Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ο ΟΑΕΔ αρνειται πως μπορει να με γραψει στα μητρωα γιατι ειμαι φοιτήτρια ακόμα και ας ειμαι στα 10 χρονια στην σχολη.

Εχω 800 ενσημα αλλα οχι προσφατα. Δεν ειμαι πλεον εξαρτώμενο μελος και δεν μπορω να ασφαλιστω ουτε ως φοιτητρια αλλα ουτε να με ασφαλισει ο πατερας μου,αλλα ουτε μεσω ΟΑΕΔ/

Μενω μονη μου.

Ξερει κανεις πως και αν μπορω σε αυτη την χωρα να βγαλω ακρη; Δεν εχω ΕΟΠΠΥ για μεγαλο χρονικο διαστημα και δεν μπορω να γραψω τα φαρμακα μου!

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα το ίδιο θέμα.είμαστε συνομήλικοι με την διαφορά ότι εγώ μπήκα στην σχολή στα 25.5 οπότε δεν χαρακτηρίζομαι αιώνιος φοιτητής. Ο μόνος τρόπος να ασφαλιστεις είναι να δουλέψεις και αν μείνεις άνεργη και έχεις συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα τότε να ασφαλιστεις. Αν δεν δουλεύεις. Τότε δεν μπορείς να ασφαλιστεις. Όμως αν πας στο ΙΚΑ για να σε εξετάσει γιατρός ή αν πας σε νοσοκομείο δεν θα πληρώσεις κάτι.  

Επεξ/σία από Aggeluska
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω πολυ!

Εγω εχω 840 ενσημα και περιμενω και καποια ακομα απο τον ΕΦΚΑ και παλι αρνουνται να με γραψουν μας εφτασε ο ΟΑΕΔ στο χυλος του γκρεμου!

Συν πως δουλεια ως ανειδίκευτη ειναι τρομερα δυσκολο να βρω.  Παντου ζητάνε πτυχιο! Εκτος αμα ειναι κανενας που ψαχνει ατομα να μην τα πληρωνει οπως στην περιπτωση μου! Για αυτο και δεν τον πειραζε αν ειμαστε φοιτητες αφου αλλωστε ολο μας χρωσταγε.

Εσενα σου ζηταγαν προσφατα ενσημα; Ειναι ασύλληπτο πως κάποιος με 840 ενσημα δεν μπορει να γραφτεί στα μητρώα ενώ ξερω άτομα που χωρις ενα ενσημο γραφτηκαν στα 30 τους πρωτη φορα στον ΟΑΕΔ (ενω δεν υπηρξαν ποτε φοιτητές). Δηλαδη αυτοι θεωρουνται διαθεσιμοι για εργασία; Κανεις δεν τους ρωτησε γιατι δεν πηγαν να γραφτουν στα 18 τους πχ;

Κανεις δεν τους ειπε τι καναν αυτην την 10ετια αφου δεν σπουδαζαν ουτε δουλευαν;

Ενω εμενα μου λενε δεν ειμαι διαθεσιμη για εργασια ενω σπουδαζω γιατι τα ενσημα δεν ειναι προσφατα. Φταιω εγω που το αφεντικο μου ηταν λαμογιο; Πρεπει να βγω στις ειδήσεις μου φαινεται. Και ΑΜΑ βγαλω ποτε ακρη!

Επεξ/σία από artist1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει σημασια αυτο;

Δεν πηγαινω στην σχολη μου γιατι δεν εχω ουτε λεφτα για εισιτήριο κι εχω χρονια να πατήσω.

Ψαχνω δουλεια, μενω μονη μου, δεν ειμαι εξαρτωμενο μελος δεν εχω βοηθεια απο πουθενα και δεν μπορω να χω καρτα ανεργίας. Ενω αλλοι πλουσιοι που ξερω στα 30 τους βγαλαν καρτα να μετακινούνται δωρεάν χωρις ουτε ενα ενσημο!

Επεξ/σία από artist1
  • Like 2
Δημοσ.

λελ

Είμαι φοιτητής, αναζητώ παράλληλα εργασία αλλά δεν μου έχουν επιτρέψει να εγγραφώ στον ΟΑΕΔ και να έχω δελτίο ανεργίας. Ποιο είναι το Νομικό Πλαίσιο που κατοχυρώνει την άρνηση παροχής αυτού του δικαιώματος;

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) με αριθμό 1897/2000 (άρθρο 1, παράρτημα 1 και άρθρο 2) και το ν.1545/1985 (άρθρο 2,παρ.1εδαφ) ως «άνεργοι» θεωρούνται τα άτομα ηλικίας 15-74 ετών τα οποία α) δεν είχαν εργασία β) ήταν διαθέσιμα στην αγορά εργασίας και γ) αναζητούσαν ενεργά απασχόληση. Επίσης στον Κανονισμό ορίζεται ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση θεωρούνται ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας αλλά δεν αποτελούν μεθόδους αναζήτησης εργασίας και ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε σπουδές δεν θεωρούνται άνεργοι παρά μόνο εάν είναι «διαθέσιμα για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας».Από τις ανωτέρω διατάξεις του Κανονισμού που αποτελούν ένα δεσμευτικό κοινοτικό νομικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με τον ν.1545/1985 που αναφέρει ότι «μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα (νεοεισερχόμενων ανέργων) μέσα σε 3 μήνες από τη λήψη του τίτλου σπουδών τους» προκύπτει ότι α) η «εκπαίδευση» και η «κατάρτιση» αντιμετωπίζονται από τον κοινοτικό νομοθέτη ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας και όχι ως μέθοδος αναζήτησης εργασίας επομένως οι φοιτητές δεν μπορούν να θεωρηθούν άνεργοι εκτός και εάν απασχολούνται ήδη στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια βρεθούν εκτός εργασίας οπότε θεωρούνται «διαθέσιμοι για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας και β) ο εσωτερικός νομοθέτης τους θεωρεί εμμέσως ως μη άνεργους εφόσον τους εντάσσει στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας τρεις μήνες μετά τη λήψη του πτυχίου τους.

Τα ανωτέρω δεν τυγχάνουν εφαρμογής για τους φοιτητές ΙΕΚ, οι οποίοι κατ΄εφαρμογή του Ν.1545/85 (άρθρο 3, παρ. 2., περ. γ), δεν θεωρούνται άνεργοι ως μαθητευόμενοι επαγγελματικών σχολών. Συνεπώς δεν μπορούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους να θεωρούν το δελτίο ανεργίας τους ή να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων ούτε στην περίπτωση που πληρούν τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουν τακτική επιδότηση ανεργίας. Η έκδοση δελτίου ανεργίας είναι δυνατή μετά την απόκτηση πτυχίου ή με βεβαίωση διαγραφής από τη σχολή ή λήξης σπουδών.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, artist1 είπε

Καλησπέρα.

Ο ΟΑΕΔ αρνειται πως μπορει να με γραψει στα μητρωα γιατι ειμαι φοιτήτρια ακόμα και ας ειμαι στα 10 χρονια στην σχολη.

Εχω 800 ενσημα αλλα οχι προσφατα. Δεν ειμαι πλεον εξαρτώμενο μελος και δεν μπορω να ασφαλιστω ουτε ως φοιτητρια αλλα ουτε να με ασφαλισει ο πατερας μου,αλλα ουτε μεσω ΟΑΕΔ/

Μενω μονη μου.

Ξερει κανεις πως και αν μπορω σε αυτη την χωρα να βγαλω ακρη; Δεν εχω ΕΟΠΠΥ για μεγαλο χρονικο διαστημα και δεν μπορω να γραψω τα φαρμακα μου!

Και πως ξερει οτι εισαι φοιτητρια;Τους πηγες εσυ χαρτι;Εγω τοσα χρονια δουλευω και ταυτοχρονα ανανεωνω την εγγραφη μου καθε εξαμηνο, μηπως και καταφερω καποια στιγμη να το τελειωσω και ποτε δεν ειχα προβλημα με ΟΑΕΔ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι τους το ειπα και εκει εκαναν λες και τους ειπα πως ειμαι ληστης!

Δεν ξερεις για τι αντιμετώπιση μιλαμε λες και ειμαι λέρα της κοινωνίας.

Εγω ηξερα πως με τοσα πολλα ενσημα προφανως και δικαιουμαι καρτα τοτε λενε μα πρεπει να ναι προσφατα. Λες και φταιω εγω εκεινοι μου χαν πει να παω δικαστικως για να βρω το δικιο μου που το αφεντικο μου δεν με πληρωνε και δεν μου εκανε ποτε απολυση!

