vasilllis Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 http://prev.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=658&Itemid=770&lang=el Επισης κοιτα το πανεπιστημιο σου αν εχει ιατρο που εξεταζει. 1
artist1 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, vasilllis είπε http://prev.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=658&Itemid=770&lang=el Επισης κοιτα το πανεπιστημιο σου αν εχει ιατρο που εξεταζει. σε ευχαριστω πολυ αλλα εδω ουτε καν καρτα δεν μου βγαζουν σιγα μην μου δωσουν αυτοι επιδομα! καθε φορα που παω στον ΟΑΕΔ βγαινω χρεωμένη! Παω για μαλλι και βγαινω κουρεμένη ΠΑΝΤΑ!
artist1 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ξερει κανεις ως ποτε μπορω να υποβαλω ενσταση κατα της αποφασης! Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από artist1
marmagia Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Ρε παιδιά μήπως είναι η ώρα να κλειδωθεί αυτό το τοπικ; Δεν προσφέρει τίποτα περαν από ένα μέρος για τσακωμό. Καλώς η κακώς έτσι δουλεύει το πραγμα με τον ΟΑΕΔ. Δεν αλλάζει κάτι φωνάζοντας πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις πχ μια που μου ερχεται στο μυαλό είναι οι υποψήφιοι διδάκτορες που λαμβάνουν υποτροφία πχ του ΙΚΥ και από την μια λόγω της υποτροφίας υπάρχει όρος ότι δεν μπορούν να εργαστούν η να γραφτούν στον ΟΑΕΔ ώστε να έχουν ένσημα και ασφάλιση αντίστοιχα και παράλληλα δεν δικαιούνται από τη σχολή ασφάλιση με την έννοια που ζητάει ο TS (πχ να μπορεί ιδιώτης γιατρός να τους συνταγογραφήσει ηλεκτρονικά- μπορούν μόνο να νοσηλευτούν σε δημόσιο νοσοκομείο ως ανασφάλιστοι). σε τελική ανάλυση αυτή η κατηγορία δεν «φταίει» σε κάτι και δεν μπορεί να έχει ασφάλιση αφού και πρακτικά είναι εργαζόμενοι δεν είναι αιώνιοι φοιτητές ούτε τίποτα αλλά παρόλα αυτά οι κανόνες είναι κανόνες και τα περί άδικης κοινωνίας, κακών αφεντικών και πλουσίων γνωστών-αγνώστων τα ακούω βερεσέ.
artist1 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ρωτησα κατι συγκεκριμένο θα μπορουσα να ανοιξω νεο θεμα αλλα επειδή εχω ήδη αυτο είπα να μην ανοιγονται αδικα θέματα! Και εφοσον εχω δικαίωμα να κάνω ένσταση γιατι να μην το κάνω; Αν κλειδωθεί το θέμα απλά θα ανοίξω ένα άλλο ! Επισης εμένα με έστειλαν δικαστικώς ενώ το ξέραν πως ήταν ακυρη η απολυση! Με βαλαν και απο πανω να κάνω δικαστικά έξοδα. Μετα με βαλαν να κανω νεα δικαστικά έξοδα οτι και καλα θα με γραφαν δεν ξέραν πως δεν εχω προσφατα ενσημα; Αυτοι με δουλευουν μπροστα στα μάτια μου. Τουλαχιστον αυτους που αναφερεις δεν του βαλαν σε έξοδα και από πάνω ηξεραν εξαρχης πως απαγορεύεται να γραφτουν στον ΟΑΕΔ. Με βαλαν σε δικαστική διαμάχη Το διανοείται ανθρώπινος νους αυτό που κανανε; Αμα εσυ αυτα τα ακους βερεσε δεν τα εχεις ζησει μαλλον! Εκεί μέσα σε φτάνουν στα όρια σου. Σε φεσώνουν στην κυριολεξία και ουτε εγώ φταίω σε κάτι! Δεν μπορώ να καταλάβω που φταίω ακριβώς. Δικαιούμαι κανονικά και επιδομα και κάρτα εγω τι φταιω