Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 24/05/2019 at 17:18, Ducatista said:

Κάποιος λίγο πιο αναλυτικά;

αν το adsl router σου ειναι 192.168.1.1 τοτε στο  technicolor Θα πρεπει να μπεις μεσα να πας στο Home network και Interfaces αμα θυμαμαι καλα να κλεισεις τον dhcp και να αλλαξεις την Ip σε 192.168.1.200 για παραδειγμα.θα πρεπει και το adsl modem router και το δευτερο που θα παιξει σαν access point να ειναι στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.χ αλλα σε διαφορετικη Ip.αφου φτιαξεις τις ip αν χρειαστει και κλεισεις τον dhcp τοτε τα ενωνεις με καλωδιο ethernet απο μια Lan στο ενα σε μια Lan στο αλλο .αποφευγεις θυρες lan που μπορει να γραφουν stb γιατι απο default αυτη η θυρα είναι για να δινει σε αποκωδικοποιητη(Iptv)

On 27/05/2019 at 11:01, phanispal said:

Κι εγώ σε παρόμοια φάση είμαι, μετακόμισα σε άλλο διαμέρισμα, όπου έχω το Speedport Plus της Cosmote σε δωμάτιο (ουσιαστικά κλειστό μπαλκόνι) στη μία άκρη του σπιτιού, με αποτέλεσμα να μην πιάνω στην άλλη άκρη που είναι το σαλόνι και το άλλο μπαλκόνι.

Τσέκαρα το Netflix χθες στην τηλεόραση στο σαλόνι, και έπιανε ~4Mbps, ενώ το Speedoport συγχρονίζει καρφωτά στα 50Mbps.

Κάπου έχω στην άκρη ένα Linksys WAG200g που θεωρώ ότι παίζει. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δε γίνεται να συνδεθεί με UTP με το Speedport.

Τι άλλες επιλογές έχω; Απ' ότι κατάλαβα υπάρχουν powerlines που μεταφέρουν ασύρματα το internet και άρα παρουσιάζουν προβλήματα (αποσυνδέσεις κ.λπ.), και powerlines που μεταφέρουν το internet μέσω ρεύματος και μετά το δίνουν μέσω WiFi, που είναι πιο αξιόπιστα;

Ή μήπως τα πρώτα δεν είναι powerlines αλλά κάτι άλλο;

α. Utp απο το ενα στο αλλο.

β.powerline που ειναι δικτυο μεσα απο το ρευμα και δινεις ειτε απευθειας στο pc ειτε δινεις στο linksys αν θες να εχειςκαι wifi.στο linksys πρεπει να κανεις ρυθμισεις.εναλλακτικα παιρνεις powerline και με wifi ωστε να μην χρησιμοποιησεις το Linksys.

τα πρωτα δεν ειναι powerlines αλλα repeaters.πιανουν το σημα και το αναμεταδιδουν.αν πας σε single band repeater μην περιμενεις οτι θα παιξεις 50.τα 50 μπορει να γινουν 25.σιγουρα δεν θα ειναι τεσσερα εκτος αν τα εχεις παρα πολυ μακρια το ενα απο το αλλο.αν πας σε dual band αλλα θες και dual band modem router τοτε παιζει να πιασεις και 50.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...