Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γυαλιά Οράσεως Συνταγογράφηση
παλιότερα όταν ο γιατρός μου έγραφε γυαλιά οράσεως πληρώναμε κάποια διάφορα στο κατάστημα οπτικών και τα υπόλοιπα τα έπαιρνε εκείνο από τον εοπυ!
πλέον δεν ισχύει αυτό με βάση αυτό που μου είπαν σε δυο καταστήματα οπτικών της περιοχής μου
διάβασα κάπου ότι υπάρχουν συγκεκριμένα καταστήματα που κάνουν ακόμη αυτήν την διαδικασία !
εάν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά ας με ενημέρωση
ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tsoubas είπε

Γυαλιά Οράσεως Συνταγογράφηση
παλιότερα όταν ο γιατρός μου έγραφε γυαλιά οράσεως πληρώναμε κάποια διάφορα στο κατάστημα οπτικών και τα υπόλοιπα τα έπαιρνε εκείνο από τον εοπυ!
πλέον δεν ισχύει αυτό με βάση αυτό που μου είπαν σε δυο καταστήματα οπτικών της περιοχής μου
διάβασα κάπου ότι υπάρχουν συγκεκριμένα καταστήματα που κάνουν ακόμη αυτήν την διαδικασία !
εάν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά ας με ενημέρωση
ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Πως εκανες κατι τετοιο;Οταν εννοεις παλιοτερα, ποτε εννοεις;Γιατι εγω παντα,και μεχρι και δυο χρονια πριν , τα πληρωνα ολα στο καταστημα και κατεθετα τα χαρτια στο ικα, απ'οπου μετα απο μηνες επαιρνα τα 100ευρω.Αυτο που λες προσπαθησε να το κανει η κυβερνηση αλλα αρνηθηκαν στην συντριπτικη πλειοψηφια τους οι οπτικοι.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, chsam είπε

Πως εκανες κατι τετοιο;Οταν εννοεις παλιοτερα, ποτε εννοεις;Γιατι εγω παντα,και μεχρι και δυο χρονια πριν , τα πληρωνα ολα στο καταστημα και κατεθετα τα χαρτια στο ικα, απ'οπου μετα απο μηνες επαιρνα τα 100ευρω.Αυτο που λες προσπαθησε να το κανει η κυβερνηση αλλα αρνηθηκαν στην συντριπτικη πλειοψηφια τους οι οπτικοι.

τελευταια φορα που εγραψα γυαλια ηταν το 2013 μετα απο εκει τα πληρωνα χωρις να τα γραφω ποτε απλα δεν το εψαχνα και ποτε !
τωρα ειπα να παιρνω και εγω αυτα που δικαιουμε :P
οποτε το τσεκαρω μπας και !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, chsam είπε

Πολύ παλιά με τα βιβλιάρια Δημοσίου (δεν γνωρίζω για το ΙΚΑ) έπαιρνες τα γυαλιά και πλήρωνες την όποια διαφορά υπήρχε.Τα υπόλοιπα τα έπαιρνε το κατάστημα με το απόκομμα της συνταγής θεωρημένης από τον ΕΟΠΥ όπως στα φάρμακα.

Τότε ήταν 33  ο κάθε φακός.Εάν η αξία ήταν παραπάνω πλήρωνες αυτά.

Τώρα όλοι όπως είπες.Πληρώνεις πας τα χαρτιά στον ΕΦΚΑ που ανήκουμε όλοι και παίρνεις τα 100 ευρώ που έγιναν από 66 (οι δύο φακοί) που ήταν παλιά.

2 λεπτά πριν, tsoubas είπε

τελευταια φορα που εγραψα γυαλια ηταν το 2013 μετα απο εκει τα πληρωνα χωρις να τα γραφω ποτε απλα δεν το εψαχνα και ποτε !
τωρα ειπα να παιρνω και εγω αυτα που δικαιουμε :P
οποτε το τσεκαρω μπας και !

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

Πολύ παλιά με τα βιβλιάρια Δημοσίου (δεν γνωρίζω για το ΙΚΑ) έπαιρνες τα γυαλιά και πλήρωνες την όποια διαφορά υπήρχε.Τα υπόλοιπα τα έπαιρνε το κατάστημα με το απόκομμα της συνταγής θεωρημένης από τον ΕΟΠΥ όπως στα φάρμακα.

Τότε ήταν 33  ο κάθε φακός.Εάν η αξία ήταν παραπάνω πλήρωνες αυτά.

Τώρα όλοι όπως είπες.Πληρώνεις πας τα χαρτιά στον ΕΦΚΑ που ανήκουμε όλοι και παίρνεις τα 100 ευρώ που έγιναν από 66 (οι δύο φακοί) που ήταν παλιά.