που το αφεντικό μου ηταν απαράδεκτο και δεν μου εβαζε ενσημα και δεν μου εκανε απολυση. Εγω ηξερα πως απο το αφεντικο μου λεφτα δεν θα παρω! Πηγα δικαστικώς μονο γιατί ο ΟΑΕΔ μου πε να παω δικαστικώς γιατί θα παρω το επίδομα και καλά και φεσώθηκα χειρότερα! Τι να συγκριθει τωρα η περίπτωση που αναφέρεις με την δική μου; Μονη σου αλλωστε ειπες πως αυτη η κατηγορία ειναι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, κανενας εργαζόμενος δεν δικαιούται καρτα ανεργιας. Οι φοιτητές δικαιούνται καρτα οι εργαζόμενοι οχι! Ισως δεν εχετε καταλάβει ακριβως αυτο που εχει συμβει αλλιως δεν μπορώ να κατανοήσω την συμπεριφορά μερικών. Μέχρι και στον ΕΦΚΑ ΜΟΝΟΣ του με ρωταγε σοκαρισμένος ο υπεύθυνος για τον ΟΑΕΔ και αρχιζε μετα να τα λεει σε εναν αλλον υπάλληλο! Ειχε παθει σοκ ο ανθρωπος και ΟΛΟΙ δηλαδη σε όσους το έχω πει με κοιτάνε σοκαρισμένοι με αυτό που έκανε ο ΟΑΕΔ. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από artist1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Να σε ρωτήσω κάτι; Λες σε έβαλε ο ΟΑΕΔ να κινηθείς δικαστικά εναντίον του αφεντικού σου, για να πάρεις ότι δικαιούσουν σε ένσημα και χρήματα. Όταν στο είπαν αυτό, πήγες στην επιθεώρηση εργασίας να κάνεις καταγγελία και να σε κατευθύνουν (δεν βοηθάνε πάντα, αλλα δοκίμασες έστω;). Σε κάποιο δικηγόρο που να ασχολείται με εργατικά; Αυτοί τι σου είπαν; Αν αυτό που σου είπαν στον ΟΑΕΔ ήταν λάθος, κάποιος στην επιθεώρηση ή ο δικηγόρος σου, θα στο έλεγαν και θα σου έλεγαν τι έπρεπε να κάνεις, αν είχες άλλη εναλλακτική. Οπότε, μήπως δεν υπάρχει εναλλακτική και πρέπει να κάνεις υπομονή; Μήπως δε το έψαξες αρκετά πριν κινηθείς και έχασες κάποιον άλλο τρόπο που θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα σου; Φίλος μου, όταν δε του πλήρωσαν κάποιους μήνες μισθό, πήγε στο ΙΚΑ και έμαθε οτι δεν είχαν βάλει ούτε ένσημα για κάποιους μήνες. Στην επιθεώρηση στάθηκε τυχερός έπεσε σε υπάλληλο που ασχολήθηκε. Η κατάληξη ήταν να πάρει όλα τα χρωστούμενα (σε δυο-τρεις δόσεις) και τα ένσημα του. Απολύθηκε φυσικά. Πήρε κανονικά επίδομα/κάρτα. Όλη η ιστορία κράτησε γύρω στο δίμηνο, χωρίς κανένα δικαστήριο, όλα μέσω της επιθεώρησης εργασίας. Με την απειλή φυσικά οτι αν δε συνεργαζόταν θα κινούσαν διαδικασία για δικαστήριο. Είναι κάπως παρόμοια περίπτωση με τη δική σου. Οπότε μήπως πέρα από τον ΟΑΕΔ δε συμβουλεύτηκες κάποιον άλλο; Επίσης για το θέμα της εύρεσης εργασίας, που λες δε ψάχνεις γιατι δε μπορείς να πληρώνεις εισητήρια. Μπορείς να ψάξεις στην περιοχή σου, σε απόσταση που μπορείς να διανύσεις περπατώντας. Ή να προσπαθήσεις να κλείνεις ραντεβού σε κοντινές μέρες και να χρησιμοποιείς εβδομαδιαίο εισητήριο, έστω μια φορά το μήνα. Για τους γιατρούς στα είπαν κι άλλοι. Σε δημόσιες δομές υγείας έχεις δικαίωμα σε περίθαλψη και φάρμακα με μικρή συμμετοχή (ή δωρεάν, ανάλογα την περίπτωση). Θέλει υπομονή να βρεις ραντεβού, αλλά στην ανάγκη θα περιμένεις, όπως τόσος κόσμος.
