Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Οχι υπαρχουν γιατροι εστω και ελαχιστοι.. που σου λενε δωρεαν επισκεψη-συνταχογραφηση με εοπυυ!!! Εγω ρωταω πως θα ξερει ο πολιτης(ανεργος) αν ειναι στον εοπυυ??? Οταν είσαι ανασφάλιστος, δε δικαιούσε να πας δωρεάν σε συμβεβλημένο με τον εοπυυ γιατρό. Σε χρεώνει κανονικά επειδή για τη δική σου επίσκεψη δε θα αποζημιωθεί απο τον εοπυυ. Για να δεις αν είσαι ασφαλισμένος, θα μπεις στη σελίδα του εφκα, κάπου γράφει "έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας" εκεί βάζεις κάποια στοιχεία που σου ζητάει, νομίζω ΑΜΑ & ΑΜΚΑ και σου λέει αν είσαι ασφαλισμένος ή όχι.
gia_nnis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Curi0us είπε Οταν είσαι ανασφάλιστος, δε δικαιούσε να πας δωρεάν σε συμβεβλημένο με τον εοπυυ γιατρό. Σε χρεώνει κανονικά επειδή για τη δική σου επίσκεψη δε θα αποζημιωθεί απο τον εοπυυ. Για να δεις αν είσαι ασφαλισμένος, θα μπεις στη σελίδα του εφκα, κάπου γράφει "έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας" εκεί βάζεις κάποια στοιχεία που σου ζητάει, νομίζω ΑΜΑ & ΑΜΚΑ και σου λέει αν είσαι ασφαλισμένος ή όχι. Οχι δεν ειναι ετσι.. Ξερω ατομο ανασφαλιστο που πηγε σε ιδιωτικο γιατρο συμβεβλημενο και δεν πληρωσε τιποτα!
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε Οχι δεν ειναι ετσι.. Ξερω ατομο ανασφαλιστο που πηγε σε ιδιωτικο γιατρο συμβεβλημενο και δεν πληρωσε τιποτα! Το ΦΕΚ είναι ξεκάθαρο ως προς αυτό το θέμα. Αν κάποιοι γιατροί δέχονται να παρακολουθούν ασθενείς χωρίς πληρωμή, είναι καθαρά στην κρίση τους. Επίσης και εμπειρικά το γνωρίζω οτι ισχύει καθώς όταν τελείωσε η ασφάλιση μου, παθολόγος συμβεβλημένος με εοπυυ που με παρακοκουθούσε χρόνια, το είδε στο σύστημα και με παρέπεμψε σε γιατρό του δημοσίου, για να μην πληρώνω επίσκεψη. Απλά επειδή με παρακολουθούσε για συγκεκριμένο χρόνιο πρόβλημα που έχω, μου πρότεινε χαμηλότερη τιμή επίσκεψης απ όσο παίρνει κανονικά, αν θέλήσω να πάω για μια δεύτερη γνώμη και ενημέρωση τπυ ιστορικού μου.
gia_nnis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, Curi0us είπε Το ΦΕΚ είναι ξεκάθαρο ως προς αυτό το θέμα. Αν κάποιοι γιατροί δέχονται να παρακολουθούν ασθενείς χωρίς πληρωμή, είναι καθαρά στην κρίση τους. Επίσης και εμπειρικά το γνωρίζω οτι ισχύει καθώς όταν τελείωσε η ασφάλιση μου, παθολόγος συμβεβλημένος με εοπυυ που με παρακοκουθούσε χρόνια, το είδε στο σύστημα και με παρέπεμψε σε γιατρό του δημοσίου, για να μην πληρώνω επίσκεψη. Απλά επειδή με παρακολουθούσε για συγκεκριμένο χρόνιο πρόβλημα που έχω, μου πρότεινε χαμηλότερη τιμή επίσκεψης απ όσο παίρνει κανονικά, αν θέλήσω να πάω για μια δεύτερη γνώμη και ενημέρωση τπυ ιστορικού μου. Εμενα ιδιωτικος γιατρος μου εχει πει οτι ειναι αναλογα με την συμβαση που κανουν με τον εοπυυ. Για καθε ασθενη παιρνουν απο τον εοπυυ 20ευρω. Και τους δινουν καποιον αριθμο τον μηνα.. που αν προλαβεις να κλεισεις ραντεβου μεσα σε αυτον τον αριθμο δεν πληρωνεις τιποτα.. μετα παει με επιβαρυνση 10ευρω! Καποιοι γιατροι ομως επειδη εχουν παραπονο στην πληρωμη δεν εχουν με δωρεαν αλλα με χρεωση 10-15ευρω. Αυτα ηξερα μεχρι πριν 3 χρονια.. Τωρα δεν ξερω τι εχει αλλαξει..