απο οτι μου ειπαν θελει τρεξιμο οποτε με βλεπω απλα να τα πληρωνω και τελος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, tsoubas είπε

Αναλογως τι εννοεις τρεξιμο.Πρεπει να πας το βιβλιαριο σου και την αποδειξη αγορας σφραγισμενη απο το καταστημα σε καποιο καταστημα ικα.Αν δεν σε νοιαζει για 100 ευρω, μην πας.Ετσι κ αλλιως καπου στο εξαμηνο παιρνεις τα λεφτα, εκτος κ αν αλλαξε κατι προς το καλυτερο εδω κ εναμιση χρονο.

Επεξ/σία από chsam
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsoubas είπε

Δεν θέλει και μεγάλη φασαρία.Ο γιατρός που θα σε εξετάσει το καταχωρεί στο σύστημα ότι χρειάζεσαι γυαλιά σου δίνει και εσένα  ένα χαρτί και αφού τα φτιάξεις στον οπτικό μαζί με την απόδειξη πας και τα καταθέτεις σε όποιο γραφείο του ΕΟΠΥ υπάρχει στην περιφέρειά σου.Γιατί να τους χαρίσεις 100 ευρώ.Τα δικαιούσαι.

2 λεπτά πριν, chsam είπε

Αναλογως τι εννοεις τρεξιμο.Πρεπει να πας το βιβλιαριο σου και την αποδειξη αγορας σφραγισμενη απο το καταστημα σε καποιο καταστημα ικα.Αν δεν σε νοιαζει για 100 ευρω, μην πας.Ετσι κ αλλιως καπου στο εξαμηνο παιρνεις τα λεφτα, εκτος κ αν αλλαξε κατι προς το καλυτερο εδω κ εναμιση χρονο.

Έστω και μετά από ένα εξάμηνο.

Στο βιβλιάριο τα καταθέτουν αφού τους δώσεις και αριθμό IBAN.:)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

Δεν θέλει και μεγάλη φασαρία.Ο γιατρός που θα σε εξετάσει το καταχωρεί στο σύστημα ότι χρειάζεσαι γυαλιά σου δίνει και εσένα  ένα χαρτί και αφού τα φτιάξεις στον οπτικό μαζί με την απόδειξη πας και τα καταθέτεις σε όποιο γραφείο του ΕΟΠΥ υπάρχει στην περιφέρειά σου.Γιατί να τους χαρίσεις 100 ευρώ.Τα δικαιούσαι.

Απλά χάνεις μια μέρα από τη δουλειά σου για να τρέχεις στο ΙΚΑ και μετά περιμένεις κάποιους μήνες να πάρεις τα 100 ε

Αυτά είναι απαράδεκτα 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Έστω και μετά από ένα εξάμηνο.

Στο βιβλιάριο τα καταθέτουν αφού τους δώσεις και αριθμό IBAN.:)

Βιβλιαριο εννοουσα το υγειας οχι τραπεζικο, γιατι γραφουν και εκει οι γιατροι περα απο την συνταγη που θα σου δωσουν.

Δημοσ.

Βιβλιάριο υγείας πλέον είναι το ΑΜΚΑ, δεν χρειάζεται βιβλιάριο.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dhmak είπε

Βιβλιάριο υγείας πλέον είναι το ΑΜΚΑ, δεν χρειάζεται βιβλιάριο.

Εγω το ξερω, πες το στα κατα τοπους καταστηματα ικα-εοππυ-εφκα.Στην Ελλαδα παιρνει παντα καποιο χρονο μεχρι να αφομοιωθουν διαδικασιες που κρατανε χρονια...ειδικα οπως τα γυαλια ορασεως που οι γιατροι και οι οπτικοι γραφουν μεσα στο βιβλιαριο.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Ξέρουμε τι ισχύει πλέον με την αποζημίωση απο τον ΕΟΠΠΥ των 100 ευρώ για προμήθεια γυαλιών οράσεως ;; 

Ισχύει το νέο σύστημα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ή ακόμα το παλιό καθεστώς ::

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το.παλιό ισχύει. Πληρώνεις εσύ όλο το ποσό στο κατάστημα και σου επιστρέφει ο ΕΟΠΠΥ τα 100€. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Curi0us είπε

Το.παλιό ισχύει. Πληρώνεις εσύ όλο το ποσό στο κατάστημα και σου επιστρέφει ο ΕΟΠΠΥ τα 100€. 

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση...Είχα ακούσεις ότι το παλιό σύστημα θα είχε ισχύ μέχρι 30/6.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες ρώτησα σε κατάστημα οπτικών, μου είπαν πως δε θα αλλάξει κάτι ακόμα και το πιθανότερο είναι να μη προχωρήσει γενικότερα η αλλαγή στο καινούριο σύστημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...