Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια  παιρνω απο το σπιτι μου σε μια αποθηκη διπλα που εχω φτιαξει ιντερνετ με powerline επειδη ομως θελω και wifi εδω μεσα θελω κατι να παιρνει απο την lan εξοδο του powerline  και να μου δινει wifi θελω ομως κατι να ειναι σταθερο χωρις αποσυνδεσεις και jitter υπαρχει ακρη σε αυτο??

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Ducatista είπε

παιδια  παιρνω απο το σπιτι μου σε μια αποθηκη διπλα που εχω φτιαξει ιντερνετ με powerline επειδη ομως θελω και wifi εδω μεσα θελω κατι να παιρνει απο την lan εξοδο του powerline  και να μου δινει wifi θελω ομως κατι να ειναι σταθερο χωρις αποσυνδεσεις και jitter υπαρχει ακρη σε αυτο??

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές:

1. Να αντικαταστήσεις τα υπάρχον power line με άλλη έκδοση που υπάρχουν με WiFi 

2. Με χρήση κάποιου παλιού router ώστε να το κανείς repeater

3. Κάτι ποιο οικονομικό μπορείς να πάρεις ένα extender

https://www.tp-link.com/gr/home-networking/range-extender/tl-wa850re/

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εκανα λαθος! θελω  να παιρνει απο εξοδο λαν και να μου δινει wifi αυτο που ποσταρες φιλε μου εχει απλα εξοδο λαν ενω εγω θελω εισοδο.. δεν βρισκω ακρη...

Δημοσ.
10 hours ago, Ducatista said:

εκανα λαθος! θελω  να παιρνει απο εξοδο λαν και να μου δινει wifi αυτο που ποσταρες φιλε μου εχει απλα εξοδο λαν ενω εγω θελω εισοδο.. δεν βρισκω ακρη...

α.access point θες αλλιως ενα παλιο  adsl modem router που θα το βαλεις  να παιξει ως access pont. πχ  tp link 801nd

αλλιως powerline με   wifi

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

α.access point θες αλλιως ενα παλιο  adsl modem router που θα το βαλεις  να παιξει ως access pont. πχ  tp link 801nd

αλλιως powerline με   wifi

Δεν έχω ιδέα πώς θα το κάνω αυτό.. Το ότι έχω vdsl παίζει ρόλο ?

Δημοσ.
1 hour ago, Ducatista said:

Δεν έχω ιδέα πώς θα το κάνω αυτό.. Το ότι έχω vdsl παίζει ρόλο ?

ειτε  adsl ειτε vdsl δεν αλλαζει κατι

Δημοσ.
6 ώρες πριν, poulinos είπε

ειτε  adsl ειτε vdsl δεν αλλαζει κατι

ωραια αρα στην αποθηκη παιρνω ιντερνετ απo powerline  στην εξοδο του βαζω το μοντεμ και θα ειναι οκ?

Δημοσ.
9 minutes ago, achilles_g_ said:

Γιατί δεν παίρνεις powerline με wifi να ξεμπερδεύεις?

γιατι ολοι εχουνε να παρατημενο adsl modem router .ειναι δωρεαν.

On 28/04/2019 at 20:52, Ducatista said:

ωραια αρα στην αποθηκη παιρνω ιντερνετ απo powerline  στην εξοδο του βαζω το μοντεμ και θα ειναι οκ?

ναι απλα θα πρεπει να κανεις 2 πραγματα.

α.θα κλεισεις τον Dhcp.

β.θα φτιαξεις το wifi με το ιδιο ssid και password αν θες με το αρχικο adsl router αλλιως μπορεις να βαλεις κατι αλλο.καλο ειναι να εχουν 5-6 καναλια διαφορα.

γ.αν το αρχικο adsl/vdsl modem router ειναι πχ 192.168.1.254 θα πρεπει το δευτερο να το βαλεις στο ιδιο δικτυο δηλαδη 192.168.1.253.επισης ο dhcp του αρχικου ρουτερ δεν θα πρεπει να εχει στο ευρος του την Ip του δευτερου Modem router που θα παιζει σαν access point.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδια κατι δεν κανω καλα εχω το ρουτερ technicolor td5130 δεν ξερω τι να κανω μαλλον θελω οδηγιες σαν μωρο

Δημοσ.
On 21/05/2019 at 20:33, Ducatista said:

παιδια κατι δεν κανω καλα εχω το ρουτερ technicolor td5130 δεν ξερω τι να κανω μαλλον θελω οδηγιες σαν μωρο

σου εγραψα ακριβως απο πανω τις οδηγιες. το βασικο να προσεξεις ειναι η lan ip να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl modem router σου αλλα να εχει διαφορετικη Ip και εκτος ευρους dhcp. και το δευτερο να κλεισεις τον Dhcp.μολις το κανεις αυτο τοτε θα συνδεσεις το technicolor πανω στο Powerline.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, poulinos είπε

σου εγραψα ακριβως απο πανω τις οδηγιες. το βασικο να προσεξεις ειναι η lan ip να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl modem router σου αλλα να εχει διαφορετικη Ip και εκτος ευρους dhcp. και το δευτερο να κλεισεις τον Dhcp.μολις το κανεις αυτο τοτε θα συνδεσεις το technicolor πανω στο Powerline.

Κάποιος λίγο πιο αναλυτικά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ σε παρόμοια φάση είμαι, μετακόμισα σε άλλο διαμέρισμα, όπου έχω το Speedport Plus της Cosmote σε δωμάτιο (ουσιαστικά κλειστό μπαλκόνι) στη μία άκρη του σπιτιού, με αποτέλεσμα να μην πιάνω στην άλλη άκρη που είναι το σαλόνι και το άλλο μπαλκόνι.

Τσέκαρα το Netflix χθες στην τηλεόραση στο σαλόνι, και έπιανε ~4Mbps, ενώ το Speedoport συγχρονίζει καρφωτά στα 50Mbps.

Κάπου έχω στην άκρη ένα Linksys WAG200g που θεωρώ ότι παίζει. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δε γίνεται να συνδεθεί με UTP με το Speedport.

Τι άλλες επιλογές έχω; Απ' ότι κατάλαβα υπάρχουν powerlines που μεταφέρουν ασύρματα το internet και άρα παρουσιάζουν προβλήματα (αποσυνδέσεις κ.λπ.), και powerlines που μεταφέρουν το internet μέσω ρεύματος και μετά το δίνουν μέσω WiFi, που είναι πιο αξιόπιστα;

Ή μήπως τα πρώτα δεν είναι powerlines αλλά κάτι άλλο;

Επεξ/σία από phanispal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...