Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον Ιούνιο στο συνέδριο WWDC αναμένεται να μάθουμε τι μας επιφυλάσσει η Apple στις επόμενες εκδόσεις του iOS και του macOS, με τις πληροφορίες όμως της ιστοσελίδας 9to5mac να μας δίνουν από τώρα μια ιδέα τουλάχιστον για τη Mobile πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας. 

Το iOS 13 θα παρουσιαστεί κατά την προγραμματισμένη παρουσίαση στις 3 Ιουνίου, και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της αναμένεται να είναι το "Dark Mode" σχεδόν σε όλα τα μενού του λειτουργικού. Όπως και στο macOS, το dark mode του iOS θα διακρίνεται για το μαύρο background στα μενού και την υψηλή αντίθεση που θα προσφέρει, κάνοντας τη χρήση του iPhone και του iPad πιο εύκολη το βράδυ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. 

Ειδικότερα για το iPad, οι αλλαγές επεκτείνονται και στη λειτουργία του multitasking η οποία θα επιτρέπει το άνοιγμα πολλαπλών παραθύρων, με καθένα από αυτά να μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας και με την όλη διαδικασία να μοιάζει πολύ με το ανοιχτό λογισμικό Panelkit.

spacer.png

Η Apple δείχνει έτοιμη να ενσωματώσει μια νέα λειτουργία Undo που για την ώρα σε συσκευές iOS απαιτεί από τον χρήστη να κουνήσει τη συσκευή του προκειμένου να ενεργοποιηθεί. Στο iOS 13 το Undo θα κάνει την εμφάνισή του ως χειρονομία (gesture) με το πάτημα τριών δακτύλων πάνω στο πληκτρολόγιο και κίνηση αριστερά ή δεξιά ανάλογα αν ο χρήστης επιθυμεί να ενεργοποιήσει το undo ή το redo αντίστοιχα. 

Ο Safari στο iPad θα φέρνει αυτόματα την desktop έκδοση μιας ιστοσελίδας όταν κριθεί απαραίτητο, δίνοντας τέλος σε ένα κοινό πρόβλημα όπου ιστοσελίδες φόρτωναν την iPhone έκδοση τους ακόμα και αν έτρεχαν στη μεγαλύτερη οθόνη του iPad. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το YouTube το οποίο αναγκάζει τους χρήστες να επιλέγουν το πλήκτρο "Request Desktop Site".

Το Mail App θα γίνει εξυπνότερο στο iOS 13 έχοντας τη δυνατότητα αυτόματης οργάνωσης των email σε σχετικές θεματικές κατηγορίες (πχ marketing, ταξίδια, αγορές κ.α) ενώ οι χρήστες θα μπορούν να προσθέτουν τα μηνύματά τους σε ένα κατάλογο προκειμένου να «τα διαβάσουν αργότερα», κάτι που γίνεται με τρίτες εφαρμογές.

Σε υπόλοιπες αλλαγές που αναφέρονται στο άρθρο περιλαμβάνεται μια νέα ένδειξη για την αυξομείωση του ήχου η οποία θα είναι λιγότερο επιθετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 12 χρόνια και η οποία δεν επιτρέπει στον χρήστη να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Η έμφαση στην παραγωγικότητα θα συνεχιστεί με νέα gestures που θα επιτρέπουν την επιλογή πολλαπλών αντικειμένων στα table και collection μενού όπου ο χρήστης πολλές φορές είναι αντιμέτωπος με πολλά δεδομένα. Έτσι τώρα θα μπορεί να σύρει τα δάκτυλα του σε μια οθόνη με πολλαπλά αντικείμενα (πχ φωτογραφίες) προκειμένου να τα επιλέξει γρήγορα, κάτι παρόμοιο με το click & drago του macOS.

9to5mac

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ετσι δωσε dark mode. Καπως πρεπει να κρυφτει αυτη η νοτσαρα. Τωρα αυτα τα περι νυχτερινης ανεσης ειναι κουραφεξαλα, αρκει μια εφαρμογη να φιλτραρει το μπλε φως.

• Confused 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως δύο πράγματα θα ήθελα να δω:

Αν θα υποστηρίζονται τα παλαιότερα iPhone (6s, se) γιατί κάτι διάβασα ότι θα σταματήσει η υποστήριξή τους. 

Και επιτέλους να δίνουν τη δυνατότητα παραμετροποίησης της home screen των iPad. 

• Like 2
Δημοσ.

Πρεπει να αρχισει να δινει προσοχη στις λεπτομερειες, πχ επιτελους να διορθωσουν το απαραδεκτο Volume indicator:

D2IV2RBUwAAATJC.jpg:large

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το ipad εχει αναγκη απο ενα καλο Update που θα το κανει macos-replacement. Αλλιως θα μεινει για παντα ενα netflix-machine.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εμένα αυτό που μου λείπει από το ios είναι μια σοβαρή εφαρμογή για τις φωτογραφίες. Αυτό το μπάχαλο με τις χύμα φωτο είναι εκκνευριστικό πια! Καλά τα αυτόματα με τις αναζητήσεις, κλπ, αλλά από οργάνωση είναι χάλια!

• Like 5
Δημοσ.
Spoiler

To Σαμσουνγκ είναι τα καλύτερα. ΤΑ iphone είτε apple είτε blackbery δεν είναι καλά. Εγώ έσβησα το facebook πριν 3 χρόνια και έχω βρει την υγειά μου. έχω χρόνο για μπάσκετ ταξίδια και πάω και για Νόμπελ λογοτεχνίας, διαβάστε το πριν το κατεβάσουν, don't be evil microgle.

ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της αναμένεται να είναι το "Dark Mode" σχεδόν σε όλα τα μενού του λειτουργικού

Καλό αλλά είναι λυπηρό να θεωρείται κύριο χαρακτηριστικό. Το mulit-tasking floating application window στο iPad είναι μακράν πιο σημαντικό.

Το undo είναι για πληκτρολόγηση κειμένου μόνο δηλαδή ή και για ενέργειες;

Το "click & drago" στο macOS τι είναι; Κάνεις κλίκ και βγάζει φωτιές; :p :p :p

1 λεπτό πριν, nikosjc είπε

Εμένα αυτό που μου λείπει από το ios είναι μια σοβαρή εφαρμογή για τις φωτογραφίες. Αυτό το μπάχαλο με τις χύμα φωτο είναι εκκνευριστικό πια! Καλά τα αυτόματα με τις αναζητήσεις, κλπ, αλλά από οργάνωση είναι χάλια!

Παίζουν custom folders απ' ότι θυμάμαι . Όχι ;

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

μια νέα ένδειξη για την αυξομείωση του ήχου η οποία θα είναι λιγότερο επιθετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 12 χρόνια και η οποία δεν επιτρέπει στον χρήστη να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια

Τι (λάθος) σάλτσες είναι αυτές;

Εννοείται μπορείς να κάνεις οτιδήποτε για τα 2-3" που εμφανίζεται το Volume HUD.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, giannis_fe είπε

εγώ άλλη ερώτηση έχω: θα δώσει υποστήριξη σε διπλες εφαρμοργες πχ viber στα dual sim iphone? 

Samsung γίνεται αυτό . Δεν πιστεύω να το δώσει στο iOS...

• Like 1
Δημοσ.

dark mode = 3-5% εξοικονόμηση μπαταρίας

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, firepc είπε

αν δεις τις αλλαγες που φερνει το ios 13, το iPad ευνοει

Κάποιοι μιλάνε και για external storage support 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mariosCS είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

To Σαμσουνγκ είναι τα καλύτερα. ΤΑ iphone είτε apple είτε blackbery δεν είναι καλά. Εγώ έσβησα το facebook πριν 3 χρόνια και έχω βρει την υγειά μου. έχω χρόνο για μπάσκετ ταξίδια και πάω και για Νόμπελ λογοτεχνίας, διαβάστε το πριν το κατεβάσουν, don't be evil microgle.

Παίζουν custom folders απ' ότι θυμάμαι . Όχι ;

Μωρέ παίζουν, αλλά τι να το κάνεις? Πρώτον οι φωτογραφίες δεν μετακινούνται (move/cut) , δλδ υπάρχουν ούτως η άλλως χύμα στο camera roll, απλά μπορείς να τις έχεις και σε φάκελο, όπου δεν φαίνεται ποιες είναι ήδη στον φάκελο και ποιες όχι, όπου οι φάκελοι μπλέκουν μαζί με κάποιους έτοιμους αυτόματους είτε του ios είτε τρίτων εφαρμογών που πρέπει να κάθεσαι να σβήνεις, είναι με μεγάλα εικονίδια και ψάχνεσαι, δεν υπάρχουν άλλα views (τύπου λίστα, ή μικρότερα εικονίδια, κλπ), δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης θέσης της φωτογραφίας, δεν υπάρχει δυνατότητα custom shorting, δεν υπάρχει δυνατότητα απόκρυψης φωτογραφιών/φακέλων, και άλλα που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα!

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...