fuz10n Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 θα επαναλαβω τα ιδια με αλλο θεμα, απορω πως ασχολειστε ολοι με τα τρολ. μπηκα μονο και μονο βλεποντας τον τιτλο, βεβαιος οτι ο τς ξεκιναει τζερτζελο. δεν εχει λεει να μετακινηθει... σε απογνωση τραβα μπες σε λεωφορειο χωρις εισιτηριο, η κανε τα γλυκα μαια σε κανα 30ρη παμπλουτο που παιρνει επιδομα ανεργιας. βεβαια για να πω και του στραβου το δικιο, ολο και καποιος θα μαθει κατι τοσα σεντονια πληροφοριων που εγραψαν καποιοι φιλοτιμοι. ρε μπας και εχει εξελιχτει πουθενα κανενα κατα λαθος ΑΙ και εχει μαθει να κανει λογαριασμους και να ποσταρει θεματα;
gia_nnis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Στις 16/4/2019 στις 3:34 ΜΜ, artist1 είπε Σε ευχαριστω πολυ! Λεει ανασφαλιστη και " Είστε δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής. Επιπλέον, εξαιρείστε της καταβολής του 1 ευρώ ανά συνταγή. Μα εγω ξερω πως πληρωνεις ενα ποσοστο στα φαρμακα ακομα και ασφαλισμενοςνα εισαι! Το 25% νομιζω. Αυτο σημαινει οτι οσοι γιατροι ειναι συμβεβλημενοι με τον ΕΟΠΥΥ πληρωνεις την συμμετοχη(25%) ή και τιποτα? Αυτο μηπως αφορα μονο για Δημοσια νοσοκομεια..? Ας απαντησει καποιος που να ξερει..!
christakos07 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 23 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Αυτο σημαινει οτι οσοι γιατροι ειναι συμβεβλημενοι με τον ΕΟΠΥΥ πληρωνεις την συμμετοχη(25%) ή και τιποτα? Αυτο μηπως αφορα μονο για Δημοσια νοσοκομεια..? Ας απαντησει καποιος που να ξερει..! Συμμετοχή στα φαρμακα.
chsam Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 26 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Αυτο σημαινει οτι οσοι γιατροι ειναι συμβεβλημενοι με τον ΕΟΠΥΥ πληρωνεις την συμμετοχη(25%) ή και τιποτα? Αυτο μηπως αφορα μονο για Δημοσια νοσοκομεια..? Ας απαντησει καποιος που να ξερει..! Σε οποιον και να πας (ιδιωτη ή νοσοκομειο) θα φανει απο το συστημα και τον ΑΜΚΑ σου αν εισαι δικαιουχος μηδενικης συμμετοχης και θα περαστει στην συνταγη.
gia_nnis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 42 λεπτά πριν, chsam είπε Σε οποιον και να πας (ιδιωτη ή νοσοκομειο) θα φανει απο το συστημα και τον ΑΜΚΑ σου αν εισαι δικαιουχος μηδενικης συμμετοχης και θα περαστει στην συνταγη. Αν κλεισει καποιος ραντεβου σε ιδιωτικο γιατρο που ειναι συμβεβλημενος με το ΕΟΠΥΥ με δωρεαν επισκεψη.. Και δει μεσα απο το συστημα(ο γιατρος) οτι τελικα δεν εισαι open τοτε τι γινεται? Πληρωνεις την επισκεψη???
chsam Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Αν κλεισει καποιος ραντεβου σε ιδιωτικο γιατρο που ειναι συμβεβλημενος με το ΕΟΠΥΥ με δωρεαν επισκεψη.. Και δει μεσα απο το συστημα(ο γιατρος) οτι τελικα δεν εισαι open τοτε τι γινεται? Πληρωνεις την επισκεψη??? Εχεις καταφερει να βρεις δωρεαν ραντεβου;;;Μια ζωη οτι εχουν συμπληρωσει το πλαφον λενε.Τι εννοεις "δεν εισαι open";;; Αν εισαι δικαιουχος μηδενικης συμμετοχης στα φαρμακα, μονο στις δημοσιες δομες μπορεις να πας δωρεαν.Σε ιδιωτη οχι. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από chsam
gia_nnis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, chsam είπε Εχεις καταφερει να βρεις δωρεαν ραντεβου;;;Μια ζωη οτι εχουν συμπληρωσει το πλαφον λενε.Τι εννοεις "δεν εισαι open";;; Αν εισαι δικαιουχος μηδενικης συμμετοχης στα φαρμακα, μονο στις δημοσιες δομες μπορεις να πας δωρεαν.Σε ιδιωτη οχι. Ναι υπαρχουν με δωρεαν επισκεψη.. Για να καταλαβω οταν σου γραφουν τα φαρμακα με συμμετοχη πως λεγεται? Ειμαι ασφαλισμενος ή εχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη? Κανε ενα account εδω https://www.doctoranytime.gr/s/Genikos-iatros-eopyy/attiki επελεξε στην αναζητηση εοπυυ και θα σου βγαλει καποιον γιατρο με δωρεαν επισκεψη.. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από gia_nnis
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, gia_nnis είπε Αυτο σημαινει οτι οσοι γιατροι ειναι συμβεβλημενοι με τον ΕΟΠΥΥ πληρωνεις την συμμετοχη(25%) ή και τιποτα? Αυτο μηπως αφορα μονο για Δημοσια νοσοκομεια..? Ας απαντησει καποιος που να ξερει..! Οι ανασφάλοστοι μπορούν να πηγαίνουν μόνο σε δημόσιες δομές υγείας. Για εξέταση από γιατρούς & εξετάσεις δε πληρώνουν τίποτα. Για αγορά φαρμάκων, κάποιοι έχουν συμμετοχή 25% κάποιοι μηδενική. Δε γνωρίζω τα κριτήρια για την κάθε κατηγορία. Σε συμβεβλημένους γιατρούς και διαγνωστικά, πληρώνεις κανονικά σα να πας σε κάποιον μη συμβεβλημένο. Κανονική χρέωση δηλαδή επίσκεψης και κόστους εξετάσεων. Για τη συνταγογράφηση φαρμάκων μόνο, δε γνωρίζω αν δεν έχει σχέση αν θα είναι από γιατρό του δημοσίου ή ιδιώτη, για να ισχύει το ποσοστό συμμετοχής. Αν γνωρίζει κάποιος, ας μας πει.
gia_nnis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Curi0us είπε Οι ανασφάλοστοι μπορούν να πηγαίνουν μόνο σε δημόσιες δομές υγείας. Για εξέταση από γιατρούς & εξετάσεις δε πληρώνουν τίποτα. Για αγορά φαρμάκων, κάποιοι έχουν συμμετοχή 25% κάποιοι μηδενική. Δε γνωρίζω τα κριτήρια για την κάθε κατηγορία. Σε συμβεβλημένους γιατρούς και διαγνωστικά, πληρώνεις κανονικά σα να πας σε κάποιον μη συμβεβλημένο. Κανονική χρέωση δηλαδή επίσκεψης και κόστους εξετάσεων. Για τη συνταγογράφηση φαρμάκων μόνο, δε γνωρίζω αν δεν έχει σχέση αν θα είναι από γιατρό του δημοσίου ή ιδιώτη, για να ισχύει το ποσοστό συμμετοχής. Αν γνωρίζει κάποιος, ας μας πει. Οχι υπαρχουν γιατροι εστω και ελαχιστοι.. που σου λενε δωρεαν επισκεψη-συνταχογραφηση με εοπυυ!!! Εγω ρωταω πως θα ξερει ο πολιτης(ανεργος) αν ειναι στον εοπυυ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα