gia_nnis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Curi0us είπε Γνωρίζουμε όλοι οτι αυτό που συνδύασςς δεν υπάρχει. Και δε χρειάζεραι λέμε και ανασφάλιστος να ήσουν να γράφεις σε ξένα βιβλιάρια ότι θες...σε δημόσιες δομές θα μπορούςες να εξυπηρετηθείς με το ΑΜΚΑ σου. Γιατί πολύ απλά έχουν ζορίσει τα πράγματα και άμα έγραφες πχ εξετάσεις σε άλλο βιβλιάριο και ο κάτοχος του βιβλιαρίου χρειαζόταν τις ίδιες εξετάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, δε θα μπορούσε να τις κάνει εξαιτίας σου. Καλό; ΟΚ Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από gia_nnis
christakos07 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, gia_nnis είπε Τοτε μου το ειχε πει και ο γιατρος οτι δεν μπορει για εξετασεις και οτι αφορα για το ζαχαρο.. Κατάλαβες τι σου λέμε τόση ώρα; Ή πρέπει να τα επαναλάβουμε;
gia_nnis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, christakos07 είπε Κατάλαβες τι σου λέμε τόση ώρα; Ή πρέπει να τα επαναλάβουμε; Οκ Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από gia_nnis 1
christakos07 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Να ξεκαθαρισουμε οτι τους ανεργους τους καλυπτει το εοπυυ στα δημοσια νοσοκομεια.. Ο προβληματισμο μου ηταν για τους ιδιωτικους γιατρους που ειναι συμβεβλημενοι... Εσεις ειστε 100% σιγουροι οτι δεν υπαρχει περιπτωση??? Προφανώς έχεις πρόβλημα κατανόησης. Οι ανασφάλιστοι καλύπτονται από όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Check. Οι ανασφάλιστοι δε δικαιούνται δωρεάν επισκέψεις σε ιδιώτες συμβεβλημένους με ΕΟΠΠΥ ιατρούς. Μπορούν βέβαια να πληρώσουν από την τσέπη τους. ΤΟ ΧΟΥΜΕ? Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από christakos07 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Αλλα παρόλο που στο έχει ήδη πει γιατρός, εσύ το χεις στο μυαλό σου οτι αν χρειαστεί θα πας με άλλο βιβλιάριο. Ή για να το πω πιο σωστά με άλλο ΑΜΚΑ. Γιατί τα βιβλιάρια έχουν καταργηθει. 1 λεπτό πριν, christakos07 είπε Προφανώς έχεις πρόβλημα κατανόησης. Οι ανασφάλιστοι καλύπτονται από όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Check. Οι ανασφάλιστοι δε δικαιούνται δωρεάν επισκέψεις σε ιδιώτες ιατρούς. Μπορούν βέβαια να πληρώσουν από την τσέπη τους. ΤΟ ΧΟΥΜΕ? Όχι...να σαι σίγουρος οτι δε το χει. Και τον Πολάκη τον ίδιο να του πας και να του το πει κατάμουτρα...πάλι δε θα το χει...και θα προσπαθεί να αποδείξει οτι αφού ο φίλος του πήγε τσάμπα, ισχύει για όλους.