christakos07 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Γιατί επιμένεις; Οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και συνταγογράφηση, στις δημόσιες δομές υγείας. Ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα τα φάρμακα έχουν είτε συμμετοχή μηδενική, είτε 25%. Επίσης, οι εξετάσεις αίματος γίνονται δωρεάν στα Δημόσια Νοσοκομεια και πρώην δομές ΙΚΑ. Ένας ασφαλισμένος έχει πρόσβαση και σε ιδιώτες συμβεμβλημενους του ΕΟΠΠΥ, είτε χωρίς, είτε με μικρή επιβάρυνση. Αγοράζει τα φάρμακα του με συμμετοχή 25% και μπορεί να κάνει διαγνωστικές εξετάσεις, είτε δωρεάν σε δημόσιες δομές, είτε με συμμετοχή σε ιδιωτικά μικροβιολογικά. Σε πρόσφατο ΦΕΚ μάλιστα, δόθηκε η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων απο ιδιώτες, σε ανασφάλιστους. Δεν ξέρω αν εφάρμοστηκε εν τέλει το ΦΕΚ. Σε κάθε περίπτωση την επίσκεψη την πληρώνεις, επειδή είσαι ανασφάλιστος. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από christakos07
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Εμενα ιδιωτικος γιατρος μου εχει πει οτι ειναι αναλογα με την συμβαση που κανουν με τον εοπυυ. Για καθε ασθενη παιρνουν απο τον εοπυυ 20ευρω. Και τους δινουν καποιον αριθμο τον μηνα.. που αν προλαβεις να κλεισεις ραντεβου μεσα σε αυτον τον αριθμο δεν πληρωνεις τιποτα.. μετα παει με επιβαρυνση 10ευρω! Καποιοι γιατροι ομως επειδη εχουν παραπονο στην πληρωμη δεν εχουν με δωρεαν αλλα με χρεωση 10-15ευρω. Αυτα ηξερα μεχρι πριν 3 χρονια.. Τωρα δεν ξερω τι εχει αλλαξει.. Αυτο ισχύει για τους ασφαλισμένους. Μόνο. Για τους ανασφάλιστους ο εοπυυ δεν τπυς αποζημιώνει.
chsam Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Εμενα ιδιωτικος γιατρος μου εχει πει οτι ειναι αναλογα με την συμβαση που κανουν με τον εοπυυ. Για καθε ασθενη παιρνουν απο τον εοπυυ 20ευρω. Και τους δινουν καποιον αριθμο τον μηνα.. που αν προλαβεις να κλεισεις ραντεβου μεσα σε αυτον τον αριθμο δεν πληρωνεις τιποτα.. μετα παει με επιβαρυνση 10ευρω! Καποιοι γιατροι ομως επειδη εχουν παραπονο στην πληρωμη δεν εχουν με δωρεαν αλλα με χρεωση 10-15ευρω. Αυτα ηξερα μεχρι πριν 3 χρονια.. Τωρα δεν ξερω τι εχει αλλαξει.. Να στο ξαναπω...αν εισαι "κανονικος" ασφαλισμενος ισχυει οτι αααααν δεν εχουν συπληρωσει το πλαφον των δωρεαν εξετασεων ανα μηνα, πας δωρεαν. Αν εισαι ομως στην ειδικη κατηγορια αυτων που δικαιουνται δωρεαν εξετασεις ( μονο σε δημοσιες δομες) και μηδενικη συμμετοχη στα φαρμακα http://www.moh.gov.gr/articles/health/anaptyksh-monadwn-ygeias/3999-prosbash-twn-anasfalistwn-sto-dhmosio-systhma-ygeias δεν υπαρχει δωρεαν σε ιδιωτη.Εκτος κ αν βρεις κανεναν φιλανθρωπο γιατρο...
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, christakos07 είπε Γιατί επιμένεις; Οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και συνταγογράφηση, στις δημόσιες υγείας. Ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα τα φάρμακα έχουν είτε συμμετοχή μηδενική είτε 25%. Επίσης οι εξετάσεις αίματος γίνονται δωρεάν στα Δημόσια Νοσοκομεια και πρώην δομές ΙΚΑ. Ένας ασφαλισμένος έχει πρόσβαση και σε ιδιώτες συμβεμβλημενους του ΕΟΠΠΥ, είτε χωρίς, είτε με μικρή επιβάρυνση. Αγοράσει τα φάρμακα του με συμμετοχή 25% και μπορεί να κάνει διαγνωστικές εξετάσεις είτε δωρεάν σε δημόσιες δομές, είτε με συμμετοχή σε ιδιωτικά μικροβιολογικα. Σε πρόσφατο ΦΕΚ δόθηκε η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων απο ιδιώτες, σε ανασφάλιστους. Δεν ξέρω αν εφάρμοστηκε εν τέλει το ΦΕΚ. Σε κάθε περίπτωση την επίσκεψη την πληρώνεις. Έχεις μήπως αυτό το ΦΕΚ για τη συνταγογράφηση; Δε το έχω δει και με ενδιαφέρει...
christakos07 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Curi0us είπε Έχεις μήπως αυτό το ΦΕΚ για τη συνταγογράφηση; Δε το έχω δει και με ενδιαφέρει... Το είχα διαβάσει προ ενός μηνός. Δεν ξέρω αν αποσύρθηκε, ή δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Θα κάνω μια απόπειρα αναζήτησης. Πρώτη αναφορά εδώ. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από christakos07
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, christakos07 είπε Το είχα διαβάσει προ ενός μηνός. Δεν ξέρω αν αποσύρθηκε, ή δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Θα κάνω μια απόπειρα αναζήτησης. Πρώτη αναφορά εδώ. Σ ευχαριστώ πολύ! Θα το ψάξω κι εγώ, τώρα που ξέρω πως υπάρχει.
gia_nnis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, christakos07 είπε Γιατί επιμένεις; Οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και συνταγογράφηση, στις δημόσιες υγείας. Ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα τα φάρμακα έχουν είτε συμμετοχή μηδενική είτε 25%. Επίσης οι εξετάσεις αίματος γίνονται δωρεάν στα Δημόσια Νοσοκομεια και πρώην δομές ΙΚΑ. Ένας ασφαλισμένος έχει πρόσβαση και σε ιδιώτες συμβεμβλημενους του ΕΟΠΠΥ, είτε χωρίς, είτε με μικρή επιβάρυνση. Αγοράσει τα φάρμακα του με συμμετοχή 25% και μπορεί να κάνει διαγνωστικές εξετάσεις είτε δωρεάν σε δημόσιες δομές, είτε με συμμετοχή σε ιδιωτικά μικροβιολογικα. Σε πρόσφατο ΦΕΚ δόθηκε η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων απο ιδιώτες, σε ανασφάλιστους. Δεν ξέρω αν εφάρμοστηκε εν τέλει το ΦΕΚ. Σε κάθε περίπτωση την επίσκεψη την πληρώνεις. Ναι αυτο γινεται.. Εχω κοντινο παραδειγμα που πηγε μακροχρονιος ανεργος σε ιδιωτη και δεν πληρωσε επισκεψη-συνταχογραφηση..!
christakos07 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Ναι αυτο γινεται.. Εχω κοντινο παραδειγμα που πηγε μακροχρονιος ανεργος σε ιδιωτη και δεν πληρωσε επισκεψη-συνταχογραφηση..! Η επίσκεψη δε χρεώθηκε χαριστικά. Ήταν λόγω καλής διάθεσης του ιατρού, λόγω πίστης στην επιστήμη, λόγω του ότι πέρασε ένα καλό βράδυ με την γκόμενα. Δεν είναι κανόνας. Οι επισκέψεις σε ιδιώτες, ειδικά από ανασφάλιστους, χρεώνονται. Ελάχιστοι πλέον είναι και οι συμβεβλημένοι ιδιώτες για τους ασφαλισμένους, που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές. Σε κάθε περίπτωση δε μένει κανείς χωρίς πρόσβαση στο αγαθό της υγείας. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από christakos07
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε Ναι αυτο γινεται.. Εχω κοντινο παραδειγμα που πηγε μακροχρονιος ανεργος σε ιδιωτη και δεν πληρωσε επισκεψη-συνταχογραφηση..! Ακυρώνεις δηλαδή ΦΕΚ-εγκυκλίους επειδή ένας γνωστός σου άνεργος πήγε δωρεάν σε ιδιώτη γιατρο; Και δε δέχεσαι οτι αυτό ήταν καθαρά απόφαση του συγκεκριμένου γιατρού; Οκ αν είναι έτσι, να ξέρετε πως όλοι οι ιδιώτες παθολόγοι χρεώνουν 20€ την επίσκεψη, γιατί ο ιδιώτης παθολόγος μου τόσο μου είπε. Και δε θέλω αντιρρήσεις...μη πει κανείς πως έδωσε έστω και 1€ λιγότερο ή περισσότερο...
chsam Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, Curi0us είπε Έχεις μήπως αυτό το ΦΕΚ για τη συνταγογράφηση; Δε το έχω δει και με ενδιαφέρει... Δες το link που εδωσα ακριβως πιο πανω.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, chsam είπε Δες το link που εδωσα ακριβως πιο πανω. Σ ευχαριστώ, θα το δω. Για αρχή είδα κ το link του christakos07, μου δωσε μια εικόνα τι να ψάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα