Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Έχει συζητηθεί ξανά.

Οι νυχτερινές βάρδιες έχουν συνδεθεί με χρόνιες ασθένειες και πολλά άλλα προβλήματα.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι να τα περνάς αφ' υψηλού.

Επίσης θεωρώ ανεύθυνο το να προτείνουμε σε κάποιον να το κάνει, απλά επειδή «κι εγώ το έκανα για κάποια χρόνια» και «στις εποχές που ζούμε πες κι ευχαριστώ που μπορείς να κάνεις έστω αυτό».

Όσοι το κάνατε για χρόνια και θεωρείστε νυχτοπούλια, μην είστε σίγουροι ότι δεν έχετε «αρπάξει» τίποτα. Κάποια στιγμή όλα βγαίνουν στη φόρα.

https://www.sleepfoundation.org/shift-work-disorder/what-shift-work-disorder/living-coping-shift-work-disorder

Nαι εντάξει αλλά άμα σπάσεις κανένα πόδι μέσα στην μαύρη νύχτα δεν θα θεωρείς καθόλου ανεύθυνο να βρίσκεται κάποιος που να δουλεύει ώστε να σε εξυπηρετήσει έτσι δεν είναι;
Ένας ανεύθυνος στο ασθενοφόρο, ένας ανεύθυνος τραυματιοφορέας, ένας ανεύθυνος γιατρός, όλοι αυτοί θα τρέχουν να σε σώσουν.
Και αφού έχεις και φώτα, και νερά και τηλέφωνα μέσα στο απάνθρωπο σκοτάδι πες και κανένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που ζούν ανάποδα, για να τα έχεις. Γιατί κατά τ' άλλα αν ήταν έτσι όπως το γράφεις ο μισός δυτικός πολιτισμός θα είχε πεθάνει από χρόνιες ασθένειες.
Πιστεύω πάντως πως (ευτυχώς δεν θα προλάβω να το δω) οι άνθρωποι θα κινδυνεύσουν πολύ στο μέλλον, από διάφορα, εξαιτίας υπερβολικής μαλθακότητας. Και όχι μόνο από ασθένειες. Πραγματικά θα έχουν χοντρό πρόβλημα. Γι' αυτό όταν βάζει η γυναίκα μου να δει survivor ψοφάω από τα γέλια που βλέπω έναν Τούρκο χωριάτη 40φεύγα χρονών να ποδοπατάει τους 20χρονους. Kι ο 20χρονος να φοράει ΡΟΖ ΦΑΚΙΟΛΙ και να το θεωρεί φυσιολογικό. Δεν τρέχει και τίποτα. Έχει χαθεί το μέταλλο λέμε. Οι δυτικοί θα χαθούν εντελώς! 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

To 3-12 πλησιαζει πιο πολυ στο πρωινο ωραριο. Πολλοι δουλευουν απ τις 5-6 το πρωι, οποτε εσυ εισαι ενα διωρο-τριωρο πισω απο αυτους. Αν μαθεις να χειριζεσαι καλα τις ωρες του υπνου, μπορεις να κανεις πολλα πραγματα με αυτο το ωραριο (πρωινες δουλειες σε υπηρεσιες, καφέδες απογευματινους με φιλους, βραδυνες εξοδους και στο καπακι δουλεια, κλπ) Εγω ειχα συναδελφο που ξυπνουσε παντα στις 5, ενω το ωραριο μας αρχιζε στις 8, κοιμοταν συνηθως στις 8-9 το βραδυ, ετσι επειδη ειχε συνηθισει και του αρεζε. 

• Like 1
Δημοσ.

Νόμιζα ότι μιλούσαμε περισσότερο για δουλειές του ποδαριού (π.χ. προσωπικό ασφαλείας) και όχι για τη δουλειά του γιατρού και του οδηγού ασθενοφόρου που είναι προφανές ότι δε γίνεται να δουλεύουν μόνο πρωινές βάρδιες.

Επίσης, μην κοιτάς που στην Ελλάδα δεν πληρώνονται όπως πρέπει οι νύχτες (και όχι μόνο). Αλλού πληρώνονται όπως πρέπει, οπότε έχει έστω αυτό το νόημα, τουλάχιστον να μαζέψεις τίποτα στην άκρη για όταν θα χρειαστεί.

Εν τω μεταξύ εγώ δεν είπα πουθενά να παγώσουν τα πάντα τις νύχτες. Είπα απλά αυτό που πιστεύω κι έχω διαβάσει.

Τώρα σχετικά με τα τελευταία που λες σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αν και δε θεωρώ σκληρό όποιον δουλεύει νύχτα και μαλθακό εμένα επειδή δουλεύω πρωί.

Δημοσ.

Μια εποχή(όταν ήμουν 20 χρονών)είχα δουλέψει νυχτερινή βάρδια μόνος μου σε ναυπηγείο.Πηγαινα 19:00 μου άφηναν μια λίστα και μια δισκέτα και εκοβα λαμαρίνες στον παντογραφο.Εφευγα στις 05:00.Στη δουλειά ήμουν πολύ καλύτερα από το πρωί γιατί δεν είχα κανέναν πάνω από το κεφάλι μου αλλά το ωράριο γενικά ήταν σκότωμα (με πολύ καλά λεφτά όμως).Τώρα στα 31 νομίζω δεν θα την πάλευα(αλλά με τα ίδια λεφτά θα ξαναπήγαινα).Τώρα στη δουλειά που είμαι τυχαίνει ανά διαστήματα να κοιμάμαι 10 ώρες σε 5 μέρες αλλά μετά θέλω άλλη μια βδομάδα να συνέλθω.

Δημοσ.

Εμενα αυτο που με απασχολει πιο πολυ δεν ειναι η δουλεια και πως θα τη παλεψω εκει αλλα το μετα.

Οταν σχολαω στης 12 θα τρεχω να κοιμηθω κατα της 1-1+ αν εχω και υπερενταση.

Απο κει και περα θελω να δω πως θα ειμαι σωματικα και ψυχολογικα μετα το περας της εργασιας και αφοτου κοιμηθω και ξυπνησω.

Δε θελω να σηκωνομαι το απογευμα και να μην εχω ορεξει να περπατησω η να παω ενα καφε η να κανω σεξ.Αν ειναι ετσι να τα βρασω τα λεφτα.

Με ενα απλο googlarisma για βραδυνη εργασια μιλανε για κινδυνο καρδιας για διαβητη και διαφορα αλλα...ε τι να πω δεν περιμενα να ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, andrapos είπε

Μια εποχή(όταν ήμουν 20 χρονών)είχα δουλέψει νυχτερινή βάρδια μόνος μου σε ναυπηγείο.Πηγαινα 19:00 μου άφηναν μια λίστα και μια δισκέτα και εκοβα λαμαρίνες στον παντογραφο.Εφευγα στις 05:00.Στη δουλειά ήμουν πολύ καλύτερα από το πρωί γιατί δεν είχα κανέναν πάνω από το κεφάλι μου αλλά το ωράριο γενικά ήταν σκότωμα (με πολύ καλά λεφτά όμως).Τώρα στα 31 νομίζω δεν θα την πάλευα(αλλά με τα ίδια λεφτά θα ξαναπήγαινα).Τώρα στη δουλειά που είμαι τυχαίνει ανά διαστήματα να κοιμάμαι 10 ώρες σε 5 μέρες αλλά μετά θέλω άλλη μια βδομάδα να συνέλθω.

πως τη παλευεις ρε φιλε 5 μερες? οταν το κανω αυτο (2 ωρες υπνο) στη 3η μερα ειμαι χωμα

22 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Εμενα αυτο που με απασχολει πιο πολυ δεν ειναι η δουλεια και πως θα τη παλεψω εκει αλλα το μετα.

Οταν σχολαω στης 12 θα τρεχω να κοιμηθω κατα της 1-1+ αν εχω και υπερενταση.

Απο κει και περα θελω να δω πως θα ειμαι σωματικα και ψυχολογικα μετα το περας της εργασιας και αφοτου κοιμηθω και ξυπνησω.

Δε θελω να σηκωνομαι το απογευμα και να μην εχω ορεξει να περπατησω η να παω ενα καφε η να κανω σεξ.Αν ειναι ετσι να τα βρασω τα λεφτα.

Με ενα απλο googlarisma για βραδυνη εργασια μιλανε για κινδυνο καρδιας για διαβητη και διαφορα αλλα...ε τι να πω δεν περιμενα να ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα.

θα σου προτεινα να ΜΗΝ τρεχεις να κοιμηθεις στις 1. ισως παρε 1-2 ωρες μεσημεριανο υπνακο πχ 3-5 και να εχεις το απογευμα σου ελευθερο και να κοιμασε κατα τις 9-10 ξανα για 4-5 ωριτσες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Μαλλον θα παω στο 3-12 γιατι μου προτειναν τρια ρεπο το μηνα και στο 2-10 ενα ρεπο το μηνα.

Teleperformance e ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε

πως τη παλευεις ρε φιλε 5 μερες? οταν το κανω αυτο (2 ωρες υπνο) στη 3η μερα ειμαι χωμα

Δεν την παλεύω.Και δεν είναι 2 ώρες τη μέρα,μπορεί να είναι 2 μέρες σερί χωρίς ύπνο και 4 ώρες ύπνο.Εχει τύχει και σε 3 μέρες να κοιμηθώ 2 ώρες.Και δεν μιλάω για δουλειά που απλά κάθεσαι..Η κάθε δουλειά έχει τα δικά της,καλά και άσχημα.Δυστυχως δεν γίνεται να δουλεύουμε όλοι πρωί,ούτε 8ωρο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

Teleperformance e ?

Οχι καμια σχεση,εργοστασιο της περιοχης μου ειναι που παραγει τοπικα προιοντα και διαφορα αλλα,ειδη ζαχαροπλαστικης,σφολιατοειδη κλπ τα οποια τα προμηθευει σε μαγαζια στον ελλ. στρατο και σε αλλες υπηρεσιες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, andrapos είπε

Δεν την παλεύω.Και δεν είναι 2 ώρες τη μέρα,μπορεί να είναι 2 μέρες σερί χωρίς ύπνο και 4 ώρες ύπνο.Εχει τύχει και σε 3 μέρες να κοιμηθώ 2 ώρες.Και δεν μιλάω για δουλειά που απλά κάθεσαι..Η κάθε δουλειά έχει τα δικά της,καλά και άσχημα.Δυστυχως δεν γίνεται να δουλεύουμε όλοι πρωί,ούτε 8ωρο.

κοιμαμαι 8 ωρες και ειμαι παλι πτωμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, andrapos είπε

αστα.. παλαιοτερα εχω κανει δουλειες που ολη μερα ησουν standby (0 προσωπικη ζωη). τωρα μετα το στρατο θα μπω σε κλαδο με ωραρια οτι να ναι, τα θελει ο κωλος μου :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Aigeas είπε

Nαι εντάξει αλλά άμα σπάσεις κανένα πόδι μέσα στην μαύρη νύχτα δεν θα θεωρείς καθόλου ανεύθυνο να βρίσκεται κάποιος που να δουλεύει ώστε να σε εξυπηρετήσει έτσι δεν είναι;
Ένας ανεύθυνος στο ασθενοφόρο, ένας ανεύθυνος τραυματιοφορέας, ένας ανεύθυνος γιατρός, όλοι αυτοί θα τρέχουν να σε σώσουν.
Και αφού έχεις και φώτα, και νερά και τηλέφωνα μέσα στο απάνθρωπο σκοτάδι πες και κανένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που ζούν ανάποδα, για να τα έχεις. Γιατί κατά τ' άλλα αν ήταν έτσι όπως το γράφεις ο μισός δυτικός πολιτισμός θα είχε πεθάνει από χρόνιες ασθένειες.
Πιστεύω πάντως πως (ευτυχώς δεν θα προλάβω να το δω) οι άνθρωποι θα κινδυνεύσουν πολύ στο μέλλον, από διάφορα, εξαιτίας υπερβολικής μαλθακότητας. Και όχι μόνο από ασθένειες. Πραγματικά θα έχουν χοντρό πρόβλημα. Γι' αυτό όταν βάζει η γυναίκα μου να δει survivor ψοφάω από τα γέλια που βλέπω έναν Τούρκο χωριάτη 40φεύγα χρονών να ποδοπατάει τους 20χρονους. Kι ο 20χρονος να φοράει ΡΟΖ ΦΑΚΙΟΛΙ και να το θεωρεί φυσιολογικό. Δεν τρέχει και τίποτα. Έχει χαθεί το μέταλλο λέμε. Οι δυτικοί θα χαθούν εντελώς! 

E ναι, ειναι γνωστο οτι οι πραγματικοι ΑΝΤΡΕΣ φορανε μονο ΓΑΛΑΖΙΟ ΦΑΚΙΟΛΙ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...