artist1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 3/5/2019 στις 9:52 ΜΜ, Curi0us είπε Να σε ρωτήσω κάτι; Λες σε έβαλε ο ΟΑΕΔ να κινηθείς δικαστικά εναντίον του αφεντικού σου, για να πάρεις ότι δικαιούσουν σε ένσημα και χρήματα. Όταν στο είπαν αυτό, πήγες στην επιθεώρηση εργασίας να κάνεις καταγγελία και να σε κατευθύνουν (δεν βοηθάνε πάντα, αλλα δοκίμασες έστω;). Σε κάποιο δικηγόρο που να ασχολείται με εργατικά; Αυτοί τι σου είπαν; Αν αυτό που σου είπαν στον ΟΑΕΔ ήταν λάθος, κάποιος στην επιθεώρηση ή ο δικηγόρος σου, θα στο έλεγαν και θα σου έλεγαν τι έπρεπε να κάνεις, αν είχες άλλη εναλλακτική. Οπότε, μήπως δεν υπάρχει εναλλακτική και πρέπει να κάνεις υπομονή; Μήπως δε το έψαξες αρκετά πριν κινηθείς και έχασες κάποιον άλλο τρόπο που θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα σου; Φίλος μου, όταν δε του πλήρωσαν κάποιους μήνες μισθό, πήγε στο ΙΚΑ και έμαθε οτι δεν είχαν βάλει ούτε ένσημα για κάποιους μήνες. Στην επιθεώρηση στάθηκε τυχερός έπεσε σε υπάλληλο που ασχολήθηκε. Η κατάληξη ήταν να πάρει όλα τα χρωστούμενα (σε δυο-τρεις δόσεις) και τα ένσημα του. Απολύθηκε φυσικά. Πήρε κανονικά επίδομα/κάρτα. Όλη η ιστορία κράτησε γύρω στο δίμηνο, χωρίς κανένα δικαστήριο, όλα μέσω της επιθεώρησης εργασίας. Με την απειλή φυσικά οτι αν δε συνεργαζόταν θα κινούσαν διαδικασία για δικαστήριο. Είναι κάπως παρόμοια περίπτωση με τη δική σου. Οπότε μήπως πέρα από τον ΟΑΕΔ δε συμβουλεύτηκες κάποιον άλλο; Επίσης για το θέμα της εύρεσης εργασίας, που λες δε ψάχνεις γιατι δε μπορείς να πληρώνεις εισητήρια. Μπορείς να ψάξεις στην περιοχή σου, σε απόσταση που μπορείς να διανύσεις περπατώντας. Ή να προσπαθήσεις να κλείνεις ραντεβού σε κοντινές μέρες και να χρησιμοποιείς εβδομαδιαίο εισητήριο, έστω μια φορά το μήνα. Για τους γιατρούς στα είπαν κι άλλοι. Σε δημόσιες δομές υγείας έχεις δικαίωμα σε περίθαλψη και φάρμακα με μικρή συμμετοχή (ή δωρεάν, ανάλογα την περίπτωση). Θέλει υπομονή να βρεις ραντεβού, αλλά στην ανάγκη θα περιμένεις, όπως τόσος κόσμος. Ευχαριστω γιατι εισαι απο τα λιγα σοβαρα ατομα εδω μεσα μου φαινεται! Εχεις απόλυτο δίκιο από ότι ξερω σε εναν συναδελφο παρολο που πηγε στην επιθεωρηση και καλεσαν το αφεντικο μου κλπ και του εκανε εστω απολυση αν και αποζημιωση δεν εδωσε και ετσι πηρε ταμειο ομως! Λεφτα και αυτος δεν ειδε απο το αφεντικο μου βεβαια αλλα και το ταμειο δεν ειναι λιγο! Συν πως τωρα δεν ειναι μπλεγμενος σαν εμενα που μου λενε πως εργαζομαι ακομη!Δυστυχως μεχρι να τον φωναξουν ομως στην περιπτωση μου ειχε ΗΔΗ κλεισει η εταιρια και ετσι δεν ειδοποιηθηκε αυτος ποτε για να ερθει! Και εκει η υπαλληλος επειδη της ειπα πως μιλαω με την δικηγορο μου γιατι μου παν κ απο τον ΟΑΕΔ να κινηθω νομικα με προετρεψε να κανω το ιδιο εφόσον δεν μπορεσαν να τον βρουνε! Και πως ειναι ο πιο καταλληλος δρομος! Τα υπολοιπα τα εχω αναφερει! Η δικηγορος μου ακομα οδυρεται πως δεν φταιω εγω που δεν μου εβαζε το αφεντικο μου ενσημα που προφανως και εχει δικιο αλλα ο ΟΑΕΔ τιμωρει τον εργαζομενο! Eκεινη μπορουσε να μου κανει οικονομικη διευκόλυνση κι μιας κι ημουν απληρωτη τοτε μηνες την προτίμησα γιατι την ηξερα χρονια. Τουλαχιστον