Δεν το ξεραν πως οι δικαστικες αποφασεις αργουν ΠΟΛΥ; Πως θα ειχα εγω μετα προσφατα ενσημα;

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, artist1 είπε

Ναι τους το ειπα και εκει εκαναν λες και τους ειπα πως ειμαι ληστης!

Δεν ξερεις για τι αντιμετώπιση λες και ειμαι λέρα της κοινωνίας καναν!

Μα μονο αν τους το ελεγες θα το ηξεραν.Μεγαλο λαθος....Πηγαινε καποια αλλη στιγμη και σε καποιον αλλον υπαλληλο και ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, chsam είπε

Μα μονο αν τους το ελεγες θα το ηξεραν.Μεγαλο λαθος....Πηγαινε καποια αλλη στιγμη και σε καποιον αλλον υπαλληλο και ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΕΡΓΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ!!!

Ειχε ξαναγινει αυτο στο παρελθον και μου απαιτουσε πτυχιο! Συν πως τωρα θα το εχουν σημειωσει σιγουρα!

Τεραστιο λαθος εμπλεξα απο το πουθενα!!!!!! 

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, artist1 είπε

ειχε ξαναγινει αυτο στο παρελθον και μου απαιτουσε πτυχιο! Συν πως τωρα θα το εχουν σημειωσει σιγουρα!

Πως σου απαιτει πτυχιο εκτος και αν παλι ΕΣΥ δηλωνεις οτι σπουδαζεις.Δηλωνεις απλα αποφοιτος λυκειου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, chsam είπε

Πως σου απαιτει πτυχιο εκτος και αν παλι ΕΣΥ δηλωνεις οτι σπουδαζεις.Δηλωνεις απλα αποφοιτος λυκειου.

Δεν το ηξερα εγω τοτε αυτο! και παντου διαβαζα πως δικαιουνται καρτα οι φοιτητες αμα δουλευουν!

Οποτε εγω ειχα παει ξεκαθαρα και ειχα πει πως σπουδαζω και ΠΑΛΙ ενω δικαιουμουν καρτα μου ζηταγε ο υπαλληλος πτυχιο!

Και ηρθε μια αλλη υπαλληλος και τον εβαλε στην θεση του. Του λεει μα κοιτα εχει τοσα πολλα ενσημα κι ετσι με ειχαν γραψει κανονικα.  Και τωρα μας βγαλαν καινουργιο πως πρεπει να ναι ΠΡΟΣΦΑΤΑ. Λες και φταιω εγω αμα δεν μου κολλαγε το αφεντικο μου ενσημα. Στην χωρα μας μονο για τους πλουσιους ειναι ο ΟΑΕΔ και για οσους εχουν μεσον.

4 λεπτά πριν, nipoa είπε

ευκαιρια να τελειωσεις την σχολη σου

Και να θελω να την τελειωσω θα παρει ΧΡΟΝΙΑ οποτε τι λες να μην μπορω να γραψω τα φαρμακα μου για χρονια; 

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.

μια χαρα τα γραφεις τα φαρμακα σου αμα εχεις ΑΜΚΑ.

εκτος αν εχεις καποια παθηση με φαρμακα εκτος λιστας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nipoa είπε

μια χαρα τα γραφεις τα φαρμακα σου αμα εχεις ΑΜΚΑ.

εκτος αν εχεις καποια παθηση με φαρμακα εκτος λιστας

τον γιατρο θα μου κανεις εσυ μπηκες εδω για ανακριση τι σπουδαζω και τι παθηση εχω; Εδω μιλαμε ξερω ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ χωρις ενα ενσημο με καρτα ανεργιας! Που δεν δουλεψαν ποτε και πηγαν και γραφτηκαν στα 30 τους! Κι δεν γραφουν καποιον που εχει τοσα ενσημα και δεν εχει προσφατα γιατι το αφεντικο του δεν του τα κολλαγε! Οχι απο δικο μου λαθος δηλαδη. Μας τιμωρει ο ΟΑΕΔ και απο πανω αντι να βοηθησει.

Σε λιγο θα μαι παντρεμενη με παιδια κι θα μου λεει ο ΟΑΕΔ αχ εισαι φοιτητρια; Για καραγκιοζιλίκια μιλαμε εδω.

Επεξ/σία από artist1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...