Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μη κανεις διακοπη σπουδων για αρχη. απλα μην το πεις στον οαεδ αν σε ρωτησουν αν σπουδαζεις, αν εχει ηδη καταγραφει στο μητρωο σου πες τους οτι εχεις παρατησει τη σχολη εδω και χρονια και οτι εργαζοσουν και δεν σπουδαζεις...

Επεξ/σία από rofl
  • Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, rofl είπε

μη κανεις διακοπη σπουδων για αρχη. απλα μην το πεις στον οαεδ αν σε ρωτησουν αν σπουδαζεις, αν εχει ηδη καταγραφει στο μητρωο σου πες τους οτι εχεις παρατησει τη σχολη εδω και χρονια και οτι εργαζοσουν και δεν σπουδαζεις...

ενταξει ευχαριστω πολυ!

να μην κανω ενσταση για το ταμειο λες;

Ξερω πως δυσκολα θα το παρω αλλα με οσα μου κανανε εχω πεισμωσει! 

Θα παω αν ειναι πρωτα για καρτα (αν μου την βγαλουν) και μετα για ενσταση

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με τη διακοπη σπουδων εφοσον χανεις τη φοιτητικη ιδιοτητα, δικαιουσαι καρτα σε καθε περιπτωση. σιγα μην το ψαξουν 6 μηνες μετα οτι εληξε η διακοπη σου.

anyway δεν νομιζω οτι θα χρειαστει καν. κακως δηλωσες φοιτητρια μετα το περας της 6ετιας.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, rofl είπε

με τη διακοπη σπουδων εφοσον χανεις τη φοιτητικη ιδιοτητα, δικαιουσαι καρτα σε καθε περιπτωση. σιγα μην το ψαξουν 6 μηνες μετα οτι εληξε η διακοπη σου.

anyway δεν νομιζω οτι θα χρειαστει καν. κακως δηλωσες φοιτητρια μετα το περας της 6ετιας.

εκεινη εκανε σαν τρελη εκει μεσα!

φαντασου οταν ξαναπηγα γιατι μου ελειπε ενα χαρτι δεν μου ειπε ουτε ΓΕΙΑ ηταν μπαρούτι επειδη ειμαι φοιτητρια πριν το μαθει ηταν μες στην ευγενεια οποτε αμφιβαλω αν θα βγαλω ακρη με τα συγκεκριμενα ατομα

Σε ευχαριστω και παλι αμα παω θα σου πω τι μου ειπαν! 

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, rofl είπε

. αν σε ρωτησουν σπουδαζεις πες οχι. μορφωτικο επιπεδο αποφοιτος λυκειου

ενταξει ευχαριστω και παλι :)

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Παιδια sorry που σας κουρασα αλλα και γω τα ειχα μπερδεψει.. Γιατι και αλλος μου ειχε πει οτι ηταν ασφαλισμενος(μεχρι 29ετων) στο ΙΚΑ μεσω του ΟΑΕΔ..   Ετσι επιπολαια σκεφτηκα-φανταστικα οτι οι ανεργοι εχουν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απο τον ΕΟΠΥΥ κανονισμενο απο το κρατος..! και ετσι μπορουν να πανε και σε ιδιωτικο συμβεβλημενο..

Ναι, μπορεί κάποιος να ασφαλιστεί μέσω ΟΑΕΔ, έχει ένα πρόγραμμα για τους κάτω των 30. Αλλά τότε, είναι ασφαλισμένος. Οπότε μπορεί να πάει σε συμβεβλημένους. 

8 ώρες πριν, artist1 είπε

Καταγγελία σύμβααης από τον εργοδότη, χρειάζεται για να πάρεις ταμείο.

Υπάρχει και η καταγγελία σύμβααης από τον εργαζόμενο, κοινώς η παραίτηση, με την οποία δε δικαιούσε ταμείο.

Κάνε αυτό που σου έγραψε ο rofl, δήλωσε απόφοοτος λυκείου.

Δες και τα μηνύματα σου, σου έγραψα εκεί κάτι που ίσως βοηθήσει (παρόμοιο με του rofl) αλλά είναι κατεβατό, οπότε στο έστειλα :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι δικαιουσαι ταμειο με την καταγγελια συμβασης που κανει ο εργαζομενος!

Μου το παν και στον ΟΑΕΔ και στον συνηγορο του πολιτη! Ειναι 100% σιγουρο αυτο που σας λεω!

To θεμα ειναι πως εγω δεν εχω τα ενσημα κ ουτε μπορουν να τον αναγκασουν να μου τα βαλει την κοπανησε στο εξωτερικο!

και με τιμωρει τωρα ο ΟΑΕΔ λες και φταιω εγω!

Επεξ/σία από artist1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 4/5/2019 στις 3:21 ΜΜ, Curi0us είπε

Οταν είσαι ανασφάλιστος, δε δικαιούσε να πας δωρεάν σε συμβεβλημένο με τον εοπυυ γιατρό. Σε χρεώνει κανονικά επειδή για τη δική σου επίσκεψη δε θα αποζημιωθεί απο τον εοπυυ. 

Για να δεις αν είσαι ασφαλισμένος, θα μπεις στη σελίδα του εφκα, κάπου γράφει "έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας" εκεί βάζεις κάποια στοιχεία που σου ζητάει, νομίζω ΑΜΑ & ΑΜΚΑ και σου λέει αν είσαι ασφαλισμένος ή όχι.

Στις 4/5/2019 στις 3:39 ΜΜ, Curi0us είπε

Το ΦΕΚ είναι ξεκάθαρο ως προς αυτό το θέμα. Αν κάποιοι γιατροί δέχονται να παρακολουθούν ασθενείς χωρίς πληρωμή, είναι καθαρά στην κρίση τους. 

Επίσης και εμπειρικά το γνωρίζω οτι ισχύει καθώς όταν τελείωσε η ασφάλιση μου, παθολόγος συμβεβλημένος με εοπυυ που με παρακοκουθούσε χρόνια, το είδε στο σύστημα και με παρέπεμψε σε γιατρό του δημοσίου, για να μην πληρώνω επίσκεψη. Απλά επειδή με παρακολουθούσε για συγκεκριμένο χρόνιο πρόβλημα που έχω, μου πρότεινε χαμηλότερη τιμή επίσκεψης απ όσο παίρνει κανονικά, αν θέλήσω να πάω για μια δεύτερη γνώμη και ενημέρωση τπυ ιστορικού μου.

Στις 4/5/2019 στις 4:02 ΜΜ, christakos07 είπε

Γιατί επιμένεις;

Οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και συνταγογράφηση, στις δημόσιες δομές υγείας.

Ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα τα φάρμακα έχουν είτε συμμετοχή μηδενική, είτε 25%.

Επίσης, οι εξετάσεις αίματος γίνονται δωρεάν στα Δημόσια Νοσοκομεια και πρώην δομές ΙΚΑ.

Ένας ασφαλισμένος έχει πρόσβαση και σε ιδιώτες συμβεμβλημενους του ΕΟΠΠΥ, είτε χωρίς, είτε με μικρή επιβάρυνση.

Αγοράζει τα φάρμακα του με συμμετοχή 25% και μπορεί να κάνει διαγνωστικές εξετάσεις, είτε δωρεάν σε δημόσιες δομές, είτε με συμμετοχή σε ιδιωτικά μικροβιολογικά.

Σε πρόσφατο ΦΕΚ μάλιστα, δόθηκε η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων απο ιδιώτες, σε ανασφάλιστους. Δεν ξέρω αν εφάρμοστηκε εν τέλει το ΦΕΚ. Σε κάθε περίπτωση την επίσκεψη την πληρώνεις, επειδή είσαι ανασφάλιστος.

Στις 4/5/2019 στις 4:02 ΜΜ, Curi0us είπε

Αυτο ισχύει για τους ασφαλισμένους. Μόνο. Για τους ανασφάλιστους ο εοπυυ δεν τπυς αποζημιώνει.

Στις 4/5/2019 στις 4:02 ΜΜ, chsam είπε

Να στο ξαναπω...αν εισαι "κανονικος" ασφαλισμενος ισχυει οτι αααααν δεν εχουν συπληρωσει το πλαφον των δωρεαν εξετασεων ανα μηνα, πας δωρεαν. Αν εισαι ομως στην ειδικη κατηγορια αυτων που δικαιουνται δωρεαν εξετασεις ( μονο σε δημοσιες δομες) και μηδενικη συμμετοχη στα φαρμακα http://www.moh.gov.gr/articles/health/anaptyksh-monadwn-ygeias/3999-prosbash-twn-anasfalistwn-sto-dhmosio-systhma-ygeias δεν υπαρχει δωρεαν σε ιδιωτη.Εκτος κ αν βρεις κανεναν φιλανθρωπο γιατρο...

Στις 4/5/2019 στις 4:17 ΜΜ, christakos07 είπε

Η επίσκεψη δε χρεώθηκε χαριστικά. Ήταν λόγω καλής διάθεσης του ιατρού, λόγω πίστης στην επιστήμη, λόγω του ότι πέρασε ένα καλό βράδυ με την γκόμενα.

Δεν είναι κανόνας. Οι επισκέψεις σε ιδιώτες, ειδικά από ανασφάλιστους, χρεώνονται.

Ελάχιστοι πλέον είναι και οι συμβεβλημένοι ιδιώτες για τους ασφαλισμένους, που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

Σε κάθε περίπτωση δε μένει κανείς χωρίς πρόσβαση στο αγαθό της υγείας.

Στις 4/5/2019 στις 4:18 ΜΜ, Curi0us είπε

Ακυρώνεις δηλαδή ΦΕΚ-εγκυκλίους επειδή ένας γνωστός σου άνεργος πήγε δωρεάν σε ιδιώτη γιατρο; Και δε δέχεσαι οτι αυτό ήταν καθαρά απόφαση του συγκεκριμένου γιατρού;

Οκ αν είναι έτσι, να ξέρετε πως όλοι οι ιδιώτες παθολόγοι χρεώνουν 20€ την επίσκεψη, γιατί ο ιδιώτης παθολόγος μου τόσο μου είπε. Και δε θέλω αντιρρήσεις...μη πει κανείς πως έδωσε έστω και 1€ λιγότερο ή περισσότερο...

Στις 4/5/2019 στις 4:48 ΜΜ, Curi0us είπε

Ναι οκ. Αφού ΕΝΑΣ φίλος σου πήγε σε ΕΝΑ γιατρό και δε πλήρωσε, αυτό ισχύει για όλους.

Αν είσαι ανασφάλιστος και πας σε συμβεβλημένο γιατρό και σου ζητήσει χρήματα για την επίσκεψη, έλα μετά και άνοιξε θέμα "πουνακανωκαταγγελιαστονγιατροπουζητησεναπληρωσωεπισκεψη"

Στις 4/5/2019 στις 6:32 ΜΜ, Curi0us είπε

Σου εγραψα σε προηγούμενο μήνυμα πως θα δεις αν εισαι ασφαλισμενος ή ανασφάλιστος. Επιλεκτικά διαβάζεις; Αν σου δείχνει οτι είσαι ασφαλισμένος, πηγαίνεις σε γιατρο με ταμπέλα εοπυυ αν σε δείχνει ανασφάλιστο δε πηγαίνεις.

Απλά πράγματα που μπορούσες να βρεις σε δυο.λεπτά με αναζήτηση στο google.

Στις 4/5/2019 στις 8:00 ΜΜ, Curi0us είπε

Απλά δε θέλει να καταλάβει οτι σαν ανασφάλιστος, δεν εξυπηρετείται απο συμβεβλημένους γιατρούς δωρεάν και οι καταχωρήσεις για δωρεάν επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς αφορούν ασφαλισμένους.

Απ ότι διάβασε κράτησε ότι τον συμφέρει και έφτιαξε ένα δικό του νόμο, βάσει του οποίου αφου υπάρχουν γιατροί συμβεβλημένοι με εοπυυ που εξυπηρετούν δωρεάν, είναι καλυμμένος σαν ανασφάλιστος. Ειδικά αφού και ο φίλος του εξυπηρετήθηκε δωρεάν 1 φορά, από 1 γιατρό.

Απορώ γιατί ρώτησε εξαρχής, αφού ήξερε ήδη από το φίλο του...

Στις 4/5/2019 στις 9:24 ΜΜ, Curi0us είπε

Γνωρίζουμε όλοι οτι αυτό που συνδύασςς δεν υπάρχει.

Και δε χρειάζεραι λέμε και ανασφάλιστος να ήσουν να γράφεις σε ξένα βιβλιάρια ότι θες...σε δημόσιες δομές θα μπορούςες να εξυπηρετηθείς με το ΑΜΚΑ σου. Γιατί πολύ απλά έχουν ζορίσει τα πράγματα και άμα έγραφες πχ εξετάσεις σε άλλο βιβλιάριο και ο κάτοχος του βιβλιαρίου χρειαζόταν τις ίδιες εξετάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, δε θα μπορούσε να τις κάνει εξαιτίας σου. Καλό;

Στις 4/5/2019 στις 10:18 ΜΜ, christakos07 είπε

Κατάλαβες τι σου λέμε τόση ώρα; 

Ή πρέπει να τα επαναλάβουμε;

Στις 4/5/2019 στις 10:33 ΜΜ, christakos07 είπε

Προφανώς έχεις πρόβλημα κατανόησης.

Οι ανασφάλιστοι καλύπτονται από όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Check.

Οι ανασφάλιστοι δε δικαιούνται δωρεάν επισκέψεις σε ιδιώτες συμβεβλημένους με ΕΟΠΠΥ ιατρούς. Μπορούν βέβαια να πληρώσουν από την τσέπη τους. 

ΤΟ ΧΟΥΜΕ?

Επαναφερω το θεμα με ανεργο(καρτα ανεργιας-μακροχρονιος) τωρα  πηγε σε ιδιωτικο γιατρο και το εοππυ του καλυψε την επισκεψη και την συνταγογραφηση και μαλιστα με μηδενικη συμμετοχη φαρμακου!!!

Για να γινει αυτο πρεπει ο γιατρος να δεχεται ραντεβου που να λεει με τον εοπυυ δωρεαν επισκεψη-συνταγογραφηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...