να μου ελεγαν αυτοι στον ΟΑΕΔ να εκανα επισχεση ωστε να παρω το ταμειο επισχεσης ΟΥΤΕ αυτο δεν εκαναν! Στις 4/5/2019 στις 6:50 ΜΜ, kallair είπε για το επιδομα αλληλεγγύης που πρεπει να εισαι στον ΟΑΕΔ γραμμενος για να το παρεις. ειπαμε το ΚΕΑ τοπαιρνεις και στον ΟΑΕΔ να μην εισαι γραμμενος απλα τους πας την βεβαιωση για τον λογο που δεν δικαιουσαι καρτα το ξαναγραψα αλλα μαλλον εχεις καποια δυσκολια στο να διαβαζεις οτι δεν σε οφελει στο τρολαρισμα! "Ωφελούμενοι που δηλώνουν άνεργοι στην αίτηση για το ΚΕΑ, αλλά δεν είναι δυνατή η εγγραφή τους λόγω των προϋποθέσεων που θέτει ο ΟΑΕΔ: Οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν βεβαίωση από τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, η οποία θα αναγράφει το λόγο απόρριψης εγγραφής στο μητρώο ανέργων. Στη συνέχεια, θα προσκομίζουν τη βεβαίωση στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ή τα Κέντρα Κοινότητας, προκειμένου οι αρμόδιοι υπάλληλοι να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα του ΚΕΑ το λόγο μη υποχρέωσης εγγραφής στο μητρώο ανέργων, όπως ακριβώς αναφέρεται στην βεβαίωση του ΟΑΕΔ. Για το σκοπό αυτό, θα τροποποιηθεί αναλόγως η πλατφόρμα του ΚΕΑ." αντε διαβασε πρωτα πριν σχολιασεις κατι αλλη φορα γιατι εκτιθεσαι αν και ολοι αδιαφορησαν οσο και αν επεμενες να λες οτι σου κατεβει! Στις 4/5/2019 στις 4:28 ΜΜ, rofl είπε φυσικα δεν εκατσα να διαβασω τα ενδιαμεσα απλα δε δηλωνεις φοιτητικη ιδιοτητα. δεν εισαι καν υποχρεωμενη, καθως επισημως μετα το 4+2 δεν θεωρεισαι αναγκαστικα φοιτητης. δεν εχεις κανενα προνομιο μετα την 6ετια, αλλα και καμια υποχρεωση να διακοψεις τη φοιτηση. μπορεις πολυ απλα να το αφηνεις να αιωρειται. και κανενας πλεον δεν μπορει σωνει και καλα να σου προσδωσει την ιδιοτητα του φοιτητη αν δεν το επιθυμεις. κακως δηλωσες φοιτητρια στον οαεδ. για τις ασφαλειες δεν ξερω τι παιζει, με τους ανασφαλιστους. δες εδω αν δικαιουσαι. δεν νομιζω οτι η ασφαλεια περναει απο οαεδ πλεον. https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login2.aspx πανε οαεδ παντως να παρεις μια καρτα ανεργιας σε ευχαριστω πολυ επιτελους ενα λογικο ατομο εδω μεσα γιατι νομιζα πως εχουν εκλειψει ! Ακριβως εφοσον δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ προνομιο με τι δικαιωμα δεν μου δινουν καρτα; Εχεις καταλαβει; Δεν πηγα και ειπα γεια σας δηλωνω φοιτητρια αυτοι με ρωτησαν δεν ειπα εγω ποτε πως η ιδιοτητα μου ειναι η φοιτητικη λες και δεν εχω αλλη ειδικοτητα πχ υπαλληλος γραφειο κλπ! Αυτη οδυροταν πως η καρτα μου ακυρωθηκε επειδη ειμαι φοιτητρια ενω της λεω αμα δειτε στις ενστασεις ακυρωθηκε γιατι μου παν πως εργαζομαι στην εταιρια που δουλευα ακομα γιατι δεν μου κανε αυτος απολυση! Και αυτη οταν πηγε να μου κανει αιτηση για το επιδομα ανεργιας (που ακυρωθηκα μαζι με την καρτα μου εν τελη ) με ρωτησε σε ποια σχολη σπουδαζω! Επισης μιλησα με την συνηγορο του πολιτη και ενω εγω εκανα καταγγελια συμβασης μου γραφουν στον ΟΑΕΔ εκει που μου ακυρωσαν την καρτα "αποφαση για ακυρη απολυση και ειναι ακομα φοιτητρια" Και ρωτησα τη συνηγορο γιατι μου γραφουν αποφαση για ακυρη απολυση αφου εγω πλεον δεν θεωρουμε εργαζομενη αφου εκανα καταγγελια συμβασης! Και λεει δεν θελω να πω κατι ακομα πριν μιλησω με τον ΟΑΕΔ ειναι περιπλοκο ολα παιζονται στην αποφαση του δικαστηριου το κλειδι ειναι η εγκυροτητα ή μη της απολυσης! Με δουλευουν δεν γινεται αλλιως! Οτι και να λεει η αποφαση δικαστηριου η οποια με δικαιωνει! Πως γινεται να μην δικαιουμαι εγω καρτα αφου του εκανα καταγγελια συμβασης; Δηλαδη θεωρουμαι εγω αιωνιως εργαζομενη σε αυτον; Επισης μου πε πως το ταμειο θα συμπαρασύρει την καρτα! Δηλαδη δικαιουμαι καρτα μονο αν δικαιουμαι ταμειο! Ξερεις αν μπορω εγω να τους πω χυμα πως δεν θελω και δεν ειμαι υποχρεωμενη να δηλωσω φοιτητρια; Αν το δεις απαντησε μου! Αμα ειναι στην ενσταση να το γραψω αυτο που μου ειπες εχεις καποιο αρθρο ή καποια πηγη να μου στειλεις; Ή μπορω εγω να παω τωρα και να τους πω θελω καρτα και αμα με ρωτησουν να τους πω πως δεν ειμαι υποχρεωμενη να τους ενημερωσω για το αν σπουδαζω ή οχι ; Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από artist1
rofl Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, artist1 είπε Ή μπορω εγω να παω τωρα και να τους πω θελω καρτα και αμα με ρωτησουν να τους πω πως δεν ειμαι υποχρεωμενη να τους ενημερωσω για το αν σπουδαζω ή οχι ; αν δεν τους το ειπες εσυ, πως βρηκαν αυτοι οτι εισαι φοιτητρια?
gia_nnis Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, christakos07 είπε Προφανώς έχεις πρόβλημα κατανόησης. Οι ανασφάλιστοι καλύπτονται από όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Check. Οι ανασφάλιστοι δε δικαιούνται δωρεάν επισκέψεις σε ιδιώτες συμβεβλημένους με ΕΟΠΠΥ ιατρούς. Μπορούν βέβαια να πληρώσουν από την τσέπη τους. ΤΟ ΧΟΥΜΕ? Παιδια sorry που σας κουρασα αλλα και γω τα ειχα μπερδεψει.. Γιατι και αλλος μου ειχε πει οτι ηταν ασφαλισμενος(μεχρι 29ετων) στο ΙΚΑ μεσω του ΟΑΕΔ.. Ετσι επιπολαια σκεφτηκα-φανταστικα οτι οι ανεργοι εχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απο τον ΕΟΠΥΥ κανονισμενο απο το κρατος..! και ετσι μπορουν να πανε και σε ιδιωτικο συμβεβλημενο.. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από gia_nnis
artist1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 5/5/2019 στις 2:54 ΠΜ, rofl είπε αν δεν τους το ειπες εσυ, πως βρηκαν αυτοι οτι εισαι φοιτητρια? μουν χαν ακυρωσει την καρτα γιατι επειδη το αφεντικο μου δεν με επελυσε και δεν μου εδωσε αποζημιωση ειπαν πως θεωρουμαι εγω εργαζομενη και ας εχω να εργαστω 2 χρονια! και η υπαλληλος λεει σας ακυρωσαν την καρτα γιατι ειστε φοιτητρια! Και λεω ναι ειμαι αλλα δεν ακυρωθηκε γι αυτο το λογο! Αυτη ανενδοτη δεν ανοιξε καν τις ενστασεις να δει που γραφαν αναλυτικα τον λογο ακυρωσης Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από artist1
rofl Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, artist1 είπε μουν χαν ακυρωσει την καρτα γιατι επειδη το αφεντικο μου δεν με επελυσε και δεν μου εδωσε αποζημιωση ειπαν πως θεωρουμαι εγω εργαζομενη και ας εχω να εργαστω 2 χρονια! και η υπαλληλος λεει σας ακυρωσαν την καρτα γιατι ειστε φοιτητρια! Και επεμενε και λεω ναι ειμαι αλλα δεν ακυρωθηκε γι αυτο το λογο! Αυτη ανενδοτη δεν ανοιξε καν τις ενστασεις να δει που γραφαν αναλυτικα τον λογο ακυρωσης για να μην περιπλεκονται τα πραγματα ειτε μην το αναφερεις καν, ειτε αν εχει καπως καταγραφει ζητα αλλαγη γιατι ησουν εργαζομενη εχεις ενσημα και πες οτι εχεις παρατησει τη σχολη εδω και χρονια. το οτι αν δεν υπαρχει απολυση ισως υπαρχει θεμα παιζει παντως. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από rofl
artist1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, rofl είπε για να μην περιπλεκονται τα πραγματα ειτε μην το αναφερεις καν, ειτε αν εχει καπως καταγραφει ζητα αλλαγη γιατι ησουν εργαζομενη εχεις ενσημα και πες οτι εχεις παρατησει τη σχολη εδω και χρονια. θα το προσπαθησω αμα δεν δεχτουν τι κανω; επισης αμα πεσω στην ιδια υπαλληλο; 2-3 ειναι εκει μεσα μπορω να τους πω χυμα πως δεν ειμαι υποχρεωμενη να δηλωσω την φοιτητικη μου ιδιοτητα; Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από artist1
rofl Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) ειλικρινα δεν το νομιζω, καπου δεν το χειριστηκες σωστα. μη μπλεκεις το φοιτητηλικι αν ειναι εφικτο. αν δεν παιξει, ρωτα γραμματεια για αυτο για κανα 6μηνο ισα ισα να ξεμπλεξεις με οαεδ https://www.foititikanea.gr/φοιτητής/13314-διαδικασία-διακοπής,-αναστολής-σπουδών για το οτι αν δεν υπαρχει απολυση ο οαεδ δεν σου δινει ταμειο και πιθανο να σε θεωρει ακομα εργαζομενη idk Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από rofl
artist1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, rofl είπε ειλικρινα δεν το νομιζω, καπου δεν το χειριστηκες σωστα. μη μπλεκεις το φοιτητηλικι αν ειναι εφικτο. αν δεν παιξει, ρωτα γραμματεια για αυτο για κανα 6μηνο ισα ισα να ξεμπλεξεις με οαεδ https://www.foititikanea.gr/φοιτητής/13314-διαδικασία-διακοπής,-αναστολής-σπουδών για το οτι αν δεν υπαρχει απολυση ο οαεδ δεν σου δινει ταμειο και πιθανο να σε θεωρει ακομα εργαζομενη idk και εγω αυτο σκεφτομουν να κανω!! και ελεγα να ρωταγα ποια ειναι η διαδικασια ! υπαρχει πιθανοτητα να μην με γραψουν αμα τους παω χαρτι διακοπης σπουδων; Ναι αλλα εγω του εκανα καταγγελια συμβασης και παλι δεν ξερω τι δεν κατανοουν!
rofl Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) σε πρωτη φαση κανε αυτο που εγραψα εδω, απλα πανε στον οαεδ και ζητα καρτα. ταμειο δεν νομιζω να βγαλεις ευκολα ακρη αν δεν υπαρχει απολυση. που απ οτι καταλαβα ειναι παλια ιστορια. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από rofl 1
artist1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, rofl είπε σε πρωτη φαση κανε αυτο που εγραψα εδω, απλα πανε στον οαεδ και ζητα καρτα. ταμειο δεν νομιζω να βγαλειςευκολα ακρη αν δεν υπαρχει απολυση. Με νομο του 2017 με καταγγελια συμβασης παιρνεις ταμειο! Μου το πε κι ο ΟΑΕΔ και στον συνηγορο! Απλα εγω δεν εχω τα ενσημα! Πολυ φοβαμαι πως το χαρτι της διακοπης σπουδων θα γραφει ομως αναλυτικα για ποσα εξαμηνα θα παρω διακοπη! Τους εχω ικανους να με εχουν βαλει στο ματι και να αναμενουν ποτε θα ληξει η διακοπη για να μου ακυρωσουν την καρτα! Αρα ελπιζω να βγαλω ακρη χωρις να χρειαστει να κανω διακοπη! Σε ευχαριστω πολυ να σαι καλα για την βοηθεια! Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από artist1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα