Vectoring στην καμπίνα, κατά τύχη έκανα τη δοκιμή disable/reenable... Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από infin1tyGR
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 11 minutes ago, infin1tyGR said: Το ξέρω. Το έγραψα με τη λογική ότι κλείδωσε στα 47 και ήταν οριακά, δεν είχε δηλαδή άλλο περιθώριο λόγω SNR για να πει κάποιος ότι με κλείδωσε με προφίλ. Θεωρώ ότι έπρεπε να το κάνει από την αρχή, γιατί αν και ήταν ενεργοποιημένο στο ZTE, δεν φαίνεται να δούλευε όπως έπρεπε. Ναι, φυσικά συμφωνώ σε αυτό, δεν είπα να μην τον αφήνει, αλλά στα 10 ή γενικά με πολύ χαμηλή ισχύ. Όχι όπου μπορέσει να κλειδώσει με προβληματικό Vectoring, που είναι σαν να μην υπάρχει καν. οπως το ειπες.ενδιαμεση κατασταση.ουτε σαν να ηταν ανοιχτο αλλα ουτε σαν να μην ηταν.δεν ξερω τι ρυθμιση μπορει να υπαρχει στο dslam. στο Cpe απλα φαινεται οτι δεν συγχρονισε με vectoring.αν ειχε γινει μια φορα θα ελεγα οκ εκατσε βλακεια στο training.αλλα το κανε και Reboot (4 φορες)ο τοπικ σταρτερ και δεν αλλαξε τιποτα .
infin1tyGR Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Ναι, το ίδιο και σε εμένα. Επίσης, και στους δύο το έκανε σε νέο εξοπλισμό. Εγώ μόλις το είχα πάρει σε νέα γραμμή και εκείνος μόλις του έφεραν καινούργιο. Οπότε αν ενεργοποιηθεί σωστά, λογικά δεν ξαναπαρουσιάζει το πρόβλημα (εμένα είναι οκ 6 μήνες τώρα, και έχουν μεσολαβήσει 2 επανεκκινήσεις στην καμπίνα λόγω διακοπής ρεύματος).
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 9 minutes ago, infin1tyGR said: Ναι, το ίδιο και σε εμένα. Επίσης, και στους δύο το έκανε σε νέο εξοπλισμό. Εγώ μόλις το είχα πάρει σε νέα γραμμή και εκείνος μόλις του έφεραν καινούργιο. Οπότε αν ενεργοποιηθεί σωστά, λογικά δεν ξαναπαρουσιάζει το πρόβλημα (εμένα είναι οκ 6 μήνες τώρα, και έχουν μεσολαβήσει 2 επανεκκινήσεις στην καμπίνα λόγω διακοπής ρεύματος). Και οι δυο με το Zte τις forthnet η και με zte 168 απο αλλο παροχο? firmware update και να χρειαζοταν το κανει απευθειας με το που συνδεθει οποτε θα πρεπε να ειναι οκ και χωρις να κανει παραπανω ενεργειες. δεν ξερω αν το εκανε και Hard reset εκτος απο reboot για να δουμε αν είναι καποιο κολλημα. @giannisag17
infin1tyGR Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ με το ZTE H168N της Forthnet. Έχει ακριβώς το ίδιο interface με το screenshot του @giannisag17, οπότε θεωρώ ότι κι αυτός το ίδιο έχει, άρα μάλλον bug του συγκεκριμένου firmware. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από infin1tyGR
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 5 minutes ago, infin1tyGR said: Εγώ με το ZTE H168N της Forthnet. Έχει ακριβώς το ίδιο interface με το screenshot του @giannisag17, οπότε θεωρώ ότι κι αυτός το ίδιο έχει, άρα μάλλον bug του συγκεκριμένου firmware. ναι αλλα δεν στο εχει κανει εδω και τοσο καιρο.αν εκανε update to firmware θα μπορουσα να υποθεσω οτι αμα δεν το κανει Hard reset μετα το Update οτι μπορει να κραταει κατι λαθος στις ρυθμισεις και οτι αυτο μπορει να φτιαχνει ειτε με hard reset(για αυτο ηθελα να μαθω αν θα εφτιαχνε με Hard reset) ειτε με uncheck/check. παραξενη συμπεριφορα και παραξενο που το αφηνει και το dslam.
giannisag17 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, poulinos είπε ναι αλλα δεν στο εχει κανει εδω και τοσο καιρο.αν εκανε update to firmware θα μπορουσα να υποθεσω οτι αμα δεν το κανει Hard reset μετα το Update οτι μπορει να κραταει κατι λαθος στις ρυθμισεις και οτι αυτο μπορει να φτιαχνει ειτε με hard reset(για αυτο ηθελα να μαθω αν θα εφτιαχνε με Hard reset) ειτε με uncheck/check. παραξενη συμπεριφορα και παραξενο που το αφηνει και το dslam. Έγινε κανονικά hard reset όπως μου προτείνε το τεχνικό τμήμα όταν τους πήρα τηλ. αλλα και πάλι δεν είχε αλλάξει κάτι... Τέσσερις φορές μίλησα μαζί τους αλλά κανένας δεν μου είπε να κοιτάξουμε το μενού του ρούτερ να δούμε μήπως έχει γίνει κάποια λάθος ρύθμιση..
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 17 hours ago, giannisag17 said: Έγινε κανονικά hard reset όπως μου προτείνε το τεχνικό τμήμα όταν τους πήρα τηλ. αλλα και πάλι δεν είχε αλλάξει κάτι... Τέσσερις φορές μίλησα μαζί τους αλλά κανένας δεν μου είπε να κοιτάξουμε το μενού του ρούτερ να δούμε μήπως έχει γίνει κάποια λάθος ρύθμιση.. Μαλλον ειναι bug για αυτο δεν στο ειπε κανεις.απο Default ειναι ενεργοποιημενο το vectoring οποτε λογικο ειναι να μην σου πουν να πας να το πειραξεις αφου ξερουν οτι ειναι ανοιχτο.το μονο που θα μπορουσαν να παραξενευτουν ειναι οτι δεν επαιζες vectoring .επειδη δεν ξερω αν ολα τα dslam εχουν γυρισει σε vectoring μπορει απλα να υπεθεσαν οτι δεν παιζεις vectoring ακομα. Και δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να δουν αν πριν επαιζες vectoring και τωρα οχι.τα dslam τα ελεγχει ο οτε οποτε αν για καποιο λογο κλεισουν το vectoring ο παροχος δεν θα μπορει να το ξερει. Βεβαια σε καποια συστηματα που ειναι του οτε και τα δινει στους παροχους φαινεται αν το Kv που πεφτεις ειναι vectoring χωρις βεβαια να μπορει καποιος να ειναι σιγουρος οτι ισχυει και οτι δεν εχει γινει το οτιδηποτε.επεσες στην περιπτωση
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Καλησπέρα και καλό Πάσχα προς τους experts!!! Για να μην ανοιγουμε νέο θέμα, μερικες ηλίθιες ερωτήσεις αναφορικά με το guide της Cyta που κυκλοφορεί σε pdf ως μπούσουλας για τα μεγιστα από VDSL2, καθώς σε 50άρα ΟΤΕ γραμμή στον Πειραιά, δεν έχω δεήσει να δω πανω από 26 Mbps( το οποίο μπορεί να είναι και οκ για την περιοχη, no harm to check though) : 1) Αν έχω τέσσερις τηλ. πρίζες στο σπίτι και μοντάρω όπως πρέπει την "πρώτη" σε secondary κλπ, μπορώ να αποσυνδέσω τελείως τις άλλες τρεις εσωτερικά αφου router και τηλέφωνο είναι μαζί στην πρώτη,καθώς το δεύτερο κουμπώνει στο πρώτο; 2) Τα φίλτρα και οι διακλαδωτές τελικά χρειάζονται ή όχι; Γιατί γεμίζουν το κουτί του ρούτερ με αυτά αφού ενδέχεται να προξενούν θέματα; 3) Πρέπει να μοντάρω κάθε πρίζα σε secondary, αφαιρώντας αυτό που δεν χρειάζεται, είτε χρησιμοποιείται είτε όχι; 4) Στο δεύτερο μικρό WC του σπιτιού υπάρχει στον τοίχο μια αρμαθιά καλώδια (όχι "παγίδα") , καθώς το σπίτι έχει και εγκατάσταση για συναγερμό που δεν χρησιμοποιείται...Προφανώς αυτή περιλαμβανει και τα τηλεφωνικά...Πειραζει αν τα έχω μαζέψει όλα μαζί και τα έχω τοποθετήσει τυλιγμένα μαζεμένα σε ένα κουτί (δεν ακουμπουν μεταξύ τους) για να μην κρέμονται σαν άντερα;-)))) 5) Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω κα stats από ρούτερ, από μνημης θυμαμαι πάρα πολλά CRC και FEC errors στο down... Ευχαριστώ και σόρρυ για το πρήξιμο....
poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 On 03/05/2019 at 16:30, ccchristopoulosccc said: Καλησπέρα και καλό Πάσχα προς τους experts!!! Για να μην ανοιγουμε νέο θέμα, μερικες ηλίθιες ερωτήσεις αναφορικά με το guide της Cyta που κυκλοφορεί σε pdf ως μπούσουλας για τα μεγιστα από VDSL2, καθώς σε 50άρα ΟΤΕ γραμμή στον Πειραιά, δεν έχω δεήσει να δω πανω από 26 Mbps( το οποίο μπορεί να είναι και οκ για την περιοχη, no harm to check though) : 1) Αν έχω τέσσερις τηλ. πρίζες στο σπίτι και μοντάρω όπως πρέπει την "πρώτη" σε secondary κλπ, μπορώ να αποσυνδέσω τελείως τις άλλες τρεις εσωτερικά αφου router και τηλέφωνο είναι μαζί στην πρώτη,καθώς το δεύτερο κουμπώνει στο πρώτο; 2) Τα φίλτρα και οι διακλαδωτές τελικά χρειάζονται ή όχι; Γιατί γεμίζουν το κουτί του ρούτερ με αυτά αφού ενδέχεται να προξενούν θέματα; 3) Πρέπει να μοντάρω κάθε πρίζα σε secondary, αφαιρώντας αυτό που δεν χρειάζεται, είτε χρησιμοποιείται είτε όχι; 4) Στο δεύτερο μικρό WC του σπιτιού υπάρχει στον τοίχο μια αρμαθιά καλώδια (όχι "παγίδα") , καθώς το σπίτι έχει και εγκατάσταση για συναγερμό που δεν χρησιμοποιείται...Προφανώς αυτή περιλαμβανει και τα τηλεφωνικά...Πειραζει αν τα έχω μαζέψει όλα μαζί και τα έχω τοποθετήσει τυλιγμένα μαζεμένα σε ένα κουτί (δεν ακουμπουν μεταξύ τους) για να μην κρέμονται σαν άντερα;-)))) 5) Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω κα stats από ρούτερ, από μνημης θυμαμαι πάρα πολλά CRC και FEC errors στο down... Ευχαριστώ και σόρρυ για το πρήξιμο.... παμε ενα ενα. 1.αν και με μπερδεψες λιγο οπως το λες αλλα εν τουτοις θα στο πω με διαφορετικο τροπο και λογικα θα σου λυθει η απορια. Αν κρατησεις μονο την κεντρικη πριζα ναι μπορεις να αποσυνδεσεις ολες τις υπολοιπες. στην κεντρικη πριζα θα μεινει μονο ενα ζευγαρι και εκει θα βαλεις το ρουτερ και το τηλεφωνο αν μιλαμε για tdm τηλεφωνια( με χρηση splitter).αν μιλαμε για voip απλα θα βγαλει τηλεφωνο απο την Fxs. Αν τωρα θες η δευτερη σου πριζα να ειναι πρωτη να το πω ετσι απλα τοτε ανοιγεις την πρωτη πριζα και ενωνεις μονο τα καλωδια που πανε στην δευτερη.στην δευτερη αποσυνδεεις οτιδηποτε αλλο ζευγαρι περα απο αυτο που ερχεται απο την πρωτη. βαζεις και το τηλεφωνο και το ιντερνετ εκει. ειναι τελειως σωστο και δεν εχεις bridge taps.ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ειναι οτι στην πρωτη πριζα δεν θα συνδεσεις τιποτα.το μονο που θα κανει η πρωτη πριζα θα ειναι να μεταφερει το ιντερνετ και το τηλεφωνο στην δευτερη. μπορεις ακομα να βαλεις και το router στην τριτη πριζα αρκει να μην μπει τιποτα στην πρωτη και στην δευτερη. οσο το καλωδιο ειναι συνεχομενο απο πριζακι σε πριζακι χωρις παραλληλο μπορεις να το πας σε οποια πριζα θες αρκει να μην μπει τιποτα στις προηγουμενες. 2. αν τα κανεις ολο σωστα και εχεις κανονικη τηλεφωνια και οχι voip τοτε θα πρεπει να εχεις μονο ενα σπλιττερ και τιποτε αλλο. αν εχεις voip δεν θα πρεπει να εχεις τιποτα. επισης αν το ρουτερ μπει στην κεντρικη πριζα μπορεις να στειλεις το τηλεφωνο στα επομενα πριζακια απλα στην κεντρικη πριζα θες διπλο πριζακι.επισης ειναι απολυτως σωστο απλα θελει αλλαγη στην καλωδιωση της κεντρικης πριζας. δεν μας επηρεαζει αν εχεις voip ή tdm 3.μην το βλεπεις σαν Primary και secondary.ολα αυτα μπορουν να αλλαξουν.εσυ πρεπει το ζευγαρι καλωδια που ξεκιναει απο το αστικο κεντρο να φτασει μεχρι την πριζα που θες χωρις να υπαρχει διακλαδωση και χωρις να συνδεσεις κατι ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ εκει που τελειωνει η γραμμη.να το πω με χαζο παραδειγμα. αν ξεκινησω απο την αθηνα να παω λαμια θα πρεπει να παω κατευθειαν χωρις να βγω απο την εθνικη.δεν μας πειραζει οτι θα περασω απο αφιδνες ή δεν ξερω τι αρκει να μην βγω απο την εθνικη. οταν φτασω λαμια εκει βαζω τα παντα router,splitter,τηλεφωνο.αν θελω να παω λαρισα μπορω να πω αρκει να μην βγω στην λαμια και να παραμεινω στην εθνικη. αν τωρα καποιος εχει Utp πισω απο τον τοιχο επειδη εχει πολλα ελευθερα ζευγαρια μπορει να κανει επιστροφες. αν εχεις μονο ενα ζευγαρι τοτε ο κανονας ειναι οτι δεν μπορει να μπει τηλεφωνο σε προηγουμενα πριζακια απο αυτο που ειναι το ιντερνετ παρα μονο σε επομενα με την χρηση "διπλο πριζακι" οτι δεν χρειαζεται αποσυνδεεται.αν δηλαδη απο το α πριζακι πας στο β απο το β στο γ και απο το γ στο δ και βαλεις το ρουτερ στο β τοτε οτιδηποτε απο το β στο γ αποσυνδεεται. αν βαλεις το ρουτερ στο γ τοτε αποσυνδεεις το γ στο δ ΕΚΤΟΣ αν θες να το χρησιμοποιησεις το δ για τηλεφωνο που εκει θες διπλο πριζακι για να διαχωρισεις τα ζευγαρια. αν ξερεις ποιο καλωδιο παει που και ποσα ζευγαρια υπαρχουν και που θες να βαλεις τι τοτε μπορω να σου πω ακριβως οτι θες. αν εχεις Utp οπως ειπα μπορεις να κανεις επιστροφες παντου και να κανεις απλα οτι θες αρκει να βρουμε που ενωνονται τα Utp ή να το πω καλυτερα αν ενωνονται καπου κεντρικά ή αν πηγαινουν απο πριζακι σε πριζακι. 4.αν περιλαμβανει και τα τηλεφωνικα ειναι ευκολο να το δεις αφου αλλα τα καλωδια του συναγερμου και αλλα του τηλεφωνου.ναι μπορεις να τα μαζεψεις. αλλωστε το τηλεφωνικο καλωδιο που παει μεχρι εκει μπορεις να το καταργησεις εκτος αν σε εκεινο το σημειο ειναι ολα τα Utp,ραζιμ που πανε στα υπολοιπα πριζακια ή εκτος αν το μπανιο ειναι ενδιαμεσο δωματιο για να φτασεις στο χ σημειο οποτε δεν μπορεις να τα αποσυνδεσεις(για το τηλεφωνο μιλαω παντα ).ο συναγερμος δεν μας ενδιαφερει.δεν ξερω αν εσυ εχεις Utp για τηλεφωνικο ή ραζιμ (κοκκινο/μπλε) On 03/05/2019 at 20:01, ccchristopoulosccc said: Ιδού και τα stats μου,μόλις τώρα: εχεις και μεγαλο attenuation αλλα δεν μπορω να ξερω αν χανεις ταχυτητα λογω αποστασης απο το αστικο κεντρο ή την καμπινα ή να χανεις λογω λαθος καλωδιωσης(bridge taps).ο γρηγορος τροπος ειναι καποιος να δει ποσο συγχρονιζει στο εσκαλιτ(κατανεμητη) ή στην χωνευτή οποτε να δει αν χανει λογω της δικης του καλωδιωσης
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, poulinos είπε παμε ενα ενα. 1.αν και με μπερδεψες λιγο οπως το λες αλλα εν τουτοις θα στο πω με διαφορετικο τροπο και λογικα θα σου λυθει η απορια. Αν κρατησεις μονο την κεντρικη πριζα ναι μπορεις να αποσυνδεσεις ολες τις υπολοιπες. στην κεντρικη πριζα θα μεινει μονο ενα ζευγαρι και εκει θα βαλεις το ρουτερ και το τηλεφωνο αν μιλαμε για tdm τηλεφωνια( με χρηση splitter).αν μιλαμε για voip απλα θα βγαλει τηλεφωνο απο την Fxs. Αν τωρα θες η δευτερη σου πριζα να ειναι πρωτη να το πω ετσι απλα τοτε ανοιγεις την πρωτη πριζα και ενωνεις μονο τα καλωδια που πανε στην δευτερη.στην δευτερη αποσυνδεεις οτιδηποτε αλλο ζευγαρι περα απο αυτο που ερχεται απο την πρωτη. βαζεις και το τηλεφωνο και το ιντερνετ εκει. ειναι τελειως σωστο και δεν εχεις bridge taps.ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ειναι οτι στην πρωτη πριζα δεν θα συνδεσεις τιποτα.το μονο που θα κανει η πρωτη πριζα θα ειναι να μεταφερει το ιντερνετ και το τηλεφωνο στην δευτερη. μπορεις ακομα να βαλεις και το router στην τριτη πριζα αρκει να μην μπει τιποτα στην πρωτη και στην δευτερη. οσο το καλωδιο ειναι συνεχομενο απο πριζακι σε πριζακι χωρις παραλληλο μπορεις να το πας σε οποια πριζα θες αρκει να μην μπει τιποτα στις προηγουμενες. 2. αν τα κανεις ολο σωστα και εχεις κανονικη τηλεφωνια και οχι voip τοτε θα πρεπει να εχεις μονο ενα σπλιττερ και τιποτε αλλο. αν εχεις voip δεν θα πρεπει να εχεις τιποτα. επισης αν το ρουτερ μπει στην κεντρικη πριζα μπορεις να στειλεις το τηλεφωνο στα επομενα πριζακια απλα στην κεντρικη πριζα θες διπλο πριζακι.επισης ειναι απολυτως σωστο απλα θελει αλλαγη στην καλωδιωση της κεντρικης πριζας. δεν μας επηρεαζει αν εχεις voip ή tdm 3.μην το βλεπεις σαν Primary και secondary.ολα αυτα μπορουν να αλλαξουν.εσυ πρεπει το ζευγαρι καλωδια που ξεκιναει απο το αστικο κεντρο να φτασει μεχρι την πριζα που θες χωρις να υπαρχει διακλαδωση και χωρις να συνδεσεις κατι ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ εκει που τελειωνει η γραμμη.να το πω με χαζο παραδειγμα. αν ξεκινησω απο την αθηνα να παω λαμια θα πρεπει να παω κατευθειαν χωρις να βγω απο την εθνικη.δεν μας πειραζει οτι θα περασω απο αφιδνες ή δεν ξερω τι αρκει να μην βγω απο την εθνικη. οταν φτασω λαμια εκει βαζω τα παντα router,splitter,τηλεφωνο.αν θελω να παω λαρισα μπορω να πω αρκει να μην βγω στην λαμια και να παραμεινω στην εθνικη. αν τωρα καποιος εχει Utp πισω απο τον τοιχο επειδη εχει πολλα ελευθερα ζευγαρια μπορει να κανει επιστροφες. αν εχεις μονο ενα ζευγαρι τοτε ο κανονας ειναι οτι δεν μπορει να μπει τηλεφωνο σε προηγουμενα πριζακια απο αυτο που ειναι το ιντερνετ παρα μονο σε επομενα με την χρηση "διπλο πριζακι" οτι δεν χρειαζεται αποσυνδεεται.αν δηλαδη απο το α πριζακι πας στο β απο το β στο γ και απο το γ στο δ και βαλεις το ρουτερ στο β τοτε οτιδηποτε απο το β στο γ αποσυνδεεται. αν βαλεις το ρουτερ στο γ τοτε αποσυνδεεις το γ στο δ ΕΚΤΟΣ αν θες να το χρησιμοποιησεις το δ για τηλεφωνο που εκει θες διπλο πριζακι για να διαχωρισεις τα ζευγαρια. αν ξερεις ποιο καλωδιο παει που και ποσα ζευγαρια υπαρχουν και που θες να βαλεις τι τοτε μπορω να σου πω ακριβως οτι θες. αν εχεις Utp οπως ειπα μπορεις να κανεις επιστροφες παντου και να κανεις απλα οτι θες αρκει να βρουμε που ενωνονται τα Utp ή να το πω καλυτερα αν ενωνονται καπου κεντρικά ή αν πηγαινουν απο πριζακι σε πριζακι. 4.αν περιλαμβανει και τα τηλεφωνικα ειναι ευκολο να το δεις αφου αλλα τα καλωδια του συναγερμου και αλλα του τηλεφωνου.ναι μπορεις να τα μαζεψεις. αλλωστε το τηλεφωνικο καλωδιο που παει μεχρι εκει μπορεις να το καταργησεις εκτος αν σε εκεινο το σημειο ειναι ολα τα Utp,ραζιμ που πανε στα υπολοιπα πριζακια ή εκτος αν το μπανιο ειναι ενδιαμεσο δωματιο για να φτασεις στο χ σημειο οποτε δεν μπορεις να τα αποσυνδεσεις(για το τηλεφωνο μιλαω παντα ).ο συναγερμος δεν μας ενδιαφερει.δεν ξερω αν εσυ εχεις Utp για τηλεφωνικο ή ραζιμ (κοκκινο/μπλε) εχεις και μεγαλο attenuation αλλα δεν μπορω να ξερω αν χανεις ταχυτητα λογω αποστασης απο το αστικο κεντρο ή την καμπινα ή να χανεις λογω λαθος καλωδιωσης(bridge taps).ο γρηγορος τροπος ειναι καποιος να δει ποσο συγχρονιζει στο εσκαλιτ(κατανεμητη) ή στην χωνευτή οποτε να δει αν χανει λογω της δικης του καλωδιωσης Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,sorry αν σε μπέρδεψα , εγώ φταίω που τα γράφω υπέρ αναλυτικά... Μέχρι βεβαίως να απαντήσεις , εγώ φρόντισα να κάνω καπoιες κινησεις , και είδα κάποια μικρή βελτίωση... Πρώτον αποσύνδεσα όλες τις πριζες του σπιτιου. και αφησα μόνο επάνω στην πρώτη τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητη της πολυκατοικίας (2011 κατασκευή...)...Αυτά είναι ένα πολύ λεπτό λευκό-μπλε και ένα επίσης πολύ λεπτό μπλε...Κανενα φιλτρο η splitter, ρουτερ στην πριζα,και τηλεφωνο στο ρουτερ...Καταφερα να είμαι στα 25Mbps από 20 και ανεβηκε και το upload πολύ, στα 5...Attenuation επεσε στα 16,5 και μειωθηκαν και πολύ τα errors... Άρα απέκλεισα οποιαδήποτε παρεμβολή εσωτερικής καλωδίωσης διαμερίσματος,καθώς είναι σαν να εχω μια πριζα... Επόμενο σταδιο είναι να μετρησει τεχνικος την ταχυτητα κατω στον κατανεμητή (εγώ δεν μπλεκω…) για να δουμε το κομματι κεντρο ή καμπινα κατανεμητης...Υποθετω ανοιγω βλαβη για αυτό... Σε κάθε περιπτωση, πρεπει να βγαλω ακρη για να δω εάν θα πρεπει ισως και να αλλαξω πακετο... Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από ccchristopoulosccc Ορθογραφικά
poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 51 minutes ago, ccchristopoulosccc said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,sorry αν σε μπέρδεψα , εγώ φταίω που τα γράφω υπέρ αναλυτικά... Μέχρι βεβαίως να απαντήσεις , εγώ φρόντισα να κάνω καπoιες κινησεις , και είδα κάποια μικρή βελτίωση... Πρώτον αποσύνδεσα όλες τις πριζες του σπιτιου. και αφησα μόνο επάνω στην πρώτη τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητη της πολυκατοικίας (2011 κατασκευή...)...Αυτά είναι ένα πολύ λεπτό λευκό-μπλε και ένα επίσης πολύ λεπτό μπλε...Κανενα φιλτρο η splitter, ρουτερ στην πριζα,και τηλεφωνο στο ρουτερ...Καταφερα να είμαι στα 25Mbps από 20 και ανεβηκε και το upload πολύ, στα 5...Attenuation επεσε στα 16,5 και μειωθηκαν και πολύ τα errors... Άρα απέκλεισα οποιαδήποτε παρεμβολή εσωτερικής καλωδίωσης διαμερίσματος,καθώς είναι σαν να εχω μια πριζα... Επόμενο σταδιο είναι να μετρησει τεχνικος την ταχυτητα κατω στον κατανεμητή (εγώ δεν μπλεκω…) για να δουμε το κομματι κεντρο ή καμπινα κατανεμητης...Υποθετω ανοιγω βλαβη για αυτό... Σε κάθε περιπτωση, πρεπει να βγαλω ακρη για να δω εάν θα πρεπει ισως και να αλλαξω πακετο... Λογικα το μπλε μπλε ασπρο ειναι το ενα ζευγαρι απο τα 4 του Utp . αν δεν ειναι Utp τοτε παιζει να ειναι κανα χαλια καλωδιο διοτι στα σπιτια ή βλεπεις utp ή βλεπεις ραζιμ(μπλε,κοκκινο). αν ειναι 2011 παιζει να ειναι Utp.Θα πρεπει το καλωδιο να εχει αλλα 3 ζευγαρια(πρασινο,πρασινο ασπρο, καφε,καφε ασπρο,πορτοκαλι,πορτοκαλι ασπρο).εφοσον εχεις voip δεν θελει φιλτρα ,σπλιττερ και τετοια.οποτε εισαι σωστος στην καλωδιωση.σκοπος ειναι να δεις αν εισαι σωστος και μεχρι κατω. και λογικο ειναι να εχεις λιγοτερα errors. ναι πρεπει να παει βλαβη για να γινει αυτο αν το δεχτουν σαν βλαβη.αλλιως πρεπει να φωναξεις ηλεκτρολογο ή καποιον που ξερει για να κανει την δοκιμη κατω.δεν ειναι τιποτα δυσκολο απλα πρεπει να ξερει.ειδικα αμα ειναι κατανεμητης και οχι χωνευτη ειναι αρκετα ευκολο.σε μερικες πολυκατοικιες κιολας γραφουν πολλες φορες ποιο καλωδιο παει σε ποιον οροφο.βεβαια μπορει να θελει καρφωτικο Krone για να ξαναβαλεις τα καλωδια και προσοχη να μην βγει τιποτε αλλο αν καποιος ειδικα δεν ξερει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα